Tomas Loft

Skandaleramt dansk it-virksomheds medarbejdere bijobber tilsyneladende som stock photo-modeller

Det lugter af en dansk Elizabeth Holmes eller måske endda en Stein Bagger.

15. september kl. 07:57
Nets bøjer sig for Apple: Trækker stikket på dankort-appen

Ved du hvor man kan få et rent Dankort i dag? Det skifter jeg gerne bank for.

15. september kl. 07:47
Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

V2 er simpelthen blevet alt for ringe til at jeg vil betale for det. For et par år siden måske, men ikke i dag. Der er for meget der bare er ren oversættelse af andres artikler, for dårligt kommentar-spor (nogle har spammet i over 5 år herinde men bliver aldrig stoppet (RUF f.eks.)) og hjemmesiden bliver dårligere og dårligere og langsommere og langsommere som tiden går. For 185,- koster V2 det samme som to til tre af mine streaming tjenester men levere under 1% af mængden af indhold. Fremtiden vil helt sikkert vise at I ville have tjent mere og have haft flere læsere hvis prisen var lavere.

15. september kl. 07:45
Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

vi skelner i vores målinger mellem kliks og læsninger

Er det også de tal i tager penge for hos annoncør så? Ellers er det at snyde med tallet.

15. september kl. 07:37
Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

I forhold til et streaming abonnement på film eller musik?

45 kroner for adgang til Prime med verdens dyreste serier vs. 185 for adgang til V2? Ekstremt dårlig sammenligning. V2 levere ikke nær 1% af den service en streaming tjeneste gør.

15. september kl. 07:35
Ungdomsuddannelse betaler overpris til Statens IT: Må ikke vælge en billigere leverandør

Det var dog en yderst ensidig artikel. Ja nærmest en pressemeddelelse fra den ene side i sagen. Det er Ekstra Bladet niveau det her.

28. august kl. 22:29
Eksperter med skarp kritik af 18 Chromebook-kommuner: »Vi har digitaliseret med hovedet under armen«

Du har tydeligvis taget skyklapper på, hvilket dette indlæg er et klart bevis på. Det er som om du ikke vil forstå hvad det her går ud på. Det handler ikke om én overtrædelse (Chromebooks i Helsingør) - men de millioner af overtrædelser som dette er en del af.

Hvis dit barn blev en af de mange tusinder der skar i sig selv eller tog sit eget liv pga. alt det Facebook og Instagram smider i hovedet på dem for at fastholde dem på siden længst muligt - alt sammen muliggjort vha. profilering af den data de har støvsuget og opkøbt - ville du så bare trække på skuldrene og sige at det var barnet da også selv udenom og ikke knibe en tåre til begravelsen?

Hvis du tror at profilering af børn er uden ofre så har du ikke nogen forståelse for hvad det er for en verden børn lever i i dag og havde der går dem i møde. Det skriger til himlen at du tror det handler om at Putin sender en lejemorder fordi nogen skriver han er dum. Det handler om at Google/Apple/Facebook/oa. bruger data til at tjene penge uanset prisen for dem i den anden ende og det på trods af at de beviseligt ved at det direkte skader børn alligevel vælger at forsætte.

Det er soleklart at den data der opsamles via mange samlingspunkter kan bruges til at skade børn og kan lækkes på nettet og misbruges. Det er bevist af dem selv (se evt. Facebooks egen data om Instagrams negative indflydelse på børns sundhed). At du så hårdnakket nægter at se det store perspektiv og kun vil se på det ene dokument hvor lille Peter skriver at Lars Løkke er en fadbamse ændre ikke på konsekvenserne af profilering og datalæk.

25. august kl. 09:09
Eksperter med skarp kritik af 18 Chromebook-kommuner: »Vi har digitaliseret med hovedet under armen«

Ja lige pt. er det da alle -inklusiv Datatilsynet- har stukket hovedet i jorden. Det er klart for enhver at amerikanske firmaer er udelukket men da det vil udelukke stort set alt andet end Open Source så tør de ikke røre ved det. Enhver Windows computer ville f.eks. skulle være låst ned og kun have adgang til skolens interne net for ikke at sende data til Microsoft. Eneste udvej er computer uden internet, open source (inkl. sikker brug af sky) eller en ekstremt dyr og besværlig løsning der låser alt muligt ned. Lur mig om ikke vi efter meget tovtrækkeri og snakken udenom alligevel ender med den sidste (og værste) løsning.

