Kenneth Nielsen

Spoiler: DNA-registret er blevet hacket!

Jeg kan ikke finde aktuelle tal, men ifølge et lovforslag fra 2010, rummede registret dengang ca. 2 millioner blodprøver.

Tallet er meget højere hvis du medregner alle regionernes biobanker. Hvis du har fået taget blod- eller vævsprøver på et af regionernes hospitaler, kan der være risiko for at de har gemt dine prøver efter endt analyse. Dette dels af hensyn til din videre behandling, og dels fordi prøvens resultat kan have forskningsmæssig interesse.

https://www.regionh.dk/Sundhed/Patientrettigheder/Behandling-og-undersoegelse-i-Danmark-rettigheder/V%C3%A6v/Sider/Anvendelse-af-vaev.aspx

27. februar 2018 kl. 02:01
Spoiler: DNA-registret er blevet hacket!

De har ikke lavet DNA-sekventering på prøverne, og det er bare det overskydende fra prøven (et stk filterpapir med blod på), men de bliver opbevaret i en aflåst fryser hos Statens Serum Institut på Artillerivej 5, 2300 KBH S.

26. februar 2018 kl. 20:54
Infotavler i Randers ramt af ransomware-bølgen

Hvordan er de blevet inficeret?</p>
<p>Alle advarsler lyder på at det er en mail i omløb, som når den åbnes og vedhæftede fil aktiveres, så får man ransomware.
Er der nogen som er logget ind på disse og bruger dem til at tjekke mail?

Mailen er kun én af de veje man kan blive inficeret på. Du kan også blive inficeret hvis du BARE har en sårbar PC/server koblet op til internettet med port 445 åben. Alle inficeret PCer scanner både LAN, og generer tilfældige IP-adresser, som de så prøver at inficere via port 445 vha. EternalBlue (NSA exploitet).

16. maj 2017 kl. 08:19
McDonald's-test af selvbetjeningsløsning på kant med sikkerhedsstandarder

Den svenske burgerkæde Max (Max Gammeltorv København og Max Herlev), har kørt med dette setup i længere tid end McDonalds. Det er heller ikke overvåget, så med mindre de allerede har fået tilladelserne i hus, er de vel også ramt?

6. oktober 2016 kl. 06:58
Snowden involveret i Roskildes privacy prank

Der findes den her, optaget af nogle glade/beruset Festival gæster med en smartphone:

broadcasting the @theyesmen interview with @snowden at #RF16 @ Periscope

Der var desuden en, som spurgte om det samme på Roskilde Festivals Facebook side og fik følgende svar:

Hej Dara, vi har desværre ikke rettighederne til det, men The Yes Men laver selv en film omkring hele set-uppet som også inkluderer selve interviewet med Edward Snowden.
Vi skal selvfølgelig nok huske at linke til den, når den bliver tilgængelig. Vh Hannah

Så indtil da, må man bare holde øje med The Yes Men's aktiviteter, hvis man vil have hele at se:

The Yes Men @ Facebook

The Yes Men @ Twitter

The Yes Men's side

28. juni 2016 kl. 22:59
Dropbox vil lade brugerne gemme filer i Europa - hos Amazon

Nu er den sag der køres mod Microsoft (Microsoft Corporation v. United States of America) endnu ikke afgjort vedr. udlevering af e-mail fra en server i Irland. Så hvem ved.

12. februar 2016 kl. 23:12
Google vil selv designe den næste Nexus

Så giver det ikke helt mening, at de skilte sig af med Motorola. Motorola havde alle forudsætningerne for at producere det Google ønsker, og de seneste Motorola modeller af Moto X og G ligger meget tæt op af Nexus imo. Men selvfølgelig så var det en torn i øjet på alle de andre partnere.

