Marius Hartmann

Danmarks bedste Code of Conduct?

Åh gud.. 1.st april X_x

well played .. well played :)

3. april 2020 kl. 09:12
Danmarks bedste Code of Conduct?

Dette indlæg er en opfordring til at vi spreder kærlighed i disse tider. Kærlighed har mange former, og respekt for andre er en måde at vise verden kærlighed.

Respekt for andre er ikke at vise verden kærlighed. Udsagnet indeholder simpelthen en logisk brist, som mange desværre misforstår.

Respekt indeholder to betydninger.

  1. Anerkendelse af værdier
  2. Frygt for magt

Ad.1 Man kan kun respektere det som man selv tillægger værdi. Dermed er kravet om respekt et krav om, at du skal adoptere andres værdisæt, hvilket jo er mangel på respekt for individdets eksisterende værdisæt.

Ad.2 Det er her CoC ofte ender med er tvunget til at klikke vanvittige udsagn af på konferencetilmeldinger, såsom 'at man skal anerkende at ens udsagn kan krænke andre, og at det er ens egen skyld'. Krav om obligatorisk CoC bliver her simpelthen et overgreb: du skal underkaste dig seneste feministiske trend, ellers kan du ikke komme til en teknisk konference.

I begge tilfælde bliver 'respekt' anvendt som et ideologisk våben til at undertrykke forskellighed.

Jeg holder meget mere af tolerance, som er en måde at vise en verden der består af forskellige synspunkter respekt. Det er tolerance om giver plads til de skæve typer!

3. april 2020 kl. 08:26
Amerikansk stat vil ulovliggøre ransomware: Besiddelse skal give op til 10 års fængsel

Det er i forvejen forbudt at besidde ulovlige våben, afpresse folk eller planlægge kriminalitet vha. skydevåben. Ligesom det i forvejen er forbudt, at 'hacke' folks computere og ødelægge deres data mhp. afpresning.

Det man nok skal være opmærksom på, er den effekt lovforslaget kan få for menigmand, som ønsker at besidde kapabiliteten til at kryptere sine egne eller familiemedlemmers data.

Og så er vi sjovt nok tilbage til årsagerne til at USA i sin tid valgte at udforme 'The Bill of Rights'.

29. januar 2020 kl. 08:51
Kritik af DR-minicomputere til skoleelever: Endnu et glimmerprojekt uden faglige mål

Du forstår åbenbart ikke problemet ?</p>
<p>Hvem skal betale for den tid som skoleledere bruger på undervisning. Formoder ikke, at de har så meget tid i deres faste kalender. Så er der noget galt :-)
...

Det fremgår i artiklerne, samt tilmeldingsformularen, at det er skolelederen som aktivt tilmelder skolen.https://www.surveygizmo.com/s3/4347495/Ultra-bit-tilmelding

Jeg går ud fra, at de skoleledere som har tilmeldt deres skoler, er professionelle voksne mennesker som har styr på økonomi og planlægning i den organisation som de leder.

Hvis ovenstående ikke er korrekt forstået, så har jeg brug for, at du forklarer mig hvordan tingene i virkeligheden hænger sammen.

7. september 2018 kl. 13:28
Kritik af DR-minicomputere til skoleelever: Endnu et glimmerprojekt uden faglige mål

Kritikken synes lidt tynd. Men som man kan læse i underrubrikken på Folkeskolen.dk er den egentlige baggrund at "...lærerne må låne hos CFU – eller håbe på luft i budgettet på egen skole for selv at få en i hånden"

Vi taler om et stykke elektronik til ca. 100 kr., mon ikke den enkelte/skolen kan finde det i budgettet?

Netop med Microbit findes der allerede et glimrende materiale til lærere, så man behøver ikke de helt tunge 'didaktiske' overvejelserhttps://microbit.org/teach/

4. september 2018 kl. 12:33
Dataetik på Dansk

Hvor er filosoffen?

Her: "Mikkel Holm Sørensen

Mikkel Holm Sørensen har en Ph.d. i filosofi og er forfatter til bogen ”Data – Virksomhedens nye grundstof”. Han er CEO i konsulentvirksomheden /KL.7 og er specialiseret inden for adfærdsdesign, datastrategier og datastyret forretningsudvikling."

2. maj 2018 kl. 09:56
Sig igen ?

Forestiller de sig at nynazister, racister, narkokarteller, rockerbander og andre snævertsynede svagtænkere ikke kunne finde på at købe lister over alle dem der skal op mod muren så snart det er muligt ?

