Jesper Jarlskov

Hvilken kodeeditor bruger du?

Melder historien noget om hvorfor nogen har følt sig nødsaget til at bestemme hvilken editor udviklerne skal bruge? Jeg er sådan set ligeglad med hvilken editor folk bruger, men jeg har svært ved at sætte mig ind i hvorfor det skulle give forretningsmæssig værdi at diktere en medarbejders værktøj på den måde. Er der nogen der kan enlighte mig?

4. oktober 2016 kl. 12:34
Enden på email

Det er vel ikke ethvert open source projekts ansvar at skulle gøre det muligt at enhver kan følge projektet på deres foretrukne medie eller protokol. Jeg synes det giver mening at fokusere på de mest populære kanaler og så bruge kræfterne på at vedligeholde projektet, i stedet for at bruge alt for mange kræfter på at vedligeholde kommunikationskanaler.

9. marts 2016 kl. 09:40
PayPal blokerer betalinger til VPN-tjenester

Det er jo helt til hest. VPN giver netop privacy, i stedet for at bryde det.

Der står ikke noget om at bryde privacy, men privacy love. Så mon ikke der er tale om love som overvågningsloven Søren Pind vil indføre. Forbud mod privacy er vel også en privacy lov.

11. februar 2016 kl. 11:03
Tidligere NSA-topchef går freelance med egne patenter - kræver 1 million dollar om måneden

Systemet kan detektere såkaldte avancerede vedholdende trusler eller hackere, der graver sig ind i computernetværk for at stjæle handelshemmeligheder eller for at gøre anden skade.
Altså de samme type hackere Keith Alexander kæmpede i mod i sit arbejde i NSA.

Det er vel lige så meget den type "hackere" han arbejdede sammen med.

5. august 2014 kl. 11:05
Sådan beskytter du dig mod DDoS-angreb

Gør man det? Bruger man det ikke bare som et eksempel på en større udbyder?

21. juli 2014 kl. 15:46
Haves: Skod ADSL linje. Ønskes: Virtuel server

Jeg lavede en lignende øvelse i starten af året hvor jeg flyttede ~8 domæner fra små webhotelløsninger, over på en VPS hos Hetzner til vist nok £7.9/måned. Det er også lavtrafikdomæner, og serveren klarer det upåklageligt (efter jeg migrerede til Nginx fra Apache, der tilsyneladende ikke var tilfreds med kun at have 512mb ram til rådighed).

Det er som nævnt en VPS hvilket betyder at de har et (begrænset) udvalg af Linux distros til rådighed, du vælger et, og så er maskinen klar et par minutter (sekunder?) efter. Jeg valgte en minimal Debian, og satte selv alting op derfra via. SSH, der er selvfølgelig fuld adgang til hele VPS'en.

22. maj 2013 kl. 20:07
Apple sætter politi på venteliste til dekryptering af beslaglagte iPhones

Så er spørgsmålet jo bare hvem der ellers har den nøgle.

14. maj 2013 kl. 11:15
LinkedIn fortryder HTML5-satsning: Mobil-apps kodes igen i 'native' sprog

Der er ikke tale om performanceproblemer, men at app'en løber tør for ram? Det ville jeg nok have arkiveret under performanceproblemer. Desuden synes jeg også at det virker fjollet at give html5 skylder for at en app løber tør for ram, det er jo ikke som om der er et memory leak i html5, det er vel nærmere et problem med hvordan du bruger din teknologi, ikke teknologien selv.

22. april 2013 kl. 11:53
Derfor kan dit næste udviklingsmiljø måske ligge i skyen

Jeg laver en del af mit udviklingsarbejde i vim over en SSH-forbindelse til en dev maskine, det er vel ikke sååå nyt. Det behøver vel ikke være i en browser for at være "cloud"?

