Henrik Bach

Jagten på it-folk fører til Cairo: Egypten sprøjter 50.000 specialister ud om året

Det er korrekt. Virksomhederne "opgradere" kun medarbejdere ift. MUS. Andre skal mindst have 2 års praktiske erfaringer og komme fra en stilling med netop de krævede erfaringer/kompetencer. Alt andet tæller ikke! Det samme gælder også for den udenlandske arbejdskraft! Virksomhederne ønsker kun "plug-and-play" medarbejdere, som kan starte med at løse deres problemer/udfordringer fra dag et!

17. juni kl. 13:00
Jagten på it-folk fører til Cairo: Egypten sprøjter 50.000 specialister ud om året

Mon ikke, at dette eksempel er værd til efterfølgelse, som SAS m.fl. allerede gør det i dag for at undgå diverse begrænsninger indenfor EU og DK af arbejdskraftens fri bevægelighed og løndumping andet end EU's minimumsløn og den danske arbejdsmodel, hvor fagforeningerne er arbejdsgivernes håndlangere eller er bange for at sige dem for meget i mod.

Den evige jagt på billig arbejdeskraft har forlængst sat ind. Dette er bare toppen af isbjerget. Allerede omkring årtusinde-skiftet blev jeg tilbudt lønninger langt under gængs markedspris og blev derved udkonkurreret af billig udenlandsk arbejdskraft, som kan klare alt. Det gælder også statens opgaver. Jeg tror, at mange af statens opgaver indirekte bliver varetaget af arbejdskraft, hvis side de er på, man kan betvivle. Men, hvad gør det? Bare arbejdskraften er dygtig, billig og villig!

Hvad er arbejdsgivernes næste hittepåsomhed? Det er "remote working", hvor arbejdskraften arbejder fra det land, som de nu er borgere eller bosiddende i. Altså en total omgåelse af EU's og de danske arbejdsmarkedsregler m.fl.!

Hvordan har de selvsamme virksomheder tænkt sig, når vi alle er blevet lige fattige/rige, at vi som forbrugere skulle have råd til at købe deres alt for dyre produkter?

Mon ikke dette er EU's kernemål, at gøre os alle lige fattige/rige. Ren maxisme. Mon, de liberale har fanget den eller har de?

17. juni kl. 09:30
Jagten på it-folk fører til Cairo: Egypten sprøjter 50.000 specialister ud om året

Jamen er dette ikke en oplagt mulighed for alle de andre virksomheder til efterfølgelse, lige som SAS m.fl. allerede gør og opretter datterselskaber, som står for rekrutteringen af den bedste, og billigste, arbejdskraft rundt om i verdenen for at undgå lønninger til, som sjovt/mærkeligt nok er, os, som forbrugere, der i sidste ende skal købe deres alt for dyre produkter...

Og, mærkeligt nok, så bekæmper EU ikke dette cirkus andet med minimumsløn og dansk arbejdsmarkedsmodel, hvor fagforeningerne er arbejdsgivernes håndlangere.

Hvad mon de ikke finder på? Opfindssomheden skorter det da ikke med i den liberale konkurrences navn... Det sidste nye er "remote working". Her kan man direkte hyre arbejdskraften ude fra verdenen uden begrænsninger for arbejdstageren ift EU eller DK regler om arbejdskraft m.m...

I sidste ende bliver verdenen lige fattig/rig og det tror jeg er EU's kernemål... Ren maxistisk tankegang. Tænk, at de neoliberale ikke har fattet den eller har de?

17. juni kl. 08:40
Jagten på it-folk fører til Cairo: Egypten sprøjter 50.000 specialister ud om året

Hvor er det ulækkert, at læse om disse outsourcing virksomheder, som kynisk omgår solidariten med oprindelseslandets ledige (her DK) eller EUs ledige borgere.

Men, de er der jo straks som i straks, når vi skal stemme om ophævelse af forbehold indenfor EU. Men, om de "grådige" virksomheder vil arbejdskraften i EU eller DK. Nej, der kan vi hoppe i havnen. Så hellere spare en trediedel inden de rykker til næste billige område.

