Erik Jensen

Commodore 64 og rollespil banede vejen for Sveriges milliardstore spilindustri

Åh nej, var de HVIDE svenske mænd i 90erne. I guder.

29. marts kl. 14:47
De første 200.000 danskere er bedt om at migrere til MitID

Jeg har fået 2 mails i min eboks om det. kan se min bank kun understøtter nem-id? Men jeg har ikke tid til at være deres prøveklud, kom tilbage når jeg kan bruge det i min hverdag.

8. oktober 2021 kl. 23:28
USA kræver end-to-end-krypterede beskeder udleveret fra Signal

Der er noget forskel fra om nogen skulle sætte en båndoptager op til at optage telefon samtalerne for derefter at have en person til at lytte dem igennem eller med damp åbne dine breve for derefter at lime dem til igen og til at have en computer der aflytter og indeksere alles emails og telefonsamtaler

4. maj 2021 kl. 10:21
Sådan flyttede BBC sit website til serverless

Så må man jo håbe at britiske BBC ikke poster indhold der ikke er acceptabelt for Amerikanske Amazon.

18. februar 2021 kl. 14:16
Så fik EU også nok: Kræver masterkeys til end-to-end krypto

Jeg vil gerne ønske Frederik, Ulla, Claus, Kalle, Else og Ursula tillykke med fødselsdagen. Håber i får en god dag.

9. november 2020 kl. 16:17
Ukrypterede CD'er med sundhedsdata på fem millioner danskere havnede hos kinesisk firma

Skal vi ikke bare blive enige om at næste gang nogen siger "Jeg har ikke gjort noget så jeg har ikke noget at skjule", til kommentarer om statens snagen i ens privatliv, så må man slå dem med et baseball bat og henvise til de snart utallige eksempler på hvor det offentlige ikke formår at holde ens oplysninger private. (samt denne nye DAMD på steroider hvor staten sælger personlige oplysninger videre til private firmaer).

20. juli 2016 kl. 15:37
Adblock - for bonus patere

Jeg ser at at V2 og Ing.dk også nu blokerer folk med adblockers som mig. Så farvel til jer.

Problemet er at SELV OM jeg vælger at betale, KAN JEG IKKE SLIPPE for at blive tracket af deres trackere. Jeg spurgte Jyllands Posten om hvis jeg betalte, jeg så kunne få adgang uden at blive tracket i hoved og røv, det kunne jeg ikke.

Det er meget lidt gratis indholder er er værd at blive tracket for og jeg kommer ikke til at betale for noget indhold med mindre det betyder at jeg kan slippe for at blive "solgt videre" til tracker firmaerne(ogreklame firmaerne).

16. juni 2016 kl. 16:16
KMD bygger en sky, der skal huse 10.000 servere i 2017

Ja det lyder så fint, men fra hvad jeg hører så er de blot kørt ud på et sidespor hvor strategien er at man håber nok de siger op. Det hele skal køres af Tech Mahindra fra Indien og de eneste danskere der er brug for, er dem der kan skifte "modulerne" ud når noget går i stykker. Altså langt fra de 60 medarbejdere. Lidt på samme måde som Apple's kommende datacenter. Det kan godt være at maskinerne fysisk står i Danmark, men der bliver ikke nogen vidensbaseret arbejdspladser ud af det.

13. maj 2016 kl. 14:43
Undersøgelse: Amerikanere dropper kablet internet

Ja for det der undrer mig er at jeg syntes at data på mobilen er så sindsygt dyrt i USA. Jeg har haft købt et par data abonnementer i USA når jeg har været der, men det koster en formue. Jeg er i USA ca 3-4 gange om året.

Sidst jeg checkede, var det langt billigere med 3 og et 3likehome end lokal takst for data i USA, så jeg overvejer at skrotte mit amerikanske MiFi hotspot og flytte over til 3.

21. april 2016 kl. 13:59
Dobbelt it-fejl banede vej for kæmpe datatab på Nordfyn: Ingen backup og usunde diske blev spejlet

Jeg har alle mine private billeder og film liggende på min NAS der kører RAID 5 også. Det er en hel del data i RAW billeder, film fra video kameraer og master filer i Apple Prores video formatet med resultatet. Men fordi jeg kører RAID betyder det jo ikke at jeg har backup, så kører backup ud på USB diske og for at være sikker, kører der også automatisk backup til Crashplan. Det er 2,5TB data og det tog lidt tid at lave en baseline med min 40/10 linie, men det er også kun til det tilfælde at de primære data er væk, samt den lokale USB backup.

(og jeg laver et par gange om året en restore af udvalgte dele og sammenligner)

21. april 2016 kl. 13:22
It-professor: Samtlige data fra JSF-kampfly lander hos amerikanerne

Jeg ville tidligere have været enig men jeg havde heller ikke i min vildeste fantasi kunnet forstille mig at Donald Trump havde en reel chance for at blive præsident. Men hvis det sker, så tror jeg ikke vi skal regne med at USA bliver i stand til at holde sammen på noget eller nogen som helst, ej heller sig selv. Og så kan vi stå med en masse døde fly fordi deres orange præsident er blevet pigesur.

