Bo Stilling Christiansen

Organisationer i desperat opråb om ulovlig logning: »Stop overvågningen af os alle sammen«

Jeg har fornylig genlæst 1984. Forfærdenligt samfund, der beskrives i bogen. Den stakkels hovedperson havde ellers fundet et lille hjørne i sit værelse (det benævnet i bogen som celle), hvor han kunne skrive sine tanker i notesbogen uden at overvågningssytemet kunne se ham. Troede han. Systemet fik ham til sidst

30. november 2021 kl. 21:56
Datatilsynet afliver GDPR-lempelser: »Det kan ikke gøres med en dansk regel«

Jeg er medlem i en sejlklub, og GDPR har desværre medført, at vi ikke længere har en tilgængelig medlemsliste med navn og telefonnummer over de forskellige bådejere. Hvis en båd i havnen f.eks. er i fare eller løs i fortøjringen, så har man ingen mulighed for at kontakte ejeren.

18. december 2020 kl. 11:34
Peter Naurs datalogitanker er blevet uhyggeligt aktuelle

Det undrer mig, at - så vidt jeg ved - der ikke er oblogatorisk undervisning af tifingersystemet i folkeskolen. Jeg kan se, at nogle lærerer tager det ind som emne og eleverne er glade for det. Et gennemsnitsmenneske kommer trods at til at taste en del i sit liv, så det bør læres. Jeg bruger selv tifingersystem, og kan f.eks. sidde og tage noter i et møde og samtidig kigge op. Det er meget brugbart og hurtigt.

18. januar 2019 kl. 15:11
At rejse er at leve...

Jeg er meget enig med Carsten. En episode jeg husker tydeligt endnu i dag, er da jeg som "ung ingeniør" i 1994 skulle til Nicaragua i 9 uger og lave IT til et laboratorie og implementere i organisationen. Kort før afrejsen talte jeg med direktøren i kantinen og fortalte stolt om at jeg snart skulle af sted og lære dem noget om IT og om at være strukturerede og effektive. Hen kiggede på mig eftertænktsomt og sagde: "Ja eller også er det dig, der skal lære noget". Rigtig god rejse - du får helt sikker meget ud af den.

1. september 2010 kl. 16:11