søren ploug

Helsingørs borgmester raser over Chromebook-afgørelse: »En helt rædselsfuld og totalt urimelig situation«

hej Johnny

Er det OK at jeg kopierer dit "bud" i #3 andre steder på nettet - selvfølgelig helt og ubeskåret og med fuld forfatter- og kildegengivelse ?

svar gerne her - eller til s p snabela s p e l t r o n - dåt d k

23. august kl. 15:29
Datatilsynet indstiller hacket advokatfirma til kæmpebøde

Ja, man kan undre sig over, at vi ikke har IT-havarikommision. Det kunne være interessant om Ingeniørens journalister bed sig fast i emnet og konfronterede de ansvarlige for, at vi ikke forlængst har fået en. Hvem vinder ved, at den ene IT-skandale efter den anden får lov til at udvikle sig, uden at man forsøger at uddrage læren ?

5. august kl. 13:56
Nu forklarer Nets sig: Rod-certifikat står bag stort database-nedbrud

Det er interessant, at NETS ikke kan betale rodcertifikat til 150 kr. Pengene er forlængst hældt ned i lommerne på ledelsen. ( https://www.berlingske.dk/business/nets-direktoer-bryder-tavshed-om-udskaeldt-milliardbonus-vi-har-hoert )

Lad os få den IT-havari-kommisson ... NU !

En passende straf for de ansvarlige kunne være et vikarjob i Borgerservice indtil problemerne er løst.

24. juni kl. 16:36
Regeringen forbyder sporing af borgere på digitale selvbetjeningsløsninger

Dette tiltag gælder åbenbart kun statslige institutioner ?

Hvad med kommuner, selvejende "statslige" inst. osv ?

26. februar kl. 12:27
Ny ransomware i Rust presser danske sikkerhedsfolk: »Alle har været nødt til at skifte gear«

Troels Arvin> Du har ret - jeg var lidt vel hurtig, så jeg har søgt lidt mere og bl.a. fundet dette:

"Rust has been around for some time, [and is] not as popular as other programming languages, but it's gaining notoriety because it is fast and memory-efficient — two things that may be of interest to ransomware operators," Santos says.</p>
<p>The use of Rust allows the malware to run on both Windows and Linux systems and allows the developers to create individualized campaigns, Palo Alto Networks stated in its analysis.

https://www.darkreading.com/threat-intelligence/aggressive-blackcat-ransomware-on-the-rise

24. februar kl. 19:02
Ny ransomware i Rust presser danske sikkerhedsfolk: »Alle har været nødt til at skifte gear«

Det ville være rart at få oplyst hvilke systemer, der rammes af denne ransomware !

22. februar kl. 15:28
Dansk Blindesamfund med hård kritik af MitID: »Løsningen er ikke god nok«

I artklen ovenfor kan man læse:

»Årsagen til at interesseorganisationernes repræsentanter, heriblandt repræsentanter fra Dansk Blindesamfund, først blev inviteret til pilotfasen i september, var et ønske om at sikre, at oplevelsen med overgangen fra NemID til MitID stemte overens med den, som deres medlemmer skal igennem. I pilotfasen blev der løbende foretaget justeringer bl.a. ift. løsningens tilgængelighed ligesom der indtil september var en række krav i pilotfasen, som gjorde at processen var markant anderledes end den reelle oplevelse, deres medlemmer skal gennem når de skal overgå fra NemID til MitID,« lyder det.

Det læser jeg som; "først laver vi noget, som VI synes er smart, derefter kan brugerne få lov til at tilpasse sig Vores løsning."

Ville det ikke have været MEGET bedre, om man Først talte med kommende brugere, inden man gik i gang ?

Det bedrøver mig dybt, at softwarefolk ikke er nået længere i deres forståelse af brugernes behov, og at poltikerne/myndigheder er SÅ ukvalificerede, at de sluger "IT-eksperternes" råd og blot betaler ved kasse 1.

