Anders Hede

Terrorister som os - og kryptering

"Der var sandelig lige en relevant nyhed vedr. stigende ulighed: http://denoffentlige.dk/de-allerrigeste-bliver-endnu-rigere

Så kan man alt efter temperament og overbevisning se dette som et problem og en medvirkende årsag til diverse ulykker i verden - inkl. terror - eller man kan lade være, som Geert Laier Christensen, underdirektør i arbejdsgiverorganisationen"

Ej stop dig selv. For det først kan det godt være at goderne er fordelt skævt i arabiske lande, men det kunne de så passende reagere imod. Oliepengene er der jo.

For det andet er det helt væk at bringe danske forhold ind. Vi er så lige et land, man overhovedet kan være, hvis man overhovedet vil have noget rigdom at dele ud af. Og om den fordelingsnøgle ændrer sig 0.5 i den ene eller anden retning afhængig af hvilken blok der sidder på magten har nok absolut intet med terror at gøre.

19. november 2015 kl. 19:00
Terrorister som os - og kryptering

"Eller måske håber de at vi aldrig var gået ind i Irak og derved været fødselshjælper for ISIL"

Nu er det jo utrolig nemt at være bagklog. Uanset hvad vi havde gjort i Irak, så var Syrien jo højst sandsynlig kollapset i det arabiske forår hvorfra hele helvedet også kunne have startet fra.

Afghanistan var en terrorrede længe ingen USA for alvor blandede sig, hvilket også demonterer en hel del af "det er den hvide mands skyld alt sammen".

Havde man ladet dette land være havde det haft alle forusætninger for endnu flere terrorangreb med dets brutale styre.

Det er uendelig mere komplekst end der nogen gange gives udtryk for i debatter.

Jeg har personligt haft det af helvede til med at man lod både IS og den officielle præsident smadre løs på civilbefolkningen. Jeg ville personligt ønske man havde gjort meget mere.

Men selvfølgelig med risiko for bagefter at få skæld ud, og at man bare skulle have ladet dem være i fred. Men man skal være meget kynisk for at se barbari og ikke ønske at hjælpe. Og det er lidt det der frustrerer mig - dem der påkalder sig den højeste grad af tolerance og medmenneskelig forståelse er de samme mennesker der har kæmpet hårdest mod vestlig indblanding i Syrien.

Et indgreb, der kunne have stoppet millioner af menneskers flugt og millioner af menneskers død. Tænk hvis man havde grebet ind lige i starten af ISs fremrykning.

Her har man i stedet kun i minimal grad blandet sig, så man har fra den pacifistiske fløj fået sin vilje. Men den pris er eddermame også høj.

Og nu håber jeg så at tilpas mange nationer endelig går ind og får fjernet barbarerne. Allerhelst med nogle arabiske lande i førertrøjen.

19. november 2015 kl. 10:39
Terrorister som os - og kryptering

"Et par gange om måneden blev en eller anden bygning, ofte et forsamlingshus, jævnet med jorden af et missil, fordi Putin mente der var en chance for at nogen derinde var sure på ham.

Hvor mange danskere ville det lige "radikalisere" ?

Men det er jo også en hel vanvittig analogi helt uden nuancer. Man kunne på samme måde beskrive hvordan civilbefolkninger og mindretal er blevet tyranniseret helt vanvittigt af despoter og hvordan vesten bare har siddet med hænderne i skødet mens langt flere mennesker er omkommet.

Der er ingen lette løsninger. Men det hjælper ikke med ensidig fremstilling. Jeg tror den muslimske befolkning i ex-yogoslavien er pænt glade for at man ikke bare så på. Jeg tror også du kan finde eksempler i historien hvor du ville ønske nogen havde grebet militært ind før det rent faktisk skete.

Jeg håber og tror faktisk også så meget på de syriske (nu nok ex-)borgere at jeg vil troat flertallet ville ønske at man rent faktisk allerede havde stoppet IS i stedet for at se på rædslerne og den helt absurde mishandling af hundredetusinder af mennesker. At der har siddet millioner af mennesker som har siddet og håbet at nogen ville redde dem fra deres mareridt.

At undlade dette kan moralsk set også betegnes som en katastrofe og en der skaber flere terrorister. Min pointe er ikke at man for en hver pris bare skal gribe ind, men jeg kan ikke acceptere når man ikke i det mindste anerkender at det er allerhelvedes mere komplekst end din analogi gav udtryk for.

You are damned if you do and damned if you dont.

18. november 2015 kl. 21:34
Terrorister som os - og kryptering

Nå ja krypteringsdelen kan man ikke være uenig i men det politiske sludder?

