Frithiof Andreas Jensen

Sikkerhedseksperter forundrede: MitID står åbent for sabotage
  1. Endnu en nedskæring hos datatilsynet, der er for meget kvalm med dem
1. oktober kl. 16:49
Google Sverige får anmærkning i årsregnskab for manglende skattebetaling

Så må Svensken bare sende regningen videre til Kronofogden! Google må have noget der kan sælges, svenskerne er vilde med auktioner så man kunne lave en lille dag ud af det med nogen madboder og sådan. Win-Win.

31. august kl. 14:59
Den automatiske varmecheck viser, hvorfor datakvalitet kommer først

Inden man kaster sig ud i at løse dette her enkeltstående tilfælde så er det også velkendt at der flere problemer med datagrundlaget i BBR end bare opvarmningsformen.

Tanken med at BBR kan baseres på "crowdsourcet" data trænger nok til en revurdering af antagelserne bag den ide, og det burde nok ende med en mere struktureret tilgang?

Men det koster jo penge!

31. august kl. 14:16
Eksperter med skarp kritik af 18 Chromebook-kommuner: »Vi har digitaliseret med hovedet under armen«

Ej, hvor bliver man harm! Det er jo ufattelige tilstande, at kommunerne - og KL - hverken har respekt for børnenes rettigheder, lovgivningen eller tilsynet.

Kommunerne er blevet vænnet til at man kan lovligøre alle mulige sjove ting med tilbagevirkende kraft ud fra "værdispildsbetragtninger".

Det cirkus har kørt alt for længe og derfor har de det lidt svært med at kapere at der findes lovgivning og myndigheder man ikke bare kan køre rundt omkring med en bådplads og et par politiske vennetjenester, sådan som traditionerne siger at man gør her uden for "De Fine Saloner (tm)."

22. august kl. 12:14
Datatilsynet strammer nettet om Chromebooks: »Jeg tror ikke, det her ender lykkeligt for Helsingør Kommune«

"Læreren er dum, Mette er dum, Putin er dum og det er Trump osse" ?

Den nu 18-årige Peter skal et år på udveksling til USA med AFS, men hans ESTA formular bliver afvist fordi et automatisk system har sat nogle krydser ved "troublemaker" og "problems with authorities".

Ingen kan finde ud af hvad problemet er, endsige løse det, fordi algortimen er "Proprietary" og der er i øvrigt heller ingen der har tænkt på hvordan man tager nogen af en no-entry, no-flight list igen, for det stod ikke i kravspec'en?

22. august kl. 11:40
Skat indrømmer: Videreudvikling af Netcompanys EFI-afløser kan ikke løse centrale problemer

Det er en hån mod de ærlige personer.

Disse er nok næppe deres kærnevælgere og det virker som om at trenden i politik er at "arbejdet er gjort" ved at man håner de som man ikke kan lide!

22. august kl. 11:12
Cloud-ekspert: Fatal mangel på styring af nøgler i skyen driver mig til vanvid

Jeg mener at det er godt at digitalisere, men, at man begår en grov fejl ", og problemerne opstår, fordi formålet altid er at spare penge.

Hvis man i stedet for bare gik efter at gøre tingene bedre, hurtige, med "besparelsen" som en mulig sideeffekt, så ville det også gå meget bedre.

24. maj kl. 21:07
Cloud-ekspert: Fatal mangel på styring af nøgler i skyen driver mig til vanvid

Det er også latterligt kompliceret at definere roller og rettigheder til de forskellige elementer man bruger til en cloud app.

Jeg har pillet lidt med AWS Lambda og jeg finder at det sværeste er at konfigurere de forskellige services så de ikke er "AWS root" - samtidigt med at alle eksempler totalt bruger "AWS root" :p

... og den der ting med at man kan sætte grænser for forbrug, men de stopper ikke noget, man får bare en mail eller sms.

