Martin Slot

Næsten alle firmaer bløder stadig i skyen

Nu tænker jeg mere på onprem private cloud hvor du selv styrer jernet og bruger deres produkter. Jeg er godt bekendt med dem. Fantastiske produkter, men de vil nok hellere at man ikke bruger de cloud services der er, fx Azure functions eller en hosted kubernetes og i stedet bruger Nomad og på efter jern med openfaas eller andet. De tjener nitet ved folk der bruger fx Azure webapps.

29. august kl. 16:11
Næsten alle firmaer bløder stadig i skyen

Det var dog underligt at et firma som lever af onprem løsninger på magisk vis har en rapport som viser at skyen er spild af penge :) selvom de nok kan have ret i mange af deres betragtninger.

29. august kl. 06:27
Danske kommuner fortsætter med Chromebooks: »Det er ikke, fordi vi ikke har forstået alvoren«

Ksn man smide Chromebooks OS på porten? Er den kike brændt ind i dets ROM?

9. august kl. 11:03
Hedebølge i Storbritannien overopheder servere til Google og Oracle Cloud

Gjorde det NAS at følge temperaturen?

21. juli kl. 15:46
Medarbejder-data lækket fra Kompan 9 år efter opsigelse: »Jeg er rystet og vred«

Hvis blot konsulent branchen havde lige så meget styr på data sikkerheden som de har på ROI og omsætning og alle de andre fancy ord.

13. juli kl. 20:19
Privacy-browseren DuckDuckGo lader Microsoft spore brugerne

Marketing ødelagde internettet

31. maj kl. 12:55
Værktøjskasse: Sådan skaber vi et mørkt tema med Stylebot og ‘no code’

Det kunne være sejt hvis i bare smed CSS'en ind som en alternate style: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/Alternative_style_sheets på jeres side, så man kunne vælge den (i Firefox trykker man F10 -> View -> Page Style.

Så slipper man også for at installere en extension som i fremtiden bliver opkøbt af en shady mand eller firma, og bliver brugt til at suge det sidste stykke privatliv ud af intetanende individer.

22. april kl. 10:21
DDoS-angreb »på et helt andet niveau« rammer Ukraine

Det forlyder at Rusland får inddraget de gode parkeringspladser i hovedstaden.

24. februar kl. 16:02
Hackerangreb påvirker flere danske ejendomsmæglerkæder: Måtte lukke hjemmesider

Vores it-leverandør har været ramt af en cybersikkerhedshændelse.

Burde vi ikke bare kalde en spade for en spade, og krybe til korset og kalde det et hacker angreb ... Jeg kan godt se at det er et negativ ladet ord lige pt, som gør alle bange, men så kunne man jo eventuel poste penge i at højne sikkerheden, i stedet for at sørge for at bestyrelsen kan få en ny cadillac.

8. februar kl. 12:50
Zuckerberg efter Schrems II: Måske lukker vi Facebook og Instagram i Europa

Jeg anvender ikke selv FB, fordi jeg ikke vil acceptere databehandligen.

En af dine venner har været tæt på dig engang hvor du har læst eb uden add blockers. Bare rolig: du har en skyggeprofil, og du er inde i datamøllen.

7. februar kl. 12:42
EU vil skabe egen DNS-tjeneste med indbyggede filtre

Men kan jeg ikke bare tilgå de blacklistede sites via ip'en? Eller findes der yderligere blokering?

24. januar kl. 17:03
Scam, scam, scam, bitcoin, fraud and scam...

Betaler i egentlig CO2 afgift?

10. januar kl. 15:09
Plugin finder copy-paste-kode i udviklingsværktøj

Folk der bruger vertical slicing får nok ikke installeret det plugin.

Desuden skal man passe på med for meget generalisering, og et stort nedarvningshieraki, da det meget nemt kan modarbejde en.

6. januar kl. 12:13
Ærlig webudvikler: Vi bruger for meget Javascript, og det rammer brugerne

At PHP, asp.net over har gjort det. Det var det som man ville væk fra da FE ikke sådan rigtig kunne udvide en side let uden også at rode med fx C#, da de kun kendte til JavaScript osv (hvilket er helt fair), da man lavede Ajax requested og gjorde det let at lave asynkrone kald afkoblede man FE og BE, men tiden har vist at det faktisk godt kan betale sig at rendere det serverside.

Cirklen er komplet :)

10. december 2021 kl. 18:17
Ærlig webudvikler: Vi bruger for meget Javascript, og det rammer brugerne

Hvor har men hørt om det før? Hmmm :)

2. december 2021 kl. 07:27
Tryghed i midtbyen: Borgmester vil indføre videoovervågning med ansigtsgenkendelse

Hjælpe med samfundssindsopdragelse (jeg tror ikke det er et ord), forbyggelse, oplysning, medborgerlighed osv. Alt det der "menneskelige", som mange gange har vist sig at være noget så effektivt i stedet for at sætte sig i førebunkeren og lege Kim Jong-un.

"tryghed" ... for hvem? Det eneste der skaber tryghed for er politikerne og politiet, når de skal vise hvor lidt kriminalitet der er i byen, eller hvor mange sager de opklarer. Så skal befolkningen sidde og klappe i deres hænder, og stemme på dem igen (ellers bliver de forvist hjem da de jo skaber uro i zonen). Husk og smil, da der også er sat kameraer op ved valgstederne, fordi man kunne jo komme til at slippe en vind.

"tryghed". Jesus christ.

16. november 2021 kl. 10:33
Noyb slår ned på cookies med massesøgsmål: Flere danske virksomheder iblandt

Jo bare at det er marketing der styrer udviklingen og processen. Det handler om maksimering af profit, større bonusser, drinks ved stranden og fede lønninger. Det kan man kun få ved at skide på rettighederne, ikke følge reglerne og lave hurtige kortsigtede resultater.

NOYB burde kigge ind i hvor mange af de bannere som rent faktisk virker og ikke bare popper op og derefter gør intet. Jeg tror de vil blive overrasket ... har jeg hørt fra en ven.

23. august 2021 kl. 06:46
Rapport: Udviklerne har ansvaret for datakvaliteten

Fullstack rollen er kommet for at blive. Udviklere skal i dag være testere, sikkerhedseksperter, dataansvarlige, projektledere, tovholdere og programmørere.

Ingen andre gider. Alle orker det ikke, og vil bare gerne have deres fede bonus og deres drinks ved poolen. Så må dem på gulvet gå rundt med mavesårene.

15. august 2021 kl. 13:00
Eksperter kritiserer Nationalbankens Solarwinds-håndtering: »Det hele virker too little too late«

»Nu har I fandme brugt jeg ved ikke hvor mange timer af vores juristers tid på en aktindsigt, og så vil I også have et interview?!,«

Fordi det er jo juristerne der laver IT sikkerheden, så nu har de brugt tid på at svare jer, og det er tid væk fra at fikse problemet ...... Tjaaaah.

29. juni 2021 kl. 22:29