Per Tolbøll

Historien om Jan Soelbergs Circuit Design

Prøv at kontakte gutterne her, jeg tror de ved/har det meste: https://www.facebook.com/groups/225869818074913

14. marts kl. 13:12
Der er laaaaang tid til søndag

Fra min børnelærdom på bemeldte processor vil jeg nu benævne 177777 som et lille tal - prøv at lægge 000001 til ... ;-)

9. februar kl. 20:54
Teenager kompromitterede Teslaer over hele verden gennem tredjepartsapps

Jeg har aldrig rigitg forstået dem der bruger de her 3. parts apps til deres Teslaer. Man udleverer ofte både brugernavn og adgangskode til sin Tesa-konto for at få adgang til bilen via 3. parts appen.

Det drejer sig ganske rigtigt om en 3. parts applikation, der installeres som en række Docker-images. En af delkomponenterne er Grafana, der installerer out-of-the-box med default administrator-credentials. Herfra er der direkte adgang til databasen med tokens til bilen ...

18. januar kl. 15:19
Hjælp til el/net i nyt hus

Husk at ladestikket kræver en separat gruppe med RCD-B beskyttelse (DC-følsomt HFI). Skal der nørdes med forbruget, er en bimåler en god idé (selvfølgelig med fjernaflæsningsmulighed :-) ). Bemærk også, at visse abonnementsordninger forlanger, at der ikke kan trækkes strøm til andet end bil-ladning fra gruppen.

22. juni 2021 kl. 10:25
Kæmpe-hack vokser i Danmark: Seks energiselskaber ramt af Solarwinds

Nu har man mørklagt så meget, så det ikke fremgår, hvorvidt det var backoffice- (fakturering, kundeadministration m.m.m.) eller SCADA-systemer (produktionen) der var kompromitterede. Jeg er mest tilbøjelig til at tro det første, selv om man - desværre, ser det ud til - ser tiltag til at samle al IT-drift, inklusive produktion, under en fælles administration. Det kan gøre mig en smule bekymret ...

13. april 2021 kl. 10:00
IT-Havarikommission nu!

Excel det var: https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/11.800-saarbare-midtjyder-kan-vaere-gaaet-glip-af-vaccineinvitation/8509174

Hvad i himlens navn laver personfølsomme data i et Excel-ark hos en IT-underfrankeret medarbejder?

22. marts 2021 kl. 13:00
Russer erkender hacking-komplot mod Tesla

Den original artikel taler om en "battery plant" - artiklens omtale af et "batterianlæg" kunne forlede én til at tro, der var tale om én af de "power walls" der står rundt omkring. Det drejede sig så om en af Teslas "Giga-factories" - og dermed infiltration af en helt anden størrelsesorden!

22. marts 2021 kl. 12:53
Hacker brugte Teamviewer til angreb på vandforsyning

Man kan spekulere på, om det overhovedet var "hacking" og ikke blot en med adgang til credentials, "der lige skulle se". Teamvieweren er garanteret installeret på værkets eneste betjeningsplads, så "vagten" kan fjernstyre anlægget uden for normal arbejdstid. Havde en indtrænger haft bevidst onde hensigter var "angrebet" nok heller ikke foretaget inden for normal arbejdstid, hvor der kunne tænkes at sidde en person foran skærmen.

12. februar 2021 kl. 13:04
Det hele startede med et computerspil – nu er Unix 50 år

Jeg kan i øvrigt huske at i forne tider sagde onde tunger at Unix bare var VMS hvor alle kommandoer var forkortet ned til kryptiske 2-3 tegns kommandoer- teknisk var det nu ikke korrekt, Unix og VMS har ikke meget tilfælles, men det med de kryptiske kommandoer havde de nu ret i.

Det er såmænd ikke så svært, f.eks hedder SHOW SYSTEM bare ps -ef - og sådan er det hele vejen igennem ;-) I øvrigt har VMS meget mere tilfælles med Windows NT hvis man lige linder lidt på låget. (I øvrigt havde DEC en anden CLI, der hed MCR, der vitterligt også var 2-3-bogstavers kommandoer all the way, men den var vist ikke så udbredt på VMS)

7. oktober 2019 kl. 16:50
El-forsyningsselskab hacket: Vi aner ikke af hvem og hvordan

Har de "kun" haft fat i Back-office systemer, eller har de været i SCADA-delen også?

3. september 2015 kl. 15:09
Hvilke tricks laver IT-drillenissen?

Blot ombytte "M" og "N" på tastaturhætterne ...

9. december 2014 kl. 08:02
Nedsmeltninger i gigantisk datacenter skaber intern fortvivlelse i NSA
  • så få ham til at læse korrektur på artiklen!!!

"Kroniske strømstød" - arrrgh!

10. juli 2014 kl. 13:20