21. april 2016 kl. 13:08
Rigspolitiet: Her er fire eksempler på, at sessionslogning faktisk virker

Det er jo det man prøver at forklare hver gang politikerne finder på noget nyt.

Men jeg tror ikke ret mange mennesker har den mentale kapacitet til at tænke mere end et træk frem. Eller huske alle de utallige gange politikerne har lavet et lignende stunt.

20. april 2016 kl. 12:56
Netflix-CEO: Vi er ligeglade med IP-grænseoverløbere

Men de har da været ganske effektive i at blokere folk? Jeg må erkende at jeg har opsagt min netflix da jeg ikke længere kunne få adgang til den Amerikanske.

Ud over at jeg kun har kørt på den Amerikanske fordi jeg ikke gider den Danske, så syntes jeg også at der har været mindre og mindre kvalitets indhold på den Amerikanske. Der var dog stadig noget den den amerikanske version af DR, PBS.

Tja, det var godt så længe det varede.

19. april 2016 kl. 15:47
Analyse: Netflix prøver alligevel at vinde kampen mod IP-grænseoverløbere

Næh, jeg betaler gerne noget for at det er nemt og hurtigt. Det kræver skam også noget arbejde at være "pirat", både tid og hardware. Så er det langt nemmere at tænde for Netflix. Men hvis jeg får blokeret for den amerikanske Netflix, vil jeg nok blot opsige den og ikke begynde på "pirat" livet, men blot vælge TV fra. Flow TV er for ulideligt og jeg har ikke brugt det i flere år. I det hele taget ser jeg mindre og mindre TV. Netflix er det eneste efterhånden jeg ser af traditionelt TV. Jeg har ikke problemer med at finde interessante ting på youtube.

6. april 2016 kl. 16:35
It-advokat: Dommerne kan ikke vurdere værdien af sessionslogning

Det ser nærmere ud til at Pind kun lytter til stemmerne inde i sit eget hoved. Det er der vistnok en diagnose for...

Enig. Ved ikke hvad der er gået galt for ham, men han har da fuldstændig tabt sutten på det seneste.

23. februar 2016 kl. 10:32
Californien efteraber New York og foreslår lov mod ubrydelig kryptering i telefoner

Jeg tænker man sagtens kan identificere folk selv om de kommer via et gratis hotspot ved hjælp af "meta data". Det kunne også bruge til at tracke folks færden mere nøjagtigt end med mobil master(selv om de hænger tæt i New York). Triangulering på vores interne WiFi netværk virker ret godt.

Men nu syntes jeg efterhånden at min GPS på mobilen er "always on" så det var vel bare at fange a-GPS trafikken for at få et godt billede af hvor folk er, hvis man ikke vil spørge Apple eller Google.

Det vil i dag, kræve noget arbejde ikke at blive tracket, ikke nogen mobil, ikke noget med at køre i bil med nummerplader, dække sit ansigt så det ikke kan scannes, kun bruge kontanter. Well, man ender med at blive flagged som mistænkelig på grund af manglende meta data. :D

22. januar 2016 kl. 11:57
Først kunne man købe bitcoin med MobilePay - men så ændrede Danske Bank holdning

Der er vist ingen banker der har problemer med at folk køber Smølfebær eller anden virtuel valuta til spil. Kunne man så ikke bare klasificere det som "Smølfebær"?

30. december 2015 kl. 23:27
Stem nu for fanden imorgen 3.dec

Det er ikke de "yderligtgående tossepartier" der får mig til at stemme nej. Det er faktisk ja partierne og især mit gamle parti Venstre. Jeg havde måske forventet den opførsel af de andre ja partier.

Jeg ved ikke om det bare er fordi jeg er blevet ældre men jeg bryder mig ikke om den måde de taler til mig på. Der er noget så nedladende over deres kampagner, det er som om de siger til mig. "Du er en idiot og forstår ingen ting. Derfor skræmmer vi dig lige i stedet for med vores 2 klassiske greb når vi ikke kan argumentere for det på en saglig måde".

Nu er jeg ikke vred, jeg er skuffet. Jeg stemte ikke på Venstre ved sidste valg og med deres seneste opførsel, kommer jeg ikke tilbage.

2. december 2015 kl. 10:44
Fejlramt loadbalancer sendte NemID til tælling trods redundans

Uha nej. Round Robin DNS er noget snot at bruge i et så vigtigt system. Det er i dag ikke værd at bruge, i gamle dage måske som en "fattigmands loadbalancer", men I dag ville man f.eks. bruge HAProxy med Heartbeat. Problemet med "round robin DNS" er at ikke alle overholder TTL på din DNS, hverken DNS servere eller klienter. Selv om du har sat en lav TTL har nogen bevist i tidens løb lavet en override for at optimere deres DNS servere. Der bliver ved med at komme trafik til den forkerte node rigtig lang tid efter TTL er udløbet. Kan overhovedet ikke anbefales.

9. november 2015 kl. 19:28
1.266 danskeres overvågningskameraer står pivåbne for uvedkommende

Dem hvor uPnP er enabled som default?

22. juli 2015 kl. 14:48