2. februar 2016 kl. 16:26
Pas på roaming-fælde når du skal ud at sejle

Man kan sejle fra Ystad til Rønne og have mobilforbindelse til master på land, enten på DK eller SE siden, (stort set) hele vejen.</p>
<p>Sejlturen mellem Rødby og Puttgarden er kortere. Så det samme burde vel være muligt her?

Det er det også, faktisk kan man mange steder langs Lollands sydkyster risikere, at hoppe på tysk netværk. Især steder som Næsby Strand, Kramnitse, Maglehøj, Bredfjed Strand m.fl. er det ikke ualmindeligt, at man kan få et bedre signal fra tyskland end fra danske master.

7. december 2015 kl. 13:55
Sådan blev 283 millioner kroner spildt på skrottet it-system

Når nu sådan et projekt får kniven, ville det være rart at vide hvad der sker med koden efterfølgende. Når vi nu har betalt så mange penge, kunne staten evt smide koden på nettet til nysgerrige sjæle. I bedste fald er der nogle der kan bruge en stump af koden til et eller andet.

23. juli 2015 kl. 10:04
Medie: Dekrypterede Snowden-dokumenter er i hænderne på Rusland og Kina

The Sunday Times hører News UK, som igen er ejet af News Corp (Rupert Murdoch). Så det er dumt at forvente, at de skulle skrive sandheden. Bare se hvordan News Corps engelske medier fungerede, som støtter og direkte talerør for det Konservative Parti under Storbritanniens seneste parlamentsvalg.

At denne her artikel allerede er blevet gengivet så mange steder, viser jo bare at medierne ikke har lært noget som helst fra optakten til Irak krigen. Her trykte de også bare hvad Pentagon og CIA havde opfundet til lejeligheden uden at stille spørgsmål.

15. juni 2015 kl. 19:46
It-bestikkelsessag: Sigtet for at modtage rejser og konto med én million

Jeg har aldrig forstået hvorfor folk kan udvise så dårlig dømmekraft. Firmaer smider jo ikke bare penge efter folk, fordi de har blå øjne, der er sgu altid en hage. De her fjolser tænker ikke på hvad dette kan få af økonomiske konsekvenser for den organisation de er ansat i, og så sandelig også for dem selv. Man må virkelig håbe, at dette ikke er sket under en udlicitering, for det kan ende med en økonomisk lussing til det offentlige, hvis alle dem der bød på opgaven forlanger erstatning.

9. juni 2015 kl. 16:02
Danske advokater har tusindvis af pirater i kikkerten

Fordi han vil gøre hvad? Civilt søgsmål? Værsgo, bevis lige at modtageren af brevet uden tvivl er den skyldige. Til alle kommende brevmodtagere, lad mig citere en af mine yndlingsfilm.

The first rule of Fight Club is: STFU. The second rule of Fight Club is: STFU. The third rule of Fight Club is: Encrypt your hard drive (bør efterhånden være obligatorisk) :)

Og lad mig derudover citere Clement Salung Petersen, lektor i jura ved Københavns Universitet.

Hvis det var mig, der blev mødt med sådan et krav, så ville jeg afvise - også selvom jeg havde downloadet filmen. Risikoen for et sagsanlæg er meget beskeden. Men man bør vide, at man risikerer at blive sagsøgt og sidde foran en dommer, hvor man har pligt til at fortælle sandheden, siger Clement Salung Petersen.</p>
<p>Ud fra udfaldet fra tidligere sager vurderer han, at det vil være meget svært for rettighedshaveren at bevise, at den konkrete person har hentet filmen ulovligt, selv hvis adgangen til netforbindelsen er spærret med et kodeord.

Kilde DR.dk

1. juni 2015 kl. 19:56
Microsoft forklarer rablende OneDrive-reklame

Hvis MS bare havde skrevet, at OneDrive kan lave backup af dine data i skyen, var der aldrig en der havde løftet et øje. Nu er reklamen delt og diskuteret via sociale medier, debat forum og indtil flere medier har skrevet artikler om den. Win, Win, Win og masser af gratis reklame. Som Admiral Ackbar ville have sagt det "It's a trap", og mange bed på krogen.

