Torben Larsen

FaceBook er til ___ som IBM var til ___

Emnet er kendt siden Adam og Eva. Når mennesket ønsker total frihed (til selv at bestemme hvad der er rigtigt og forkert) så ender de som slaver af hinanden.

Det kan illustreres med færdselsloven. Dem der ønsker at køre som de selv vil, gør skade på sig selv og andre, altså ufrihed. Uden færdselsloven, og uden vilje til at følge den, ville der være totalt kaos. Altså ingen ønsker i virkeligheden total frihed, så derfor: begræns monopolernes magt.

Iøvrigt en genial artikel, tak.

5. juni 2020 kl. 17:59
Derfor ligger projektet stille: 17 kritiske fejl har lammet nyt sygesikringssystem

CSC! Var det ikke dem med Amanda-skandalen m.m.m. De har en klar forretningsplan: fortæl hvor fortræffelige vi er til at løse opgaven og hvor samarbejdsvillige vi er, få fingrene i opgaven, gør mindst muligt for at løse opgaven, og når skandalen nærmer sig, så gå i kødet på kunden.

17. september 2019 kl. 19:20
Aktindsigt viser: Tidsplan og økonomi skrider for nyt sygesikringssystem

Selv om der sikkert har været andre før Amanda, så husker jeg det som i går, derefter POLsag, og så kommer de som perler på en snor gennem 0’erne og 10’erne, alle disse fantastiske offentlige kæmpesystemer med deres mange indhyrede og dyre (u)forstandige konsulenter. Okay, Nordea og andre “private” har også haft deres del af glæderne, men de holder ofte kortene tættere til kroppen, det må “private” godt, selv om det også er os der betaler i sidste ende Ja, en smuk ensartet perlekæde, der ser ud til at kunne forlænges i al fremtid. Men den bliver vel til sidst for tung at bære, eller hva’?

8. august 2019 kl. 17:27
Myspace mister 50 millioner sange i migrationsbrøler

Så blev den aktuel igen, UNIX bogen, efter hukommelsen: hvis din anden sikkerhedskopi heller ikke virker, så er der kun een løsning = sæt dig hen i en krog og græd! Skrevet engang i 60’erne, så hut jeg visker.

27. marts 2019 kl. 16:54
Sådan implementerer Netcompany Skats digitale inddrivelse

Jeg tror man skal se i retning af de dyre, dyre, dyre konsulenter fra de store konsulenthuse. Jeg ved af erfaring, at dyre offentlig ansatte på de rigtige stole, ville være bedre end de dyre, dyre, dyre indlejede konsulenter.

31. oktober 2018 kl. 17:07
NotPetya: Mærsk skrinlagde opgradering af sikkerhed - det var ikke bonusgrundlag

Kan I klare en gammel traver? I de “gode gamle dage”, før internettet og den slags uoverskueligheder fandtes, var der 2 (amerikanere tror jeg) der skrev UNIX-bogen. Langt henne i bogen, sikkert under emnet sikkerhedskopi, skrev de at hvis maskinen gik ned (dengang gik EDB-maskiner ned i tide og utide) og det viste sig at sikkerhedskopien ikke virkede, så havde man forhåbentlig sikkerhedskopi nr. 2. Og hvis den heller ikke virker, så “sæt dig hen i en krog og græd”. Slå det selv op på internettet, hvis du tør.

24. august 2018 kl. 12:58
Dansk chef for Google Research: »AI er fortsat science fiction«

Jeg finder til stadighed, at AI er en mærkelig betegnelse, det er virkelig misvisende. AI får aldrig noget med intelligens at gøre, sådan som vi opfatter menneskelig intelligens. Det lyder flot, men det bliver det ikke rigtigt af. Er der ikke nogen der kan opfinde en mere dækkende betegnelse?

19. april 2018 kl. 17:13
Kommentar: Facebook er vor tids Cheminova

Spørgsmålet er om myndighederne kan og vil regulere Facebook (og andre medier der misbruger data), måske skulle man lukke Facebook indtil de selv garanterer og praktiserer en ordentlig opførsel. Så skulle I se hvordan Zuk og andre komme op af sofaen i raketfart. Meeen, hvis politikerne selv modtager direkte eller indirekte støtte fra Facebook m.fl., så er der nok ikke meget at gøre. Så må vi selv betale prisen og melde os ud.

12. april 2018 kl. 14:52
Internetpioneren John Perry Barlow er død

Spørgsmålet er bare, om bagsiden af medaljen ikke har vist sig at være større. Altså cyberkriminalitet, fakenews, misbrug af data (Facebook og alle de øvrige asociale medier). Frihed kræver begrænsninger og reguleringer, fuldstændig som i trafikken, som ville være ligeså kaotisk og negativt uden færdselsloven, som nettet i virkeligheden er.

