Richard Foersom

Det hele startede med et computerspil – nu er Unix 50 år

"på papirbånd (eng. paper-tape)"

På dansk hedder det hulstrimmel.

Det burde ikke have været muligt, men jeg har så sent som i 1990 arbejdet med hulstrimler til Fanuc robotter. ;-)

6. oktober 2019 kl. 22:45
Her er Java 13: Ny tekst på blokken og nem og hurtig opstart

I artiklen: "Javas compiler fjerner de foranstillede blanktegn, så linjerne antages at starte ud fra positionen af det indledende """"

Hvis det er rigtig vil i eksemplet EMPLOYEE_TBWHERE blive skrevet som et ord, ubrugeligt. Sikrer et linjeskift ikke mindst et mellemrum?

17. juni 2019 kl. 06:08
ARM lukker ned for levering af chipdesign til Huawei efter amerikansk boykot

@Hans Nielsen

Og det eneste man vil savne fra google, på en telefon, er deres MAP.

Hvorfor? På min smartphone bruger jeg aldrig Google Map, med OSMAnd har jeg halvdelen af Europa gemt på MicroSD i telefonen, så du behøver ingen gang at mobil data net for at køre med navigation.

24. maj 2019 kl. 08:21
ARM lukker ned for levering af chipdesign til Huawei efter amerikansk boykot

@Torben Mogensen

Hvor mange i Europa vil købe en smartphone, der hverken kører IOS eller Android? Microsoft prøvede, men fejlede slemt. Samsung prøvede med Bada, også uden success. Samsung bruger Tizen, men de Tizen-baserede smartphones sælges så vidt jeg ved ikke i Europa.

Hvis Huaweis OS kan køre Android apps så vil mange være interesseret. Huaweis største problem bliver hvis deres telefoner bliver nægtet adgang til sociale medier som Youtube og Facebook.

Din sammenligning er forkert fordi Microsoft havde ikke lyst til at være Android kompatibel, de ville lave deres eget OS. Windows Mobile forsøgte sent med projekt Astoria at lave Android emulering, men det blev ikke lanceret. Huawei derimod vil gøre alt for at være Android kompatibel.

24. maj 2019 kl. 08:14
Putin foreslår, at USA og Rusland sammen efterforsker valg-hack mod USA

@Gert G. Larsen

Hvad med at sætte en tredjepart til at undersøge det? EU ? Asien?

Det ville så nok være Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) som både Rusland og USA er medlem af.

19. juli 2018 kl. 09:14
Adobe Flash player udfases i 2020

Jeg har mest været irriteret af endeløse opdateringer af Flash, igen og igen.

Jeg er så gammel at jeg kan huske hvad der var før Adobe Flash til at afspille video: RealPlayer.

26. juli 2017 kl. 12:33
Fået nok af Googles registreringstyranni? Her er fire alternative etiske søgemaskiner

Jeg har for længe siden fået nok at Google søge-bobler, så jeg bruger det sjældent. Jeg bruger nu Ecosia til generelle søgninger.

En anden søgemaskine er MetaGer men den er mest interessant hvis man vil søge på tysk.

24. maj 2017 kl. 15:10
Apple: 'Ret til reparation' er et mekka for hackere

Det burde være et lovkrav at servicemanual for et produkt blev frit tilgængelig (PDF fil download) inden lovpligtig garanti-periode udløber for de først solgte produkter. Så vil forbrugere have en mulighed for at vælge reparatør og ikke være tvunget til ublu monopol-priser på reparationer fra producent af produktet.

Servicemanualer er også en stor hjælp når man deltager i Repair Café.

21. februar 2017 kl. 14:50
MD5, SHA-1 eller Scrypt: Er dine brugeres kodeord (forsvarligt) krypteret?

@Kristian Rastrup

Genbrug af passwords er roden til hele problematikken sådan at breach af site a giver login til site b.</p>
<p>Brug password manager i stedet for at huske passwords.

Hvad sker hvis der er et indbrud på password manager siten, så vil de have adgang ikke blot til en site men til alle dine Internet logins?

7. februar 2017 kl. 21:07
Telesporing førte til lynanholdelse af gerningsmand bag politinedskydning

@Claus Rudbeck

På <a href="https://www.google.com/maps/timeline">https://www.google.com/maps/timel…; kan jeg se et udmærket billede af hvor telefonen har været i dag, i går - og for lang tid siden.

Jeg har en Android telefon, men min tidslinje er tom. Jeg tror det er fordi jeg kun tænder GNSS når jeg skal bruge det OG fordi jeg IKKE bruger "Improve location Accuracy" hvor Android gør brug af en database med Wifi SSIDs til at kende position uden GNSS.

7. december 2016 kl. 12:47
IT-Universitetet: It-koks truer den næste amerikanske præsidents legitimitet

Kan det virkelig passe, at mængden af "bedst egnede" er så koncentreret familiært, far søn, kone og mand!

Ja man kan undre sig.

Det har noget at gøre med at der kun kan være to partier i USAs politik. Grunden er "vinderen tager det hele" og electoral college valg-systemet.

