Peter Tagesen

Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Men Per Clausen (EL) leverede altså et klassesvar til Trunte Bramsen på twitter tilbage i 2015.

https://twitter.com/Trinebramsen/status/666248498178883584

20. november 2019 kl. 16:54
Elløbehjul. Er der en voksen til stede?

Varevogne og lastbiler er solgt til stanglakrids i hovedstaden. Og for at de kan udføre deres arbejde, bliver de nødt til at lave ulovligheder. Alternativt kan de ansøge om og hente en midlertidig parkeringstilladelse hos politiet. Det brugte jeg forholdsvist meget for 17-18 år siden. Men den procedure er der også strammet gevaldigt op på og det er nærmest umuligt at få en i dag. Heldigvis er det ikke tit at man ser tung trafik stående på cykelstier. Og det er da også mit indtryk, at langt de fleste tager nøje hensyn til de bløde trafikanter og bl.a. derved undgår at parkere på cykelstier i myldretiden eller i hvert fald begrænser sig så meget, som muligt. Bilister, der smider bilen, hvor det passer dem, kan desværre ikke undgåes. Men oftest er de ikke interesserede i ridser og buler, så de er heldigvis også et særsyn.

Løbehjul, til gengæld...! Jeg vil ikke lægge skjul på at jeg ønsker dem ad pommern til. Fordelene ved dem opvejes så absolut af ulemperne - og mere til.

10. november 2019 kl. 09:08
Jurist: Dataprofilering af langtidsledige med etnicitet er ulovlig

Skilles - hmm, skal en så vigtig begivenhed i ens liv reduceres til noget der er "digitalt let"?

Tilsyneladende. En kvindelig ven, der var gift med en mand, der var IT-mongol, tog sig af alle hans sager, hvor NemID var påkrævet. Og det gjaldt også den direkte skilsmisse mens han var på job. Hun fortalte mig, at det tog hende 5 minutter.

Det var 5-6 år siden.

Politikerne har talt om at stramme netop den procedure op og gøre det mere besværligt, da man fandt ud af at det ikke var så hensigtsmæssigt. Om det er sket, ved jeg ikke.

17. oktober 2019 kl. 15:21
Nu er der en chip i dit Roskilde-armbånd: »Vi satser på, at folk stoler på, at vi ikke er skurke«

mit bud er at de fleste af disse har WIFI og Bluetooth aktivere.

Min telefon har sjældent BT eller wifi aktiveret. Det både af praktiske årsager (batteri) og af privatlivsårsager.

Jeg føler mig i øvrigt som en halvuddød dinosaur i forhold til din lette holdning i forhold til privatliv. Og du accepterer tilsyneladende at sælge dit privatliv for en smartere hverdag, hvilket bekymrer mig.

3. juli 2019 kl. 20:00
S-lokoførere nedlægger arbejde på grund af it-bøvl

det er urimeligt og noget svineri at tage passagererne som gidsler for noget så trivielt... Helt ærligt - for langt ude :-(

Jeg gætter på at den defekte lønudbetaling blot var dråben...

Og så til noget helt andet. Nu kører lokoførerne med passagerer. Det er deres lod. Denne gang udeblev kun ca. 20% af lønnen. Men hvis nu hele lønnen udeblev. Skulle de så stadig hoppe i uniformen og køre med tog så de - ifølge dig - ikke tog passagererne som gidsler? Hvornår må de sige "nu stopper festen satme!" ?

30. juni 2019 kl. 10:10
Forslag kan blokere annonce-blokering i Chromium-baserede browsere

Eller man kan køre en pi hole på en raspberry, synology eller hvad man nu har til rådighed. Giver det bøvl, bruger man DSNjumper (windows) i systrayen. Det fungerer fint her.

23. januar 2019 kl. 18:56
En hel kategori af apps skal skrives om – ellers slettes de fra Google Play

Jeg har brugt samtaleoptagelser overfor en tidligere leder, der var lidt vanskelig, for at sige det på en pæn måde. En af samtalerne hjalp mig i min sag hos fagforeningen. Nu bruger jeg det på mit job i det tilfælde af at jeg skal kunne bevise hvad jeg har fået af kommandoer af kolleger, hvilket har reddet min mås indtil videre en gang, da min kollega var lidt for interesseret i at redde sin egen mås med en løgn og dermed tørre den af på mig.

