Ole Andersen

LEDER: Vores persondata sejler rundt i det offentlige - snageriet skal standses nu!

Det danske samfund er et af de mest gennemdigitaliserede og -registrerede i verden, og få steder på kloden ved de offentlige myndigheder mere om et lands borgere, end de gør her.

Og dette har på intet tidspunkt været genstand for reel debat, endsige været et valgtema.

Data, der i god tro er afleveret til det sundhedsvæsen, vi alle sætter pris på.

Man kan vel ikke tale om "god tro", når det ikke er muligt at undslå sig at "aflevere" dem.

Tallet er chokerende, men problemet er gammelt. [...] Siden er der ikke for alvor sket noget [...] Eksemplerne er for mange [...] Man kan nemt forfalde til at tro, at problemet er isoleret til sundhedssektoren [...] En ting er, at det for den enkelte borger er et overgreb af dimensioner, [...]

Det må være på tide vi holder op med at betragte dette som "et problem", "en uheldig bivirkning", "en smutter", "en utilsigtet bagside".

Som lederen er indikation på, er det danske samfund rutsjet ned af denne glidebane i over et årti, og AL kritik er gennem tiden på helt bemærkelsesværdig vis blevet ignoreret af beslutningstagerne. TOTALT ignoreret, som jeg aldrig har oplevet noget blive ignoreret før.

En speciel tak skal gå til Stephan Engberg, der stadigt formår at have energi til at brokke sig, til trods for den ekstremt arrogante og skræmmende stonewalling han og kritikken bliver udsat for.

Snageriet skal standses nu!

Jeg tror det er på tide, at vi AKTIVT skal begynde at kigge efter årsager, der kan forklare hvorfor indeværende version2-leder er nødvendig og hvorfor vi står i en situation hvor danskere uden indflydelse, tilsagn eller endda viden bliver strippet for stort set alle digitaliserbare persondata i stadigt accellerende tempo. Og hvorfor det er så uigennemskueligt hvad der egentligt sker med vores data og kommercialiseringen heraf, og få rigtige navne på dem, der står bag de mest centrale beslutninger og initiativer der har medført "snageriet".

For at komme med et bud til puljen, kunne dette være en del af svaret: https://www.altinget.dk/forsyning/artikel/ny-aftale-med-world-economic-forum-goer-danmark-til-teknologisk-proeveklud

25. marts kl. 11:46
Så er det sagt...

Resten af tråden er en genopførelse af tidligere debatter. Et par krypto-fans, som mener, PHK er en sur gammel mand, der står alene tilbage på perronen, når krypto-toget er kørt mod Nirvana, og Michael Cederberg, som mener, hans egen branche (den klassiske finansverden) i sidste ende står tilbage som vinder, når krypto-hypen har lagt sig

Kunne ikke lade være med at grine :)) og er helt enig.

Krypto-"festen" slutter snart, og der vil herefter kun være sanktionerede versioner tilbage, som CBDC'ere.

Og den klassiske finansverden (eller ihvertfald dem der ejer den) plejer da osse at vinde. Ikke mindst fordi man er så priviligeret at man tjener lige godt på både op og nedture, i modsætning til alle os andre. Det er dem selv der laver reglerne og hvis de står til at tabe, plejer de at skrige og vælte hele spillebrættet og laver nye regler onthefly. Som vi f.eks. så med Gamestop.

Jeg tænker at Executive Order'en handler om Nye Regler, for nu skal det til at gå stærkt med planen.

Og med planen menes, hvad der skal ske når 1: konsekvenserne af QE-alkymien praktiseret siden 2008 ikke længere kan tøjles. 2: Petrodollaren mister sin reservestatus.

Jeg kender af gode grunde ikke planen, men tænker som sagt at ordren er en del heraf, og at udryddelsen af kontanter og CBDC'ere er nært beslægtede emner.

Verden har set, hvordan USA har lukket for en suveræn nations adgang til egne penge, og hvordan Canada har frosset egne borgeres penge for handlinger der var lovlige på tidspunktet for dem, men gjort retrospektivt ulovlige. Og da fiat-penge alene bygger på tillid, er den slags ekstremt ødelæggende for fundamentet af en reservevaluta.

De sprækker der er opstået som følge heraf, tænker jeg er årsagen til at det haster med at få lavet nye regler, jf. denne Executive Order.

At tro at guld-prisen (som iøvrigt ikke er dyr og ikke afspejler det manglende udbud) er en konsekvens af Ruslands nylige indkøb er enfoldigt.

17. marts kl. 10:04
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

ao19:43

Ok ... jeg løb sur i alt Ole's nonsens. Jeg gad ikke mere.

Det er helt ok, Michael. Har osse haft det på samme måde længe.

Det forklarer ret godt hvorfor vi står hvor vi står. Hvorfor Putin og Rusland gør som de gør. Jeg har set en række Rusland kendere pege på det og sige "spot on".

Har læst op på din kilde da jeg ikke kendte dem i forvejen, og jeg har virkeligt forsøgt at finde årsag til at tillægge dem værdi/tyngde. David Remnick er (udfra wikipedia) gavmildt sagt ligegyldig og Kotkin virker dog en smule interessant. Sidstnvænte har tilsyneladende dybe indsigter i Stalintidens rædsler.

Han lyder dog ulideligt meget, som om han er sendt i byen (eller omvendt) af den nu ex-veganske og i øvrigt ideologisk omtumlede debatredaktør på Berlingske, der VIRKELIGT kæmper bravt for at fremstå sammenhængende, og har undergået PRÆCIS samme epiphany. Mon de deler kantine?:https://www.berlingske.dk/kommentatorer/de-kalder-sig-realister-men-de-tog-komplet-fejl-af-baade-putin-og

Problemet med begge er for mig at se, at de ikke tilbyder noget udover kritik af andres holdning (they respectfully disagree), og en forestilling om at alting er præcis som "i gamle dage" da verden var i sorthvid.

For operationel analyse vil jeg anbefale folk at checke personer som Stephen Cohen eller Ray McGovern som har været rådgiver for flere præsidenter i russiske anligggender.

Og når det handler om hvorfor Putin gør som han gør, så vil jeg stadigt insistere på, at man lytter til dem der for allerede 10, 20 elle 30 år siden, leverede analyser der profetisk forklarer situationen verden befinder sig i idag, til mindste detalje, istedet for latecomer's cirkulære "godt vi har nato, for ellers kunne vi ikke forsvare os mod trusler mod nato" rationaler. Historiske sværvægtere. der var der da det skete, som Kennan, Macnamara, Kissinger osv.

Gode og efterhånden meget gamle Chomsky er endnu en af dem, der i årtier har udvist klarsyn på området.

Han forklarer for nyligt hvorfor Putins handling selvsagt er "an unprovoked and unjustified attack that will go down in history as one of the major war crimes of the 21st century".

Og ikke mindst og (i modsætning til dine skrivebordsteoretikere) hvorfor situationen så nemt kunne være undgået. Ubærligt som den kendsgerning er...https://www.eftertrykket.dk/2022/03/06/krigen-i-ukraine-hvad-har-vi-gjort-og-hvad-kan-vi-goere/

12. marts kl. 19:54
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Det gør du og jeg og alle andre i vesten. Frihed er ikke gratis. Hvis du har lært det modsatte i skolen så skal du bede om at få dine skolepenge tilbage.