24. maj kl. 20:59
Svindel med Nemid: Digitaliseringsstyrelsen kritiseres for misvisende redegørelse

Det betyder “bare” at juristerne er gode nok til at sige “den der gider vi ikke røre med en ildtang” og lader aberne ligge hvor de kommer fra, hos rigspolitiet og “interessenterne”.

Politikeren ser signalet og reagerer.

10. september 2021 kl. 12:05
ITU-forsker: »Vi behandler kunstig intelligens som en religion«

... hvis man "sparer" kunderne væk, så saver man den gren over, som man selv sidder på.

Man digitaliserer bare hele "værdikæden": Den slags "AI'er, som vi kan bygge, d.v.s. virksomheder, bliver betalt for at låne penge som de bruger på at "konsumere" digitale produkter.

Produkterne kan gøres virtuelle, så de ikke koster noget at fremstille og helt ubrugelige, så de ikke kan overføres til den del af økonomien der er begrænset af fysiske ressourcer, vi kan endda kalde dem "Non-Fungible Tokens" og sprinkle lidt BlockChain ovenpå så det lyder lidt mere smart i prospektet.

Når "flowet" er sat op kan man nogenlunde ubemærket skimme et par decimaler af til et skattely på Mars.

-- De negative renter "kommunikerer" at der ikke er nogen fremtid og at man derfor skal at hive alt forbrug ind i nutiden, så længe den varer.

Eller: Så længe man saver i grenen er der "vækst", så det gælder bare om at være den der saver hurtigst :p.

24. august 2021 kl. 14:55
Derfor kræver MitID, at du scanner dit pas

Mit nuværende NemID har navnet "Pseudonym" og jeg har spurgt de venlige folk hos MitID hvordan vi vedligeholder dette.

Bare flyt til udlandet!

"Pseudonym" er en NULL-Value, hvad CPR-registeret returnerer hvis man er fraflyttet Danmark, af een eller anden grund som måske gav mening i 1967.

NemID vil "opdatere" sig selv med "Pseudonym" og gentage det hvert 2-3'die år når OCES certifikatet fornyes. Dette kan derefter kun fikses ved personligt fremmøde på Borgerservice. "MitID" vil formodentligt blive hårdkodet til CPR på samme måde fordi, Hvorfor Ikke?

Der er den ulempe at digitale underskrifter, oprettelse af bankkonti, jobnet.dk og meget andet ikke virker med et "Pseudonym"iseret NemID og det er nok også meningen.

24. august 2021 kl. 14:20
Nyt NIS-direktiv på vej med nye krav og bødestraf: »Jeg tror, det bliver en big deal«

Endvidere har regeringen netop oplyst, at Dataltilsynet (igen) skal skæres i deres budget og indføreyderrligere besparelser

Det kan hurtigt blive sådan, når nu regeringen ikke vil bestemme noget, at "compliance" simpelthen bliver privatiseret og kommer til at stå i steder som udbudsmaterialet og kontrakterne.

Fordi vi efter endnu et par skandaler risikerer at blive opfattet som landet med den noget slatne IT-sikkerhed - der i sidste ende får alle vi samarbejder med i fedtefadet hos de "hårde" regulative regimer.

Det er formodentligt næppe i længden en stor konkurrencefordel for Dansk Erhversliv at det måske med tiden skal forholde sig til 26 nationale standarder samt "corporate tweaks", men, hvad ved jeg?

10. august 2021 kl. 14:01
Apple's ny virusscanner

... problemet er blot at lige om lidt så kommer NSA og vil vide hvem af alle Apples brugere har et dokument med Hash X, Y og Z.

Det job gør anti-virusscanneren allerede, siden for mange år siden, for alle PC'ere, et cetera, ikke kun iOS. Antivirus indekserer, per design, alle filer, beregner et unikt navn på hver fil og bygger en database over filerne. En driftig TLA kan se hvem der deler hvad, hvad der er statisk, hvad der ændrer sig, og hvornår det ændres og hvem der ændrer filer.