12. oktober 2021 kl. 19:07
Dansk Blindesamfund med hård kritik af MitID: »Løsningen er ikke god nok«

Da vi for år tilbage fik trukket Ned-id ned om ørene, skal jeg love for, at jeg blev "begavet";

Som alle andre fik jeg en personlig "Nem-id". Men; da jeg er selvstændig fik jeg også (uopfordret!) tilsendt et "direktør-Nem-id" og senere et "medarbejder-Nem-id. Da jeg ingen ansatte har, voldte det mig lidt besvær, at se meningen med tre "Nem-id".

Så gik der nogle år hvor jeg overhovedet ikke havde brug for direktør eller fima-Nem-id. Men en dag fik jeg besked om, at jeg skulle logge ind på min "medarbejder-Nem-id". Det kunne jeg imidlertid ikke før "direktøren" (også mig) havde givet "medarbejderen" (også mig) tilladelse til at benytte sin "medarbejder-Nem-id". Derefter viste det sig, at før at "direktøren" (mig) kunne logge ind, skulle der betales et gebyr på 500 kr (så vidt jeg husker) - da "direktør-Nem-id" "ikke havde været brugt i flere år og derfor "manuelt" skulle genåbnes".

Så havde jeg fået nok og protesterede SÅ højlydt, at det gik op for selv Digitaliseringsstyrelsen, at man måskeee ikke havde tænkt sig ordentlig om .... i DK er jeg vist ikke den eneste selvstændige uden ansatte (?).

Nu er det ændret, så jeg kun behøver et nøglekort - fint nok.

Men jeg begynder at forstå at Nets tidligere direktør blev forgyldt, da han forlod firmaet. Hvem der har betalt de mange totalt overflødige "direktør" - og "medarbejder-Nemd-id" som deltes ud, kunne det være interessant at få opklaret.

12. oktober 2021 kl. 18:59
Enige eksperter: Datatilsyn lader Google og Facebook slippe for let

Det bliver først rigtigt spændende den dag Facebook, Google eller M$ sælges til den kinesiske regering ...

22. juni 2020 kl. 15:12
Diversitet i it-branchen starter med 'hvorfor?'

Hej Asger - du skriver:

Nu vil jeg gerne pointere at du er den første der begyndte på de uflatterende tillægsord :)

At du ikke opfatter dit eget udsagn:

kandidat i lesbisk antropologisk danseteori,

som uflatterende og i et senere indlæg fortæller, at du ikke selv kan se mandschauvismen i udsagn som dette, bekræfter (sammen med de mange pile henholdsvis op og ned) hvor slemt det står til i (bl.a.) IT-branchen.

Jeg skrev, som jeg skrev for at provokere dig - for at få dig til at tænke på at det IKKE er lige meget hvordan man omtaler andre. Og den provokation lykkedes jo fint - flere bed på ;-)

I mine mere end 40 år sammen med ingeniører og teknikere har jeg oplevet denne nedgørelse af kvinder - denne forsimpling af komplicerede sociale og psykologiske forhold - denne "lukke kæften på kællingerne" med udsagn som dit.

Jeg finder det meget problematisk, at et samfund pga tåbelige mandschauvinistiske fordomme (og udladninger) kun udnytter halvdelen af sit intelligenspotentiale.

Det er evident, at der er alt for få piger og kvinder som beskæftiger sig med livets tekniske sider. MEN (!) ; jeg nægter at tro at dette er naturgivent - i den gamle østblok var der f.eks. langt flere kvinder i de tekniske fag, det samme gjorde sig gældende under anden verdenskrig, men kvinderne blev sparket hjem til ungerne og kødgryderne, da mændene vendte hjem fra fronten.