14. maj 2015 kl. 15:14
Lad harddiskene fejle og red dine data med virtualisering

I burde have nævnt Backblaze (cloud backup service) i denne her sammenhæng. Siden de startede i 2007, har de været en af de største fortaler for brug af standard storage komponenter. Derudover udgiver de ofte statistik over pålideligheden over de diske de løber igennem.

27. marts 2015 kl. 22:11
Rejsekort giver 75.000 kroner for app-idé til glemt check ud

Hvordan kan en app være en løsning for alle dem som ikke ejer en smartphone? Det er ikke kundernes job at føre millimeterregnskab for hvad de enkelte trafikselskaber skal have for driften af deres ruter.

2. februar 2015 kl. 22:23
The Imitation Game: Unødvendigt at gøre Denniston til et dumt svin - og flere fejl

...men jeg er stærkt utilfreds med, at filmen er nomineret til Oscar for det bedste adapterede manuskript - for nok er det godt drama, men en bedre manuskriptforfatter havde ikke fundet det nødvendigt at opdigte så meget for at skabe en god fortælling.

Det er jo det Hollywood gør! Lige så snart Hollywood kommer ind over, så ryger sandheden i baggrunden, sådan har det altid været. Man gør de fordi at man kender sit publikum, og man gør det fordi man ved at det virker og sælger billetter til filmen. Det lyder som om du hellere ville have set en dokumentar, hvilket også er fint nok. Men så har du taget de forkerte forventninger med ind i biografmørket. Og mht. Oscar 2015 nomineringerne, har du set de andre nomineret film? American Sniper, Selma og The Theory of Everything er alle sammen baseret på virkelige historier, hvor man har drejet gevaldigt på sandheden. Ligesom man gjorde med Moneyball, Argo, The Wolf of Wall Street, Lone Survivor, The Monuments Men, Dallas Buyers Club, 42 og mange mange flere.

29. januar 2015 kl. 14:09
Domænehugst kan koste dig din e-post

Peter Kruse fortæller, at ejeren af det nye domæne kan overtage og efterfølgende nulstille kodeordet hos eksempelvis Google, og valideringen af kodeordsnulstillingen bliver sendt til den alternative mailadresse på <a href="mailto:eksempel@peterkruse.dk">eksempel@peterkruse.dk</a&gt;

Kun hvis man ikke har været så smart at aktivere totrinsbekræftelse via mobil telefon, som alle respektable sider efterhånden understøtter. Og hvis man ikke har aktiveret totrinsbekræftelse, så tilbyder Google at man kan blive underrettet via mobil så frem der er nogen der prøver at ændre ens password.

9. december 2014 kl. 16:16
Danske Bank dropper gebyrplaner: MobilePay forbliver gratis

Det lyder lidt for godt til at være sandt. Regningen bliver vel bare smidt over på de erhvervsdrivende, som så sender regningen videre til kunderne. Når det sker, så vil det være rart og vide om den nuværende lov om gebyr på betalingskort, som siger at gebyr skal fremgå på bonen, også gælder ved betaling med wire-tjenester.

18. november 2014 kl. 09:45
Hacker-angreb går efter energisektoren

Og så er det man spørger sig selv (igen), hvorfor er det at man her i landet tror at sikkerhed er noget man hægter på bagefter, i stedet for at tænke det ind allerede før man starter?

Fordi sikkerhed koster penge, og det er gratis eller delvis gratis, at være ligeglad eller ignorant. Hvad er straffen fx for virksomheder der sløser med sikkerheden, og mister folks personlige oplysninger? Hvor meget staf har IBM, CSC og Nets m.fl., fået for at sløse med sikkerheden og lækning af personlige oplysninger? Hvad er Datatilsynets sanktionsmuligheder? Og har de overhovedet tænder?

4. november 2014 kl. 09:40