16. juni kl. 19:46
Danmark er ved at tabe krigen om it-talenterne

Ofte bliver jeg afvist med den begrundelse at jeg enten 1) har for mange ansættelser i for korte perioder hos kunder eller arbejdsgivere eller 2) for lidt erfaring i mine hovedprogrammeringssprog (6+ år) og andre it-kompetencer.

Så, reelt synes jeg ikke, at it-branchen (og for den sags skyld andre brancher) kan tillade sig at sige at de mangler arbejdskraft (og for den sags skyld kompetente it-folk), men snarere åbne op for at lade de med de brede it-kompetencer komme til gennem "on-the-job-training" og/eller oplæring i virksomhederne.

Omkring årtusinde-skiftet stod "it-branchen" i samme situation og nogle store virksomheder tog til sidst folk med interesse for it og med lille it-erfaring fra kurser ind og oplærte dem, bl.a. Tryg, som jeg var ansat hos, dengang.

Så arbejdskraften og lysten til it fra ledige er der, men viljen skorter ofte fra virksomhederne, som hellere foretrækker den lette løsning med enten at søge arbejdskraften fra udlandet (EU eller globalt) eller helt opgive it-projektet.

Det gør nu, at jeg nu (som andre) søger i udlandet for at se, om der hersker samme vrangvillighed mod, at når man griber muligheden for at arbejde med it eller er mere villige til at lade den "ny" lære, selv når vedkommendes it-kompetencer er brede...

16. juni kl. 16:01
Oprør hos it-konsulenthus: Dagpengemodtagere udvikler forretningen

Jeg håber, at SKAT snart tager en tur forbi... Interessant at kunne komme til at kende de nærmere problematikker i sagen.

6. juli 2012 kl. 13:19
Forsker afslører teknik til at lave ’uslettelige’ cookies

Nu gik jeg for sjovs skyld in på firmaets hjemmeside: http://www.kissmetrics.com/

Der stod der overhovedet intet om at sporingen kan fjernes.

16. august 2011 kl. 14:25
Morgenmad på jobbet giver mere fritid til at bruge Pc-klubbens nye Wii-grej

Hvorfor tror du at mange søger Lego's stillinger?

29. juli 2011 kl. 10:53
KMD: It-branchen mangler ikke folk - men eksperter

Jeg glemte at nævne, at i dag er det ikke nok med stor praktisk erfaring med udviklingsmiljø X, nu skal du have stor praktisk erfaring med udviklingsprocesserne: Agile SD (MSF/SCRUM/LEAN), Test Driven Development (Unit tests), contract first (interfaces), continuous integration og integration testing før de gider at kalde dig til samtale.

Jeg forstår godt efterhånden at de unge ikke gider IT-branchen. En af de få brancher, hvor 2 år er rigtig LAAAAAANG tid. Som individ halser du efter. Og arbejdsgiverne orker heller ikke at efteruddanne dig. Så, du er allerede håbløst bagud i forhold til, at dit job i morgen bliver offshoret (som det så fint hedder på nydansk). For, du er ikke din løn værd i dag.

29. juli 2011 kl. 07:41
KMD: It-branchen mangler ikke folk - men eksperter

Jeg er efterhånden blevet et meget erfarent menneske, som har arbejdet bredt med programmeringssprog og i forskellige brancher som konsulent og fastansat.

Til job-samtalerne i tidens løb er jeg altid blevet rost meget for ovenstående bredde. Men, står virksomhederne med valget mellem mig og en kandidat, som dog har lidt mere erfaring indenfor udviklingsmijlø X men med mindre bredde og branche erfaring, valgtes denne kandidat, altid!

Til sidst blev jeg simpelthen nødsaget til at tage en række certificeringer indenfor .NET (med den gang AF's hjælp) inden jeg kunne få et job, igen. Og, i den periode var jeg ledig i over 2 år!

I virksomhedernes øjne er det bedre med en med erfaring indenfor udviklingsmiljø X i stedet for forretningsforståelse og -processer! Så, det ævl artiklen indeholder kan de godt pakke sammen igen.

29. juli 2011 kl. 07:26
Ny domæneafgørelse: Klikfoto.dk skal aflevere domænet til click.dk

Nu er det snarere et spørgsmål om tid, hvornår vi alle mister vores private domæne-navne:

  1. Er det ikke aktivt i DKN's øje, så haps.
  2. Ligger det "for tæt" på en andens varemærke-navn, så haps

Hvad mangler jeg?