Når det er sagt, er jeg ked af at jeg skal ty til den slags. Men det har vist sig at være nødvendigt. Og jeg kan besynderligt nok kun anbefale det. Jeg har anbefalet mine tætte kolleger at lægge optager apps på deres telefoner, og resultatet er at alle er glade for det, da det giver rene linjer.

Fordelen med googles nye retningslinjer er at der forhåbentlig ryddes op i den bunke hø, som består af callrecorder apps, der er på google play.

18. januar 2019 kl. 11:19
DSB vil have data, der kan kortlægge rejsemønstre over hele landet

DSB er stadig et af de allermest præcise selskaber i verden og det tredjemest præcise i Europa. Men der er ikke ansat nok lokoførere til den mere og mere ekstreme køreplan. Ansøgere skal igennem en 6 timer lang test, som et klart flertal dumper med et brag. På mit testhold var der 4, som bestod ud af 20. Og så var der endda lempet en smule da der ellers ikke var nok til et nyt hold lokoførerelever. Springere, politiundersøgelser på stationer, køer, der krydser skinner og andre situationer kan man ikke gardere sig imod. Og går et enkelt tog i stykker midt på en linje, kan de andre tog ikke bare snige sig uden om uden at berøre den modkørende trafik. Jeg har engang fået oplyst hvor mange ture rundt om jorden et enkelt s-tog kører inden det oplever et totalnedbrud, men husker ikke tallet. Men siger jeg en håndfuld, er jeg ikke helt forkert på den. Derudover bliver tog pillet ud og tjekket af håndværkere blot ved den mindste fejl indenfor A- og B-kategorien. Det er efter devisen Better safe than sorry, da 20-25 døde bare virker så ærgerligt hvis det kunne have været undgået. Og så er det forresten også stinkende dyrt. Spørg bare luftfartsbranchen. 1 flystyrt er rasende dyrt. 2 flystyrt lukker typisk butikken.

Iøvrigt. BaneDanmark står for langt de fleste forsinkelser. Det er dem, der har ansvaret for skinnerne. Men ligesom DSB, er BaneDK blevet økonomisk rundbarberet af skiftende regeringer i en så alvorlig grad, at tingene dårligt hænger sammen og vedligeholdelsen af skinnerne halter over det hele.

22. december 2018 kl. 17:01
Bug-hunter får 20.000 dollars: Hul i Steam gav adgang til vilkårlige spil-licensnøgler

Artem Moskowsky har klasse og god smag siden han valgte hamstre nøgler fra netop Portal 2. Det er et tilpas nørdet spil, der appellerer til den krøllede hjerne. Det får min varmeste anbefaling.

12. november 2018 kl. 22:58
Nets advarer: Udskift kreditkort hvis du er ramt af kritisk angreb på British Airways

Lyder det sandsynligt at man overfører kreditkort oplysninger på tværs af codeshare partnere? I stedet for man som kunde bare laver en transaktion med det selskab man booker igennem og så laver de lidt bogholderi bagved. Jeg synes det lyder ret usandsynligt.

Det er muligt, at du finder det usandsynligt. Men der er altså et temmelig omfattende samarbejde på mange planer på tværs af flyselskaberne - specielt hos dem, der er medlem af IATA. Men som det også er nævnt i en artikel fra i dag, er det mest sandsynlige scenarie nok et script på en webside.

10. september 2018 kl. 13:08
Nets advarer: Udskift kreditkort hvis du er ramt af kritisk angreb på British Airways

Du har aldrig haft kontakt til BA og konkluderer alligevel at dine kreditkort data må være blevet stjålet ved et indbrud hos BA? Er det ikke lidt ... sort?

Det er ikke så sort igen.

Mange flyselskaber kører såkaldt codesharesamarbejde. Dvs. du kan købe en billet hos SAS og træde ind i en SAS-maskine, men ruten er drevet af f.eks. Lufthansa med SAS som co-operatør eller omvendt. Det er meget almindelig praksis specielt ved ruter mellem Skandinaviske lufthavne og resten af europa.

