Steen Grode

Skype smidt ud af Kina: Fjernet fra App Store

I Kina må man flyve med droner alle vegne. I Danmark er det stort set forbudt med henvisning til sikkerhed.

I Danmark har teleselskaberne gennem de seneste par år krævet ID for at man kan få et SIM-kort (udenlandske lavpris selskaber gør det dog ikke). Der er ingen love eller regler der kræver det, men alligevel gør de det med henvisning til terrorbekæmpelse. Det er nyt at man skal identificerer sig for at gøre det i Kina - og i realiteten er jeg ikke blevet bedt om det endnu.

I Danmark skal du identificere dig hvis du bruger dit rejsekort for mange gange på et år med henvisning til hvidvaskningsloven, og på samme måde hvis du vil indsætte et større kontaktbeløb på en bankkonto. I Kina koster offentlig transport så lidt så man end ikke behøver at overveje tiltaget, og kommer man med penge bliver man ikke afkrævet ID eller redegørelser hvorfra de stammer.

25. november 2017 kl. 03:14
Slut med phishing-forveksling: Banker får teknisk alternativ til indskannet pas i mails

I direktivet står kun at man skal kende kunden (og så være agtpågivende osv.) I den danske lov står der at man enten skal identificere sig med navn, adresse og cpr.nr. eller anden lignende dokumentation (fx er der nogen som ikke har cpr.nr. selv om de er lovligt i Danmark, og der er nogen som ikke har fast adresse).

I nogle fortolkninger bliver det til at man skal have legitimation (fx pas, som det fx er tilfældet på hoteller) og i andre yderligere at man også skal legitimere en fast adresse. Men det er fortolkninger og det store spørgsmål er hvorfor fortolkninger kan få næsten retsvirkning.

Det tragiske er at vi stille og roligt bliver hvirvlet ind i et samfund der er en hybrid af Orwell's 1984 og stavnsbåndet.

15. januar 2017 kl. 23:27
It-bestikkelsessag: Sigtet for at modtage rejser og konto med én million

Hvorfor indkøb vis statens aftaler stort set altid er dyrere end markedsprisen.

9. juni 2015 kl. 19:08
Kritik: Rejsekort-handlingsplan er sminke på et defekt system

Ministerens svar er endnu værre. Det vil kræve at man finder en automat, som tager kontanter på et sted hvor der ikke er videoovervågning.

Men det værste er at han understreger kritikkens pointe: Aflever dine personlige oplysninger eller betal kassen.

22. december 2014 kl. 21:57
Rejsekort svarer minister med halvering af dummebøder og 16 andre svar

En anden ting som Rejsekort er fuldstændig blinde for er turister. Visse turister er her ikke kun i 1-3 dage (faktisk er der ret mange som er her længere). Det ville bedst kunne betale sig for dem at have et rejsekort, men de har ikke noget dansk CPR.nummer (af ret gode grunde). De er så tvunget over på anonymt kort som for dem koster kassen hvis ikke de lige regner med at komme tilbage til Danmark så hyppigt at købet af det kort koster kassen. Alt dette gælder også udvekslings studerende m.fl. så det er ikke bare 14 dages turister som kommer i klemme.

Og endelig så erkender Rejsekortet i ID 14 at deres model aldrig kan komme til at virke. Det burde reelt føre til at man skrotte modellen. Houston we have a problem... we can't reach the moon. Men rejsekortets svar er at flyve videre.

19. december 2014 kl. 17:29
Rejsekort svarer minister med halvering af dummebøder og 16 andre svar

De ekstra check in er i det mindste gratis at undvære i 2015.

Og jeg har en ide de godt må bruge: Nå personalet tjekker rejsekortet, sætter deres udstyr selv det nødvendige check in. Det sker faktisk allerede, så der er ikke noget nyt i det. Det nye er at arbejdet flyttes fra passageren til medarbejderen.

De enkelte selskaber må selv vurdere om de af den grunde har brug for flere medarbejdere.

PS Det er noget sludder at disse check in kan bruges til trafikplanlægning. Fx kommer der aldrig nye linjer hvis man bruger bruger målinger til at planlægge efter.

19. december 2014 kl. 16:59
Udspekuleret hackergruppe sniger sig ind på topchefers computere via hotel-wifi

... microsoft messenger, jo man kan godt køre den stadig hvis man har forstand, men så henter man med sikkerhed ikke en opdatering...

10. november 2014 kl. 22:38
Hver anden ser Digital Post som en fordel

En ting er at borgeren får en postkasse mere at holde øje med, men der er alt for meget offentlig, som ikke får det. Den detalje er meget værre. Der opstår en helt asymmetrisk situation og jeg ved positivt (hvilket ikke er godt) at nogle myndigheder helt nægter at modtage elektronisk post. Så borgeren vil modtage elektronisk post fra dem, men skal svare i klassisk papirform.

27. oktober 2014 kl. 20:19
Offer for rejsekort-spidsfindighed: Kørte 2x3 zoner - betalte for 8

Problemet med sammenlægningen kan vel stadig opstå hvis man kommer 10 minutter før afgang til tilbagerejsen.

Nej, det reelle problem er at der bliver tjekket ud. Det kan næsten aldrig betale sig, hvis man skal rejse videre. Desværre har den teknik en stor ulempe: man opdrager sig selv til ikke at tjekke ud. Og der rammer man så en anden detalje i rejsekortet at man ikke må glemme at tjekke ud for ofte (end ikke når det kommer til at koste en selv penge).

13. august 2014 kl. 21:43
Offer for rejsekort-spidsfindighed: Kørte 2x3 zoner - betalte for 8

Det er så bare en udfordring at der ikke altid er noget at tjekke ind på.

12. august 2014 kl. 14:45