Bobby Pirates

Ungarn vil beskatte internettrafik: 3,5 kr. pr. gigabyte

Overdriv lidt mere.

3. november 2014 kl. 15:32
OL i 2016 går i skyen

Hvor er det dumt/åndssvagt at kalde det skyen og cloud og hvad ved jeg konstant. Det er, som mange andre også har påpeget, blot tale om at man får adgang til servere hvor din data ligger, i store data-centre. Intet andet. Skyen mig her og Skyen mig der. Der er sgu intet sky i at have adgang til et fjerndrev på en fjernserver.

14. oktober 2014 kl. 17:57
Hackersagen dag 13 - Forsvarer: Fejlbehæftede politiundersøgelser giver rimelig tvivl om Wargs skyld

I får det til at lyde som om politiet skal bruge uendelige ressource på at vende hver en krog og detalje i denne her komplekse sag. Det gør de jo normalt ALDRIG. Der er trods alt kun en samlet ressource-pulje de kan trække fra. Selvfølgelig har de ingen realistiske muligheder for at undersøge alle detaljer i denne her sag, og slet ikke med alle de tekniske detaljer der har været bragt på banen.

Men sådan er det også normalt i andre sager. IT sager er teknisk komplicerede jo dygtigere den kriminelle/mistænkte er udi computer og netværk og "hacking". Man kan da ikke forvente at politiet bare skal hælde jeg ved ikke hvor mange millioner i en relativ ligegyldig og banal it-sag, måske ikke for folk herinde, men for almenheden vil jeg mene at denne sag er ligegyldig og ikke interessant. At politiet og anklager og retssystemet så er it-analfabeter på mange områder er en anden sag.
Men det lægger vel forhåbentligt i kortene at udvide retssytemet så det også er klædt på til fremtidens IT, og de komplekse tekniske detaljer der ofte er ift it-kriminalitet og it-sager generelt.

12. oktober 2014 kl. 14:25
Hacket hæveautomat uddeler bundter af penge

Det ville nok være nemmere at røve nationalbanken, end at "hacke" en bankautomat på den måde som beskrevet. Fuldstændigt urealistisk trusselsniveau. Ja man kan exploite hæveautomaters software. Men "sjovt" nok er den slags vel aldrig sket i Danmark, fordi det rent praktisk er fuldstændigt umuligt. Jo måske dem som har kontakt med softwaren kunne tænkes at inficere automaterne til senere hen at udnytte dem til at hæve ubegrænset penge. Men mon ikke den slags scenarier er godt gennemtænkte af selskaberne og bankerne?

Der er jo en god grund til at man aldrig har hørt om den slags før i Danmark.

9. oktober 2014 kl. 13:43
Danskerne er imod film-afgift på bredbånd

Er 99% enig med de fleste, at kradse penge ind hos internetudbydere er en stenalder-mentalitet værdig. Internetudbydere skal holdes skødesløse ift andres tab pga teknisk udvikling ift Internettet. Som i enhver anden henseende, så er en internet-forbindelse blot et værktøj, og intet andet. Det er op til hver enkelt hvad de vil bruge den til. Og selvfølgelig skal ingen ISP holdes ansvarlige for hvad deres brugere så bruger dette internet-værktøj til.

Men det er da meget "smart" fundet på af filmbranchen, at forsøge at kradse penge ind. Går den så går den. Der er da sikkert mange andre brancher der kunne bruge samme argumenter, men som ikke har set en "mulighed" for at kradse penge ind på´den måde. Det må man give dem, de forsøger jo bare at manipulere og snyde sig frem til ekstra indtægter.

Men det kunne da være smart med en fælles film-portal/hjemmeside til danskerne, så MANGE af de danske filmskatte kunne distribueres på nettet til stream. Der er jo mange tidsperioder og genrer der aldrig kommer ud til brugerne, men som de har liggende i deres arkiver. Det kan også være nogle der engang blev sendt ud på feks vhs, eller på tv1000, eller DR osv. Det kunne da være en opgave for den danske stat, at digitalisere og lagre alle eller mange af de danske film der er produceret igennem tiden, for så at gøre dem tilgængelige for den almene forbrugere på så mange måder som muligt. Måske for et symbolsk beløb på 10-20kr pr måned, et eller andet der kan få det til at løbe rundt, og få realiseret projektet.

7. oktober 2014 kl. 23:51
Krypto-professor: Derfor døjer politiet med krypteret laptop i hackersag

Hvis han er rigtig smart, som andre også har påpeget, så har han lavet flere sikkerhedslag, feks har han flere krypterede containere liggende, som når de så er åbnet med de rette passwords, igen indeholder en ny krypteret fil. Så længe han bare kan huske passwordene, det er selvfølgelig en begrænsning, at man skal kunne huske passwordene i hovedet, for skriver du dem først ned har alle samme adgang til dem som dig selv.

Men man kan jo også lave det på en anden måde, feks bruge sætninger fra en eller anden tilfældig side i en bog feks, og så have 1000 vis af bøger. Altså lave en form for passwordreminder, der er svær at gætte men forholdsvis nem at huske for en selv. Men mon ikke anklagemyndigheden godt ved fra start at skulle de nogensinde bryde den ene kryptering(eller flere afhængig af hvor mange filer han har haft), så er der sikkert flere i de nyåbnede filer, eller også som andre skriver et rigtigt og et forkert password, hvor det forkerte så bare åbner en spoof-fil?

12. september 2014 kl. 18:51
Anklager: Styresystem og logfiler belaster CSC-mistænkte

Mon ikke man har kigget på hvornår passwordet sidst har været brugt, for eksempel dagen forinden. Og så antager man at personen godt kan huske det hvis bare man presser denne nok? Men ja at huske eller ikke huske noget bør aldrig være strafbart som sådan, med mindre man har andre beviser. Og kan man ikke åbne en krypteret container, kan jeg ikke se nogen som helst rimelighed i at straffe en person for ikke at kunne/ville udlevere et password der formentligt kun ligger i hans hjerne. Det er vel ikke tankeforbrydelser vi vil straffe for vel? Det ligger jo lige for.

3. september 2014 kl. 02:13