Frithiof Andreas Jensen

Cloud-ekspert: Fatal mangel på styring af nøgler i skyen driver mig til vanvid

Jeg mener at det er godt at digitalisere, men, at man begår en grov fejl ", og problemerne opstår, fordi formålet altid er at spare penge.

Hvis man i stedet for bare gik efter at gøre tingene bedre, hurtige, med "besparelsen" som en mulig sideeffekt, så ville det også gå meget bedre.

24. maj kl. 21:07
Cloud-ekspert: Fatal mangel på styring af nøgler i skyen driver mig til vanvid

Det er også latterligt kompliceret at definere roller og rettigheder til de forskellige elementer man bruger til en cloud app.

Jeg har pillet lidt med AWS Lambda og jeg finder at det sværeste er at konfigurere de forskellige services så de ikke er "AWS root" - samtidigt med at alle eksempler totalt bruger "AWS root" :p

... og den der ting med at man kan sætte grænser for forbrug, men de stopper ikke noget, man får bare en mail eller sms.

24. maj kl. 20:59
Svindel med Nemid: Digitaliseringsstyrelsen kritiseres for misvisende redegørelse

Det betyder “bare” at juristerne er gode nok til at sige “den der gider vi ikke røre med en ildtang” og lader aberne ligge hvor de kommer fra, hos rigspolitiet og “interessenterne”.

Politikeren ser signalet og reagerer.

10. september 2021 kl. 12:05
ITU-forsker: »Vi behandler kunstig intelligens som en religion«

... hvis man "sparer" kunderne væk, så saver man den gren over, som man selv sidder på.

Man digitaliserer bare hele "værdikæden": Den slags "AI'er, som vi kan bygge, d.v.s. virksomheder, bliver betalt for at låne penge som de bruger på at "konsumere" digitale produkter.

Produkterne kan gøres virtuelle, så de ikke koster noget at fremstille og helt ubrugelige, så de ikke kan overføres til den del af økonomien der er begrænset af fysiske ressourcer, vi kan endda kalde dem "Non-Fungible Tokens" og sprinkle lidt BlockChain ovenpå så det lyder lidt mere smart i prospektet.

Når "flowet" er sat op kan man nogenlunde ubemærket skimme et par decimaler af til et skattely på Mars.

-- De negative renter "kommunikerer" at der ikke er nogen fremtid og at man derfor skal at hive alt forbrug ind i nutiden, så længe den varer.

Eller: Så længe man saver i grenen er der "vækst", så det gælder bare om at være den der saver hurtigst :p.

24. august 2021 kl. 14:55
Derfor kræver MitID, at du scanner dit pas

Mit nuværende NemID har navnet "Pseudonym" og jeg har spurgt de venlige folk hos MitID hvordan vi vedligeholder dette.

Bare flyt til udlandet!

"Pseudonym" er en NULL-Value, hvad CPR-registeret returnerer hvis man er fraflyttet Danmark, af een eller anden grund som måske gav mening i 1967.

NemID vil "opdatere" sig selv med "Pseudonym" og gentage det hvert 2-3'die år når OCES certifikatet fornyes. Dette kan derefter kun fikses ved personligt fremmøde på Borgerservice. "MitID" vil formodentligt blive hårdkodet til CPR på samme måde fordi, Hvorfor Ikke?

Der er den ulempe at digitale underskrifter, oprettelse af bankkonti, jobnet.dk og meget andet ikke virker med et "Pseudonym"iseret NemID og det er nok også meningen.

24. august 2021 kl. 14:20
Nyt NIS-direktiv på vej med nye krav og bødestraf: »Jeg tror, det bliver en big deal«

Endvidere har regeringen netop oplyst, at Dataltilsynet (igen) skal skæres i deres budget og indføreyderrligere besparelser

Det kan hurtigt blive sådan, når nu regeringen ikke vil bestemme noget, at "compliance" simpelthen bliver privatiseret og kommer til at stå i steder som udbudsmaterialet og kontrakterne.

Fordi vi efter endnu et par skandaler risikerer at blive opfattet som landet med den noget slatne IT-sikkerhed - der i sidste ende får alle vi samarbejder med i fedtefadet hos de "hårde" regulative regimer.

Det er formodentligt næppe i længden en stor konkurrencefordel for Dansk Erhversliv at det måske med tiden skal forholde sig til 26 nationale standarder samt "corporate tweaks", men, hvad ved jeg?