9. september 2018 kl. 14:18
Undervisningsministeriet: Det er skolens skyld, at elev ikke fik slettet identitet fra måling

Vi har med et ministerium at gøre, der er så magtfuldkomment, at de snubler over ledningen og lander med næsen på et tastatur og derfor ved et uheld laver udløbsdatoen for sletning af data om fra 1. sep til 31. maj. Og bagefter vil de ikke slette data, da 31 maj ikke kan laves om og derved står fast.

Teknik eller ej. Der er et alvorligt demokratisk problem i farvandet.

1. august 2018 kl. 12:10
Elev fik sporbar trivselsmåling mod forælders vilje: Cpr-nummer kan ikke slettes på trods af fejl 

Det er i hvert fald ikke en skrivefejl. Den dato er helt bevidst sat.

23. juli 2018 kl. 17:40
Indehaver af @anders.dk bombarderet med yderst følsomme hovsa-mails

Jeg blæste nogle håndfulde domæner baseret på fornavne (peter, niels, michael, karin osv.) igennem. En god sjat af dem inkl. peter.dk er registreret 24. marts 1998 - dog til vidt forskellige registranter rundt omkring i landet. Jeg formoder, at en tidligere registrant, der har haft fokus på domæner baseret på fornavne, enten har frigivet dem netop den dato eller noget databaseoprydning/samkørsel/andethalløj, hvor registreringsdatoen blev sat til netop 24/3/98.

Mon ikke de andre registranter kan fortælle lignende historier i stil med den i artiklen? :)

22. juli 2018 kl. 06:02
EU-bøde til Google på 32 milliarder kroner fra Vestager

Og ikke mindst, hvad pengene bliver brugt til.

De bliver låst på en konto indtil evt. dom ved en appeldomstol. Vinder EU bliver pengene fordelt ud til medlemslandene efter en fordelingsnøgle.

19. juli 2018 kl. 07:51
Dansk trader lænset for 130.000 kroners kryptovaluta af ukendte hackere

Både Android (telefon, formoder jeg), iphone, win10 og linux blev en for en lukket ned af en hacker?

Ej. Den historie er simpelthen for tyk. Der er en, der er gået retro og har set en halvslatten hackerthriller fra 90erne på en solid svamp!

2. juli 2018 kl. 18:59
Nyt spil vil lade folk ‘opleve pinslerne ved cryptomining’

Ekstrabladets artikel er noget misvisende og mangler uddybning.

Hvis man jævnligt handler med cryptocurrency, vil det betragtes som spekulation. Hvis man har en hel bitcoin fra tidernes morgen, som en af mine venner har, og han vil sælge den, skal det ikke beskattes. Det vil svare til handel med klassiske biler eller kunst.

Så det er lidt af en gråzone, hvor der skal falde dom i nogle sager for at der kan dannes præcedens og dermed lave en rettesnor for bl.a. SKAT, hvilket utvivlsomt vil blive sat i værk i den kommende tid.

11. marts 2018 kl. 22:04
Ulovlig dataindsamling: Oplysninger om 180.000 danske unges sexliv er ikke anonym

Jeg dykkede ned i PDFen fra Anne-Marie Krogsbølls link på politiken.dk kl 12:15. Jeg gik videre fra det link (ungeprofilen.dk), der er i PDFen og læste løs.

Der sidder voksne veluddannede mennesker, der har lavet dette her. Og noget siger mig, at det er blevet så dagligdag for dem, at de slet ikke selv kan se hvor grænseoverskridende og etisk forkert, det de har sat i søen, er. Det er fuldkommen grotesk!

Altså. Formålet er, at lave en såkaldt UMV - UndervisningsMiljøVurdering - ifølge introduktionen på side 3 i den første PDF, der ligger på politikens side. Når jeg surfer nedover spørgsmålene, så er det godt nok meget meget meget lidt UMV i den undersøgelse! Og det specielt når selve delen om undervisningen (s. 24) viser sig at være valgfrit at besvare, som i min logik ellers er den mest relevante kernedel i en UMV!

Det der.. Det er seriøs ulækker dataindsamling! Hvor er det dog syret!

29. januar 2018 kl. 16:13
Sådan ødelægger du dit omdømme i én besked: Historien om Star Wars Battlefront II

Er man gammel og rutineret World of Warcraft-spiller, er de 4500 timer allerhøjst en sjov udfordring. :)

20. november 2017 kl. 14:42