Claus Wøbbe

Datatilsynet strammer nettet om Chromebooks: »Jeg tror ikke, det her ender lykkeligt for Helsingør Kommune«

Kan en løsning være helt at undgå at lægge personlige informationer om eleverne på de Chromebooks? Jeg mener, det kan vel ikke være et problem at elevernes notater, opgaver mv. lægges i cloud udenfor EU - det må da vel handle udelukkende om de personllige oplysninger - eller hvad?

20. august kl. 07:43
Forbrugerne bliver snydt: Næsten alle netbutikker fupper i brugerfladen

Det er jo ikke forskere, der har udarbejdet rapporten. Det er nærmere aktivister, der AF EU er blevet bedt om at foreslå, hvad man kan gøre ved "problemet" - et påstået problem. Til alle bureaukraternes store glæde ender "forskerne" med at anbefale mere lovgivning - guf for EU.

Manipulationen virker, mener forskerne - det, brugerne sagde, de ønskede, var ikke det samme, som de endte med at gøre.

Dette er en meget dårlig analyse og konklusion. De fleste forbrugere hilser da produktanbefalinger velkomne - mange vil nok glemme at købe imprægneringsspray, når de køber sofa.

I stedet for mere lovgivning med det formål at beskytte forbrugerne endnu mere mod sig selv, bør man hellere informere forbrugerne så de sættes bedre i stand til at træffe velinformerede beslutninger.

Lær hellere den sultne at fiske, i stedet for at servere en fiskefillet for ham :-)

12. juli kl. 08:50
Region Syd flytter i Microsofts cloud, men er usikker på, om det er lovligt

Informer nu regionens topledelse. Særligt i lyset af minkskandalen, hvor de øverst ansvarlige tørrer ansvaret af på andre, bør man nu sikre sig, at regionens topledelse er fuldt informeret om, at der er risiko for manglende lovlighed af dette. Det virker som om man her forsøger at fralægge sig ansvaret for en dårlig aftale under dække af, at man ikke kan påvirke aftalens indhold. Dette er dog en konplet forkert påstrand. Man kan jo bare lade være med at indgå aftalen!

4. juli kl. 08:27
Europæiske forbrugerråd kræver transparens om algoritmer og datasæt i computerspil

Nej, nej, nej. Politikere skal holde deres klamme hænder væk fra spilindhold.

5. juni kl. 11:56
Myndigheder vil gøre det nemmere at udnytte borgernes sundhedsdata

Et interessant eksempel på, at sundhedsdata kan være styret af ejeren selv vha. kryptering og blockchain:https://medibloc.co.kr/en/

2. december 2021 kl. 16:41
Derfor trækker telebranchen ikke stikket på regeringens logningsdrøm

Teleselskaberne logger ulovligt

I mellemtiden må vi alle igangsætte masseafsendelse af SMS'er mv. - så giver vi dem rigeligt at logge :-)

18. november 2021 kl. 09:34
Danske myndigheder elsker Facebook: Derfor trækker Norges datatilsyn stikket

I mine øjne kunne danske myndigheder da sagtens droppe FB. Nyheder og information kan lægges på hjemmesider og sendes ud via nyhedsbreve - som i "gamle dage".

Fb gør det blot uendeligt lettere og mere effektivt, men de fordele bør man måske fravælge.

I det mindste kunne myndigheder som en start dobbelt-poste indlæg på andre, konkurrerende, sociale medier. Det kunne skabe et incitament hos folk til at flytte til disse andre medier.

12. november 2021 kl. 09:33
Ny kulturminister efter Facebook-afsløringer: »Det her er den vigtigste opgave på mit bord«

Ministeren kunne jo fx starte med at dobbeltposte alt indhold på både Facebook og en alternativ platform. En hurtig søgning viser, at der er adskillige Facebook-lignende platforme med større fokus på datasikkerhed, åbenhed mv.

Det ville medvirke til at nedbryde barrieren for at at folk bruger disse andre platforme.

30. oktober 2021 kl. 09:20
Midt i skandale-afsløringer: Facebook skifter navn til Meta

Koblingen mellem dette gigantiske, strategiske navneskifte og de nævnte "skandalesager" er svær at se. Navneforandringen følger Facebook's ambitioner ifm. virtual reality som et stækt voksende teknologi.

Og hvis kulturministeren har så meget imod Facebook - hvorfor bruger hun så selv dette medie? Hvorfor bruger hun og hendes ministerium ikke alternative medier som fx Minds.

30. oktober 2021 kl. 09:09
Myndigheder vil gøre det nemmere at udnytte borgernes sundhedsdata

Man kunne starte med at kræve, at alle sundhedsdata om person A ejes af Person A, som ene og alene skal kunne bestemme, hvem der skal have midlertidig adgang til dem.

