Jes Vestervang Jensen

Få så lavet gov.dk

Mon ikke staten i første omgang skulle prøve at forbedre kompetencerne til at udlicitere IT-projekter? Andre virksomheder har jo fint held med det, og det offentlige har jo haft væsentligt bedre held med at udlicitere f.eks. byggeri.

28. november kl. 15:37
Få indsigt i dit elforbrug

Smart-me web-interfacet og appen er jævnt ringe, og det er ikke umiddelbart til at få sine data i et brugbart format.

Nu kan jeg svare mig selv - ja, Modbus-TCP kan stadig slås til for Smart-me via api'et uden at skulle betale abonnement.

11. december 2021 kl. 10:23
Få indsigt i dit elforbrug

Ved at tilgå deres API, er det muligt at aktivere modbus, uden at betale abonnement. (Dt kunne man i hvert fald for et år siden - men om muligheden er lukket nu, ved jeg ikke).

Kan du tilfældigvis huske hvordan du greb det an? :-) Jeg er også endt med en smart-me, da elselskabet kun kan give mig en GPK11-nøgle og ikke GPK60 og GPK61, der åbenbart er nødvendige for gør-det-selv løsningerne. Smart-me web-interfacet og appen er jævnt ringe, og det er ikke umiddelbart til at få sine data i et brugbart format.

Ja, det er en gammel tråd, men der er ikke meget på nettet om de her interfaces. :-/

10. december 2021 kl. 21:52
Case study: Når betalingerne afvises

Det er lykkedes at komme en smule nærmere problemets årsag i samarbejde med Clearhaus.

Hej Yoel, Vi oplever selv samme problemer med Quickpay/Clearhaus her et par år efter. Fandt I nogensinde en løsning eller et workaround?

2. december 2021 kl. 11:24
Bønder piratkopierer traktorsoftware for at kunne reparere deres John Deere

Hvis man kigger lidt i de afkroge af nettet hvor den slags software distribueres vil man se at det er software til alle store producenter af landbrugs- og entrepenørmaskiner. ...og personbiler for den sags skyld.

23. marts 2017 kl. 07:58
Nettjenester slår fejl: Danskerne vil ringe og skrive til kommunen

"Borgerne i Ikast-Brande har tilsyneladende taget til sig, at der nu via kommunens hjemmeside er muligt at melde, når der er fejl eller mangler i forbindelse med det kommunale vejnet. Fra kommunens drifts- og anlægsafdeling er meldingen, at de stort set dagligt indløber anmeldelser direkte via nettet."

http://www.vejleamtsfolkeblad.dk/artikel/77726:Brande--Borgere-holder-oeje

9. januar 2009 kl. 12:29
Australiere i oprør over internetfilter

Fascismen bliver stille og roligt indført. Lad os håbe, at der bliver gjort oprør i Danmark også.

Oprør er så meget sagt, men f.eks. dontcensorme.org stiller en fin proxy-service til rådighed, så man f.eks. kan læse TPB's ganske legale blog på blot ved at tilføje .6a.nl til server-navnet:http://thepiratebay.org.6a.nl/blog

30. december 2008 kl. 15:51
Udvikler afpresser Nokia med sårbar kode

Der er vel ikke tale om afpresning, når han ikke truer med noget, men der er selvfølgelig mere sensation i afpresningsoverskriften.

Han har da bare gjort en opdagelse, som han synes er penge værd. Det er da meget nobelt kun at tilbyde Sun og Nokia oplysningerne frem for blot at holde en åben auktion :-)

12. august 2008 kl. 15:07
Iphone booster salget af andre smartphones

Til os, der hellere vil have et rigtig qwerty-tastatur frem for touch screen kan Nokia E71 anbefales. Jeg har selv lige fået mig en, og er indtil videre meget godt tilfreds. Den er hurtig i menuerne (hvilket S60-telefoner ellers ikke altid er) og er dejligt robust og fylder meget lidt, da den kun er 1 cm tyk. Batterilevetiden er også fin, da den har et kæmpebatteri.

Der er turbo-3g (3,6 Mbit/384 kbit), wlan, gps og en god browser, og så kan man få 16 GB sdhc-kort til den (officielt er 8 GB det størst understøttede, men det siges at 16 GB fungerer).

Det er i øvrigt en 369 MHz ARM11 processor og den har vist 128 MB RAM. Der skal meget til nu om dage :-)

4. august 2008 kl. 11:38
Hackerværktøj til iPhone 3G frigivet

iPhone har det mest brugervenlige Ui!

Det kan nok diskuteres, men det er da nyskabende. UI'ens store problem er i mine øjne at en touchscreen er umulig at skrive på hvis man ikke ser på skærmen. Samtidig mangler den følbar respons, som normale knapper giver, hvilket igen betyder at man skal holde øje med skærmen for at se hvad der sker.

Jeg går i stedet efter en Nokia E71, der både har qwerty og noget så revolutionerende som Bluetooth. :-)

Derudover kan Apple rende og hoppe når man er tvunget give 99 USD om året for en udviklingslicens for at kunne udvikle til iphonen. Derudover skal man selvfølgelig også have en Mac med OSX. Det er fint nok at de tilbyder deres developer program, men at det er den eneste måde at få egne programmer til at køre på iphonen (efter bogen) holder ikke.

22. juli 2008 kl. 09:18