Daniel S

Digitaliseringsstyrelsen kritiserer e-Boks efter adskillige nedbrud

Så var det nede igen, det så ud til at være KMD's nemadgang system der fejler, det er ihvertfald både e-Boks der var totalt nede samt alle sider der benytter KMD's NemAdgang.

Hvor er det egentlig rystende at de ikke har bedre driftsikkerhed.

Kunne man forestille sig at NEC simpelthen nu har beordret hård besparing på alt drift, i lyset af de underskud KMD har præsteret de seneste regnskabsår.

25. januar 2020 kl. 16:04
Apple fikser iMessage-bug: Misdannet besked kan bricke iPhone

Man taler nu normalt om enten soft eller hard bricked. En soft bricked telefon kan gøres brugbar igen, oftest uden de store problemer. Hvorimod en hard bricked enten ikke kan laves, skal forbi producenten eller (i nogle tilfælde) reflashes med ekstra hardware.

En soft bricked telefon kan med andre ord enten boote i recovery eller er i stand til at blive reflashes via et USB kabel.

8. juli 2019 kl. 11:47
Forslag til ny lov vil dele patientdata på tværs af sundhedsvæsenet uden samtykke

Vi starter med at kigge på Norge som er ved at afskaffe abort for kvinder. Det er prisen for at blive siddende som statsminister - <a href="http://nyheder.tv2.dk/udland/2018-10-30-regeringsparti-klar-til-at-aend…;.

Det er altså ikke der står i dit link. Men overdrivelse fremmer, misforståelsen? Det sidende norske regeringsparti er "åbne" overfor at kigge på muligheden for at forbyde fosterreduktion (abort af et raskt tvilling foster) og forbyde muligheden for abort efter 12. uge pga. Downs Syndrom.

Det ikke just at "afskaffe abort".

12. november 2018 kl. 20:22
Hvorfor stolede politiet ikke på ANPG under menneskejagten?

Er det mon bilens eCall system politiet har haft adgang til?
Det synes jeg er interessant at få at vide.

Det er nok igennem Volvos eget eCall system (altså tredjeparts eCall) "Volvo On Call".

9. november 2018 kl. 22:13
Regeringen vil digitalisere sundheds- og kørekort

Der er flere ting som overhovedet ikke synes besvaret af finansministeriets pressemeddelelse.

Hvordan sikres at det ikke kan forfalskes, det er trods alt ret meget nemmere at forfalske en apps udseende end at forfalske et kørekort med diverse vandmærker.
Var det som nævnt ikke nemmere at politiet fik terminal adgang til at se en kopi af fysisk kørekort med billede, fremfor at åbne muligheden for at snyde? Hvis politiet ikke får adgang til at se billedet fra kørekortet i samme omgang, som de ikke har i dag, hvordan sikres så imod deling af kørekort med forskellige billeder mv.?

Og hvordan agere man hvis man er løbet tør for strøm?

Eller kortere sagt: Hvad er det egentlig man får ud af det, udover at dem der ikke magter at huske deres kørekort, når de skal ud og køre, får ekstremt marginalt lettere liv.

25. september 2018 kl. 20:54
Undervisningsministeriet til kommunerne: Slet al ulovlig data om børn

Stakkels Emma; fx. http://klassetrivsel.dk/da/vaerktoejet/flere-diagrammer.aspx

  • Er dét virkerlig ok?

Iøvrigt muligvis ret interessant firma at researche, nu når de mener de har hjemmel - også med den nye persondataforordning. Hvis nu man var fx. var IT journalist ;)

12. januar 2018 kl. 04:02
Anklaget kokain-dealer afslørede omfattende ansigtsgenkendelsessystem

... herhjemme indføre et lille, meget begrænset ansigtsgenkendelsessystem - en lille database med billeder af samtlige betjentes ansigter - der kunne hjælpe politiet med at genkende egne betjente, når de på tydelige billeder er klart i gang med at bevæge sig uden for lovens rammer i deres daglige virke? Det plejer at volde en del besvær - jeg tror bestemt, at eks. Photoshop kunne gøre det bedre end de fleste af betjentenes overordnede. (ironi kan forekomme).

Det er godtnok skræmmende, som oplysningen om fejl begået af pressen, oftest aldrig når ud til læmand. Historien er en and, men pressen har næppe gjort nok for at gøre skaden god igen.

Det drejer sig om dette billede:http://ekstrabladet.dk/incoming/qu5nj0/6579075/IMAGE_ALTERNATES/p900/49753891%20-%20300%20flygtninge%20vandrer%20p%C3%A5%20s%C3%B8nderjysk%20motorvej%20-%20LEHMANN%20MARTIN.jpgHvor politiet har oplyst til retten at de kun kan identificere de to betjente i forgrunden. Dette er blevet skrevet på en misforståelig måde i retsbogen, hvilket har medført forvirringen.

Det er grænsende til latterligt at pressen ikke føler større samfundsansvar, for at oplyse om sådan en fejl, men sensationen der udeblev er vel ikke godt forsidestof. Man væmmes.

(Kilde: Rettelse i https://www.information.dk/indland/2017/03/politiet-haevder-kan-identificere-betjente-trods-tydelige-fotos)

10. april 2017 kl. 14:29
NemID får nyt navn

Men det kom jo fra et site jeg ikke anede noget om. Jeg forstår simpelthen ikke, at man vænner folk på den måde til, at det er lige meget hvem der spørger efter NemID, så skal man da bare hamre det ind. Burde man ikke altid ryge over på NemID's site, og undre sig, hvis man ikke gjorde?