25. august kl. 08:47
Furesø Kommune har droppet Chromebooks: Risikoen var for høj

Skal alle børns bærbare så være låst ned og kun have netværk gennem VPN til skolen? For ellers er man jo lige vidt - hvis hver computer frit kan sende data til Microsoft.

23. august kl. 18:34
Datatilsynet strammer nettet om Chromebooks: »Jeg tror ikke, det her ender lykkeligt for Helsingør Kommune«

Som næsten alle andre steder så er IT ledelsen kun leder over IT - men ikke økonomien i IT eller andet! Hvis det koster penge eller ekstra timer så er det ude af deres hænder.

19. august kl. 14:16
Trods investeringer for milliarder: 70.000 er uden adgang til hurtigt fastnetbredbånd

Kun hvis de kan garantere at de ikke kan tvinges af NSA til at dele data/adgang til data. Ellers er det ulovligt iflg. GDPR.

26. juli kl. 11:47
»Ikke på min vagt!« - spilinstruktør for prisvindende spilstudie lover ordentlige arbejdsforhold

De er hverken bedre eller værre end de fleste andre. Hvis alle har så dårlige arbejdsforhold (og det har de) så er det det forkerte træ at pisse op ad. Problemet er ingen eller dårlige fagforeninger og love.

24. marts kl. 14:45
Witcher-spilfirma stopper salg i Rusland og Belarus

0 kroner er hvad jeg fremover vil spytte i deres kasse, på trods af jeg ejer alle deres spil. Spil er ikke et politisk våben og når det bruges som det vil det massivt skade publisher/developer. Det vil også ske her.

5. marts kl. 08:59
»Det bliver sjovt, men du skal igennem smerten først«: Succesen Elden Ring tramper på regler for spildesign

en masse grinding

Så har du selv valgt at slå panden ind i den lille pæl der står på en åben mark i en stor verden. Hvis du ikke kan stoppe med at banke hovedet frivilligt ind i pælen så bør du nok sælge Elden Ring - og alle andre spil med en form for fri vilje. Der er intet sted i Elden Ring hvor man bliver fanget bag en boss hvor man skal grinde før man kan forsætte frem ad i en af de mange retninger der er. Den store åbne verden gør det til det klart nemmeste spil i SoulsBorn.

Prøv at tag et venstresving i stedet for er højresving og dit problem er løst.

5. marts kl. 08:57
Justitsministeren: Begrænsning på ét år skal forhindre, at logning bliver systematisk

Husk det nu når i sætter jeres kryds til næste valg. I realiteten er der kun 3 partier der er bare en smule uenige i det her.

17. januar kl. 20:52
Unreal Engine viser fremtidens computergrafik: »Vi er ved at nå fotorealisme i realtid«

Så hvor er man med 3D lyd, så spilleren kan høre, hvorfra eksplosionen eller fjendens skud kommer fra?

Hvis du kender en med en PlayStation 5 kan du opleve det selv (Xboxen er desværre bagud på dette punkt) men ellers er der også rig mulighed for at høre det på en PC.

Af PS5 spil med god lyd kan nævnes Astro's Playroom, Returnal og Demon's Soul (Tempest 3D audio engine, https://youtu.be/_dG_AgfE0PM ). Der er en YouTube playliste om god 3D lyd i spil på PC her:

https://youtube.com/playlist?list=PLOCl9Vldd2RwG3Hc-iPu8TS7wZE8Yl0RC

Fælles for dem alle er dog at uden noget godt af afspille det med får man ikke meget ud af det.

11. januar kl. 10:12
Unreal Engine viser fremtidens computergrafik: »Vi er ved at nå fotorealisme i realtid«

Hvorfor skulle den falde efter han var med i det brilliante Cyberpunk spil? Han er om nogen The Matrix, så det ville være direkte tåbeligt at fjerne ham af begge årsager.

11. januar kl. 10:02
Søgemaskine vil skabe ny browser baseret på system-biblioteker

Det er da godt at DDG står ved at de ikke laver en ‘privatlivs-browser’ for det er ikke sådan den omtales mange steder.

27. december 2021 kl. 07:20