Jeg kan sende dig et link til Skolepenge-refusions ansøgningsskemaet, så du ikke har helt tabt dem. Og så kan jeg hjælpe dig med at forstå hvem der IKKE er med i gruppen af "du og jeg og alle andre i vesten" i krisetid, og hvem regningen for friheden går til. Tænker de stadigt har lidt frihed i overskud, du kan fyre dine refunderede midler af på. https://www.berlingske.dk/oekonomi/norges-olieindtaegter-staar-til-at-seksdobles-efter-invasion

Og Wallstreet are having a blast som altid. Det er nemlig sådan et narnia-agtigt neutralt territorie, der faktisk er designet til at lave skilling på kriser uden at få snavsede fingre. Og de er slet ikke engang færdige med Corona-festen endnu. https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-03/wall-street-is-already-pouncing-on-russia-s-cheap-corporate-debt

Og så er der selvfølgeligt NATO's hofleverandører; https://finance.yahoo.com/news/10-defense-stocks-buy-geopolitical-200738515.html?guccounter=1Så hvis NATO lover at forsvare og kæmpe for frihed til sidste ukrainer og til sidste Euro, er det et jo altid et godt sted at parkere sine midler.

Og honorable mentions skal jo gå til Saudi Arabien. Efter at verdens rigeste land i samarbejde med verdens største militærmagt har bombet verdens 3. fattigste land i 5 år med 3-400.000 døde, har de vel vist sig som en pålidelig shop at handle frihed i.: https://www.axios.com/biden-saudi-trip-oil-b7a91070-8045-4155-9120-a35d59fd7603.html

9. marts kl. 09:57
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Der er kun dig og alle vi andre borgere. Der er ingen andre til at betale regningen for vores frihed.

Jeg har næsten ondt af dig, hvis du ikke kan gennemskue hvem gruppen af mennesker er, der betaler regningen og hvem der skriver regningen for "Frihed" og stikker pengene i lommen.

Frihed i anførselstegn, for som igen det gode eksempel Afghanistan fik vi NADA for de 2 mia pr dag i 20 år. Intet. Ingen stod med noget der kunne defineres som en nyvunden håndfuld frihed bagefter.

Vi er dog 100% enige om at du og jeg er blandt dem, der kommer til at betale. Men i sagens natur er der osse nogen der modtager betalingen.

Uha uha. Var der nogen der tvang folk til at handle hos Amazon?

Jep, dem der forbød mig at handle hos mine lokale erhvervsdrivende.

Og løb Pfizer ikke en kæmpe risiko ved at udvikle en vaccine?

Jesus?!?! Var du ikke på planeten da vi havde Coronafest? Udviklingen blev financieret af borgerne gennem Operation Warp Speed og indtægterne gik til... ptscchhh... wait for it.... waait... aktionærerne :-D dadaaa. Hvis formue aldrig har haft det bedre end under Corona. Og Pfizer har nægtet at sælge i lande der ikke gav dem 100% immunitet mod bivirkings-retssager. Det er ikke mange beskåret at kunne ignorere begrebet "Risiko" på så favorabel måde.

Vi kan fint tage en diskussion on kapitalismens fordele og ulemper. Det bliver dog en anden dag når jeg har grinet færdig.

Så er vi tilbage ved skolepengene, hvis du tror at Pfizers aktiefest havde noget med kapitalisme at gøre. Det var nok nærmere den afart af socialisme der kaldes "corporate welfare". Men grin bare, det er dine penge.

Det er altid rart når folk bruger beskrivelsen "mainstream-medier" når det handler om holdninger de ikke kan lide.

Google lister ca. 164 millioner resultater på begrebet. Sikke alle de folk med holdninger de ikke kan lide :-Dhttps://en.wikipedia.org/wiki/Mainstream_mediaPrøv lige at prik din boble indefra inden den hærder.

På den måde selvdeklarerer de sig som konspirationsteoretikere, tilhængere af yderliggående fringe teorier, etc. Det er godt at se at min vurdering heller ikke fejlede i denne tråd,

Jeg har ikke tal på antallet af gange du har kaldt mig ting som konspirationsteoretiker-Assad-lover-putin-lakaj-5-kolonne-apologist-yada-yada-yada. Ved ikke om du er klar over hvor infantilt det lyder, og i hvor ringe lys det stiller dine kognitive evner.

Men jeg kan se, at alle de kloge folk, der ikke synger med på sangen må lide over den type cancel-kulturel ækelhed, som det er udtryk for.

Tulsi Gabbard har måtte høre sine kollegaer i parlamentet forespørge fra talerstolen om muligheden for at retsforfølge hende for landsforrædderi (som har dødsstraf i usa) fordi hun var kritisk over for klogskaben i krigseventyrene. Til trods for at hun har sildesalaten til at bevise sin loyalitet overfor nationen. Og når dem, der skal høre på det, får ret bagefter betyder tilsyneladende ikke noget for hekse-jægerne.

Bare af interesse ... hvem er de "billionaires" som du taler om?

Det er et begreb folk bruger om medier på en måde som det omvendte af "stats-kontrollerede" medier. I Danmark kan et eksempel være Berlingske, som ejes af en familie der hedder Van Thillo. Et amerikansk eksempel er Washington Post, som er Jeff Bezos hyggeprojekt. Og på samme måde som stats-kontrollerede medier bruges de at fremme ejerens egen-interesse.

Hvilket netop gør det lidt bemærkelsesværdigt, at vi begynder at se flere og flere historier, der prikker til den enøjede nuanceløse usammenhængende good vs evil historie du bliver ved med at cykle i ring med.

Indtil inden for de sidste par dage, har jeg ikke set nævneværdig dækning af andre vinkler, end den narrativ som du og eksempelvis defence-lobby-financierede think-tanks (der jo notorisk er all tank no think) har tourneret med.

Men jeg er glad for at der nu toner et billede frem på flere og flere platforme, af 30 års kritik og advarsler fra alle andre sider, som politologer, militær-officerer, cia-folk, historikere, parlaments-medlemmer, diplomatikere, akademikere, filosoffer osv. Her er f.eks. 50 af dem i 1997 i et åbent brev til Clinton: https://www.armscontrol.org/act/1997-06/arms-control-today/opposition-nato-expansion

Og i lyset af alle de verdensklasse personligheder der har forudsagt tragedien i Ukraine ned til mindste detalje, er det åbenlyst for flere og flere at denne katastrofe i Ukraine var 100% komplet mulig at undgå. Og skam til de mennesker, ikke forhindrede det eller endda pressede det til at ske alligevel.

8. marts kl. 19:58
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Det gør du og jeg og alle andre i vesten. Frihed er ikke gratis. Hvis du har lært det modsatte i skolen så skal du bede om at få dine skolepenge tilbage.

Jeg har lært at det ikke er "mig og alle andre i vesten", der betaler gildet i krisetid. Jeg har lært at kigge på hvem der tabte liv, penge, job og hvem der endte med gysserne og det halve kongerige når røgen har lagt sig. Deri ligger sandheden hver gang. Og tydeligvis Ikke i dine skolepenge.

Under Corona var det f.eks. Amazon og Pfizer aktionærerne der endte med alle vores (lånte) penge - Hånden op, dem der har bud på hvem "her i vesten", der ender på en yact med jetonerne efter denne omgang, og hvem der må bære byrden for energi- og føde- og job-mangel.

Så NATO er en fantastisk succes. Desværre fik vi ikke reddet hverken Ukraine og Georgien ud af Putin kløer. Vi får se om USA bliver hængende eller om Europa endeligt er blevet voksne nok til at stå på egne ben uden at slå hinanden ihjel hele tiden.

Mikedrop - Din ærkenemisis kommenterer aktuelt på din udtalelsehttps://www.youtube.com/watch?v=T6mw9U62ZJU

Heldigvis er der åbenbart flere og flere, der begynder at få øjnene op for problemerne med at klamre sig til en usammenhængende sort/hvid-narativ og for at vi måske skulle lytte til de folk, der har forudsagt og advaret mod den i årtier.

