Martin Slot

Privacy-browseren DuckDuckGo lader Microsoft spore brugerne

Marketing ødelagde internettet

31. maj kl. 12:55
Værktøjskasse: Sådan skaber vi et mørkt tema med Stylebot og ‘no code’

Det kunne være sejt hvis i bare smed CSS'en ind som en alternate style: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/Alternative_style_sheets på jeres side, så man kunne vælge den (i Firefox trykker man F10 -> View -> Page Style.

Så slipper man også for at installere en extension som i fremtiden bliver opkøbt af en shady mand eller firma, og bliver brugt til at suge det sidste stykke privatliv ud af intetanende individer.

22. april kl. 10:21
DDoS-angreb »på et helt andet niveau« rammer Ukraine

Det forlyder at Rusland får inddraget de gode parkeringspladser i hovedstaden.

24. februar kl. 16:02
Hackerangreb påvirker flere danske ejendomsmæglerkæder: Måtte lukke hjemmesider

Vores it-leverandør har været ramt af en cybersikkerhedshændelse.

Burde vi ikke bare kalde en spade for en spade, og krybe til korset og kalde det et hacker angreb ... Jeg kan godt se at det er et negativ ladet ord lige pt, som gør alle bange, men så kunne man jo eventuel poste penge i at højne sikkerheden, i stedet for at sørge for at bestyrelsen kan få en ny cadillac.

8. februar kl. 12:50
Zuckerberg efter Schrems II: Måske lukker vi Facebook og Instagram i Europa

Jeg anvender ikke selv FB, fordi jeg ikke vil acceptere databehandligen.

En af dine venner har været tæt på dig engang hvor du har læst eb uden add blockers. Bare rolig: du har en skyggeprofil, og du er inde i datamøllen.

7. februar kl. 12:42
EU vil skabe egen DNS-tjeneste med indbyggede filtre

Men kan jeg ikke bare tilgå de blacklistede sites via ip'en? Eller findes der yderligere blokering?

24. januar kl. 17:03
Scam, scam, scam, bitcoin, fraud and scam...

Betaler i egentlig CO2 afgift?

10. januar kl. 15:09
Plugin finder copy-paste-kode i udviklingsværktøj

Folk der bruger vertical slicing får nok ikke installeret det plugin.

Desuden skal man passe på med for meget generalisering, og et stort nedarvningshieraki, da det meget nemt kan modarbejde en.

6. januar kl. 12:13
Ærlig webudvikler: Vi bruger for meget Javascript, og det rammer brugerne

At PHP, asp.net over har gjort det. Det var det som man ville væk fra da FE ikke sådan rigtig kunne udvide en side let uden også at rode med fx C#, da de kun kendte til JavaScript osv (hvilket er helt fair), da man lavede Ajax requested og gjorde det let at lave asynkrone kald afkoblede man FE og BE, men tiden har vist at det faktisk godt kan betale sig at rendere det serverside.

Cirklen er komplet :)

10. december 2021 kl. 18:17
Ærlig webudvikler: Vi bruger for meget Javascript, og det rammer brugerne

Hvor har men hørt om det før? Hmmm :)

2. december 2021 kl. 07:27
Tryghed i midtbyen: Borgmester vil indføre videoovervågning med ansigtsgenkendelse

Hjælpe med samfundssindsopdragelse (jeg tror ikke det er et ord), forbyggelse, oplysning, medborgerlighed osv. Alt det der "menneskelige", som mange gange har vist sig at være noget så effektivt i stedet for at sætte sig i førebunkeren og lege Kim Jong-un.

"tryghed" ... for hvem? Det eneste der skaber tryghed for er politikerne og politiet, når de skal vise hvor lidt kriminalitet der er i byen, eller hvor mange sager de opklarer. Så skal befolkningen sidde og klappe i deres hænder, og stemme på dem igen (ellers bliver de forvist hjem da de jo skaber uro i zonen). Husk og smil, da der også er sat kameraer op ved valgstederne, fordi man kunne jo komme til at slippe en vind.

"tryghed". Jesus christ.

16. november 2021 kl. 10:33
Noyb slår ned på cookies med massesøgsmål: Flere danske virksomheder iblandt

Jo bare at det er marketing der styrer udviklingen og processen. Det handler om maksimering af profit, større bonusser, drinks ved stranden og fede lønninger. Det kan man kun få ved at skide på rettighederne, ikke følge reglerne og lave hurtige kortsigtede resultater.

NOYB burde kigge ind i hvor mange af de bannere som rent faktisk virker og ikke bare popper op og derefter gør intet. Jeg tror de vil blive overrasket ... har jeg hørt fra en ven.

23. august 2021 kl. 06:46
Rapport: Udviklerne har ansvaret for datakvaliteten

Fullstack rollen er kommet for at blive. Udviklere skal i dag være testere, sikkerhedseksperter, dataansvarlige, projektledere, tovholdere og programmørere.