Bare rolig, man skal bare kigge efter den grønne hængelås ;-).

Men på den seriøse side er det svært bekymrende, og ovenikøbet er det stærkt kritisabelt at benytte .nu TLDet, man kan næsten formode at man har vendt befolkingen, til at være mindre opmærksomme på hvilket TLD et domæne har.

Iøvrigt forstår jeg ikke man ikke bare kalder det fx BorgerSig(natur), det er immervæk lidt trættende at de omdøber det til etellerandet-ID, bare fordi de selvforskyldt bliver nødt til det.

22. marts 2017 kl. 14:04
Mens vi venter på bane.dk

Derfor forsøgte jeg at gå til <a href="https://bahn.de">https://bahn.de</a&gt; og finde den derfra, det kunne jeg så ikke. Tysk idiosynkrasi? Eller en metode til at spare på server ressourcer?

Det var nu ellers vha bahn.de's forside -> 3. Fane i formularen; "Punctuality" -> Linket under de to tekst tekstfelter; "Arrival and depature board", at den forefindes. Det virker da som en brugervenlig og logisk placering, gør det ikke?

21. marts 2017 kl. 03:26
Mens vi venter på bane.dk

Helt fra Gamle Dage er Deutsche Bahn, "bahn.de"

Ja man må sige det er tangerende til pinligt for Bane.dk; Prøv at slå Slagelse St. op på http://rabdc.bahn.de/bin/bhftafel.exe/en - det ser da ikke ud til at være så svært.

20. marts 2017 kl. 03:10
Velkommen til det nye Version2

Whitespace i siderne på en mobil er det med vilje? Det virker imnervæk som spild af plads, ekstra grelt er det ved kommentarerne.

Iøvrigt forstår jeg stadigvæk ikke hvorfor der er elementer under kommentarerne, vil I styrke kommentar/community delen og brugervenligheden bør kommentarerne bære det absolut nederste element, det andet er - stadigvæk - bare irriterende.

25. oktober 2016 kl. 15:42
Regeringen vil bruge internetfilter mod ekstremistisk propaganda

Det er da lidt sjovt, at forslaget kommer kort tid efter, at PET måtte opgive at få censureret bogen "Syv år for PET".

11. oktober 2016 kl. 14:44
Windows-opdatering lagde EPJ på svensk universitetshospital ned i fem dage

Men det er sikkert ikke Win10 , vi taler om, på hospitaler kan det nemt stadig være XP.

Der er hverken tale om Win10 eller XP, jf kilden er synderen sikkerhedsopdatering KB 3161949, som er til Windows NT versioner 6.x, dvs Vista, Win7, Win 8.x samt Server 2008 t.o.m. 2012 R2.

7. oktober 2016 kl. 01:57
UPS! Nordea delte kundes CPR-nummer og adresse

Jeg forstår virkelig ikke hvad en uafbrudt strømforsyning har med Nordaes fadæse at gøre. Kan redaktionen ikke overveje at sige nej tak til lignende overskrifter, der indeholder facebook-agtige buzzwords som ups?

29. juli 2016 kl. 15:46
Brasilien blokerer WhatsApp i 72 timer

Jeg ville nok hellere foretrække, hvis man istedet brugte kræfter på at få flertallet til at forstå, alvoren i adgangen til vores patientjournaler, og automatiske "kreditvurderinger", ud fra forbrugsmønstre hentet ud fra vores konti etc.

Tænk dig at en regering en dag for success med at afskaffe den offentelige sygesikring, og vi skal forlade os på private, som har adgang til at se hvor mange gange du har været til læge - eller at du har brækket dit ben fordi du spiller old boys fodbold, og derfor ikke kan få en privat sygesikring uden at betale en millard om måneden, noget du måske ikke har penge til.

Eller at du pludselig ikke kan låne til en ejerbolig fordi en algoritme siger du bruger for mange penge på snolder, men faktisk reelt set har et godt rådighedsbeløb hver måned.

Se det overstående, dét er vigtigt. Din mors egne data på harddisken, not so much.

4. maj 2016 kl. 05:33
Dansk softwareudvikler afslører: Sådan kan du spore dine Facebook-venners søvnvaner

»Det synes jeg er lidt af en fejl. Hvis man slår chat-funktionen fra, så skal Facebook jo slet ikke vise noget om hvornår man sidst var online.«Jeg er helt enig, det er en smule grotesk at man ikke kan "skjule sig", hvis man bare i fred og ro vil "tjekke Facebook", vel at mærke uden at ens Facebook-venner, kan se at man faktisk er online. Det modvirker jo lidt idéen bag at man kan slå chatten fra.

Googles forslag til en sms-afløser, skulle angiveligt også vise hvornår man er "på". Hvis det bliver en realitet, bliver det endnu svære at koble af og holde fri, og selv bestemme hvornår man har tid eller lyst til at svare på en "sms". Men man kan jo håbe at Google vil tillade en at være "usynlig".

Jeg ville i hvert fald foretrække om jeg selv bestemte, om mine Facebook-venner kan se hvornår jeg lige kigger forbi Facebook eller ej.

26. februar 2016 kl. 11:19