Jeg er positivt overrasket over at mainstream-medier i disse dage tilsyneladende er bagyndt at tillade flere og flere konkurrende synspunkter. Fra billionaire-mainstream medier som MSNBC: https://www.msnbc.com/opinion/msnbc-opinion/russia-s-ukraine-invasion-may-have-been-preventable-n1290831og til vore egen jyllandspost:https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/utkuguzel/ECE13799145/knips-knips-det-er-tid-til-at-vaagne-op-fra-den-kollektive-hypnose/

8. marts kl. 12:58
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Den tidligere russiske udenrigsminister Andrej Kozyrev mener også at Putin troede han kunne slippe afsted med invasionen

Nå en fra Jeltsins kabinet? gg Dem, hvis regeringsperiode påførte den russiske befolkning lidelser på Stalin-niveau og i nogen sammenhænge værre:. https://www.eftertrykket.dk/2019/03/23/se-bare-hvordan-det-gik-i-sovjetunionen/De var de gode gamle dage, hvor vi supplerede toppen med Vodka mens deres nyrige venner kunne plyndre og stjæle alt inkl. nagelfast, og hvidvaske byttet i "vestlige" banker i Estland på vej ud, og så flytte til hjem til os og købe fodboldhold og vinslotte for pengene mens vi alle festede i en kæmpe "Vi vandt" rus... det var tider :)

Anyways, han har da måske ret. Putin troede nok det var nemmere. Men det udelukker ikke at økonomiske scenarie er analyseret og ind-faktoreret. Det ville være mærkeligt andet, specielt for det russiske apparat. Stephen Cohen har et foredrag, hvor han forklarer hvorfor det er relativt svært at "vække bjørnen". De har et udpræget ønske om at have regnet alt igennem inden handling.

Men værdier er vigtigere end udvikling. Det ved jeg godt du og Mearsheimer er uenige i … det er i grunden en smule sørgeligt.

Det var totalt sort snak, så det må du udpensle. Jeg peger på super simple tal, og siger at med mindre der sker noget der aldrig er sket i historien før, så kommer vi til at mangle 12-13% økonomi, hvis vi fjerner 12-13% af olien. Det er fint nok, hvis man vil det. Jeg er bare nysgerrig på hvem der mon kommer til at betale dén regning, men har naturligvis en anelse.

Hvem er de næste du vil sælge for en tønde olie?

Jeg har ingen olie at sælge. Men jeg synes godt om de idealistiske måder at spendere indkomsterne på som Gadaffi elle Mossadeq havde gang i (inden de blev myrdet og olien røg på udenlandske private hænder naturligvis). Protip: Prøv at tage et verdenskort og placér hhv. verdens olieforekomster og USA's udenlandske militærbaser derpå. Så giver svaret på dit spørgsmål sig selv.

Nu er vi her ikke for at diskutere tøjmode.

Vi er her heller ikke for at diskutere "Alledgedly, according to sources close to the matter". Jeg tænder lidt af på at gætte på hvad Eric Prince's russiske kollega måske har under skjorten eller på andre kropsdele. Men del da endeligt, hvis du har noget slibrigt. Så skal jeg hjertens gerne fordømme. I modsætning til folk, der åbenbart kan finde en overflod af formildende omstændigheder i nogle af menneskehedens værste tendenser.

Der var ingen flygtninge fra det område inden Putin startede sin invasion af Krim og inden han startede sin proxy-invasion af Donbas regionen. Vi ved ikke hvorfor folk er flygtet.

Og helt naturligt render man i millionvis i retning af bomberne og søger tilflugt hos dem der affyrer dem. Det sker næsten hele tiden.

Og det var helt rigtigt. Man skal bare forstå hvad han mente.

Jeg er fuldstændig med på rationalet for NATO's skabelse. Og det utrolige er jo netop, at til trods for verden er totalt forandret, er NATO den samme. Dog selvfølgeligt lige med "lidt" missioncreep i oveni hatten. Og uden en eneste ting (udover T-shirten) at kunne prale af ovenpå de sidste årtiers ulykkelige "eventyr". Er sikker på det bliver meget bedre i fremtiden, når vi kommer op på 15% af BNP, får postet nok milliarder i "moderate rebels" rund omkring på jorden og lukket HELT ned for stemmer der ikke gider synge med.

Men du har nok ret, det er formodentligt komplet tilfældigt, at vi nu står ved det præcis samme endemål som Ismay formulerede ved oprettelsen. Jeg er nemlig "coincidence-therorist" :-)

7. marts kl. 16:58
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Du må godt lige smide et link til den udtalelse - altså ikke, at vi skal inddrage parkeringspladser, men at det er vores bedste træk.

Jeg er begrænset af, at det er det eneste træk jeg har hørt ham komme med. Eller rettere, der var osse et forslag om at omdøbe en vej. Det er muligt at han har sagt noget genialt jeg ikke har hørt, men de 2 ting jeg HAR hørt, borger for ikke for statsmands-quality-stuff for mit vedkommende. Mere børnehave-stuff.

7. marts kl. 12:37
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Jeg er træt af at du og andre har fundet Mearsheimer og udråbt ham som orakel.

Nok nærmere genfundet. Hans Big-Power-Politics har ikke haft meget publikum, siden Fukuyama-oraklets (nu uinteressante) forestilling om nirvana og vindere af verdenshistorien. Men han beretter om eksplosiv interesse og streamings i milliontal på ellers støvede foredrag.

Måske fordi folk begynder at vågne op til et behov for et forklaringsapparat, der er mere nuanceret end den endeløse gentagelse af den "trop"-mættede nuanceløse sort/hvide historie om good-vs-evil.

Han vil noget andet end jeg og det fleste europæiske politikere ønsker.

Måske fordi kvaliteten af indskiftede europæiske politikere og diplomati har været et ræs mod bunden, siden murens fald, og de har kunne lege vigtig og spille stor og magtfuld i en unipolær verden, uden nævneværdige konsekvenser.

Perfekt eksemplificeret ved f.eks. Ellemand-junior, der på den ene side sammenligner Ruslands aggresion med Tysklands i slut-30'erne, og på den anden side mener at vores bedste træk i mødet med truslen fra hitler's genopståen er at inddrage hans danske parkeringspladser. Komisk hvis det ikke var tragisk.

Jeg er ganske sikker på at hvis Putin havde vidst at konsekvensen havde været en ødelagt økonomi

Og jeg er ganske sikker på at risikoen er ind-faktureret.

Det her er en beskrivelse af den nær-matematiske sammenhæng mellem olie og GDP for USA, og grafen er præcis den samme for alle andre lande:

https://ibb.co/W0zpNfj

Hvis du vil have 1% mere økonomi skal du bruge 1% mere olie. Og sådan har det altid været. Og det kan alverdens grønne initiativer ikke gøre noget ved de første 10-15 år.

Så hvis man tager de 12-13% olie ud af verdensmarkedet som Ruslands eksport står for, skal vi her i vesten så lige blive enige om; Om vi solidarisk alle mand skal skære vores økonomi ned med 12-13%, eller om der er nogle stakler der skal holde for, så det ikke går ud over tech-oligarkernes rum-eventyr, eller fredagsbaren i WallStreet/CanaryWharf osv. (Sidstnævnte må jo siges at være det typiske..)

Og når krisen så er ovre engang, finder vi ud af at vi ikke får russisk olie tilbage, da de har valgt at sælge fremtidig udvinding på langtidskontrakter til BRICS landene istedet. Og så har vi slet ikke snakket gas, hvor vi i fremtiden kommer til at skulle kløjs i hundedyr amerikansk LNG med et vanvittigt miljøaftryk. Så længe de har og ikke selv skal bruge.

