Kaj Jensen

Analytiker langer ud efter Windows 10 strategi

Har opdateret mange (+150) PCer fra win 7/8 til win 10 uden problemer. Enkelte har manglet touchpad driver eller lignende småting som nemt kan hentes manuelt. Samtlige maskiner kører mindst lige så godt som før opgradering.

Så synes det er mystisk hvis andre prof IT folk oplever så voldsomt mange problemer og maskiner som slet ikke kan køre med win 10.

Der er ikke rigtig nogen nærmere forklaring i diverse indlæg, så enten har jeg været heldig eller også....

Anyways er fuldstændig enig i at MS kan gøre meget mht. privacy og kontrol over opdateringer mv.

11. april 2016 kl. 16:54
Første danske hushandel med betaling i Bitcoin

Nej det er ikke specielt billigt. Der er mange mere eller mindre faldefærdige huse på Vestsjælland... Og andre udkantsområder...

11. marts 2016 kl. 14:29
Napsters stifter vil levere film til din stue samme dag, som de har premiere i biografen

Jeg er ret sikker på at han vrøvler. Men det er jo også hans arbejde.

Prisen for at producere film er faldet langt mere end to tredjedele, særligt mht. efterbehandling og distribution.

11. marts 2016 kl. 14:16
Programmører frygter machine learning: Computere overtager vores arbejde

Jeg mindes at udvikleren bag Deep Blue blev interviewet efter Deep Blue havde tabt til en menneskelig skakmester (Kasparov?) og udvikleren udtalte at det aldrig ville kunne lade sig gøre at programmere en computer til at slå et menneske i skak.

11 måneder senere lykkedes det en helt anden udvikler at gøre det.

....

10. marts 2016 kl. 07:15
Snart udkommer Mozilla Firefox til iOS

Hvad har vi i dag?

Jeg er ikke 100 % opdateret men man burde stadig kunne få Onion Browser, Dolphin, Atomic og Opera til iOS...

4. september 2015 kl. 13:18
Nu eller aldrig for privatlivet

Jeg kan som sådan godt se din pointe, men jeg tror ikke der er mange på facebook etc. som bekymrer sig om det privatliv du hentyder til. De færreste ønker de intime stunder i soveværelset overvåget men den digitale kommunikation opfattes af mange som offentlig og det accepterer de - tror jeg. Jeg ville gerne give dem et nemt forståeligt tidssvarende skræmme eksempel på hvorfor det er problematisk - men det lader til at det ikke rigtig findes?

Jeg tror Stasi eller Minority Report er lige en tand for fantasifuldt...

8. april 2015 kl. 22:23
Nu eller aldrig for privatlivet

Du kunne jo prøve at spørge nogle borgere i det hedengangne DDR om der er nogen problemer i det.
Helt ærlig, er du seriøs?

Jeg er seriøs - og er glad for at du svarer. Personligt er jeg formentlig enig med dig langt hen ad vejen, men i praksis tror jeg at det er umuligt (for sent?) at opnå det som mange af os IT folk ønsker. Og når jeg taler med "almindelige mennesker" finder de det uinteressant og beder om eksempler de kan forstå. Derfor spørger jeg her.

Hvilke af disse DDR problemer kobler du sammen med logning af digital kommunikation her i år 2015?

Flere 100 millioner veloplyste mennesker benyttter dagligt facebook osv. - og de ser åbenlyst ingen særlige problemer. De er sig selv, har intet at skjule udover det som sker under dynen, og desuden stoler de mere eller mindre på både facebook og myndighederne. Som nævnt bliver jeg ofte spurgt; Hvad skulle der ske? Og så vidt jeg ved findes der ingen skræmme eksempler fra vores digitale tidsalder? Er man kendt er man selvfølgelig altid udsat men udover det?

8. april 2015 kl. 20:14
Nu eller aldrig for privatlivet

Øhhh, så hvis jeg tager telefonen for at tale med min læge, så mener du at offentligheden, inklusive mit forsikringsselskab, min bank, Skat, mv. skal have fri adgang til at lytte med på sidelinien?

Nej, personligt synes jeg ikke at forsikringsselskab og bank eller andre private virksomheder skal have mulighed for at indhente oplysninger på den måde. Men jeg er i tvivl om hvorvidt myndighed i form af politi/skat skal have mulighed for det - ved eksempelvis logning. Er der noget konkret problem i det? Eksempelvis logning af al kommunikation der går til/fra offentlige instanser?

8. april 2015 kl. 19:35
Nu eller aldrig for privatlivet

Privatlivet hører vel også til hjemme bag gardinerne face2face? Og ikke på sociale medier/telefonen/nettet/offentligheden mv?

