David Klein

Forbrugerne bliver snydt: Næsten alle netbutikker fupper i brugerfladen

Tvangsregistrering: Brugeren er tvunget til at efterlade data om sig selv for at bruge noget af funktionaliteten.

Altså ligesom på Version2?

11. juli kl. 08:55
Netcompanys Digital Post-løsning kæmper med driftforstyrrelser efter hård debut

Men han har jo ret. :-) Komikken bliver ikke mindre af NC's besynderlige kommunikationsstrategi om fejl på et system til hele befolkningen. Er det også den strategi man vil bruge, hvis det kommende valgsystem en dag fejler? Personligt gætter jeg på, at Fru Olsen har kunnet se data, der ikke lige var tiltænkt hende, men der er vist ingen andre end NC, der reelt ved, hvad der foregår.

23. marts kl. 12:54
Netcompanys Digital Post-løsning kæmper med driftforstyrrelser efter hård debut

Enig, det virker som om V2 slet ikke fatter, hvad der er foregået henover weekenden. Den nye Digital Post-"motor" er med en smule hosten kommet i gang, hvilket jo nok er grunden til at "de implicerede i projektet nærmest fejrede lanceringen". Selvfølgelig.

Til gengæld er det idiotisk navngivede "Mit.DK", som alle tror har noget med MitID at gøre, en fiasko af rang, med nu snart halvandet døgns nedetid. Men det har jo ikke noget med Digitaliseringsstyrelsen at gøre! Det er Netcompanys helt eget amatøragtige gøgl og kaos - kan ikke engang stave til "forstyrrelse" i fejlmeddelelsen.

22. marts kl. 18:51
Politiet kan ikke genskabe SMSer i mink-sagen: »Ingen tillid til regeringen i den her sag«

Hvor er det dog irriterende, at Version2 (og Ingeniøren) er begyndt at bruge sinke-overskrifter på formen Udsagn: Citat for at øge dramatikken og sløre, hvad en historie egentlig handler om.

I dette tilfælde leder man læseren til at tro, at det er politiet, der ikke har tillid til regeringen, ved at blande et dramatisk, men ligegyldigt, citat ind i overskriften.

"Politiet kan ikke genskabe SMS'er i mink-sagen" havde klaret sig fint på egen hånd.

18. november 2021 kl. 13:58
Kommune »meget bekymret« over stort Netcompany-system: Stop udrulningen!

Mig bekendt bestemmer kommunerne, og deres nærmeste foresatte myndighed er Indenrigsministeriet.</p>
<p>Så hvorfor siger kommunerne ikke bare STOP.

Det er meget simpelt: Kommunernes Landsforening solgte deres it-selskab Kommunedata/KMD i 2009. Provenuet fra salget blev brugt til at oprette KOMBIT, der fungerer som kravstiller og systemejer af en række produkter, herunder afløsere for tidligere KMD-løsninger. KY er således afløser for KMD Aktiv.

En del af KOMBITs projekter er såkaldte K98-løsninger, hvilket betyder, at samtlige 98 kommuner skal betale til dem. En kommune kan principielt godt vælge ikke at rulle en K98-løsning ud, men den kan ikke fravælge at betale til den. Der er typisk heller ikke konkurrerende løsninger på markedet. KMD Aktiv bliver lukket ned fordi KL/KOMBIT har opsagt løsningen.

KOMBITs formål er ikke at gøre Bente i ydelseskontoret glad, men at spare penge. Det er lykkedes ved at gennemføre en stribe udbud af nogle kontrakter, som indeholder udvikling og drift, men ikke udgifterne til systemejeren selv. Alene der har man sparet en bunke penge i kommunernes regneark, hvilket kommunalpolitikere sjældent ønsker at kritisere eller sige STOP til.

Udbuddene har utvivlsomt presset priserne i bund, men projekterne går tit i varierende grad af kaos fra forsinkelse til helt at blive opgivet - senest DXC's valgløsning med Smartmatic som underleverandør. KMD's KOMBIT-projekter Støttesystemer og KSD har også sejlet gevaldigt og været stærkt forsinkede.

KY blev vundet af EG i januar 2015, men man magtede ikke opgaven og hyrede derfor Netcompany til at gennemføre den. KY skulle oprindeligt være taget i brug i de første kommuner i 2. kvartal 2016.

14. februar 2021 kl. 09:47
Kommune »meget bekymret« over stort Netcompany-system: Stop udrulningen!

Omvendt, så skal man jo ikke bare fortsætte udrulning, inden man har fået løst de værste af problemerne.

Esbjerg og en håndfuld andre kommuner tog KY i drift i begyndelsen af november. Dvs. brevet vist ovenfor er på baggrund af godt tre måneders produktionsdrift.