Kombiner så med at pille Rusland af swift. I betragning af hvordan verdens finans-elite's kapitalkoncentrationer er vævet sammen i et kludetæppe af derivater, fonde, indexes, vehicles osv. kunne Sperbank offline være et Lehman-moment i sig selv.

Og jeg tror faktisk godt, at dem der sidder ved roret kan lave disse udregninger. Måske synes de, at det er tid til et stort dejligt reset ;-)

Men i sidste ende så vi at Ukrainerne stemte på Europa-venlige kandidater og i meget mindre grad på Moskva-venlige kandidater.

What? Vi indsatte en fascistisk oligark Poroshenko (i hvad Stratfor kaldte verdens mest blatante kup), som vi regnede med skulle eksekvere vores politik. Men så lavede ukrainerne en Haugaard og stemte ham ud med en stor fuck-finger og indsatte en klovn, da de fik chancen. Og derudover så husk at Yuschenko var en demokratisk valgt præsident, med en hvis skepsis mod washington-konsensus-baseret folkemalkning. Du har dog ret i, at der er mange Ukrainere der er Europa-orienteret.. heldigvis da. Håber osse EU-medlemskab kan være en del af løsningen.

Alas, jeg har ikke selv kigget under hans trøje. Hvis artiklerne ikke er gode nok for dig så må du selv løfte hans trøje.

Det jeg har hørt om ham er, at han er nærmest usselt påklædt ifht. hans amerikanske kollega Eric Prince fra Blackwater, der jo er lidt hot på sådan en Daniel Craig agtig måde.

Jeg er sådan set ligeglad – det viser blot en mangel på forståelse af historien

Jeg vidste ikke om det var ligeglad-hed, mangel på forståelse, underinformerethed eller dis-information da du skrev: "_Men det er rigtigt at der er neo-nazister der kæmper i det østlige Ukraine. Men de dukkede først op derude efter den russiske invasion af Donbas. På det tidspunkt havde ukrainerne de facto ingen hær og derfor smed de alle der ville kæmpe ind i kampen."

Jeg kan hjælpe dig med masser af links fra 2014 og frem til idag af Joe Biden, John McCain, Lindsay Graham mm, der omfavner og taler fra scener sammen med erklærede 100% autentiske turbo-nazister, der er under anklage fra FN og HumanRightsWatch for hads- og krigsforbrydelser. Selv samme personer som heiler og holder hate-speeches på youtube og har brugt årene på at omdøbe veje, pladser og stadioner i Ukraine efter de nazister, der tidligere eksekverede pogroms på stederne. Du siger bare til hvor mange links du vil have.

Allerede 2015 var de nazistiske fraktioner så stort et problem at der var lovforslag i den amerikanske kongræs på området. AZOV er en del af den ukrainske hær, og svarer til at der var en KKK-bataljon i den Amerikanske. I 2015 mente de dog selv at det kun var ca. halvdelen der var nazister: https://eu.usatoday.com/story/news/world/2015/03/10/ukraine-azov-brigade-nazis-abuses-separatists/24664937/

C14 (Opkaldt efter en berømt amerikansk nazist) er en ungdoms-afdeling af Svoboda der sidder i parlamentet og stiller vanvittige lovforslag om forbud mod at mixe racer ol. Sniperne under 2014-kuppet som du fejlagtigt hængte dit rationale op på, er gået public for længe siden (selvom mainstream medierne ikke interesserer sig for det), og det er disse folk. De fortæller stolt og gerne om deres handlinger, så der er ikke så meget "Forviklinger" i det. Jeg kan kun anbefale dem der har maven til det, at se besøge tidligere link til Jimmy Dore's rapport. Ironisk at man skal til en komiker for at få nuancer på.

Jeg forstår godt at du komplet nedspiller/undgår dette betændte men helt centrale emne. Det har medierne osse gjort i 8 år nu. Jeg håber dog, at eftertiden får det sande billede, så vi kan undgå den slags igen.

Østukrainere har ikke i årevis tigget om at blive frelst

EU vurderede i 2018 at over en million Ukrainere var flygtet TIL Rusland pga disse uhyggelige fraktioner. Tænker nogen af dem har tigget om hjælp inden de flygtede.

NATO har indtil nu ikke opstillet signifikante militære styrker nær Rusland. Det vil nok ændre sig pga. den russiske invasion.

Nato er hvad de amerikanske soldater i Vietnam kaldte en "Self-licking icecream cone". En maskine, der alene eksisterer for at løse problemerne forårsaget ved dens egen eksistens. Jeg tager for gode varer NATO's første generalsekratær Lord Ismay der sagde, at NATO er sat i verden for at "holde russerne ude, amerikanerne inde og Tyskland nede."

Og det pres som øst-ekspansion, meddling i Ukraine og Pipelinistan, og ikke mindst Joe Biden, John McCain, Lindsay Grahams støtte til psyko-rabiate kræfter, har resulteret (fuldstændigt som forudsagt og forventet i årtier) i Russisk reaktion. Så missionen lykkedes. Rusland er ude, USA er inde og Tyskland (Nordstream) er nede.

I mine øjne er dit udsagn ren Putin propaganda.

Ohh.. "She's a witch!!!". Våbnet man griber til, når kassen er tom.

Jeg friholder IKKE Rusland for skyld eller fordømmelse. Men jeg ser det ikke formålstjenstligt at stille mig op i koret og råbe "Putin er Hitler" og "Jeg spiser aldrig mere Russisk Salat".. Der er der så rigeligt med folk på den opgave.

Ruslands aggression er en utilgivelig krigsforbrydelse og jeg er på linie med Chris Hedges når han siger: "Preemptive war, whether in Iraq or Ukraine, is a war crime."https://www.mintpressnews.com/chris-hedges-russia-baited-into-war-criminal-aggression/279813/

7. marts kl. 11:30
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Jeg gider ikke lege Nostradamus.

Så er det sandeligt godt der er nogen der gider gøre arbejdet for dig.

Og som tidligere beskrevet ser Mearsheimer kun real-politik. Hans forståelse af Europa er latterlig. [...] Han ser .. han er villig ..

Du kunne have gavn af at lade folk tale for sig selv. Det andet er en dårlig vane, der typisk kun mudrer og forværrer. Når en akademiker stiller en tese, der viser sig i stand til at forudsige udfald og resultater kan det ophøjes til en teori med forklaringskraft. Den slags finder jeg 1000 x mere interessant end folk der tror de kan kigge ind i hoveder på folk, eller medier der bogstaveligtt talt lever af clickbait.

Hold det op mod traditionel europæisk og amerikansk tankegang. Vi har kæmpet for frihed i Europa de sidste 100 år

Fsva Europa er jeg enig. Fsva. USA kan vi lade the billionaire media forklare, hvad der er så "Extremely dangerous to our democracy"

https://www.youtube.com/watch?v=_fHfgU8oMSo

og nogen gange også andre steder (ikke altid med lige stor succes

Og der tager du fanme prisen for underspillet ærlighed :-D

Specielt i lyset af, at USA siden afslutningen af 2 verdenskrig har bombet i 1/3 af verdens befolknings lande. Vi har selvfølgeligt hjulpet dem med demokrati-udbredelsen, der i Afghanistan kostede 2 milliarder om dagen i 20 år and all we got was the T-shirt. Der i Irak havde kostet 500.000 børn livet, da FN holdt op med at tælle, I Libyen hvor NATO egenhændigt fik geninført slaveriet i Afrika, og fik sendt landet med sikkerhedsnet som socialdemokraterne kunne være stolte af, udraderet analfabetisme, avanceret sundhedsvæsen osv, ned til bunden af verdensranglisten på under et år, hvor de stadigt befinder sig.

