Morten Hindsholm

Find N Designfejl

Ang. sognerådsvalg: mener du ikke menighedsrådsvalg? Sognerådene forsvandt for mange år siden . . .

20. juni kl. 14:28
Linus: Jeg vil stadig gerne have Linux på desktoppen

Det er vigtigt at skelne mellem at installere Linux og bruge Linux. Installationen kan være en udfordring hvis hardwaren ikke er godt understøttet eller hvis man fx ønsker dual boot med Windows 8 (UEFI osv), men den daglige brug er ikke noget problem.

Mine døtre på 20 og 23 har kørt Linux de sidste 5-6 år, de har dual boot men booter aldrig Windows. De synes generelt Linux er nemmere, bl.a. fordi installation og opdatering af programmer er så strømlinet.

Min mor på 87 skiftede fra Windows XP til Linux for nogle år siden, og det er også helt uproblematisk, ikke mindst fordi hun - som så mange andre - primært har brug for en browser (inkl NemID) og lidt kabaleprogrammer :-)

Så alt i alt: installation kan drille, men brugen er super enkel.

27. august 2014 kl. 10:35
Hvad afgør dit valg af NoSQL-database?

Et andet problemscenarie er dette: En webshop har kun et stk af en bestemt vare tilbage. To brugere køber begge denne vare - på hver sin node. Før-eller-senere konsistens sikrer at begge noder til sidst når frem til samme tilstand: nemlig at beholdningen af den pågældende vare nu er -1 :-)

2. oktober 2012 kl. 12:55
HTML5 – det nye sort?

Jeg har ikke selv kigget i IPA filen, men på LinkedIn's tekniske blog skriver en af udviklerne

We used the UIWebView along with a few native components like the navigation bar and expose.

og i en anden artikel om emnet beskrives hvordan LinkedIn har lavet "uendelig" scrolling vha DOM manipulation i UIWebView i stedet for at bruge UITableViewController m.fl. Om fordelingen mellem HTML og native er 95/5 er svært at sige (og måle!) men det er tydeligt at en meget stor del af funktionaliteten er HTML(5) - baseret.

25. maj 2012 kl. 11:31
HTML5 – det nye sort?

Der er kommet konkrete eksempler på apps, der udnytter HTML5 til at give en god brugeroplevelse på højde med, hvad man finder i en native app. Ifølge denne artikel er 95% af LinkedIn's iPad app skrevet i HTML5, og andre artikler fra LinkedIn beskriver detaljerne i, hvordan de bl.a. har anvendt HTML5 local storage til at lave en mere "snappy" brugerflade. Når man ser LinkedIn's app på en iPad, er det svært at tro, at det faktisk er en "forklædt" web applikation man står med, så det kan lade sig gøre...

25. maj 2012 kl. 10:56
Bankfilialer bruger 23 år gammel Wordperfect 5.1

Med editoren LyX til LaTeX kan du faktisk have skærmopdelingen med tekst foroven og koder forneden, ligesom i WP 5.1. Forskellen er "bare" at LyX altså er baseret på LaTeX, som er WP (og selvfølgelig Word) langt overlegen...

10. maj 2012 kl. 11:35
Programmet for Emacsforum er online

Jeg kan desværre ikke deltage den 12., men det er er super initiativ. Held og lykke med det!

2. november 2011 kl. 13:52
Ubuntu 11.04 får Version2-tæsk: »Vista-udgaven af Ubuntu!«

Ingen tvivl om at 11.04 har flere problemer end de seneste versioner. Men der er nok også en naturlig tendens til at man hører mere fra de brugere der oplever problemer end de mange brugere der ikke gør.

Jeg har selv kørt alle versioner af Ubuntu siden 08.04 på diverse Lenovo, Dell, HP og Samsung laptops og netbooks og har aldrig oplevet væsentlige problemer. Jeg har kun opgraderet en maskine til 11.04 (inkl. beta) og der har heller ikke været problemer. Tværtimod er det rart på en laptop med lille skærm, at Unity ikke optager så meget plads.

4. maj 2011 kl. 10:39
eReaderen er død ? eReader længe leve

Man kan bruge sin Kindle til at gå på nettet med i (næsten) hele verden. Jeg har fx lige benyttet mig af dette i Indien, hvor jeg kunne checke min Gmail via 3G nettet på min Kindle. Browseren har en del mangler, eftersom den er sort-hvid, har langsom skærmopdatering og navigationen foregår med piletaster, MEN den virker til gengæld overalt og er gratis.

Til Jørgen Elgaard Larsen, der skriver at man ikke kan læse artikler på nettet på sin Kindle: det må bero på en misforståelse. Når jeg ser en artikel på nettet, som jeg ønsker at læse offline, så klikker jeg blot på "Send to Kindle" (en plugin til Chrome browseren) som formaterer artiklen og sender den til min Kindles mailadresse. Næste gang jeg etablerer Wifi forbindelse på min Kindle, bliver artiklen overført. Det er nemt, og det virker ganske udmærket.

14. april 2011 kl. 23:19