Jørgen Pedersen

Britiske skoler bruger ansigtsgenkendelse i kantinen

Det viser endnu engang, hvor afgørende en grundlæggende tillid i et samfund er.

I min datters skole skal man SIGE at man er på ordningen. Så får man sin mælk og sin mad.

De eventuelle svipsere, der vil være, fordi nogle forældre måske har glemt at forny ordningen efter skift af kreditkort eller lignende, vil være få. De regulære svindelnumre endnu færre. Og besparelsen, hvor man undgår installation af teknologi, enorm.

Allervigtigst, dog, vænner man ikke børn til at det er normalt at samfundet/big brother altid ved hvem du er, hvor du er, hvad du foretager dig...

Altså - jeg synes allerede, at skolens tvivlsomme brug af Facebook, hvor man lægger oplysninger og fotos af elever ud, er problematisk. Jeg kan slet ikke begynde at forestille mig det ubehag, jeg ville føle med denne engelske sci-fi model.

Det er som om at Balde Runner og Minority Report bare venter på at banke på døren - hvis ikke foden allerede er halvt indenfor.

19. oktober 2021 kl. 11:22
Ny rapport: Ransomware-kriminelle har tjent næsten 4 milliarder kroner i år

De har vel ret beset stjålet/svindlet/franarret de penge. Tjente penge har man arbejdet ærligt for ville jeg mene.

18. oktober 2021 kl. 12:37
Etisk råd med privacy-opråb: Coronapasset bør fungere som trafiklys

Hos DSB nåede vi at være mange, der før corona fremviste billetter og pladsbilletter via mobiltelefon til en scanner, som togpersonalet benyttede til at tjekke billettens ægthed. Så - det er vel ikke svært at benytte den teknologi, og det er vel heller ikke så utroværdigt/usikkert igen.

PS: Man kan altså ikke både råbe på hurtigere genåbning OG være imod at vi sikrer samfundet, og især de mest udsatte, for smitte og mutationer, ved at sætte klare hindringer for smitte op. Man må vælge - hvis ikke man kan acceptere, at de, som bevisligt ikke bærer smitte med sig, kan begynde at sætte økonomiens store hjul igang igen, så må konsekvensen være en endnu langsommere genåbning (eller eksplosion i smitte med alt hvad det medfører - læs Bergamo).

7. april 2021 kl. 12:15
Skarp kritik af Aarhus Kommune: Sender skolebørns data ulovligt til Google

Ja, men nu handler denne sag jo om at skolebørn får påtvunget en cloud-tjeneste på deres skole - ikke om hvad deres forældre fx laver på facebook i fritiden. Det må de jo selv tage ansvar for.

Dette er netop endnu et eksempel på, at forældre, der selv er omhyggelige med deres børns data, og fx IKKE forærer fotos af sine børn til Facebook og andre, alligevel - via skolen! - tvinges til at udlevere data til NSA.

Det samme gælder skolers udstrakte brug af facebook til kommunikation. Ofte uden at denne spejles på skolens egen hjemmeside. Igen tvinges forældre til at oprette facebook eller arrangere sig med andre forældre om at videregive information.

Det kan jo heller ikke være rigtigt. Eller lovligt?

6. januar 2021 kl. 11:26
Lektor: Kommuner vælger Facebook over borgernes databeskyttelse

Kommunerne burde fokusere på de 36%, der har taget aktiv stilling til IKKE at ønske at udlevere data til FB, og derfor ikke er med i netværket.

De skal støttes ved at kommunerne primært arbejder med egne websites og kun bruger FB til henvisninger.

Jo mere, kommunerne rykker ud på FB, og jo mere forskellige politikere først 'breaker' ting på FB før det optræder i seriøse nyhedskilder, desto mere pres lægges der på de ansvarlige borgere, som har valgt at sikre sig mod amerikansk datasnagen.

Omvendt vil en aktiv fravælgelse fra disse parter understøtte en europæisk mere sikker tilgang.

Her i huset savner vi ikke FB. Vi har skam venner, et aktivt socialt liv, deltager i fritidsgrupper og følger med i nyhederne. Bare rolig. Det er ikke enden på verden...

9. december 2020 kl. 11:19
Du saver demokratiet over med din brug af Facebook, Magnus Heunicke

Jeg er fuldstændig enig i indlæggets problematisering af politikeres ukritiske og segmenterende brug af FB. Det samme gælder kommentarerne om DR. DR har dog vist hvor stærkt de kan gå op imod en mastodont som You Tube når det gælder underholdning og læring for børn - DR’s Ramasjang app kendes af alle børnefamilier, og ingen i vores bekendtskabskreds kunne drømme om at lukke YouTube ind i varmen. Det er da givetvis også baggrunden for Googles klodsede angreb på netop Ramasjang app’en - den er en af de få reelle konkurrenter til deres næsten totale markedsdominans! Jeg har fra starten fravalgt FB. Og har aldrig savnet det. Vi følger med på skolen via Aula. Her oplever vi at vi er få, men mange nok, som ikke er på FB, så der er skabt bevidsthed om IKKE at lægge vigtig info dér. De gamle venner jeg gerne vil følge med i, skriver, ringer eller mødes jeg med! Det lyder måske sindssygt, men det fungerer så fint...

7. august 2020 kl. 15:29