By the ẃay mht Libyen.. Hele verdenen så hvordan Gadaffi blev lovet at være i fred og droppet sin pariah-status, hvis han sløjfede sine atomvåben. Så lagde han sit eneste reelle våben ned og blev herefter angrebet af nato og sodomiseret med en bayonet. Tror ikke det har været befordrende for andre lande (nordkorea, rusland, iran, kina) i overvejelserne om nedrustning.

For at dingle Mearsheimer foran dig igen, kan jeg anbefale "The Great Delusion", hvor han forklerer hvordan korsfarende militær insisteren på en hegemonisk liberal regelbaseret (i modsætning til lov-baseret) verdensorden i en multipolær verden, nemt kan blive verdens undergang.

Vi mener at alle lande i Europa fortjener retten til selv at vælge deres vej.

So do I. Ikke mindst derfor er jeg ekstremt frusteret over at vores "alliancepartnere" i årtier har meddlet så intenst i f.eks. Ukraines interne anliggender, i direkte brud på et ocean af international lovgivning.

Jeg er ganske sikker på at Putin ikke havde invaderet hvis han havde forstået at resultatet ville være at den russiske økonomi bliver lagt i ruiner.

Og igen går dit forklaringsapparat i stykker på gulvet, da den russiske økonomi jo ifgl. de fleste analyser er ved at ligge i ruiner.

Ovenstående handler om hele Ukraine. Ikke om Donbas regionen. Og der er ingen neo-nazister der er i nærheden af at gribe magten i Ukraine.

Haha.. Hør hvad neo-nazisterne selv siger.. OM deres rolle i Maidan, inkl sniper-skuddene, som narrativ-politiet efterhånden har tabt kontrollen med. Bogstaveligt talt fra egen mund, så nu behøver vi ikke gætte længere i den sammenhæng.

YouTube - Ukraine Neo-Nazis Infiltrate EVERY LEVEL Of Military & Governmenthttps://www.youtube.com/watch?v=KfaAyiP8Wuc

Tror aldrig jeg har hørt så xenofobiske, homofobiske crazyheads. Minder lidt om navalnys's opfordring til at slå muslimske kakkelakker ihjel.

Måske er de endda tættere på i Rusland set i lyset af at lederen af Wagner Group efter sigende er neo-nazist og har nazistiske tatoveringer.

"Efter sigende"...?!? Really?? Og spiser babyer til morgenmad?

Historien om ukrainske nazister..

Jeg hører hvad du siger... Og det lyder faktisk som om du læner dig op ad nazi-apologisme, ubehageligvis...

I min verden er der kun to muligheder:</p>
<p>Rusland har ret til en interessesfære hvor Rusland bestemmer allianceforhold, regeringer, etc. (dette er Mersheimers synspunkt): Rusland har ret til sikkerhed inden for dets nuværende grænser</p>
<p>Nummer 1 er uacceptabel. Nummer 2 er hvad alle stater skal forvente.

Jeg kommer og spørger om din holdning når/hvis Rusland eller Kina laver militær-alliance med nationer på den vestlige halvkugle. eller hvis USA ikke længere gider at danse og bare tager Grønland. Desuden dis-informerer du igen når du påstår at Mearsheimer siger, at Rusland vil bestemme regeringer i sin interessesfære.

Og der er jeg ganske uenig. Rusland har atomvåben. Rusland har et gigantisk militær. Der er ingen militære trusler mod Rusland fra vest. Og hvis NATO ikke inkluderer Ruslands nabolande så udsætter det dem netop for det der sker i Ukraine lige nu.

Ruslands militær er ca. 1/10 af Natos (megagigantiske så?). Og du har ikke præsenteret en holdbar teori der skulle understøtte de der stor-rusland påstande. Igen, jeg har postet link til Kissingers lettere profetiske artikel, der forklarer hvorfor Ukraine er et særtilfælde. Og krigen er ikke startet i sidste uge. Den startede i 2013 eller tidligere.

Når aftalen blev revet i stykker så var det efter at Yanokovic’s politisoldater havde skudt mod demonstranter på Majdanpladsen. Og så er der en hel masse forviklinger indimellem.

Forviklinger...? Er forviklinger, hvad du har tænkt dig at gå med? :-D

Anyways, lyt til ham neo-nazisten der fortæller hvorfor de blev nødt til at skyde med snipers for at skubbe til tingene så Ukraine ikke endte som en GayParade. Jeg skal finde et link til UN expert Alfred de Zayas, der var en del af processen, så han kan forklare "Forviklingerne"

Der er ingen amerikanske missiler på Ruslands dørtrin. Der er ingen planer om missiler på Ruslands dørtrin.

Så lande, der skal være med i NATO og bruge 2% af deres fremtid på militære spendings, kan købe slangebøsser og hundeprop-pistoler for pengene? Please...

Rusland har ønsket sig et Ukraine der kunne invaderes – helst i små bidder sådan at det var nemt. Det var situationen i Ukraine i 2014. Efter mere end 14.000 døde i Donbas kan det ikke undre at Ukraine ønskede sig et forsvar der kan kæmpe imod russerne sådan at de ikke er underlagt Putins humør.

Selv pentagon har erklæret, at Rusland ikke har haft soldater eller ydet fly-støtte i donbas i løbet af konflikten. Og masser af independent media har i 8 år kunne berette om uhyrligheder der sagtens kan konkurrere med det værste fra ex-yugoslavien. En frygtelig 8-års krig, som medierne desværre har bagatelliseret eller ignoreret.

Hvis vi i vesten havde påtaget os det ansvar vi besynger så højt, havde vi som minimum sagt til Zelensky, at det er problematisk at hans tropper bomber civilbefolkninger med "stalin-orgler" der kan fjerne en lille landsbyflække i een salve. Vi kan normalt ikke lide folk der bomber sit eget folk, ved du noḱ. Rusland har råbt og skreget og stampet i jorden og peget på problemerne i årevis, men takke være "talking heads" blev det fortiet og folk tror åbenbart at alting startede igår.

Og når du siger "Ukrainerne ønskede sig et forsvar der kan kæmpe imod russerne", så gælder det tydeligvis ikke alle Ukrainere. Slet ikke de øst-Ukrainere vi i vesten hældte af brædtet i 2014. De har i årevis tigget og bedt alle parter om at blive frelst.

At være istand til at forstå ting, er ikke det samme som at bifalde ting. Jeg ville ønske Rusland ALDRIG var blevet givet anledning til at føle eksistentielle trusler på denne måde, men nu ligger alle (undtagen verdens civilbefolkninger) som de har redt. Desværre.

6. marts kl. 09:08
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Ha ha ha ... 100% ret. Og 100% uret ... sådan fungerer verden ikke.

Nej, det gør verden ikke. Men en udtalelse fra en person kan sagtens være 100% rigtig eller forkert.. Bush'es "All combat operations in Iraq is now over", var f.eks. 100% forkert. Og hvis du checker f.eks. Mearsheimers 6 års gamle forudsigelse af denne situation, er det svært at se andet end han fik komplet ret:

https://www.youtube.com/watch?v=JrMiSQAGOS4

Putin har i flere omgange snakket om at det er bolsjevikkernes handlinger der skal omgøres.

Ligepræcis vedr. Putins intentioner er nu nødt til at være præcis. At "han har snakket om" er fortolkning, og jeg ser det som et kæmpe problem, at folk refererer til fortolkninger istedet for kilder.

