Anders Poulsen

Millioner af jobansøgere bliver fejlagtigt afvist af automatiseret resumé-scanning

Det er da et dårligt råd at fjerne “irrelevante” informationer i CV’et. Jeg vil da gerne se alt hvad en jobsøgere har lavet, så jeg kan få tegnet et billede af hele vedkommende. Men det ændrer ikke på det problematiske i sådan en automatisk cv skanning.

9. september 2021 kl. 07:05
Smittestop-appen gav ingen varsel til familien, da Pia Allerslev fik corona

Nu er det jo ikke et spørgsmål om hvor tæt på hinanden I er, men hvor tæt på hinanden jeres telefoner tror I er. Selv når vi sover om natten er der da mindst 180cm (+ to gange halvdelen af natbordets bredde) mellem mobilerne, så dér vil eksponeringskontrollen ikke registrere noget. Og hvis føreren har telefonen i venstre bukselomme og passageren har den i højre, så er der måske lidt mindre end 1,5m mellem, men da kroppen er en utroligt effektiv signaldæmper vil en måling af bluetooth forbindelsen sansynligvis indikere en væsentlig større afstand.

23. september 2020 kl. 12:26
Med Datatilsynet, denne ene gang

Der er jo den enorme forskel at #dekuhaværetmig var båret af en faggruppe som fra centralt politisk hold er presset på deres arbejdsforhold ud over hvad der er forsvarligt. Som programmører er vi i høj grad selv med til at estimere og byde på opgaver, så hvis du ikke har den fornødne tid til at løse den forsvarligt, så er det simpelthen dit eget ansvar. Og seriøse udviklere ville ikke stå side om side med skruebrækkere som forsøger at fraskrive sig deres eget ansvar for at underbyde seriøse udviklere ved at afgive urealistiske estimater.

5. december 2018 kl. 19:38
Twitter og GitHub lagrede ellers hashede kodeord i klartekst. Gør du?

Det er jo nok ikke sket ved at nogen med vilje har skrevet: log.writeLine(request.password)

En sansynlig forklaring kunne være nogen har hævet log-niveauet i whatever logging framework de nu end bruger for at debugge et problem uden at tænke over at frameworket så logger hele http-requestet INKLUSIVE indholdet af (authentication)cookies og alle form-felter. Det er i hvert fald en ret let fejl at begå.

5. maj 2018 kl. 08:56
Styrelse: Trivselsmåling med pseudonymisering, papir og konvolut skal gøre elever og forældre trygge

På borgerforslag.dk logger man ind med slemid, støtter et forslag som man ønsker politikerne skal tage stilling til og får besked, når det støttede forslag bliver accepteret eller forkastet. Man skal også indtaste cpr nummer og evt e-mail adresse.

Alligevel står der: “Du er ved at registrere dig som støtter af et borgerforslag. Identificer dig først med NemID. Du støtter anonymt, så dit navn kommer ikke til at fremgå nogen steder.” Også her må man vel sige at brugen af ordet “anonymt” er noget tvivlsom.

19. april 2018 kl. 08:29
Styrelse: Trivselsmåling med pseudonymisering, papir og konvolut skal gøre elever og forældre trygge

I anden omgang var der styr på det. Imidlertid havde en af de andres forældre i mellemtiden meddelt skolen at han nu SLET ikke måtte deltage, så de to børn fik papirudgaven og den tredie måtte frilæse istedet. I min store drengs klasse har de også afholdt den og dér vidste læreren godt at ikke alle skulle have iPad udgaven.

14. april 2018 kl. 09:17
Styrelse: Trivselsmåling med pseudonymisering, papir og konvolut skal gøre elever og forældre trygge

Jeg blev sidste år udvalgt til “hvordan har du det?” undersøgelsen blandt unge og voksne. Det må være dén som for nyligt viste at foruroligende mange har problemer med stress. Nå, men de sendte også to gange i eboks og så til sidst på papir et alenlangt skema.

Dog skriver de intet om anonymitet, blot at svarene behandles fortroligt og der trækkes lod om præmier blandt besvarelserne, så jeg syntes ikke at dén undersøgelse foregav at være noget den ikke var. Så det kan altså også gøres ordenligt.

13. april 2018 kl. 16:04
Styrelse: Trivselsmåling med pseudonymisering, papir og konvolut skal gøre elever og forældre trygge

Så snart vi fik info på skoleintra om at man kunne anmode om at ens børn skulle have trivselsmålingen på papir, skrev til skolelederen (som der stod at man skulle) at mine børn skal have papirudgaven. Da jeg ikke fik svar (han er en travl mand), ringede jeg efter en uges tid til skolens kontor for at tjekke om de havde fået min besked, hvilket jeg blev forsikret om at de havde. Min søn i 4. klasse fortalte mig så her til morgen (fredag) at de skulle have haft trivselsmåling i onsdags. Der var tre børn i klassen som selv vidste (og turde sige højt) at de skulle have den på papir. Det vidste læreren ikke noget om!!! Dog blev det udsat til i dag, fordi der var for mange som ikke havde deres skole-iPads med. Nu bliver det spændende om der er styr på det denne gang. Knægten er i hvert fald instrueret i at han ikke må udfylde den på iPad.

13. april 2018 kl. 11:16
Undervisningsministeriet politianmeldt for at bryde persondataloven

Tak, jeg har netop skrevet til ham med den information vi får om undersøgelsen på forældreintra.