Off topic: Det bliver interessant at iagttage, om mandlige ingeniører (m.m.fl.) også fremover vil hævde, at lærere og pædagoger ikke bestiller andet end at drikke kaffe, og at det er såre nemt at styre 28 unger på alt for lidt plads og med en masse udefra kommende krav om ditten og datten. Nu har mange jo prøvet det på egen krop - dog ikke med 28 på en gang ....

16. april 2020 kl. 15:38
Diversitet i it-branchen starter med 'hvorfor?'

Jeg er simpelthen så møgtræt af at høre fra kvinder der har læst en kandidat i lesbisk antropologisk danseteori, hvor stort et problem det er, med de få kvinder i tech.

Jeg er dødtræt af at høre fladpandede, ensporede og tunnelsynede IT-mænd udtale sig om ting, de ikke har den fjerneste forstand på.

15. april 2020 kl. 15:42
Skats skandaler udløser ekstraregning på 300 millioner for advokater

Man bør ikke glemme, at Venstre har siddet på Skatteministeriet siden 2001 - undtaget de fire år hvor den ulyksalige Corydon/Thorning-regering sad på magten, hvilket ingen forskel gjorde.https://da.wikipedia.org/wiki/Skatteministeriet

17. januar 2020 kl. 18:57
PwC: En håndfuld kommuner taget som gidsler i cyberangreb

Næh ... x-antal medarbejderes arbejde siden sidste backup spildt ...

  • bøvl og ærgelser for en hel masse mennesker ... tjah ...
22. januar 2015 kl. 22:19
Kapacitetsproblemer har nedlagt E-Boks

Jeg kan ikke logge ind med min sædvanlige browser (Firefox) - en validering af siden giver 6 fejl ... Man tvinger mig til at benytte digital post - burde eboks så ikke tvinges til at lave deres sider så de overholdt internetstandarder ??? Se her: http://validator.w3.org/check?uri=eboks.dk&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

26. september 2014 kl. 15:44
Nets: Vi har skam kontroller mod datamisbrug - men vil ikke sige hvilke

Al internettrafik som jeg har gang i logges af min udbyder - det SKAL gøres, uanset at det i flg. EU -domstolen er en overskridelse af mine borgerrettigheder. Men en tilfældig ansat hos NETs snagen i vore mest fortrolige data ser man ingen grund til at logge ... Hvor mange Tys-Tysser har vi IKKE hørt om - f.eks. fordi de har leveret oplysninger til f.eks. kriminelle ?

3. maj 2014 kl. 19:07
Skat lukkede 300.000 danskere ude hele weekenden

I dag søndag 12. januar får man flg. besked når man skriver http://www.borger.dk i sin browser: "Fejl Der opstod en uventet fejl. Gå tilbage til webstedet" Og ventedetiden på denne besked matcher godt med ventetiden i den fysiske "borgerservice" ... Og jeg som troede at tvangsdigitaliseringen skulle gøre det nemmere ?

12. januar 2014 kl. 14:49
It-ordfører foruroliget over NemID-sikkerhed: Minister verfer os af

Pengeinstitutterne og andre slemID-evangelister fortæller os atter og atter, at vi bliver holdt skadeløse når/hvis vore konti lænses af kriminelle. Det er vist en sandhed med modifikationer da tabene "blot" spredes ud blandt alle andre kunder. Lidt som i en forsikringsordning hvor risikoen fordeles mellem alle. Der er blot den forskel, at det står enhver frit for at vælge et andet selskab. Det kunne være interessant, at se hvor store tab vi tilføjes - mig bekendt er det tal man fra ansvarlig side går meget stille med (?).

15. marts 2013 kl. 16:49
S-ordfører irettesætter it-ekspertisen: Hemmelige e-valg ER mulige

Have folk til at pille udstyret ned, samt opbevare det sikkert indtil næste valg.

Der er ingen mening i at opbevare udstyret - inden næste valg er det er forlængst forældet - både HW og SW. Er sikker på at både Oracle, MS og div. hw-leverandører gnider sig i hænderne.

14. marts 2013 kl. 17:57