Et rigtigt godt eksempel er, at medierne bliver ved med at sige at Putin har udråbt den Ukrainsk regering og/eller Zelensky som nynazister. Og det kan alle der hører/læser hans Feb24 tale konstatere er falsk.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-02-24/full-transcript-vladimir-putin-s-televised-address-to-russia-on-ukraine-feb-24

Han er efter ultranazisterne i østukraine, bla dem der stod for Odessa massakren. Der er kæmpe forskel. De vestlige medier i 8 år har ignoreret (man kan undre sig over hvorfor) det gigantiske problem med både ny- og reel gammel-nazisme og andre former for fascisme i øst-ukraine. Mens den samlede vestlige verdenspresse går amok over et eneste eksempel på et naziflag i Canadas demonstrationer.

Men det er for både de prøvede ukrainske borgere (og os i resten af europa) heldigvis ved at vende, og medierne er blevet nødt til / har fået pletvis lov til at rapportere om de årelange overgreb på civilbefolningen.

https://thehill.com/policy/defense/380483-congress-bans-arms-to-controversial-ukrainian-militia-linked-to-neo-nazis

Men den slags dis- og mis-repræsentationer gør altså ikke situationen bedre.

Men når man læser hans tale i München i 2007 samt læser hans essays så er det i mine øjne ganske klart at målet ikke blot er Ukraine.

Den har jeg som nævnt både set og læst, men ikke fundet belæg for. Jeg kan ad gode grunde ikke se gennem dine øjne, men har set masser af journalister der tydeligvis læser som fanden og biblen.

Hvilket vil være det samme som at belønne Putin for hans
aggression.

Jep, ihvertfald hvis man er tilhænger af ideen om at invasionen var uprovokeret og skylden ligger 100% på russisk side.

Min (og listen af folk som Bill Burns, Kissinger osv. jeg har nævnt tidligere) opfattelse er at Ukrainernes lidelser og truslen mod verdensfreden kunne være undgået. Og at skylden skal deles. Som jeg har givet udtryk for, så tillægger jeg en del af skylden til dem, der har brugt 30 år på IKKE at forhindre denne situation, selvom muligheden hele tiden har været der.

Situationen er ubegribelig kompleks, som f.eks Kissinger udtrykker:https://www.washingtonpost.com/opinions/henry-kissinger-to-settle-the-ukraine-crisis-start-at-the-end/2014/03/05/46dad868-a496-11e3-8466-d34c451760b9_story.html

Og jeg synes det er frygteligt. at mediernes og vores inkompetente politikeres neddumning/simplificering af situationen, er årsag til en vestlig folkelig opbakning til at insistere på denne konflikts opståen, på grund af et tåbeligt anakronistisk princip om at NATO godt må være på ruslands dørmåẗte, hvis den har lyst, som den åbenbart ikke rigtigt har.

I Januar 2014 havde Yanukovic skrevet under på en aftale, udarbejdet i samarbejde med EU og Rusland om fredelig magt-overdragelse og fremtidige forhandlinger om neutralitet. EU så helt ubegribeligt passivt til og medierne koldt kæft da kup-magerne i februar rev aftalen i stykker og i et voldsorgie drev Yanukovic på flugt. Selv efter den aftale, der kunne give dem magten var underskrevet. EU fordømte IKKE kuppet eller overtrædelsen af den helt essentielle aftale, som kunne have været fundamentet for at undgå denne situation og Rusland var rasende over EUs kujonagtige adværd. Dette blev i de vestlige medier til rapporter om ruslands raslende sabler.

Det må du gerne komme med et link til. For jeg har læst mange hundrede sider.

Jeg har listet mange personer der beskriver dette fra forskellige vinkler. Rusland ser ikke nato som en trussel. Rusland ser NATO som USA (hvilket er en fuldstændig korrekt analyse) og ser amerikanske missiler på sit dørtrin som en dødelig trussel. Rusland er blevet invaderet 3-4 gange over den grænse, 2 gange af tyskland i de sidste århundrede. Og denne angst ligger i folkesjælen, selv hos de fleste russere der protesterer mod krigen.

Og til dem kører den store personificerings-PutinHitler-dyrkelse, må f.eks Stephen Cohen fortælle at hvis Putin ikke havde været der, ville en anden leder af det russiske bureaukratiske regime været den, der havde initieret angrebet.

Og det er årsagen til at den russiske top ikke kan påvirkes af sanktioner. De ser systemisk situationen som bogstaveligt talt en trykkende kniv på struben og en kamp til døden. Som ovenstående liste af politikere, pentagonfolk, historikere osv. har fortalt i årevis.

Og som kunne være undgået.

I øvrigt har Ukraine slet ikke fået specielt mange våben bortset fra den sidste uge.

Sikke en Joke. Det er omkring 1000 tons bare i whitebudget. Og nu render ultranazister rundt med stinger-missiler, der tillader en enklet fordrukken person at downe et passagerfly, hvis det går galt. Og så er der black budget. Og flere "helt fredelige" high-level biolabs. Og et årti's konstante cia-operationer osv.

At forskellige vestlige lande har hjulpet Ukraine med at træne deres hær kan ikke overraske.

Nej, det kan det ikke. For Rusland har brokket sig hele vejen. Og folk har advaret i årtier.

Vestlige lande (mostly usa) har valgt Ukraines politikere:

https://www.youtube.com/watch?v=bdygnTrrGVI

Kørt Ukraines gas-selskaber:https://s3.amazonaws.com/community.oilprice.com/monthly_2019_11/x74hhzz15ry31.jpg.7822e20e118d8282442d11c520f255a1.jpg

Financeret deres oligarker osv.https://drdannielleblumenthal.wordpress.com/2022/03/03/kolomoisky-zelensky-and-u-s-steel-fragment/

Så nej, det kan ikke overraske.

5. marts kl. 09:27
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Det betyder ikke at det ikke findes.

Absolut ikke.. håber jeg engang ser dem.

I udsendelsen er der direkte referencer til begivenheder, hvor det er sket.

Begivenheder hvor det er sket? Hvad er sket? At de præsenter dokumentation for at en russisk leder inden for de sidste 15-20 år ytrer eller nedfælder ønske om at etablere et stor-rusland eller genindlemme sovjet- eller warshawa landende? Hvis du lover det, så køber jeg et abonnement :)

4. marts kl. 17:04
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Sjovt du siger det, det har jeg hørt flere steder fra, men har aldrig fundet belæg.</p>
<p>Hvis du har TV2 Play kan du finde en en ekstraudgave af Ellemann og Lykketoft, som behandler netop dette.

Som jeg siger; jeg har hørt mange "iagttagere" påstå at Putin har udtrykt ønske om et stor-rusland eller genetablere Sovjet, men jeg har aldrig hørt, set eller læst ham (eller lavrov eller andre) komme med ønsker eller visioner i den retning. Ligesom jeg kan liste en del vestlige historikere, politologer osv. der afviser det. Men der må vel være nogen der kan pege på et klip eller en tale eller et skriv eller et eller andet.

Tværtimod er der klip på youtube med Putin, der tager afstand fra både sovjet æraen og maxistisk/leninistisk ideologi. Skal se om jeg kan finde det interview, hvor han beskriver Sovjets største akilleshæl som værende forsøget på med magt at holde fast i sattelitter der ikke ville være med.

4. marts kl. 14:02
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Du kan udover min betalingsprofil finde et "alter ego" eller 2 mere såsom Ole Andersen2, som over tid er blevet oprettet på et par forskellige devices som følge af, at version2 kræver login for læsning. Og som der desværre (et par gange kan jeg se) er røget en besked afsted fra. Overvejede et øjeblik at genposte for at bevare historikken, men det vil hos nogen nok styrke mistanken om en orkestreret influcence-operation.