10. august 2021 kl. 14:01
Apple's ny virusscanner

... problemet er blot at lige om lidt så kommer NSA og vil vide hvem af alle Apples brugere har et dokument med Hash X, Y og Z.

Det job gør anti-virusscanneren allerede, siden for mange år siden, for alle PC'ere, et cetera, ikke kun iOS. Antivirus indekserer, per design, alle filer, beregner et unikt navn på hver fil og bygger en database over filerne. En driftig TLA kan se hvem der deler hvad, hvad der er statisk, hvad der ændrer sig, og hvornår det ændres og hvem der ændrer filer.

Databasen er formodentligt lidt fragmenteret af at forskellige antivirus anvender lidt forskellige metoder til at beregne hash-værdier med, men, det kan NSA's computere nok håndtere (og NSA er nok også med på et par standardiserings-udvalg).

10. august 2021 kl. 08:35
Moore's lov er bagud

De største spring sker næsten altid, når der sker udvikling på algoritme området.

Jeg har efterhånden set en del papers hvor man sætter "Deep Learning" algoritmer til at "lære" tunge numeriske algoritmer med, som forskerne siger, overraskende bedre resultater end man burde forvente.

Man kunne måske spare en hel masse CPU'er (og undgå at politikerne beslutter at trække tiden ud med at bygge en mega-computer "for at træffe vigtige beslutninger på et bedre grundlag") ved lade de kendte og velprøvede numeriske algoritmer beregne "grænserne" på hver kasse og anvende "Deep Learning" til at estimere datapunkterne inde i kassen?

9. august 2021 kl. 17:04
SKAT har på to år brugt 215 millioner på Deloitte-konsulenter til ejendomsvurderinger

Men har jeg kvitteringer for alle de ting for de sidste 20 år,

Så må du jo bare selv regne det ud fra skabelonberegningen, i Excel, det giver nok cirka det samme for et normalt hus :p.

Det system har nok ikke kostet 400 millioner at lave og det har været “i drift” siden 1980’erne.

Jeg gemmer regningerne fordi hvis man en dag får en grotesk dyr forsikringssag så kan det være relevant at kunne dokumentere at årsagen er udført af en autoriseret installatør (selv om disse i øvrigt kan være lige så dårlige som helst alligevel, man har jo set en del fusk, klyt & klamp).

27. juni 2021 kl. 22:25
SKAT har på to år brugt 215 millioner på Deloitte-konsulenter til ejendomsvurderinger

Så har du vel gemt kvitteringerne?

Svenskerne kan godt håndtere det, så det kan ikke være så svært.

Der findes et “skabelon-fradrag” for nu hvis man ikke har gemt kvitteringerne, det er baseret på m2 og antal vinduer.

27. juni 2021 kl. 07:03
Printpladeporno

Gad vide hvorfor man ikke bare har kastet "decoupling capacitors" i alle de huller der er designet til det?

EMC var mere kunstart end videnskab "I Gamle Dage".

Nogen gange overfører en dekoblingskondensator aktivt "støj" og "ground bounce" fra "ground" afhængigt af layout og fordelingen af impedanser. Dengang ville man typisk placere alle kondensatorerne med een per chip, hvis en chip fik problemer, tog man kondensatoren ud, hvis det virkede, så blev den ude.

Jeg har engang arbejdet med printkort designet på den måde. Vi talte meget om "magick capacitors". Til sidst blev vi meget trätte af skidtet og rullede det hele op i en FPGA, hvilket var super advanceret dengang.

20. juni 2021 kl. 09:51
Ekspert: SKAT må starte forfra med kriseramt Ejendomsvurderingssystem

Hvilken afgift er der ved tab?

Det samme som gevinstskatten, 22%.

Som man frit kan fratrække i en anden skattepligtig indkomst fordi systemet i Sverige er ligeglad med hvordan og hvornår man har tjent sine penge, så længe man betaler skat af dem.

Modsat Danmark. Hvor det synes at være er et statsligt og politisk mål at overkomplicere alt indtil man ikke længere selv kan finde ud af det.

19. juni 2021 kl. 12:40
Ekspert: SKAT må starte forfra med kriseramt Ejendomsvurderingssystem

Jeg synes lige, jeg hørte i radioen, at nu var successen hjemme. Systemet skal levere 50.000 nye vurderinger til efteråret. "Det er en god dag", som en af politikerne sagde.