13. marts 2013 kl. 13:58
Ny it-sladrehank kan spare staten for 1,5 milliarder kroner i fejludbetalinger

Det vil måske samtidig betyde at man ikke skal udfylde en 72-siders formular for at ansøge om boligstøtte, eller skal det kun være lettere at skære i denne, og ikke at tildele den?

30. oktober 2012 kl. 11:34
Chok: Familien gør dig inkompetent

Det er vel også kun ud fra en forestilling om at et enkelt job kun kræver en enkelt færdighed. Det er vel ikke som om man lukker hjernen fuldstændig af fra omverdenen fordi man får børn. At have børn giver jo også færdigheder, i form af planlægning og tidsstyring for bare at nævne nogen.

5. oktober 2012 kl. 14:29
Mindeord for Hanne Vilmann - Open Source veteran

Hun var en rar dame, og en bigtig drivkraft i de projekter hvor jeg mødte hende.

Mine tanker går til Kristian og børnene i denne hårde tid.

21. september 2012 kl. 14:55
Kan man starte et firma i løbet af en aften?

Det lyder ellers som en sjovt idé. Synd det foregår i Århus, ellers kunne jeg sagtens være interesseret :-)

Jeg kan også godt lide idéen med de koncepter du nævner, ikke fordi at man nødvendigvis kan (eller bør) starte en virksomhed på et par timer, men pga. muligheden for at få inspiration og netværk der måske kan bruges til at skabe spændende projekter senere.

12. september 2012 kl. 11:00
Aabenraa-ansatte konverterer 8 timers tastetid til 6 timers taletid

Tifingersystemet er jo også kun en fordel så længe der er tale om en eller få større tekstblokke der skal udfyldes. Så snart der er mange felter, hvoraf ikke alle nødvendigvis er til standard tekstinput, skal man alligevel ofte have fat i musen som ikke har meget gavn af tifingerinput.

11. september 2012 kl. 13:29
Ny blog: Livets gang i "Game City"

Der er andre IT-folk end professionelle programmører, så der er vel ikke noget der forhindrer IT-folk i kun at programmere på hobbybasis (hvis overhovedet).

4. september 2012 kl. 15:01
3F-formand advarer mod hackerindbrud: Hold øje med vinduer og døre

Hvad blev der af det offentliges pligt til at levere de ydelser som Vejlegården har betalt? (post, afhentning af skrald...)

24. juli 2012 kl. 13:31
Så skal der nørdes øl. Skål!

Jeg har ikke lige fået planlagt min rute endnu, men jeg regner med at være at finde derude i morgen, så jeg har stadig i aften til at få set programmet igennem og prøve at danne mig et overblik. Ud fra de ting jeg har set indtil nu skulle der være nok at glæde sig til!

11. maj 2012 kl. 12:54
Brugeroplevelse uden huller

Det er også en ting der irriterer mig meget, og endnu mere når den slags state ikke gemmes på samme device. Når jeg slæber min bærbare hjem fra arbejde og åbner den herhjemme skal jeg som det første scrolle til der hvor jeg nåede til i min stream. Men det er heldigvis noget man begynder at se det rundt omkring. Amazon gør det, så hvis du smider din Kindle på hylden og hopper ned i bussen og åbner Kindle-appen på din telefon kan du fortsætte hvor du slap. Jeg mener også at TweetDeck kan gøre det samme for din Twitter/Facebook stream.

13. april 2012 kl. 22:33
CSC fyrer 450 i Norden – flest i Danmark

Hvis de vil sikre kvaliteten vil det vel give mening at efteruddanne de folk som de vil beholde, og ikke de folk som bliver fyret?

11. april 2012 kl. 12:21
Minister skal svare på tavshed om cyberangreb

Hvem der har sat det i værk er vel i og for sig irrelevant. Det ændrer jo ikke på at det er informationer offentligheden burde have adgang til. Bare fordi man selv har fundet på det er det jo ikke nødvendigvis en god idé.

29. november 2011 kl. 11:14