8. april 2015 kl. 16:31
Nu eller aldrig for privatlivet

Jeg har tidligere stillet følgende spørgsmål uden at få et konkret svar: Hvad er problemet i overvågning af digital kommunikation og offentlig færden? Hvis man ikke ønsker at dele privatliv så hold det for dig selv hjemme bag gardinerne og drop sociale medier, sms, telefoni mv. i forbindelse med hemmeligheder. Løbet er jo kørt. For hvem skal bestemme/holde styr på hemmelige operationer? Hvem giver retskendelsen? Hvilket parti skulle ændre noget som helst?

Jeg kan hverken se hvordan det skulle løses teknisk eller hvem der skulle have en chance for at prøve. Jeg har aldrig hørt et konkret forslag af nogen art. Desuden tror jeg mindst 80 % af befolkningen finder det uoverskueligt og uinteressant.

Debat? :)

8. april 2015 kl. 16:25
Danmark har kun ét rejsekort, men ti forskellige billet-apps

Når trafikselskaberne udvikler diverse apps er første prioritet at kunne afregne internt. Det er jo nemmest hvis man kun sælger til sit eget område.

Kunderne kommer i 2. række. Kundeservice eksisterer ikke mellem selskaberne.

23. marts 2015 kl. 15:08
Kulturministeriet lyn-ændrer høringsdato for at bevare ulovligt indsamlede personfølsomme oplysninger

Kunne man forestille sig at forsikringsselskaber i fremtiden kan få adgang til disse oplysninger og måske være medvirkende til at sygedomsramte-personers tipoldebørn ikke kan få sundhedsforsikring eller måske slet ikke kan få behandling nogen steder heller ej i det offenlige til den tid? Hvem ved hvordan verden ser ud om 2-300 år?

Måske det sker meget før hvis der ikke er forbehold om at ingen kan få adgang uanset lovændring?

23. marts 2015 kl. 12:37
Vrøvlesvar fra Justitsministeriet om VPN og Tor

Du mener selvfølgelig "trist", "sørgerligt" eller "ynkeligt"?

Tja, jeg finder det nu meget morsomt, men ynkeligt dækker vel også meget godt.

Finn, Tor og VPN forhindrer jo netop logning, efterforskerne kan, uanset om det er via sessionslogning eller decideret digital efterforskning, ikke se hvad brugeren har foretaget sig. Derfor er det et "vrøvlesvar" fra rigspolitiet som jeg finder ret sjovt. Alt er selvfølgelig forudsat at VPN/Tor virker som det skal.

21. marts 2015 kl. 23:10
Derfor er rejsekortet allerede ved at være overhalet

Ad.2 Det er et vanespørgsmål, man skal også forny sit månedskort, eller huske at klippe.</p>
<p>Ad.3. Papkort bøjer også, og så koster det gebyr (vist nok) at bytte et slidt klippekort.</p>
<p>Ad. 4. Kender ikke tallene</p>
<p>Ad. 5. Takster for rejser med rejsekort, kan ses på rejseplanen, sammen med alle de andre priser forskellige billetter.</p>
<p>Ad. 6. Irrelevant for mig

Jeg kan ikke helt forstå din sammenligning på ovenstående punkter. Jeg har følgende bemærkninger som jeg håber du vil forholde dig til:

2/ Månedskort kan automatisk fornyes. Alternativt skal det gøres manuelt en gang om måneden. Man klipper klippekortet en gang før rejsen. Et klips gyldighed er i øvrigt er tidsbestemt og derfor i mange tilfælde billigere til svipture, f.eks. med s-toget ud og handle og hjem igen. Derudover behøves du hverken maskine eller stander for at klippe SMS- eller App-klippekort.

3/ Digitalt klippekort/periodekort bøjer ikke og du kan flytte det til evt. ny mobil. Et nyt rejsekort koster vel også penge? Desuden tager det mindst 3 dage at få et nyt rejsekort - hvad gør du her? Og hvem betaler udgifterne til forsendelse?

4/ Underordnet om du kender tallene. Pga. Rejsekort stiger priserne nu for alle. Får vi bedre service på noget område? Du kan læse om udvikling af Rejsekortet overalt på nettet. Jeg mener brugerne selv skal betale, had synes du?

5/ Med Rejsekort kan ingen forudsige prisen før de har tjekket prisberegneren den pågældende dag og tid. Beregning af zoner er noget nemmere end Rejsekort takster - eller hvad?

