Thomas Dynesen

Mens vi venter på MitID

OK, så Digitaliseringsstyrelsen skal åbenbart bestemme hvilken browser jeg skal bruge på min mobiltelefon!!! Jeg havde deaktiveret Crome og Firefox var standardbrowser (dejlig fri for reklamer). Jeg aktiverede så Crome, men det var ikke nok. Først da jeg gjorde Crome til standardbrowser virkede det.

2. august kl. 19:16
Mens vi venter på MitID

Min mobilbank er holdt op med at virke efter Mitid. Når man trykker på den knap der skulle starte Mitid får man bare en side xml-shit. Hvis man så starter den selv kan man godt godkende login. Men når man så går tilbage til mobilbanken får man en OK boks med "Der er sket en fejl". Har en Samsung S20 5G.

2. august kl. 16:30
Chrome vil understøtte åben og mere effektiv videokodning

Der er ikke noget der hedder uddateret på dansk. Det hedder forældet sic. Og hvis I ikke bruger dansk bliver det uddateret. :-(

7. august 2018 kl. 23:48
Forsker: Kvantecomputere vil være en katastrofe for eksisterende kryptering

Det kunne derimod være interessant at høre hvordan det rent faktisk går med de nævnte tiltag fx. PQCRYPTO hvor DTU deltager.

26. marts 2018 kl. 18:40
Forsker: Kvantecomputere vil være en katastrofe for eksisterende kryptering

Version2 skrev om dette allerede for 3½ år siden: https://www.version2.dk/artikel/kryptering-kan-vinde-over-kvantecomputere-379974 og allerede dengang var der forskningsprojekter og andre tiltag for at imødegå problemet. Som i øvrigt som nævnt i en tidligere kommentar kun gælder visse former for asymmetrisk kryptering.

26. marts 2018 kl. 18:37
Premierminister vil have adgang til krypteret indhold: Australsk lov står over matematikkens lov

Super seriøs diskution. Thumps up til jer begge.

16. juli 2017 kl. 18:53
Premierminister vil have adgang til krypteret indhold: Australsk lov står over matematikkens lov

</p>
<p>Egentlig er det vel samfundets bedste at tingene overvåges og at forbrydere ikke får frit spil.

Ja, det kan du så spørge tidligere borgere i DDR om om de er enige i. Problemet er jo at selvom den regering der indfører en sådan lovgivning i den bedste mening og ikke har til hensigt at misbruge beføjelserne er der ingen garanti for at en efterfølgende regering af anden farve eller mening om borgerrettigheder ikke vil gøre det.

Jeg vil hermed foreslå en deal med PET og andre inden for justitsvæsenet der ikke mener at der ikke er et problem med masseovervågning: I får masseovervågning hvis vi får kropskameraer på alle inden for væsenet der har kontakt med borgere. "Folk der opfører sig ordentligt har jo ikke noget at frygte."

16. juli 2017 kl. 18:47
20-årig dansker sigtet for databedrageri: Installerede malware på biblioteks computere

Jo, ellers er der nogen der må forklare hvordan en med en keylogger får adgang til folks NEMID nøglekort.

1. maj 2017 kl. 10:12
Lad os få noget fornuftig offentlig IT

Man kan stadig få et certifikat tilknyttet sit NemID. Du har ikke den private nøgle, men hva' fan. Det er udstedt af nogen der kalder sig TRUST2408 OCES Primary CA, ja det lyder jo som nogle hackere. Rodcertifikatet er selvunderskrevet og det eneste der antydningsvis viser at det er noget der har danske offentlige myndigheders tillid er at der i Certification Path står Nets DanID. Jeg troede egentlig at det var ejet af TDC, men det er åbenbart Nets. Hollænderne nationaliserede deres CA funktion efter at DigiNotar blev hacket af iranerne.

22. marts 2017 kl. 11:44
Webshop jagter kreditkort-svindlere med GPS: Espressomaskine blev sporet til Fyn

Var det ikke bedre at forbedre sikkerheden på Dankortet? Ellers skal vi til at betale told til Visa når vi handler.