Det kan godt være at du mener, man skal undgå at blande sig i konflikter i andre lande, men det var meget godt for os i dag at det ikke var holdningen alle steder i 1940erne eller ved massakren i eks-Yogoslavien for den sags skyld. Der kunne man selvfølgelig også bare have kigget på i endnu flere år mens bosnierne blev henrettet i titusindvis. Jeg synes også det må kræve en uhørt grad af kynisme at se Gadaffy smadre løs på sit eget folk uden at gribe ind.

Dermed ikke sagt at al deltagelse i alle konflikter har været heldige eller fornuftige, men den der total-pacifistiske tilgang, den er simpelthen tangerende ondskab eller i hvert fald kynisme på umenneskeligt højt niveau.

Og så den tåbelige anti-DF kommentar som runder hele den politiske smøre (hvorfor egentlig tale om al den politik - jeg mener, hvad har vestens forhold til mellemøsten med computere at gøre. Jeg regnede ikke med at læse et så værdipolitisk indlæg om noget så langt fra version2s emneområde. Nu bliver man jo nødt til at give noget modspil)

Jeg er langt fra enig med DF og jeg bryder mig heller ikke om mange af de udsagn de kommer med, men det er da herfra der er blevet advaret mod problemerne som den modsatte fløj har lukket øjne og ører for i årtier, og bildt sig ind at integrationen nok skulle lykkes. Og nogen har intet lært, siden et argument kan være at ignorere "den slags holdninger"

Havde man lyttet til de røster for 30 år siden, så havde vi stået i en langt bedre situation i dag end nu hvor så mange millioner er kommet til en kultur de overhovedet ikke føler sig som en del af og hvor kundskaberne ikke er til at blive en aktiv deltager i. (Den obligatoriske disclaimer at det selvfølgelig ikke er tilnærmelsesvis alle, dette gælder for, bare alt for mange, heraf skabelsen af mange ekstremister. Og nej, lad være at tal om tonen. Sverige har ikke haft et DF og deres problemer får vores til at se meget små ud)

Endelig er den slags "terrorforståelse" i sin essens ikke videre køn. Selvfølgelig skal alt og alle diskuteres, men ligesom det ikke var særlig smart for Sørine Godtfredsen at tale om at forstå Breivik få dage efter hans terror, eller det ikke er særlig smart at tale om forståelse af frustrationer når der opstår påsatte brande på flygtningebolig, så virker det også som en nar-agtigt tidspunkt at bruge den klassiske "den onde hvide mand i vesten er skyld i alt ondt"forklaring få dage efter så mange er døde.

18. november 2015 kl. 21:21
Forsker om kryptoforbud mod terror: »Det svarer til at ville forbyde simpel anvendelse af regning eller matematik«

Jeg var faktisk sikker på at Trine Bramsen ville have udtalt sig til artiklen og det med argumenter for et hjernedødt forbud.

18. november 2015 kl. 20:54
Skepsis over at presse programmering ind i fysiktimerne i folkeskolen

I hvert fald kan det næppe blive lærere der varetager dette. Med 4 timers forberedelse til 28 lektioner er det helt umuligt at skulle blive en lærer der har tid til at sætte sig meget ind i programmering

29. juli 2015 kl. 12:09
S: Terrorangreb i Paris kan åbne for genoptagelse af internetlogning

Selvom man åbenbart har udskiftet det allerstørste tågehorn, Trine Bramsen, med en ny, bliver det ikke meget bedre.

Jeg glæder mig til der bliver vælgermæssig grundlag for at vende sig imod alle disse åndsvage overvågningstiltag. Mon ikke terroristerne har lært at bruge Tor nu og omgå alle de latterlige regler.

Jeg var lige på konferencecenter. For første gang skulle jeg ikke oprettes med brugernavn og shit, men kunne bare logge på. Det var skønt, sådan burde det være overalt. Men mon ikke politikerne vil kæmpe imod og gøre alt hvad de kan for at overvåge mest muligt til stor gene og ubehag for os alle.

Jeg gad godt at vide om blå blok er ligeså forfærdelige. Jeg er bange for det, da meget stammer fra deres tid, og det at blive klogere er noget man sjældent oplever blandt politikere. Så skal det være fordi Liberal Alliance kan sætte bremserne i, men deres modstykke i Enhedslisten har ikke magter meget selvom jeg vil tro også de deler vores syn på sagen

13. februar 2015 kl. 22:30
Hver fjerde besøger borger.dk fra mobilen

Det er det samme med betting sider. Det er alt for omstændigt at skulle fedte med nøglekort. På mobil/ipad er det langt mere brugervenligt.

Jeg synes det er helt gak jeg på en stationær skal bruge en nøgle fra nøglekort hver eneste gang jeg vil eks. bare tjekke saldo

16. januar 2015 kl. 08:18