9. april 2018 kl. 10:12
Margrethe Vestager: Prøv noget andet end Google

..... men ikke fordi den er bedre, slet ikke, alene i opposition til Google’s manipulerende adfærd og deres grådighed.

16. marts 2018 kl. 17:18
Medie: Israelsk virksomhed hævder at kunne omgå låsen på nyeste iOS og Android

Det står lige mellem iOS og Android, 1:1, fantastisk, ikke? Ingen kugler, hverken til æblefolk eller “de andre”!

28. februar 2018 kl. 16:13
Facebook mister millioner af unge brugere

Måske vil fornuften alligevel sejre til sidst. Så skal vi bare ha’ dem til at forlade konkurrenterne.?

13. februar 2018 kl. 16:29
Samme sted 60 år senere...

Efterfølgeren til DASK hed GIER og blev grundlaget for Regnecentralen A/S. Hvornår har den jubilæum? Arbejdede iøvrigt selv lidt med GIER i 1972, da den var pensioneret. Efterfølgeren kom vist nok til at hedde RC5000 og blev konstrueret sidst i 60’erne.

13. februar 2018 kl. 16:22
Programmør: Kodning som skolefag er helt misforstået

Meget enig i mange af dine synspunkter. Lad mig derfor fyre denne gentagelse af: Tror at skolebørn har behov for nogle få timers let programmering, alene for at vide hvad det er for noget mærkeligt noget der ligger nede i motorrummet, ligesom de bør kigge lidt på koden bag et site, og ligesom de bør lære en smule om det binære talsystem, og om bits og bytes. Og så en smule om netværket fra PC’en til routeren og videre ud ad kobberet eller fiberen til de mange servere der styrer hele molevitten, og fra mobilen/tabletten til mobilmasterne og videre. Alle disse ting kan forklares på få timer, ja faktisk på et par timer. Og min erfaring som instruktør på PC-niveau er, at alle “nybegyndere” bliver både imponeret og godt underholdt af at få at vide at “alt det der” foregår med lysets hastighed, altså når lortet ellers virker.?

31. januar 2018 kl. 19:59
Investorer til Apple: Begræns børns iPhone-tid

Men Apple’s ansvar at give forældre gode muligheder..

9. januar 2018 kl. 16:31
Apple undskylder, at telefonen bliver langsommere: Sætter prisen ned på iPhone-batterier

“Vi ved, at I føler, at Apple har skuffet jer. Det beklager vi“.

Det er ikke en undskyldning, de beklager at kunderne føler at Apple har skuffet dem. Det er ikke en undskyldning.

29. december 2017 kl. 18:57
Facebook beklager efter 'dopamin-kick'-kritik: Vi vidste ikke bedre

“komisk og tankevækkende”

Nu kunne vi to jo påbegynde en fight. Men der får du mig ikke hen. For udover at nedgøre eller gøre lidt grin med mit indlæg, så mangler du fuldstændigt at tage stilling til de principielle vinkler jeg fremførte. Altså, hvad mener du egentlig? Og forsøg lige at minimere lixtallet. Din sidste sætning var en ordentlig svada. Og husk, jeg respekterer gerne alle holdninger, men ikke altid formen.

14. december 2017 kl. 15:41
Facebook beklager efter 'dopamin-kick'-kritik: Vi vidste ikke bedre

Når jeg ser på Facebook og andre asociale medier, som jeg iøvrigt anvender mindst muligt og næsten kun kigger på hos nogle få familiemedlemmer, så er der ingen væsentlig forskel over de mere end 10 år jeg har fulgt maskinen. At påstå andet er rent reklamegas. Maskinen tjener kun et formål, nemlig at fylde grådige menneskers pengetanke. Jeg gider ikke at følge bekendtes nye spædbørn, ferieture o.s.v., jeg vil hellere tale face to face med familie, venner og netværk, for mig er det det tætteste vi p.t. kommer på det virkelige liv, mens Facebook pusher en kunstig form for socialt liv. Desværre bliver jeg tvangsindlagt til at følge maskinen forskellige steder, først og fremmest i.f.m. læsning af nyheder på nettet. Undrer mig, at samtlige danske medier støtter et asocialt medie, der tømmer deres egne lommer. Så min opfordring til mennesker der tænker sig om er, boykot skidtet.

13. december 2017 kl. 19:31
Ny formand for Region H’s sundhedsudvalg: Nødt til at se, om vi kan få skidtet til at fungere

Jeg ved ikke om Google Translate er indbygget i Epic, men det ville give mening. Sæt denne sætning ind i google oversæt, dansk til engelsk ... det er en genistreg ... ... it's a genocide ... Prøv selv, den er go’ nok ?

11. december 2017 kl. 17:09