Jeg har ikke tjekket din liste over af navne så jeg skal ikke kunne sige om den er rigtig.

Poster gerne links på request. Så kan jeg supplere med Chomsky og et par stykker mere.

Men den kan ikke bruges til særligt meget fordi jeg kunne lave en lige så lang liste med personer som mener noget andet. I øvrigt var og er Ukraine ikke i nærheden af NATO medlemskab.

Den kan bruges på den vis, at vi kan konkludere at de havde 100% ret i deres forudsigelser om ragnerok. Og at dem som har sagt noget andet, har haft 100% uret. Og dem der har haft uret inkluderer mange af dem, der mente at Libyen, Irak eller Afghanistan var en god ide der ville være ovre på det par uger. CIA chefen Bill Burns har faktisk kaldt ideen om Nato langs ruslands grænse for noget i stil med den farligste og mest blodrøde linie på planeten.

Putin har selv været ude med ideer om et Storrusland der ligner zarens rige

Sjovt du siger det, det har jeg hørt flere steder fra, men har aldrig fundet belæg.. Heller ikke i hans Februar 24. invasions-tale, som Bloomberg har publiceret på engelsk. Tværtimod. Der siger han, at de har tænkt sig at gå hjem igen, når de har fået den sikkerhedsgaranti, som de har efterspurgt i 20 år. Denne gang på skrift vel og mærket. Du må meget gerne poste link til 1.hånds dokumentation for at han vil genrejse fordoms blabla. Han har ligeledes sagt, at Donetsk og Lughansk ikke bliver russisk, men selvstændige regioner med egen forfatning. Jeg synes jo det kunne være interessant at afprøve hans lovning. Det kunne potentielt skåne den ukrainske civilbefolkning enormt. Og jeg tror en almindelig borger er ligeglad med om man er under den ene eller anden supermagts paraply eller om man er neutral, bare man har fuldstændig fred fra kriges vanvid.

Putin valgte i 2007 - inden der blev seriøs snak om NATO medlemskab - at udnævne vesten som fjende. Det havde han ikke behøvet. NATO og vesten truer ikke Rusland.

Link til hans fjendeudnævenlse? Og jeg har lige lavet en liste, der inkluderer CIA's øverste chef og folk i pentagon, der siger at SELVFØLGELIGT er nato en trussel mod rusland. Og at se nato som trussel er selvfølgeligt i realiteten at se USA (og delvist UK) som trussel. Og begge lande har læsset masser af "rådgivere" og tusindvis af tons våben af i Ukraine over det sidste årti, såvel som hjulpet de Ukrainske oligarker med at plyndre løs. Og det er endda "bare" ifølge dagspressen.

Fint nok at du kan finde historier om hvor vesten fejler. Intet sted er perfekt. Men jeg vil tusind gang hellere leve med vestens værdier end i Putins kleptokrati.

Og det er børnelærdom, at man bør feje for egen dør først og kristendoms kundskab at brokke sig over splinten i andres øjen, men ikke kan se bjælken i sit eget. Og den der med deres oligarker Baad og vores oligarker Good er pinlig.

Ikke et eneste sted har jeg kunne finde russisk dokumentation for påstanden. Hvis du har en kilde, hvor Putin tilkendegiver at være positiv overfor forslaget, vil jeg rigtig gerne se det? Når du nævner Ukraine, menes der så hele Ukraine eller Ukraine minus Crimea, Donetsk og Lugansk (evt. hvilke grænser)?

Jeg skal prøve at finde link til den russiske dokumentation. Mht Krim, så er det nu og for altid russisk. Deres vigtigste flådehavn ligger der, og Putin sagde 2 uger før de annekterede, at de aldrig ville kunne risikere at den "faldt" til nato. Man kan synes hvad man ved om det, men det var rationalet. Det er officiel holdining at Donetsk og Lugansk skal være selvstændige.

4. marts kl. 07:04
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Lige i denne sag er det europæiske landes ret til selv at vælge allianceforhold

Det ser ud som om Rusland og Kina er ved at danne ret stærke relationer til en række sydamerikanske lande. I særdeleshed Nicaragua, hvor Kina for tiden igen forsøger at kickstarte den nicaraguansk kanal som en del af BeltRoad og konkurrent til Panama's.

Jeg glæder mig virkeligt til at høre koret af "Lande må selv vælge deres alliance-partnere" støtte disse lande, hvis/når Kina eller Rusland finder det nødvendtigt at hjælpe deres partnere i sydamerika med sikkerhedsudfordringer.

Faktisk kan den hysteriske insisteren på Ukraines natomedlemskab risikere at blive det, der bliver enden på Monroe-doktrinen, selvom det nok næppe var intentionen.

3. marts kl. 18:57
Amatørernes dag

Og derfor, så interessant som det faktisk er at kigge på logfiler lige nu, så er det tydeligvis amatørenes dag vi civile ser: Script-kiddies der leder efter steder at lave graffiti.

Fanme glad for der er nogen der siger det. En kollega der arbejder på en ret stor offentlig arbejdsplads fortalte at de i driften jokede med , at hvis de træder i spinaten i disse dage og kommer til træde i strømstikket eller slette backuppen, "siger vi bare det var russerne" og så er man off the hook. Og jeg tror de har 100% ret.

En anden interessant ting er "Hybrid-warfare". Endnu et lettere diffust ord med manglende definition, som man kan kaste om sig efter behov og strategi, på samme måde som cyberwar, terrorisme eller had-forbrydelse.

Jeg hører oftere og oftere mange politikere, høge og pundits råbe om at vi er under konstant hybrid-angreb.. Hele tiden, og det virker og vi er helt nøgne og de andre vinder og vinder..

Hvis vi godtager dette begreb, må vi også godtage at vi selv praktiserer Hybrid-krig.

Og det bekymrer mig meget er; I konventionel-krig sammenhæng, er nyhederne plastret til med kort over hvor fjendens tanks og fly er, og hvor vores tanks og folk er. Og alle de røde pile og zigzag-klatter viser hvor de er på vej hen eller hvad de rammer.

Men når vi hører om hybrid-krig/cyber-krig, så eksisterer der kun modparten. Kun om de andres hacking, de andres påvirkningskampagner, de andres false-flags, de andres sofistikerede undergravning af alt hvad vi har kært.

Vi kunne risikere at ende et sted hvor vi tror at verden er så sort/hvis, at vi bliver supernemme at lokke at lokke til krigsdeltagelse og andet uvæsen på falske grundlag. Eller til at købe forklaringen om at de var DE ANDRE, hvis vores egne ledere træder i strømstikket eller sletter backuppen.

28. februar kl. 12:59
Vestas-kunder afpresses på darkweb efter ransomwareangreb

Nu er det ikke unavngivne kilder. Du nævner selv nogen.

Som eksempler på notoriske selv-erkendte serie-løgnere..

Med mindre du har indblik i hvad der sker inde i efterretningstjenesterne så har du ingen anelse om hvorvidt det er "bullshit"

https://www.google.com/search?q=Director+of+National+Intelligence+ufos

We are all tilfoil-wearing freaks now...

det er ganske tydeligt at du har et soft spot overfor Putin. Jeg kan kun opfordre andre til at læse dine indlæg.