20. april 2011 kl. 12:23
CSC: Prosa-ansatte tjener 59.000 om måneden

Det vil jeg også ha'. Så, lad CSC medarbejderne beholde det...

24. marts 2011 kl. 05:21
Sony åbner alligevel for virtualisering på Vaio

Tjae, hvorfor ikke ikke lade brugeren selv slå egenskaben til i BIOS'en. Man må forvente, at de, der slår egenskaben til også kender risikoen...

18. august 2009 kl. 07:01
Sony blokerer for virtualisering på Vaio-bærbare

Unskyld Toshiba. Min stavekontrol svigtede. Alt om Toshiba er hermed trukket tilbage. Det var Packard Bell jeg mente i min diskussion.

I øvrigt sendte jeg en mail til Packard Bell og bad dem om at opgradere BIOS'en, men hørte aldrig fra dem. BIOS'en på deres hjemme-side er den samme som i min PB.

Men, nu lyder det til, at vi kan købe Sony Vaio med fuld hw-virt.. Så, nu mangler vi bare de andre. Og, indtil videre overvejer jeg mit næste køb til at blive en Sony Vaio.

18. august 2009 kl. 06:42
Sony åbner alligevel for virtualisering på Vaio

Jeg overvejer Vaio næste gang jeg skal ud og købe bærbar.

17. august 2009 kl. 15:25
Sony blokerer for virtualisering på Vaio-bærbare

OK. Min hukommelse svigtede mig. Indrømmet det har også været over et år siden sidst jeg rodede med min Toshiba, desangående HW-virtualization, men jeg opgav det, da som tidligere skrevet, at Xen og KVM ikke var i stand til at køre HW-virt. på den.

Efter at have startet Ubuntu op og kigget nøjere i min BIOS, så har jeg fundet ud af, at det er en AMD Turion 64 X2 TL-52. Og, det var også den processor-type som Xen peger på kan bruges til HW-virt..

Og, jeg kan se at i /proc/cpuinfo er flaget svm (AMD-V), men ingen hvm-* i /sys/hypervisor/properties/capabilities.

Så, jeg mener stadig at Toshiba snyder på vægten. Godt nok har de ikke lovet det i specifikationerne, men de har tilgengæld slået det fra i BIOS.

8. august 2009 kl. 20:38
Sony blokerer for virtualisering på Vaio-bærbare

Med dette link (http://www.linuxtopia.org/HowToGuides/fedora_core_6_xen_quickstart/fedora_core_6_xen_virtualization_how_to_005.html) kan man afgøre om computeren samlet set er i stand til hardware-virtualization. Og det er min Toshiba EasyNote MX52 ikke, selvom processoren har egenskaberne.

8. august 2009 kl. 13:40
Sony blokerer for virtualisering på Vaio-bærbare

Hvis du går ind og læser AMD's officielle dokument omkring Athlon 64 X2 serien (http://www.amd.com/se/Documents/43887C_Athlon_PB.pdf), så lover AMD selv at denne serie er udstyret med AMD's virtualization-teknologi.

Kigger du endvidere på CPU World's informationer (http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%20TK-53%20-%20AMDTK53HAX4DC.html) ser du også, at disse bekræfter denne teknologi.

Og, jeg tror ikke, at Ubuntu eller andre Linux distributioner tager så grueligt fejl.

6. august 2009 kl. 21:29
Sony blokerer for virtualisering på Vaio-bærbare

Jeg købte for 1½ år siden en Toshiba EasyNote MX52, som indeholder en AMD Athlon 64 X2 TK-53. Starter man f.eks. en Ubuntu distribution op og kigger på processorens egenskaber, viser det sig at denne er i stand til HW-virtualization.

Men, det kan man ikke i praksis, da dette formodenligt er slået fra i BIOS'en (Jeg har prøvet både at køre Xen og KVM, men forgæves).

Så, det er ikke noget nyt, at producenterne slår denne egenskab fra. Hvorfor står hen i det uvisse.

3. august 2009 kl. 20:12