"Fantastiske Sejre på Fronten" blev tilsvarende annonceret lige før EFI blev opgivet og et nyt wunderwaffe-system sat i gang til at erstatte det.

19. juni 2021 kl. 12:28
Regeringen og støttepartier vil kriminalisere identitetstyveri på nettet

så kan man ikke forlange at han skal til at rode med Nem-ID, persondata og alt muligt sikkerhedskritisk information på sin hjemmeside hostet hos one.com

Altså, det kunne man jo løse ved at lade nogen der har forstand på de ting "hoste" dem.

Vi har jo både "dinero" og "e-conomic.dk" som gode eksempler på at man sagtens kan levere meget komplekse systemer med masser af indbygget lovgivning til "masserne" - til en pris som "alle kan betale".

Jeg er rimeligt overbevist om at netop one.com, som efter min mening virkeligt har automatisering der virker, også vil kunne tilbyde en GDPR-compliant "forenings-site" for et par hundrede kroner om året, når først de ved hvad der kræves af sådan en site.

21. maj 2021 kl. 11:48
Ny it-krise i SKAT: Budgettet eksploderer med 146 procent i kriseramt moms-system

Behovet ville være mindre fordi der ville være mindre offentligt bureaukrati at lave IT-systemer til at håndtere.

Problemerne starter med Folketinget som udspyer rå mængder af lovgivning af variende relevans og kvalitet, som naturligvis skal overholdes - efter bedste evne.

Når den samlede lovmasse så begynder at blive dyrt og besværligt, så lægger Folketinget et lag Digitalisering ovenpå, hvilket desværre har den sideeffekt at nu skal al lovgivning pinedød implementeres uden undtagelser (I de gode, gamle analoge tider kunne man jo lade noget af det værste lovsjusk "glide" og ingen ville bryde sig om det). Udgifterne til adminstration expoderer exponentielt.

Løsningen på dette nye problem er at lade Finansministeriet skære alt muligt "bureaukrati" væk med 2% om året uden at Finansministeriet - eller Folketinget i øvrigt - står til regnskab for "resultaterne".

Her burde det gå op for Folketinget at "bureaukratiet" grundlæggende begynder hos dem, og at man ikke kan digitalisere noget lovgivning som er så indviklet at man ikke kan forklare det til udviklerne.

Men ak & ve: "Løsningen" på dette, nye og helt uforudsete, problem er, naturligvis, at Folketinget tager sig et lyn-kursus på Singularity Institute, får en åbenbaring om at alt er "Exponential" og derfor skal vi bare have noget AI på banen. Fordi en AI kan heeelt sikkert decifrere al den lovgivning som ingen længere fatter nok af til at kunne forklare udviklerne. Derfor beriges vi nu med Ejendomsvurderingen.

Men, men, det gavner vel både BNP og beskæftigelsen at så mange skattekroner cirkulerer rundt på uendelige IT-projekter?

PS:

Vi ser lignende forløb ude i "det private". Når en virksomhed fallerer på en SAP-implementering er det ofte fordi ledelsen implementerer den måde den tror at virksomheden fungerer på i stedet for at understøtte det system der rent faktisk findes.

Samt, når ledelsen ikke kan finde ud af at lede, fordele og prioritere, så kommer der det ene fantastiske "IT-værktøj" efter det andet som skal omgå problemerne, men, som i virkeligheden spilder tid og penge fordi problemet består, bare i en ny inkarnation. Hvis ingen kommunikerer, så hjælper det ikke at hælde Microsoft Teams og derefter Slack ovenpå!

21. maj 2021 kl. 11:30
Sveriges skattevæsen sortlister Microsoft Teams – Skat kører videre

Ericsson kunne jo nok koge et eller andet sammen hvis nogen spurgte.

21. maj 2021 kl. 10:53
Rabalderstræde

En bøde er bare et offer til guderne :). Hvis man ville noget burde man smide noget lederskab i spjældet.

11. maj 2021 kl. 19:40
Plan10 - Det er faktisk raketvidenskab

Hvis man ikke klatter entropi væk hele tiden så behøver man heller ikke at nørde rundt med en hel masse "xxx-management" ting.

https://spectrum.ieee.org/computing/hardware/the-future-of-computing-depends-on-making-it-reversible

Der går selvfølgeligt lige et par år før man kan købe en CPU til det :).

5. april 2021 kl. 13:15