Michael Kristensen

Dansk It: For risikabelt med digitale valg - ingen har endnu hacket en blyant

Blyant er klart bedre end blæk/kuglepen/tusch

Hvorfor det? Har altid undret mig over hvorfor man skal sætte sit kryds med en BLØD BLYANT. At hacke en sådan kræver vel kun et viskelæder... (stadigvæk meget sikre end et digitalt valg - men jeg forstår bare ikke hvorfor man netop skal bruge det lettest udviskbare skriveredskab hertil )

21. november 2017 kl. 13:53
Undersøgelse: Danskere klar til e-valg med NemID

Du glemte: E-valg bliver med garanti også meget dyrere end det nuværende system.

17. januar 2017 kl. 11:20
Kommentar: Datasikkerhed i regioner er pakket ind i ubrugelige selvfølgeligheder

Det er jo alt sammen ligegyldigt når disse og andre personfølsomme informationer samles og gemmes i ukrypteret form i borgernes E-bokse. Alt hvad det kræver er et lille hack, en "tystys" ven i NETS, en kopi af en backup...

20. december 2016 kl. 13:26
Politiets nummerpladesporing fik 6.000 hits i juni: Vigtige spor risikerer at gå tabt i mængden

Hvad mener han med big data, er manden en idiot, 6064 hits ?

Der er 6064 hits... men systemet gemmer også informationer om alle de andre nummerplader som passerer. P.t. bruges den information sikkert ikke til noget, men det skal nok komme.

Det ville være ok hvis politibiler var udstyret med omtale kamera og om nødvendigt tog aktion på stedet. Det er problematisk når (rigs)politiet sætter kameraer op overalt og automatisk registrer (lovlydige) borgers færden. Det sidste er både "big-data" og "big-brother"

I et sundt demokrati har borgerne ret til privatliv og statsmagten pligt til gennemsigtighed. Danmark er på vej i den modsatte retning.

20. juli 2016 kl. 15:45
Spørgsmålene hober sig op til næste generation offentlig Digital Post

Mulighed for at tilvælge at alle breve krypteres med min offentlige nøgle før de sendes til E-boks. Jeg bryder mig ikke om at alle mine informationer fra offentlige instanser m.m. ligger ubeskyttet hos et privat firma (og deres backup leverandører).

7. april 2016 kl. 16:45
Velkommen til et nyt Version2 - med chance for at vinde eventbilletter

Det kunne da have været meget værre... prøv engang at se IDA's website: www.ida.dkHer er de gået helt amok og lavet en gennemført uoverskuelig hjemmeside med baggrunde som scroller og alt muligt. Version2's side er i det mindste stadig rimeligt overskuelig (i hvert fald på PC)

13. august 2015 kl. 13:31