Anders Jorsal

Nu lader Google Maps dig se, hvor du var for et år siden

Det har man nu kunnet længe på:http://maps.google.dk/locationhistory

Det nye design findes her (jeg bliver redirectet nu på fra ovenstående URL, men det kan sikkert svinge fra bruger til bruger i takt med udrulning):https://www.google.dk/maps/timeline

Og ja, det er da skræmmende, men vi vidste det jo godt - og det rare er da også at se, at den sommetider tager fejl - når jeg er på østsiden af Als, tror Google konsekvent at jeg er et smut på Sydfyn og Ærø :-)

-Og hvem siger, at Microsoft ikke logger det samme fra hhv. Windows og brug af Exchange mailklient. Det er da sådan set en forbedring, at man får lidt indsigt i hvad der logges om én - selvom det helt klar er toppen af isbjerget.

29. juli 2015 kl. 23:28
Svært at slette alt på SSD'en - total destruktion er det eneste sikre

Det burde vel hjælpe godt, hvis man får disken helt fyldt op med filer (som ikke må være tomme). Så bliver controlleren jo nødt til at bruge alle flash-kredse. Det burde give en okay sikring.

Eneste problem er så desværre bare de måske 20-30% overhead af reservekapacitet til tilfælde af dårlige kredse eller måske mere på en dyr disk, som man ikke er herre over - hvor enkelte data måske ligger og nu ikke er tilgængelig, da controlleren har disabled disse kredse. Hmm. Måske er mikrobølgeovnen eller højspændingstester den bedste løsning - men hvem siger, at der ikke er en enkelt chip der overlever det?

16. december 2013 kl. 14:03
Derfor giver forskudsopgørelsen bøvl for Linux- og Windows 8-folket

Hvorfor overhovedet vise opgørelse mv. som PDF? Hvis man viste de samme oplysninger på en alm. HTTPS side med besked til alverdens browsere om ikke at cache siden, var det så ikke bedre? Så er vi ude over sikkerhedsproblemer i de forskellige PDF-readere mv. Og med lidt CSS burde opsætningen kunne blive pæn nok. Er man meget bekymret for layoutet på tværs af browsere, jamen så vis da siden eller dele af den som et PNG- eller SVG-billede. De fleste af os behøver jo heller ikke have siden printet ud. Man kunne jo også lave en mellemløsning, så det Adobe Vendor-Lockin krav kun kom, hvis man absolut ville have den vist som PDF til udskrift. For os andre kunne vi nok klare os med en udskrift af HTML-siden, hvor det så i værste fald kan hænde, at vi ikke ved hvor teksten bliver delt til side 2. Uhh!

9. november 2012 kl. 09:34
Får du for lidt i løn? Så meget tjener dine it-kollegaer

Hvordan kan det hænge sammen at den røde linie på diagram nummer 2, som iflg. teksten skulle vise inflationen på 2,3%, nærmere ligger oppe omkring 4,3%? Den er i hvert fald over stregen for 3%.

26. januar 2012 kl. 16:30
Nytårsquiz: Tip 13 om it-året 2011

Det virker fint i Firefox 3.6.13 på Ubuntu 10.10 (32 bit)

Tab'en lukker, når jeg klikker afslut.

3. januar 2011 kl. 22:12
NemID om manglende fejlmeddelelser: Vi kan ikke gøre det bedre

Det kan simpelthen ikke passe, hvis systemet er lavet sådan, at der i de API-kald der går mellem DanID og netbankerne ikke er lavet en fejlkode.

Det skulle være noget af det første man tænker på, når man skal beskrive grænsefladen mellem de 2 systemer - og ikke mindst ved et kritisk system.

Hvis der ikke er mulighed for at sende fejlkode mellem de 2 systemer, så er det simpelthen tegn på inkompetance fra udviklerne - og så vil jeg håbe hele projektet bliver droppet snarest, da det godt kunne være et tegn på, at resten af systemet slet ikke er gennemtænkt.

Hvor er jeg glad for, at jeg lige har åbnet en konto her i Raiffeisenkasse i østrig. Det kræver ikke fast bopæl her. Jeg spurgte om netbank, fik koderne udleveret i banken 2 dage senere - og det virker bare. Og en udlandsoverførsel til f.eks. DK koster kun 17 cent, så det er næsten værd at flytte hele sin bankforretning ud af landet, hvis NemID bliver ved som de er startet.

9. november 2010 kl. 12:02
Sommerkonkurrence: Hvad skal tablet-pc hedde på dansk?

-Håndsurfer -Netbræt -Smartbook

Ellers synes jeg forslaget om sofa-pc var helt god og dækkende. Selvom jeg også stadig også vil påstå, at f.eks. iPad aldrig bliver en PC, det er jo som flere også angiver, en iPod med større skærm. Den har jo ikke engang USB, og kun en meget begrænset processor. For mig kan noget i dag ikke være en pc, hvis jeg ikke engang kan sætte et USB-stick til.

27. juli 2010 kl. 16:49
Sommerkonkurrence: Hvad skal tablet-pc hedde på dansk?

-Ligesom en tabloidavis

27. juli 2010 kl. 16:43
Skjult kryptering hos bankerne forvirrer it-kyndige

Det ser ud til, at AL-Bank nu har taget kritikken til sig, og har ændret fra:http://www.al-bank.dk/netBank_frame.htmtil nu:https://www.al-bank.dk/netBank_frame.htm

Så nu klapper jeg lidt i mine hænder!

Det gælder dog stadig ikke kortbestilling.

3. februar 2010 kl. 11:07
Skjult kryptering hos bankerne forvirrer it-kyndige

For Danske Banks vedkommende er det for eksempel ved bestilling af kort, her skal angives kontonummer og CPR:http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Kort/Typer-af-kort/Visa-Dankort/Pages/Visa-Dankort.aspx?tab=3

Jeg har meget svært ved, selv ved granskning af kildekoden, at det bliver til en https-forbindelse på ovenstående adresse. I kildekoden på linie 39 ligner det, at siden laver en FORM ACTION tilbage til den samme side, uden https. Der sker dog åbenbart noget andet, hvis man kigger nede i linie 344, hvor der - som V2 også skriver, refererer til en norsk HTTPS side. Om det er denne der vil blive brugt når man trykker Submit, er meget svært at gennemskue.

Noget helt andet er, hvorfor hulen skal jeg så et smut forbi et norsk domæne, som for mig er helt ukendt? Det gør det da endnu sværere at gennemskue som forbruger.

6. januar 2010 kl. 17:09
Nyt filsystem kan gøre flashdiske 100 gange hurtigere

Jeg kører JFFS2 på alle mine routeres flashdiske i årevis - og det har da virket fortrinligt, både på den interne flash, og USB-sticks. Har endnu ikke haft bad-blocks.

Uddrag fra Wikipedia: JFFS enforces wear levelling by treating the flash device as a circular log. All changes to files and directories is written to the tail of the log in nodes. In each node, a header containing metadata is written first, followed by file data, if any. Nodes are chained together with offset pointers in the header. Nodes start out as valid and then become obsolete when a newer version of them is created.

http://en.wikipedia.org/wiki/JFFS2

7. november 2008 kl. 13:02