Databasen er formodentligt lidt fragmenteret af at forskellige antivirus anvender lidt forskellige metoder til at beregne hash-værdier med, men, det kan NSA's computere nok håndtere (og NSA er nok også med på et par standardiserings-udvalg).

10. august 2021 kl. 08:35
Moore's lov er bagud

De største spring sker næsten altid, når der sker udvikling på algoritme området.

Jeg har efterhånden set en del papers hvor man sætter "Deep Learning" algoritmer til at "lære" tunge numeriske algoritmer med, som forskerne siger, overraskende bedre resultater end man burde forvente.

Man kunne måske spare en hel masse CPU'er (og undgå at politikerne beslutter at trække tiden ud med at bygge en mega-computer "for at træffe vigtige beslutninger på et bedre grundlag") ved lade de kendte og velprøvede numeriske algoritmer beregne "grænserne" på hver kasse og anvende "Deep Learning" til at estimere datapunkterne inde i kassen?

9. august 2021 kl. 17:04
SKAT har på to år brugt 215 millioner på Deloitte-konsulenter til ejendomsvurderinger

Men har jeg kvitteringer for alle de ting for de sidste 20 år,

Så må du jo bare selv regne det ud fra skabelonberegningen, i Excel, det giver nok cirka det samme for et normalt hus :p.

Det system har nok ikke kostet 400 millioner at lave og det har været “i drift” siden 1980’erne.

Jeg gemmer regningerne fordi hvis man en dag får en grotesk dyr forsikringssag så kan det være relevant at kunne dokumentere at årsagen er udført af en autoriseret installatør (selv om disse i øvrigt kan være lige så dårlige som helst alligevel, man har jo set en del fusk, klyt & klamp).

27. juni 2021 kl. 22:25
SKAT har på to år brugt 215 millioner på Deloitte-konsulenter til ejendomsvurderinger

Så har du vel gemt kvitteringerne?

Svenskerne kan godt håndtere det, så det kan ikke være så svært.

Der findes et “skabelon-fradrag” for nu hvis man ikke har gemt kvitteringerne, det er baseret på m2 og antal vinduer.

27. juni 2021 kl. 07:03
Printpladeporno

Gad vide hvorfor man ikke bare har kastet "decoupling capacitors" i alle de huller der er designet til det?

EMC var mere kunstart end videnskab "I Gamle Dage".

Nogen gange overfører en dekoblingskondensator aktivt "støj" og "ground bounce" fra "ground" afhængigt af layout og fordelingen af impedanser. Dengang ville man typisk placere alle kondensatorerne med een per chip, hvis en chip fik problemer, tog man kondensatoren ud, hvis det virkede, så blev den ude.

Jeg har engang arbejdet med printkort designet på den måde. Vi talte meget om "magick capacitors". Til sidst blev vi meget trätte af skidtet og rullede det hele op i en FPGA, hvilket var super advanceret dengang.

20. juni 2021 kl. 09:51
Ekspert: SKAT må starte forfra med kriseramt Ejendomsvurderingssystem

Hvilken afgift er der ved tab?

Det samme som gevinstskatten, 22%.

Som man frit kan fratrække i en anden skattepligtig indkomst fordi systemet i Sverige er ligeglad med hvordan og hvornår man har tjent sine penge, så længe man betaler skat af dem.

Modsat Danmark. Hvor det synes at være er et statsligt og politisk mål at overkomplicere alt indtil man ikke længere selv kan finde ud af det.

19. juni 2021 kl. 12:40
Ekspert: SKAT må starte forfra med kriseramt Ejendomsvurderingssystem

Jeg synes lige, jeg hørte i radioen, at nu var successen hjemme. Systemet skal levere 50.000 nye vurderinger til efteråret. "Det er en god dag", som en af politikerne sagde.

"Fantastiske Sejre på Fronten" blev tilsvarende annonceret lige før EFI blev opgivet og et nyt wunderwaffe-system sat i gang til at erstatte det.

19. juni 2021 kl. 12:28