4. marts 2018 kl. 21:30
Undervisningsministeriet politianmeldt for at bryde persondataloven

Jeg kan så se på forældreintra at trivselsmålingen gennemføres alligevel uden ændringer. Dog kan forældre “som er utrygge” vælge at deres børn skal have spørgsmålene på papir. Derudover er der så et par siders “information” som skal fortælle os forældre at alt er i den skønneste orden og der er intet at være bekymret for. Nu ser vi så også at regeringen vil samkøre registre og bruge dem til at give os børnefamilier point, der kan bruges i det godes tjeneste til at lave underretninger og sociale indsatser.

Hvad i alverden er det, der foregår?

4. marts 2018 kl. 07:31
Hackere hævder at kunne snyde ansigtsgenkendelse på iPhone X

at man kan snyde face id med en kopi af ansigtet. Man kan vel også snyde touch id med en kopi af fingeraftrykket ligesom man kan snyde den almindelige sikkerhed med en kopi af pin-koden. Det ser heldigvis ud til at man skal have en noget mere avanceret kopi ene blot en udskrift af et portrætfoto.

13. november 2017 kl. 19:35
Mobiltelefon der tager privacy seriøst

Arh, enhver der har deltaget i et kode review, ved vidst at der skal mere end én "god" udvikler til at kompensere for én "dårlig". Hvis der er bare én ondsindet (som er god til at skjule hvad der er den reelle intention med koden), så er det altså ikke nok at der bare er én troværdig med i projektet. Jeg er ikke uenig i at open source er en god måde at håndtere problemet på, men man skal altså ikke undervurdere hvor svært det er at undgå fejl i open source. Og det er langt gange sværere at undgå "fejl" som er bevidst indsat og skjult i koden med vilje.

28. august 2017 kl. 08:44
3 skal bede kunderne om lov til masseovervågning, som er standard hos TDC

Jeg er selv iPhone bruger, men det tog mig da lige lidt tid at regne ud, hvad du mente. Til info for andre: blå sms'er er iMessage beskeder. Hvis modtageren ikke har iMessage aktiveret på mobilnummeret, eller enten modtager eller afsender ikke lige har dataforbindelse på tidspunktet, så bliver beskeden istedet sendt som almindelig (grøn) SMS.

27. juni 2017 kl. 08:58
Ny LAMP-baseret platform skal afløse udskældte Skoleintra

Så man har valgt et standardsystem (som er et LMS) til at løse en opgave som ikke er, at være LMS? Kan nogen sige 'polsag'?

22. juni 2017 kl. 16:22
It-professor: »Forældre har ikke specielt behov for et nyt kæmpe skolesystem«

Mon ikke "implementering af systemet" i denne sammenhæng betyder "tage systemet i anvendelse"? Sådan opfatter jeg det i hvert fald.

22. juni 2017 kl. 11:32
Ny LAMP-baseret platform skal afløse udskældte Skoleintra

"»Man skal skrive sin kode rigtigt og sørge for, at den er sikker, og når man har valgt et produkt som Frog, så er sikkerheden allerede godt afprøvet". Så må man sandelig ikke håbe at de ca 72.000 udviklertimer de regner med at putte i projektet medfører at der bliver skrevet ny kode, for med det argument lyder det jo som om manden ikke regner med at hans udviklere er i stand til at skrive sikker kode!

21. juni 2017 kl. 16:25
Ny LAMP-baseret platform skal afløse udskældte Skoleintra

Hvis man går ud i byen og køber et gennemprøvet standardsystem, hvordan i alverdens riger og lande kan det så tage 25-30 mand mindst 1,5 år at "udvikle" løsningen? På den tid kan man bygge et temmeligt stort system HELT fra grunden OG have god tid til overs til at teste for skkkerhed. Det lyder på mig som om man NETOP gentager fortidens fejl, ved at købe et standardsystem og så skulle lave så mange rettelser ovenpå efterfølgende at det er helt meningsløst.

21. juni 2017 kl. 16:21
Dansk gennembrud: Kunstig intelligens skaber kode direkte fra design-skitser

At tro sådan et værktøj vil skabe arbejdsløshed blandt programmører svarer til at tro at mekanikere vil blive arbejdsløse, hvis nogen opfandt en 3D-printer så folk kunne printe deres egen tandrem derhjemme. Jeg er i hvert fald ikke bekymret. Men HVIS det kan fungere, så er jeg da begejstret, for det kunne automatisere nogen af de kedelige dele af jobbet. Hvis!

3. juni 2017 kl. 16:58
Ny teknik hjælper politi med at finde borgere, der er faret vild

Hvis man er ude på landet og især i et land større end DK, så vil kortfunktionen ikke kunne sige andet end at man befinder sig et sted på en 20 km lang unavngivet grussti ude midt i ingenting. Så er et sæt gps koordinater direkte til alarmcentralens operatør nok en stor forbedring.

11. februar 2017 kl. 11:45
Konsulent: Hvorfor accepterer virksomheder at få software leveret med møggreb?

Et standardsystem er dét man får, når man har forlangt at leverandøren skal levere et standardsystem. For et par år siden, talte jeg på en konference med et par fyre, som var ved at bygge et system som var ved at blive SKI godkendt som det første [hvad det nu end var] af sin slags. Det var fuldstændigt custom made til den kunde som de havde dialog med, men de klarede SKIs krav om at det skulle være et standardsystem ved at dokumentere med nogen screenshots at det kunne tilpasses på diverse måder. Screenshotsne havde de ganske vidst bare lavet i Photoshop, men det var åbenbart ikke noget problem for at blive godkendt som leverandør af et "standardsystem".

3. februar 2017 kl. 23:18