Ulovlige registre ført af ekstremister er stærkt bekymrende, tag fx. Redox. Deres ORG publicering var/er en veritabel hit liste med overvågningsfotos og privatadresser på en række personer.

https://jyllands-posten.dk/politik/article4563048.ece

https://politiken.dk/indland/politik/art5441660/Venstrefl%C3%B8jsaktivister-tiltalt-for-at-hacke-sig-til-oplysninger-om-6.000-personer

https://politiken.dk/indland/art5548660/Redox-knyttes-til-terror-og-grov-vold

28. marts 2018 kl. 12:09
It-vejledere: For meget fokus på kode i skolen

Desværre er myten om, at Danmark i al evighed vil være i en særligt priviligeret økonomisk situation utroligt sejlivet. Man havde turde håbe på, at fejltagelsen om Danmarks rolle som en fritstående designernation uden produktion havde haft konsekvenser.

Jeg finder det kort sagt meget usandsynligt, at et begrænset kendskab til programming eller de logiske strukturer som driver disse vil være en kvalifikation i fremtiden.

Det er endvidere bekymrende, hvis man tror at at kreativitet vil udspringe fra andet den dybe indsigt.

Det er selvfølgeligt dejligt, at man mener at ungerne har en chance baseret på.. æh.. den mere sociologiske eller kommenterende tilgang til teknologi og dens anvendelse. Lad os håbe, at det er en ydelse som kineserne vil betale for.

14. marts 2018 kl. 06:53
Horsens tracker turisterne via mobilens wifi-signal

Det der risikerer at blive sneget ind af bagdøren her, er det forhold at en kommune registrerer alle borgeres færden. I den konkrete anvendelse opbevarer man således på månedbasis unikke nøgler for alle borgere. Hvilket naturligvis i praksis gør det til en smal sag, at identificere enkeltpersoner.

Men bemærk ordvalget: man 'frasorterer' fastboende, der siges ikke at man sletter registreringen af borgerne færden efter 30 dage. Man må altså formode, at registreringen af borgernes færden gemmes for altid.

Det er naivt at sætte sin lid til, at et sådant datasæt ikke vil blive anvendt til andre ting.

5. marts 2018 kl. 07:10
Første gang i Europa: Mand får betinget fængelsdom for at give råd om Popcorn Time

Jeg håber, at jeg har misforstået det hele. Hvis han straffes for alene at have stillet information til rådighed, men ikke opfordret til eller selv ulovligt dele copyright beskyttet materiale, så er det en farlig dom.

Det skulle gerne være sådan, at man straffes for ulovlige handlinger og ikke viden eller indhentning af viden, der kan kvalificere sådanne handlinger.

Jeg aner ikke om Popcorntime også har materiale med der frit kan deles. Men selv hvis det ikke har, så kan jeg sagtens se en legitim interesse i at videreformidle eller opsøge viden om konstruktionen af sitet.

I fald dommen ikke ankes, så danner det vel præcedens? Hvad bliver det næste som bliver strafbart at dele viden om?

7. februar 2018 kl. 19:10
Nu udkommer Microsoft Office til Chromebooks over en bred kam

nå ja ja.. beklager, hvis humoren ikke faldt i din smag.

28. november 2017 kl. 16:46
Nu udkommer Microsoft Office til Chromebooks over en bred kam

  1. Trollmeter 2000
  2.  
  3. low ------------/- high
  4. /
  5. /
  6. o

28. november 2017 kl. 14:42
Stem på IT-folk til valget

Kristian Tørning/Dansk Folkeparti/Region Hovedstaden

17. november 2017 kl. 15:44
Techfirmaer går i clinch med højreekstremister: »Er det i dag internettet dør?«

Serviceudbyderes ret til at udelukke kunder er fin, hvis disse kunder forbryder sig mod en udbyders regler. Problemet er hvis en serviceudbyder udvider sit regelsæt til at omfatte sit værdigrundlag, og derefter ekskluderer brugere hvis værdigrundlag de ikke vil tolerere.

Absurd nok er netop minoritetsgrupperinger som er blevet styrket gennem tolerance blandt det mest aktive ifht. at afskaffe tolerance til fordel for et ulogisk krav om respekt. Man vil altså ikke længere anerkende retten til forskellige værdigrundlag og det er det som serviceudbyderne pt. udøver.

I dag er det 'ny-nazister' som bliver ramt af udelukkelse, i morgen bliver det nogle andre, derved kan enhver med penge nok købe en serviceudbyder og derved kontrollere vores samfundsdebat.

18. august 2017 kl. 14:23
Så skete det igen: Udskældt sagsbehandlings-it til udsatte børn skrottes og genstartes til en pris på 130 millioner kr.

Det forhindrer vel ikke, at Kombit kunne have genbrugt forretningslogik-laget, hvis de havde haft ejerskab over kildekoden?

Min personlige holdning er, at al offentlig it bør være open source og en brugerklub som du foreslår kunne være en fin ramme. Mht. størrelse af udbud og OSS kan DK i øvrigt lære meget af UK.

28. juli 2017 kl. 11:42