26. oktober 2016 kl. 08:27
Jurist: Blockchain-teknologier kan komme i karambolage med retten til at blive glemt

I blockchain står der ikke navnet på en person der står et tilfældigt genereret Id nr.. Hvis man ønsker ens fortid glemt kunne man gå til en bank (eller offentlig administration) der modtager restbeløbet og veksler til DKK rede penge. Derefter opretter du en ny blockchain Id og køber valutaen (BitCoins) i blockchainen.

Dermed er det kun banken eller den offentlige administration der kender personen bag det tidligere Id. Hvis man selv oprettet ny Id andet steds kender de foregående institutioner heller ikke ny Id.

Jeg er ikke specialist i blockchain, men det er mit bud på hvordan det kan løses.

10. september 2016 kl. 11:57
Microsoft: Vi bygger videre på Windows 10

I artiklen "På tapetet til den kommende tids udvikling af Windows 10 står opdatering af de sidste dele af brugerfladen, der ikke har ændret udseende siden Windows XP."

Jeg er ikke interesseret i mere ligegyldig grafisk støj, animerede ikoner og andre forstyrrende elementer. Alt hvad jeg behøver er at det er hurtigt og effektivt at bruge (short-cut keys), ikke en overlæsset "cool" udseende desktop. En af de bedste GUI funktioner i Windows 7 er at man sætte den i klassik mode og i praksis få en simpel desktop i stil Windows 2000. Så vidt jeg ved mangler dette i Windows 10.

En funktion som Windows burde FJERNE er rename filnavn med dobbelt-klik. På et filnavn / ikon, hvis man dobbelt-klikker for langsomt eller får flyttet musen lidt mellem første og andet klik kommer man ind i rename funktionen. Det er forvirrende og irriterende for uøvede brugere. Det er sjældent at man har brug for rename en fil, det er nok at man kan vælge rename i højre-klik-menu.

2. august 2016 kl. 11:50
Hvad er sandheden om eksponentielle teknologier?

@Jesper Stein Sandal Layout på denne side bliver vildt bredt på Firefox fordi billedet med Moore lov har disse to parametre sidst i img koden:

... height="2191" width="3000"

Hvis det blev ændret til blot denne ene parameter:

... width="100%"

så ser siden meget bedre ud!

Problemet er ikke på Opera / Chrome, nok fordi den dropper parametrene som alt for store.

7. juli 2016 kl. 13:21
Udvikler: Drop de alt for lange navne!

I artiklen: "String nameString; ... // Bør i stedet skrives som: ... String name;"

At tilføje en "type" til variablens navn kan være nødvendig hvis der er flere repræsentationer af samme information, feks. WeekdayNumber og WeekdayString.

21. juni 2016 kl. 09:44
Udvikler: Drop de alt for lange navne!

@Torben Mogensen

funktionerne initializeColor(), ...
InitializeColor()

Ja, case sensitive sprog er noget fanden har skabt.

21. juni 2016 kl. 09:32
Oxford-professor: Kunstig intelligens vil udrydde menneskeheden

@Anne-Marie Krogsbøll

Men vil det løse problemet, at Big Data kun bruges til analyse? Analyserne baseres på valg og algoritmer som meget nemt kan vise sig i det skjulte at være politiske - og man vil vel også arbejde videre på at få AI til at forbedre analyserne, hvor problemet er, at vi ikke nødvendigvis kan gennemskue,. hvad disse elektroniske superhjerner "tænker". Så de kan måske styre os på den måde, de udformer analyserne?

Det er rigtigt at det med høj automatisering og højt abstraktionsniveau kan være sværere at gennemskue fejl eller bevidst manipulation i systemet.

I artiklen var det et spørgsmål om systemet kan løbe løbsk og ikke kan stoppes. Det kan det hvis vi har en adskillelse mellem analyse og aktion.

14. juni 2016 kl. 09:08
Netværk i hus, hvor ?

Man sidder aldrig med udstyr der skal throughput-performe i huset.

Du gør måske ikke, men jeg flytter ofte store datamængder fra en computer til anden. Det går meget hurtigt med gigabit-netværkskabel, men tager timer med wifi.

14. juni 2016 kl. 08:32
Oxford-professor: Kunstig intelligens vil udrydde menneskeheden

@Anne-Marie Krogsbøll

Ja, det er måske en løsning - men går det ikke direkte imod, hvad de fleste visioner om udnyttelse af Big Data indeholder? Ønsker man ikke netop at koble mere og mere sammen, i den tro at man kan skabe superhjerner, som vi kan kontrollere?

Måske en løsning at Big Data laver analyse, men ikke analyse efterfulgt af valg af aktion. Big Data system bliver dermed brugt som en søgning / mønster genkendelse i data, men det er en person der ser på analysen på et højere niveau og vælger aktion.

14. juni 2016 kl. 08:18
Microsoft køber LinkedIn for 170 milliarder kroner

@Gordon Flemming

Eller er det?

Spildt på den måde at sociale netværker kan ret hurtigt tabe aktive brugere hvis de går et andet sted hen. Hvor meget er MySpace værd?

I din tegneserie vil det være at grisene selv vælger hvilken "gratis" landmand de bor hos. Et alternativ til LinkedIn er Xing hvor du også kan have din professionelle profil og forbindelser.

14. juni 2016 kl. 07:59