11. februar 2021 kl. 15:07
Kommune »meget bekymret« over stort Netcompany-system: Stop udrulningen!

Kommunen er jo ikke kunden i dette setup. Kunden er KOMBIT og kommunerne har forpligtet sig til at ibrugtage hvad KOMBIT vælger at indkøbe. Det er derfor kommunen klager sin nød til KOMBIT og ikke til leverandøren.

11. februar 2021 kl. 10:25
Margrethe Vestager: Prøv noget andet end Google

Google viser også sine egne shopping-resultater i starten, mens man i nogle tilfælde kan finde billigere ting hos konkurrenterne.

Artiklen nævner også "Googles egen shoppingtjeneste". Hvad er det for en tjeneste? Jeg spørger fordi jeg ikke ved det.

16. marts 2018 kl. 11:47
Kommunerne truer it-leverandør med opsigelse af stor millionkontrakt

KOMBIT har igangsat en gigantisk opgave - ny rammearkitektur og nye fagsystemer til tusindvis af ansatte i 98 kommuner, plus det løse hos Udbetaling Danmark - og spredt den ud over forskellige leverandører uden fælles koordination og styring. Det kan umuligt gå galt.

25. maj 2017 kl. 09:20
OPDATERET: Banedanmark-system helt i knæ: Du kan ikke stole på højtalersystemer, rejseplan eller skærme

Jeg ved ikke om der er tale om samme system, men på S-banen har jeg tit oplevet denne form for stærkt provokerende nedtælling:

5 4 3 2 1 1 1 20

  • vel at mærke uden at se skyggen af et tog.
9. februar 2017 kl. 10:41
Trump trodser Secret Service: Bruger stadig Android-telefon

Det er en ubekræftet og udokumenteret historie fra et velkendt dubiøst mainstream medie. Lad os nu få det af- eller bekræftet af Trump selv eller hans talsfolk før vi drager nogen konklusioner.

Jeg finder det overvejende sandsynligt, at uanset hvad der måtte blive fremlagt for dig, så vil du afvise det med en eller anden sløj undskyldning, bortforklaring eller løgn. Dermed er du komplet spild af tid. I øvrigt er der ikke noget "vi" over dig - du er alene med dit vrøvl.

27. januar 2017 kl. 17:15
Silicon Valley-borgmester ønsker teknologivirksomhederne ud af byen

Palo Alto er blot én by i Silicon Valley, som i øvrigt ikke har fast definerede grænser. Google har hovedsæde i Mountain View, Facebook i Menlo Park og Apple i Cupertino. Amazon ligger i Seattle, mere end 1000 km nordpå.

12. september 2016 kl. 15:31
It-chef i Aalborg efter nedbrud: Hvordan stress-tester man en switch, der skal kunne håndtere 20.000 enheder?

Jeg har en plan B til it-chefen: Tavle og kridt.

18. august 2016 kl. 07:20
Digitalisering af p-licenser i København leder til fejlbøder

»Det er ikke noget vi vil gøre brug af, hverken som nødløsning her og nu eller i andre tilfælde« skriver Charlotte Jakobsen til Version2 og tilføjer, at det vil være for 'usikker' en løsning."

Nej så hellere udskrive lodret forkerte afgifter til borgerne og lade dem om at kæmpe mod bureaukratiet senere hen.

20. juli 2016 kl. 10:02
Slut med sti-begrænsning på 260 karakterer i Windows

Sprognævnet angiver ikke at en karakter kan være et skrifttegn:

http://dsn.dk/?retskriv=karakter

30. maj 2016 kl. 17:51
Apple lancererede som ventet deres mindre smartphone

En mini Ipad maxi. Så bliver det ikke mere revolutionerende.

22. marts 2016 kl. 09:49
3 vil blokere samtlige reklamer på telefonen

Pressemeddelelsen fremgår af det britiske 3. Den er dog ikke særlig konkret: "Over the coming months Three will announce full details of how it will achieve these objectives".

http://www.threemediacentre.co.uk/news/2016/shine-announcement.aspx

22. februar 2016 kl. 07:08
Apple krævede - og fik - en lavere skatteregning som betingelse for at lægge datacentret i Viborg

Magiske Apple, som svømmer i penge, forlanger lavere skatter og afgifter før man vil etablere et fuldstændig ligegyldigt datacenter i Danmark. Den danske stat skulle have givet Apple fingeren.

14. august 2015 kl. 10:58
YouTube-ændringer er et spadestik dybere i en grav til Google+

Drive-konto, Keep-konto, Gmail-konto, YouTube-konto, Maps-konto, Play-konto, osv.? Ellers tak herfra. :-)

Men man kan jo frit oprette en håndfuld Google-konti og så bruge hver enkelt til hvert produkt.

29. juli 2015 kl. 07:24