Krypteret, og blockchain enabled. Det findes allerede. Stem liberalt!

25. oktober 2021 kl. 12:48
Regeringen vil tvinge sociale medier til at fjerne ulovlige billeder og videoer inden for 24 timer

Jeg synes egentlig det er relativt uproblematisk at kræve, at ulovligt materiale fjernes asap - ikke blot fra Facebook men fra alle medier.

Det kræver dog at det først konstateres, at matarialet er ulovligt. Det kan kun en domstol gøre.

Det kontroversielle her er vel, at man vil lægge beføjelsen til at nedlægge forbud mod at noget indhold vises ud til slutbruger. For når en slutbruger har klikket på "Fjern" for et indlæg eller et billede, skal nogen så vurdere, om indholdet rent faktisk er lovligt eller ej, og det kan man jo ikke lade alle mulige medier afgøre - det må domstolene i sidste ende afgøre.

Det bliver kaos.

12. august 2021 kl. 12:54
Kina afviser beskyldninger om at stå bag Microsoft Exchange-hacket

Nej selvfølgelig har man ikke det, og det kan vi heller ikke forvente. Det vil jo direkte afsløre de metoder, vesten bruger til at opnå denne viden og til at indsamle informationer om Kina.

21. juli 2021 kl. 23:23
SKI annullerer kæmpe tablet-udbud: Ingen var gode nok

Hvilke krav kunne mon ikke opfyldes tilstrækkeligt?

30. juni 2021 kl. 08:34
Politiker: Nordkoreanske hackere forsøgte at stjæle vaccinedata fra Pfizer

Ok, men nu er2 af dine eksempler faktisk lån. Det sidste er et "grant" - omend Phizer har gennemført udviklingen uden statstilskud.

Desuden tager disse selskaber jo den fulde økonomiske risiko. Staterne er blot kunder i markedet.

17. februar 2021 kl. 14:54
Politiker: Nordkoreanske hackere forsøgte at stjæle vaccinedata fra Pfizer

På hvilken måde har staterne fundet vaccineudviklingen? Skatteborgerne betaler selvsagt for vaccinen, men udviklingen er da sket hos de private selskaber og finansieret af ejerne.

17. februar 2021 kl. 11:27
Skarp kritik af Digitaliseringsstyrelsen: Blev advaret om Nemkonto-svindel 30 gange

Hovedproblemet er i mine øjne, at systemet ejes af staten. Dermed føler ingen noget ansvar overfor brugeren, og der er derfor komplet fravær af incitament til at få løst problemet og dermed stille brugeren tilfreeds.

Derfor bør staten aldrig eje disse systemer - kun infrastrukturen, API o.lign..

9. februar 2021 kl. 08:43
Medie: IBM skruer helt ned for blockchain

Det er da et noget pessimistisk indlæg, #1! Jeg mener potentialet med blockchain er stort - jeg venter på de første konkrete produkter der skal sikre, at du, og kun du, kan bestemme, hvem der kan se dine personlige data (fx din sundhedsjournal og medicinske data).

6. februar 2021 kl. 18:11
Google truer med at lukke sin søgemaskine i Australien

Dette handler ikke om Google. Det handler om stater, der forsøger at åbne endnu en pengekilde. Prisen er, at alle søgemaskiener - ikke bare Google - pålægges at betale for "indhold". Selvfølgelig kan vi sagtens klare os uden Google. Men vi kan ikke klare os uden søgemaskiner.

23. januar 2021 kl. 08:19
Kontroversiel SSI-aftale: Facebook kan tjene penge på danske blodprøver

At den danske stat, Stanford University of Facebook i fællesskab ejer denne test betyder vel ikke at de automatisk har adgang til testresultater fra testen?

Med mindre ejerskabet af selv testen samtidig giver automatisk ejerskab af testresultater, kan jeg ikke se noget problem i at Facebook er medejer af denne teknologi. Det er i mine øjne et større problem at den danske stat også er medejer. Vi kender aldrig den danske stats prioriteter, og dens beslutninger er uigennemsigtige. Ingen står reelt til ansvar for beslutninger, som staten træffer, i modsætning til de to andre nævnte entiteter.

21. januar 2021 kl. 08:10
Forsker: Blød paragraf giver politiet vide rammer til at inficere danske mobiler med malware

Hvis en person er konkret mistænkt i alvorlig kriminalitet skal politiet naturligvis kunne overvåge vedkommende, også via telefonen.

Dette skal naturligvis kun være lovligt i det begrænsede tidsrum en efterforskning foregår, og overvågningen skal pilles ned derefter.

Den mistænktes priovatliv er sekundært i dette tilfælde.

14. januar 2021 kl. 12:48