/6 Selvom det er irrelevant for dig, kan du vel se problemet i at muligheden fjernes? (ellers kommer vi nok aldrig på bølgelængde :))

21. marts 2015 kl. 20:32
Når det sidste klippekort er brugt

Man kan godt snyde diverse billet systemer i HT området.

Mobileperiodekort kan deles mellem flere personer hvis de primært benytter bus og s-tog. De tjekker aldrig koden på periodekort. Det sker nogle gange i S-tog men her kan man se kontrollørerne på afstand og nemt undgå dem, med undtagelse af de civile der er begyndt at dukke op hist og her - der skal man lige være vågen. Men ellers kan billedet af kortet deles mellem utallige personer.

I IC og regional tog kan man komme langt med social engineering. (og i andre transportmidler) På SMS billetter er det bestillingen der sætter tidsstempel. Man kan derfor lave en bestilling når toget kører, altså på minuttet. Tjekke hvor kontrolløren befinder sig og vælge modsatte ende. Eller bevæge sig væk fra kontrolløren. Her skal man være lidt opmærksom på evt. flere kontrollører samt hvor lang tid der er mellem zoner/stationer og kontrollørens gang gennem toget. Det lyder mere kompliceret end det er. Man kan så bekræfte SMS billetten eller vente til næste zone og derved foregive at være steget på der = billigere pris. Man har så vidt jeg husker 1 minut til at bekræfte. Måske kan man holde den hele vejen eller rykke zonen frem.

Ved mistanke om snyd, vil kontrolløren via håndscanneren ringe op fra hemmeligt nr. til mobilnummeret hvor billet/kort er købt og registreret på. Dvs. at ved permanent viderestilling af hemmeligt nr. kan man dele enhver billet/kort med en ven dog med forbehold for realistisk tid og afstand mellem rejserne.

Jeg vil selvfølgelig fraråde enhver form for snyd. Og jeg vil lige minde om at kopi af kort og lignende kan give en ret alvorlig straf ala dokumentfalsk.

21. marts 2015 kl. 00:27
Vrøvlesvar fra Justitsministeriet om VPN og Tor

Lyder som en sjov uheldig fejl. Rigspolitiet kan da vel ikke være så inkompetente?

Glæder mig til at høre hvilken undskyldning de kommer med.

Version2 er simpelthen nød til at grave mere i sagen - det skal nok blive morsomt.

20. marts 2015 kl. 23:10
Derfor er rejsekortet allerede ved at være overhalet

Der er mange problemer med rejsekortet. Her er et par stykker fra mit synspunkt:

  1. Koster over 50% mere i forhold til 30 dages periodekort alle zoner hovedstadsområdet.
  2. Mere besværligt i forhold til at skulle tjekke ind og ud.
  3. Man skal bære på fysisk plastik kort. Og udskifte ved slidtage.
  4. Koster DSB/kunder/brugere langt mere end klippekort og alle alternativer.
  5. Uigennemskuelige takster i forhold til alternativerne.
  6. Man kan ikke rejse anonymt.

Så hvad er fordelen ved rejsekortet? Jeg har ikke svaret.

Men jeg synes det er fint at muligheden er der - men brugerne af det må selv betale for det og vi andre kan beholde de smarte løsninger som ikke lider af ovennævnte problemer.

20. marts 2015 kl. 22:51
Med ny tjeneste kan du tjekke dine bredbåndsmuligheder på adresseniveau

Den viser at man i næsten hele Roskilde C (10. største by i DK?) kan få hele 2 / 0.5 Mbit.

Det undrer mig at opgørelsen på landsplan er så "pæn" når flere tusinde husstande i Roskilde ikke kan få bredbånd (uden krav om tv eller store investeringer) på mere end 2 Mbit. TDC vil i øvrigt helst undgå at sælge det da hastigheden ikke engang kan garanteres - de garantere intet, ikke engang dl 0,5 Mbit.

13. marts 2015 kl. 14:39
Så hurtigt skal du køre for at undgå automatisk nummerplade-genkendelse

Jeg blev mødt med følgende argument forleden: I din private bolig har ingen ret til at overvåge dig men vi må snart indse at når vi bevæger os i det offentlige rum, så bliver vi overvåget hvert sekund og alle data gemmes i evig tid. Det sker allerede i stort omfang via mobil telefoner, så nr. plade scanner osv. gør vel i virkeligheden ikke den store forskel? Ønsker vi frit spil for terrorister og kriminelle i det offentlige rum?

Jeg ved snart ikke hvad jeg skal tro og mene om emnet. Jeg tror desværre de fleste unge jurister og generelt kommende generationer er langt mere overvågningsparate end nogen tør forstille sig, det er i hvert fald mit indtryk.

11. marts 2015 kl. 08:20