Ingen andre gider. Alle orker det ikke, og vil bare gerne have deres fede bonus og deres drinks ved poolen. Så må dem på gulvet gå rundt med mavesårene.

15. august 2021 kl. 13:00
Eksperter kritiserer Nationalbankens Solarwinds-håndtering: »Det hele virker too little too late«

»Nu har I fandme brugt jeg ved ikke hvor mange timer af vores juristers tid på en aktindsigt, og så vil I også have et interview?!,«

Fordi det er jo juristerne der laver IT sikkerheden, så nu har de brugt tid på at svare jer, og det er tid væk fra at fikse problemet ...... Tjaaaah.

29. juni 2021 kl. 22:29
Skjult i 12 år: Ny sårbarhed opdaget i hundreder af millioner Dell-maskiner

Der er da fire bogstaver i Kina ;)

7. maj 2021 kl. 11:45
Sådan flyttede BBC sit website til serverless

Ja. En anden mands server. Udtrykket er med til at beskrive den underliggende provisioneringsstrategi, afregning og skalering, når jeg høre det: jeg skal tænke mindre på serverdelen, og mere på kodedelen. Jeg skal stadig gøre min kode skalerbar, det kommer jeg ikke udenom.

Kunne man have valgt et andet ord? Ja. Sikkert, men nu er det jo sådan med naming ;)

19. februar 2021 kl. 08:08
Videnskaben vandt 2020

Lige nøjagtig derfor jeg også nævner

Den "videnskab" blev forøvrigt boosted af det de øvre lag i samfundet i Europa i gamle dage, hvor man havde tid, overskud og var belært. Noget man godt kan tilnærme sig er gældende for dette medie, og jeg NÆGTER at være en del af, om blot det er for et enkelt ord, race, som dækker over en forfærdelig tid i europæisk tid.

3. januar 2021 kl. 16:54
Videnskaben vandt 2020

Her falder du i samme hul som Lars. I argumenterer ud fra følelser. For at det giver mening er I først nødt til at definere hvad køn og/eller race er

At jeg overhovedet skal definere hvad race er, er at læne sig op ad pseudo videnskab som forlængst er dømt ude. At du kræver en sådan definition, når talen falder på race, understreger egentlig bare hvorfor jeg er i mine følelsers vold: jeg forstår ikke hvordan denne tankegang har fundet sig ind på et medie hvor brugerne ellers udviser en fin og høj gennemsnitlig IQ. Den klassiske racelære (og eugenik og racehygiejne) som ordet "race" stammer fra, hører fortiden til. Snakker vi derimod genetik, hvor man prøver at finde ud af MENNESKERS unikke træk, for at forbedre fx medicin og miljø, så vil jeg hellere end gerne være med på en saglig diskussion, men jeg NÆGTER at basere mine udtalelser på noget som blot sender den mindste tanker hen mod belgisk Congo, Hotten totterne, eugenik og KZ lejre.

Den "videnskab" blev forøvrigt boosted af det de øvre lag i samfundet i Europa i gamle dage, hvor man havde tid, overskud og var belært. Noget man godt kan tilnærme sig er gældende for dette medie, og jeg NÆGTER at være en del af, om blot det er for et enkelt ord, race, som dækker over en forfærdelig tid i europæisk tid.

Så ja. Jeg er i følelsernes vold. Tillad mig at sige stop, som det menneske jeg er.

Jeg vil forøvrigt anbefale alle, som gerne vil sætte race=videnskab, at læse op på historien om hvordan det gik. Man kunne starte med en Wikipedia artikel: https://da.m.wikipedia.org/wiki/Racel%C3%A6re - "Racelære eller videnskabelig racisme er en pseudovidenskabelig disciplin".

3. januar 2021 kl. 10:35
Videnskaben vandt 2020

×Dem der ikke tror at der findes racer, eller ikke tror at der er forskel på racernes evner,

Det er jo et fuldstændigt rabiat synspunkt at have.

At høre denne oldnordiske holdning overrasker mig hver gang. Jeg vil gerne indrømme at jeg bliver mindre overrasket når jeg høre den på den lokale, blandt folk jeg ved "bare ikke ved bedre", men det tager fuldstændig fusen på mig når jeg hører den på et medie som version2. Et medie, hvor vi har anderledes synspunkter bevares, men hvor man trods alt har hjerne nok til at forstå at overståede er forkert.

Gik der for meget objektorienteret programmering i det? For meget nedarvning? Du burde kigge på et andet sprog. Måske noget funktionelt, eller Rust!! Havde du smidt overstående igennem til rust compileren havde du fået en move error.

Dem der tror at der findes mere end 2 køn

Undskyld mig, at jeg bliver personlig, men din holdning er decideret giftig. Du burde på det kraftigste arbejde på den og dit menneskesyn.

2. januar 2021 kl. 18:22
Microsoft og Red Hat samarbejder om Java til Windows 10 på ARM

Soon 2 billion devices run Java?

28. juni 2020 kl. 12:12