Rolf Hansen

Justitsministeriet undersøger samkøring af miljøzonekameraer og ANPG?

Kina og Rusland glæder sig over at kunne følge danske troppe bevægelser i tidsrummene hvor de ikke har satelitdækning.

Mon vi får et par panda point igen?

14. januar 2021 kl. 14:30
Sociale medier suspenderer Trump: Beskyldes for at bidrage til dødeligt oprør i USA

Det er vist at pynte meget på det. Trump holdte først tale til folkemængden, kom med endeløse beskyldninger om valgsvindel uden bevis og bad dem derefter folkemængden marchere mod bygningen i protest. Det er vist givet på forhånd, hvad der ville komme til at ske.

Trump bad ingen om at storme kongressen. Det ville også være temmelig kontraproduktivt i forhold til den taktik han bruger for at få stemmer til næste valg. Jeg er ret sikker på de militante der angreb kongressen, ligesom ødelagde den taktik. Der er noget der hedder personligt ansvar og at Trump kommer med sine beskyldninger om valgsvindel og sædvalige BS gør ikke at man kan tørre ansvaret af på ham, for hvad nogle andre gør, bare fordi det er hans tilhængere.

Jeg vil så sige at man kunne beskylde Giuliani for det, grundet opfordring til combat justice, jeg vil mene er at opfordre til oprør.

Men hvorfor er dette politisk motiverede angreb på en statslig myndighed eller det andet overtagelse af et helt distrikt ikke terror, hvis det angreb på kongressen er terror?

https://m.youtube.com/watch?v=6hXhKwFwjTU

https://m.youtube.com/watch?v=wV_xhb5P0KM

Kan demokraterne også stilles til ansvar for disse menneskers handlinger, taget I betragtning de fik støtte af Demokraterne og Demokraterne nægtede at tage afstand eller kalde det andet end demonstrationer?

Kan man give de demokrater der er med i BLM, som har arrangeret demonstrationerne ansvaret for hvad nogle af demonstranterne gør?

Jeg vil mene det hele er defineret som terror og det udstiller jo hele problematikken at medier og politikere bøjgrader definitionerne udefra politisk overbevisning. I den sammenhæng, tak for de 5 dislikes det varmer i bakker op om hvad jeg skriver.

Så er det givet at sådan noget vil ske, fordi så er det jo også legalt for ekstremisterne, som politikerne udbytter på begge sider af af fløjene med mediernes hjælp, at bøje lovgivningen og definitionerne i deres ekkokammer, så det pludseligt er legalt at bruge vold. Alle gør det jo, ligesom du gør med din dårlige undskyldning for at placerer ansvaret på en person, som jo er meget dejligt forsimplet og derfor ikke udfordrer ens egne holdninger og så kan vi jo bare forsætte den udvikling.

7. januar 2021 kl. 20:04
Sociale medier suspenderer Trump: Beskyldes for at bidrage til dødeligt oprør i USA

Ifg. Thomas Aagard fra Berlingske, så handlede et eller flere af disse tweets om at han står forlov og orden og at demostranterne skulle gå hjem.

Det er jo så smart at slette disse tweets med beskyldningen om at opildne til oprør, man så ikke får afvide før man spørger en jounalist der har fulgt med i disse og så dem inden sletning.

Når man tænker tilbage på protesterne her sidste år kunne sætte ild og rasere statlige bygninger og smide myndigheder ud af hele bydele, samtigdigt med medierne nægtede at kalde det for optøjer eller de statslige myndigheder ville gribe ind, helt modsat nu.

Så tænker man at nok siger og skriver Trump meget BS, men man kan vist ikke kun give ham skylden for situationen i USA, men også at medierne vil styre et bestemt narrativ på den ene og den anden side, altså plante holdninger hos folk frem for at informerer, hvilket gør demokrati umuligt, eller rettere det er ikke mere demokrati end demokrati i Rusland. Det er også noget der har stået på før Trump stillede op til præsident.

Det er desværre en udvikling vi også ser her i landet og har stået på i mange år.

En udvikling der virkelig tog fart i takt med de sociale medier overtog mere og mere af mediebilledet.

7. januar 2021 kl. 14:39
FBI og Europol lukker ned for 'bulletproof' VPN, som hjalp »verdens største cyberkriminelle«

Hmm jeg er ret sikker på whistleblowers, demokrati forkæmpere, folk der arbejder med sikkerhed mm. ikke nødvendigvis kan betegnes som kriminelle, selvom de også har brug for en krypteret forbindelse eller anonymitet og en sikkerhed imod at kunne spores.