9. november 2016 kl. 19:39
Gratis Facebook bliver netneutralitetens død

Hvor stor effekt modstanden så får i Afrika er svært at afgøre.

http://www.dr.dk/nyheder/viden/tech/afrikanere-siger-nej-tak-til-facebooks-gratis-internet

3. oktober 2016 kl. 12:19
Fra næste år vil Google Chrome sladre om alle ukrypterede hjemmesider

Er der nogen særlig grund til at rene informationssider skal være Krypterede? Det lægger vel bare et lag ind som gør det røvbesværligt at implementere og debugge.

12. september 2016 kl. 21:23
Forsvarsministeriet køber DTU-krypto for 30 mio.

Tja, den amerikanske præsident bruger Blackberry, så noget må Blackberry vel kunne, når vi taler om sikker kommunikation.

Det kunne vel tænkes at han er tryg ved at det kun er hans efterretningstjeneste(r) der har adgang til bagdøren. Den fordel har Lars Løkke næppe.

12. maj 2016 kl. 17:10
Efterretningstjenester jagter terrorister med heftig data mining

Er det drone-operatørerne han referere til?
Click and Kill.

Nej det er de mange uskyldige de har slået ihjel han refererer til. Terroristerne er i helvede. Se iøvrigt denne kommentar til deres makværk af dataanalyse http://arstechnica.co.uk/security/2016/02/the-nsas-skynet-program-may-be-killing-thousands-of-innocent-people/

18. februar 2016 kl. 15:30
Google erstatter chef for søgning med specialist i machine learning

Interessant artikel om dette skifte: http://www.wired.com/2016/02/ai-is-changing-the-technology-behind-google-searches/De neurale netværk er ved at overtage de faste regler der bruges til at rangordne resultaterne. De er lidt nervøse ved det, der er stadig ingen der rigtigt ved hvorfor de virker.

6. februar 2016 kl. 18:25
Rigspolitiet har fornyet kontrakter med CSC i 19 år uden udbud

Leverandøren er da ikke inkompetent. Hans aktionærer klapper da i de små fedtede hænder. Der er jo fast indkomst. Næ, de inkompetente var dem der solgte datacentralen til en multinational spiller og foregøglede folk at så ville alting bliver meget bedre.

2. december 2015 kl. 02:06
Chikane og trusler: Dansk Airbnb for frugt og grønt møder heftig teknologi-modstand fra gammel branche (podcast)

muligvis kriminelle? Det er da helt klart ulovligt på flere måder. Kartelvirksomhed, trusler, overlagt ødelæggelse af varer. Vi har nu en dansk konkurrence kommisær i EU. Er der nogen der har skrevet til hende? Det er jo ikke bare et dansk problem. Ellers er der thumps up herfra. Go for it! Det er mafia lignende organisationer I er oppe imod. Havde det været Italien havde det været mafiaen. Mvh Thomas

21. oktober 2015 kl. 19:21
Kryptering kan vinde over kvante-computere

Der er open source løsninger der benytter sig af LWE. De er ovenikøbet hurtigere end mere udbredte løsninger: https://tbuktu.github.io/ntru/ derfra er der link til Wikipedia om løsningen, og til source og bin. Det er bare at gå i gang.

27. september 2015 kl. 15:09
Tak Snowden (for ikke ret meget)

Der sker jo faktisk noget. En automat godkendelse i den USAnske kongres gik ikke igennem. Og selv GSHQ folk (som er meget værre end NSA) erkender at noget må ske:http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/02/spooks-snowden-transparency-mi6-gchq-ciaUden Snowden var det aldrig sket. Så pres bare på, de nye tider siver jo åbenbart meget langsomt ned i det danske system. Man kan jo starte med at spørge hvad Grundlovens §72 egentlig betyder.

3. juni 2015 kl. 13:15