Meget indskrænket at opstille et scenarie, når der findes hundredvis som ikke har noget med lyskyforretning at gøre.

Første gang mennesket begyndte at hamre med en sten på et stykke flint, betyder ikke at en hammer ikke har andre helt legale andvendelsesområder i dag.

29. december 2020 kl. 09:11
Hovsa: Teleselskab deler kunders private sms-beskeder med politiet

Man aldrig nævner selskaberne ved navn så man kan tage sine egne forholdsregler. Det må være en meget misforstået loyalitet og kunder skal simpelthen bare stole på at myndigheder og selskabers selvransagelse. Virkelig mærkelig praksis, hvis de blev hacket og informationer var lækket, så skulle vi nok få navnet på selskabet, men åbenbart ikke når de selv bryder lovgivningen.

Er der en journalist til stede der lige kan forklarer mig hvordan det hænger sammen?

28. januar 2020 kl. 06:57
Apple, Google og Microsoft tiltales i sag om farligt børnearbejde i Congos kobolt-miner

Jeg har svært ved at se lige hvad disse firmaer skal sagsøges for. Lige pånær Apple kan de andre vel kun være relativt små aftagere af kobolt.

Jeg fatter slet ikke at man ikke sagsøger selve mineselskabet, så det lyder mere som om der ligger større geonationale interresser bagved, ala, Kina som en del af handelskrigen med USA.

19. december 2019 kl. 11:04
Forsvaret er på jagt efter hackere til specialenhed

Selvom desperationen er til at føle på hos FE hvor en straffeattest nu ikke skal begrænse optaget, så nej tak fra mig.

En kompetent it kyndig kunne da aldrig finde på at lade sig opskrive mere end nødvendigt i statens registre, sådan som staten forvalter informationer og i det hele taget bliver kørt i dag hvor politikerne er helt vilde med glidebaner der sætter alt fra demokratiske principper til borgernes sikkerhed over styr, senest med DNGC, jeg skal have fundet ud af hvordan man sletter sig fra.

Ps. Er selv statsansat men heldigvis uden denne sikkerhedsgodkendelse.

12. december 2019 kl. 14:34
IBM: »Mac-brugere er mere produktive end Windows-brugere«

Men jeg tror det største trusel er skyen og kørsel i webbrowser.
I dag er clienten for de fleste ligemeget, da alt kørsel foregår via en browser.

Ja det giver måske en forklaring, da det må siges at være den absolut mindst effektive måde at arbejde på foruden det tilføjer en hel del sikkerhedsrisiko når man behandler følsomme oplysninger direkte via en webbrowser frem for lokalt.

Der er ikke noget værre og mere laggy end at køre diverse programmer til dokumenter og regneark via en webbrowser i skyen. Det er en god funktion at have hvis man ikke lige har sin computer og man skal ind via skyen og redigerer et dokument mm. Men til primært arbejdsbrug, håber jeg ikke nogle virksomheder gør det i.

19. november 2019 kl. 08:45
IBM: »Mac-brugere er mere produktive end Windows-brugere«

Win10 er kendt for at alting glitcher og lagger imens 'windows update' maxer en quad-core i7 CPU ud på at 'söge efter opdateringer' som den derefter installerer uden at spörge om det lige passer i planlägningen at eens computer er 'nede' 3-20 minutter straks efter man logger ind :)

Så vil jeg for det først anbefale dig at rydde op i jeg gætter, mange års opdateringer der ligger og fylder i databasen med en DISM clean startcomponent kommando, og derefter efter en DISM retorehealth kommando samt evt. Køre en sfc kommando nogle gange for at finde og reparerer systemfejl og en chkdsk af system drevet er heller ikke en dårlig ide, så burde den være komplet fixet og den burde ikke bruge mange sekunder på at søge efter nye opdateringer. Kører selv windows 10 som VM på en windows 10, og det tager ikke mere end 10sekunder at søge efter opdateringer. Sæt opdaterings politik op på din pc via gpedit eller bed din domæne administrator om at lave en gruppepolitik så windows update generer dig mindst muligt i arbejdet.

Jeg har praktisktalt aldrig oplevet at man ikke kunne fixe en windows 10 installation, jeg har tilgengæld set en mac opdateringen gøre en macbook til en dyr bogholder.

19. november 2019 kl. 08:24
IBM: »Mac-brugere er mere produktive end Windows-brugere«

Som en der supporterer både mac og windowsmaskiner(windows styrer iøvrigt til administration hvor mac burde bandlyses af sikkerhedsmæssige grunde, blandt andet grundet manglende mulighed for gruppepolitik på et domæne, så det er op til brugere selv at huske at installerer nyeste opdateringer, samt manglende mulighed for opdatering system og apps efter en hvis årrække, hvor man så må stå og fortælle at personen må smide 15000-20000+kr til en ny macbook for at kunne opdaterer de apps de skal bruge for at kunne arbejde videre), så er det da den største gang vås.

Jeg har langt mere support på mac (hvor jeg modsat kan sætte windows maskiner til at klare de fleste ting selv i baggrunden på tidspunkter med mindst forstyrrelse af produktivitet), og derudover repræsenterer de i den grad en usikkerhed på et netværk, hvor erfaringen er at ransomware findes udetekteret på mac og så spredes til servere når disse tilgår netværket og feks. Fjernskrivebord. Det skal siges at være knapt så produktivt, men giver dog arbejde.

Tror ikke jeg har tal på hvor mange gang jeg skal ud til en mac og bede brugeren om at genstarte den, fordi den ikke svarer, fordi brugeren reelt aldrig har haft den lukket ned, men har opbygget 500 åbne sider og apps.

De må holde tidlig julefrokost hos IBM.

18. november 2019 kl. 15:31
81 procent af mistænke udpeget af ansigtsgenkendelsesalgoritme er uskyldige

Det er fordi systemet ikke er lavet korrekt. Det er efterhånden gammel viden at at man ikke bare kan køre en algoritme til at kunne genkende alle racer og dermed menesker, fordi vi mennesker har meget stor diversitet.

Måden man laver sådan et system er med flere algoritmer der er trænet til at genkende hver deres parameter. Du skal faktisk lave en algoritme med et racebias og også kønsbias.

Først har du en algoritme der er trænet til at kunne skelne forskellige racer som så opdeler billederne i de forskellige racekasser og derefter har du så en algoritme for hver racekasse der er trænet i at kunne opdele i kønskasser og derefter kan man kører en ansigtgenkendelses algoritmer til at bestemme personen udfra hver af de opdelte kasser, men nu med meget højere præcision bias er blevet filtret væk.

Det er iøvrigt heller ikke så forskelligt fra hvordan vores hjerne fungerer når den skal identificerer forskellige objekter, personer osv.

Men jeg er forundret man mener man kan gøre dette med en enkelt algoritme, men det er klart at det sparer computerkraft, men tvivler på du nogensinde vil kunne gøre det ordentligt med høj nok præcision uden flere lag af algoritmer der er mere specialiseret.

5. juli 2019 kl. 08:59
Storbritannien anklager Rusland for cyberangreb

Tvivler på Rusland har synderligt meget brug for at hacke danske myndigheder.

Deres "soft power" GONGO's har virket helt fint siden 70erne her i landet til at styre udviklingen i landet i den ønskede retning, som har resulteret i vi er yderst anti-videnskab, i alt fra landbrug og energi, til sundhed og integration.

Der er mange eksempler på hvordan Russiske interesser via mellemled af godtroende borgere og NGOer har ført og betalt kampanger med stor succes. Et nyere eksempel er anti-skiffergas modstanden i Danmark men også resten af EU, som var finansieret af Kreml/Gazprom, eller pro-VE/anti-atomkraft, hvor EU energiselskaber(uden at nævne navne) der kombineret sælger gas(primært fra Rusland) og "grøn" strøm, modtager penge fra samme kant til at promoverer VE som grønt, samtidigt med at det sørger for at øge importen af gas til lastfølge og reguler kapacitet. Eller anti-GMO/glyphosat og pro-økologi, hvor man finder narrativerne vi bliver bombarderet med i Danmark, nærmest er en afskrivning af RTs propaganda, for at øge Ruslands evne til at konkurrerer på EUs landbrugsområde og fødevarer markeder.

Og så har jeg ikke engang været omkring anti-vaccine kampagnerne og polarisering af minoriteter.

Nej det er begrænset hvad Rusland har brug for at hacke rent infrastrukturmæssig, når "social hacking" har så stor succes at vi laver lovgivning på den baggrund.

5. oktober 2018 kl. 08:02