Det må folk nok hellere selv afgøre. Det er nemt, man klikker bare på navnet. Med mindre man er hårdt ramt af patetisk Bush'isk "with-us-or-against-us"-syn, vil det nok stå klart at jeg hverken hepper på pepsi eller coke, orange man eller sleepy joe, rusland eller nato, slettemette eller.. en eller anden gyselig modkandidat in spe. Jeg er som du er inde på, realist ala Mearsheimer. Og at jeg hader når politikere skal bilde os ind, at det er for fredens skyld at vi skal ud og bombe bjergbønder og gedehyrder. Og at vores "aktivistiske" korstogs-tendenser altid koster meget mere i lidelse end de giver i frelse. Og at jeg græmmes over kollapset i kvaliteten af politisk ledelse og diplomanti i vesten. Hvilket notorisk xenofobiske Applebaum osse brokker sig over i dit link.

Jeg så gerne vi i vesten kunne demonstrere lederskab at være stolte af, så vi netop kunne agere overfor rusland og kina fra et moralsk højere ståsted. Istedet for bare at være den anden køter i slagsmålet.

Basalt set ser Mearsheimer verden som en kamp mellem stormagter hvor de små blot må rette ind. Hvor demokrati, ret til selvbestemmelse er ligegyldigt og hvor stormagter har ret til en inflydelsessfære hvor de bestemmer. Der er jeg og andre uenige med ham.

Og det er her jeg synes at hykleriet topper så det skriger i nerverne. USA har i nu 200 år haft Monroe-doktrinen, som betyder at samtlige lande på den vestlige halvkugle har Zero! politisk selvbestemmelse (men masser af grim og brutal undertrykkelse/eksploitation og demokrati-vælteri). Og at den, der tager så meget som en slangebøsse til kontinentet uden at have fået lov, bliver bombet tilbage til stenalderen. For det er præcis gennem dette forbillede vi lærer, at de små blot må rette ind.

Det er her jeg savner den gamle kolde krig, hvor erkendelsen af at man aldrig opnår sikkerhed ved at nægte andre sikkerhed, var drivende for nedrustningerne.

Samtlige russiske ledere og diplomater har sagt siden midt-90'erne at nato på dørmåtten er DEN røde streg. Putin har foreslået nu 3 præsidenter (obama, trump og biden) en løsning på Ukraine som neutral nation som har nydt politisk opbakning i Ukraine af flere omgange, men det er blevet kategorisk afvist. Og Rusland har siden 2015 insisteret på at Minsk-aftalerne skal implementeres (som siger at Donetsk og donbas skal forblive ukrainsk).

Jeg har det fint med stort set hvilken som helst løsning, der ikke medfører 3 verdenskrig.

Når Ukraine har en skriftligt erklæret politik om at generobre krim med magt om nødvendigt, vil NATO-medlemskab svare til at vi giver knappen til WW3 til en tv-klovn i en sø af nynazister. Det gik op for Macron for nyligt.

Og det var den samme erkendelse, som fik den tyske flådeadmiral til at sige op, og har fået Stoltenberg til i panik at søge nyt job i en fart, da han forståeligt nok ikke har lyst til at gå ned i historien, som ham med hånden på rattet, da atomkrigen startede.

At du så synes at jeg er Putinlover, fordi jeg ikke køber billig xenofobisk memifikation af hele folkefærd mister jeg ikke søvn over.

15. februar kl. 13:45
Vestas-kunder afpresses på darkweb efter ransomwareangreb

<strong>Det synes at være sådan</strong> privat hacking i praksis er tilladt i Rusland så længe det ikke rammer Rusland og allierede.

Allegedly, probably... ifølge unavngivne kilder tæt på sagen...

Naturligvis er der også vestlige private hackere

Og sydlige og østlige og nordlige...

men de bliver jagtet af myndighederne i vestlige lande.

Og vi ved allesammen hvor godt det går med det...https://www.version2.dk/artikel/politiet-drukner-uopklarede-it-forbrydelser-man-har-ikke-vaeret-tilstraekkeligt-forudseende

Ved siden af privat hacking er statshacking og det laver alle. Destruktiv statshacking er blot en anden form for krig.

Jep, og der er stor forskel. En seriøs statsaktør er ikke dum nok til at afsløre capabilities ved at lave petty ransomware attacks ol., så den slags aktiviteter må i udgangspunktet antages at være privat. Et ordentligt statsangreb udføres kun 1 gang. Se Stuxnet for et klasse-eksempel.

Det er ikke blot mig der siger ovenstående. Det er vestlige efterretningstjenester generelt. Også danske. Men jeg ved godt du har et soft spot for Putin. Guderne må vide hvorfor.

Jeg har en kraftig aversion over for bullshit. Og jeg er næsten ved at drukne i bullshit når "vestlige efterretningstjenester" som du kalder dem, hælder bullshit ud i hovedet på folk. Perfekt eksemplificeret gennem f.eks. førnævnte serial-løgner Clapper gennem sin nye rolle som senior national security analyst for mainstream-medier som CNN. Eller når Pompeo griner og soler sig i sine egne ord, mens han fortæller om sin tid som CIA-chef: https://www.youtube.com/watch?v=DPt-zXn05ac

Kan kun igen anbefale Mearsheimers værk "Why leaders lie", som anses for at være det primære akademiske værk på området: Du kan ikke lyve overfor folk der ikke stoler på dig. Jo større tillid, jo større løgne kan du fortælle. Og præcis DERFOR er propaganda noget man gør ved sine egne.

Så når bullhornet går igang og man via google kan konstatere pludselig opblomstring af talløse Newz-hits om "Weapons of mass dest..." nej, undskyld "100.000 soldater", så bliver jeg bekymret. Ikke over de 100.000 soldater (hvoraf over 70.000 har stået der siden 2014), men over at vi nu skal sælges endnu en krig. Og storsælgeren Berlingske, der typisk har 5-7 store billeder af militær-materiel eller -folk på forsiden HVER DAG for tiden.

Og jeg har ikke et soft spot over for Putin. For det første har jeg respekt for folk med atom-våben, og for det andet mener jeg i lighed med chefen for den tyske flåde Kay-Achim Schönbach, der for nyligt sagde op i protest over den dorske politik vi fører, hvor vi styrker vores sikkerhed på bekostning af andres; At vi er nødt til at udvise respekt i forhandlinger, hvis vi vil have noget ud af dem.

Men jeg takker naturligvis Slette-Mette for netop at have malet en nuklear skydeskive på ryggen af os danskere med sin nye unilaterale "sikkerhedsaftale", og glæder mig til at byde vores nye besættelsesmagt velkommen.

...

Og nu vi er ved Mearsheimer, så fandt jeg lige den her.. Fra 2015 (et år efter Maidan) så vi har glæden over at kunne vurdere sandhedsværdien i baglysets klare skær: Hvorfor vesten selv er skyld i Ukraine konfikten. https://www.youtube.com/watch?v=JrMiSQAGOS4

15. februar kl. 08:12
Vestas-kunder afpresses på darkweb efter ransomwareangreb

Mange mener at når hacking, malware, randomware, etc. kommer fra Rusland så det fordi russerne sjældent går i kødet på dem så længe de ikke angriber Rusland & co. Det er ikke mig der siger det; det er almindeligt anerkendt i branchen.

Jep. Det er fordi hacking udelukkende er en russisk aktivitet.

Der findes ikke hackere andre steder, da motiverne og incitamenterne for hacking er nemlig noget kun russere finder interessant. Vi ved det bla. fordi James Clapper som er kendt for at være måske verdens ærligste og hæderligste mand og tidligere NSA direktør for nyligt har sagt til NBC om russisk hacking: “And just the historical practices of the Russians, who typically, are almost genetically driven to co-opt, penetrate, gain favor, whatever, which is a typical Russian technique."http://www.nbcnews.com/meet-the-press/meet-press-may-28-2017-n765626

Og når man tænker på alle de uhyggelige angreb på usa og den vestlige verden, som kun efterretningstjenester kan se tydeligt (hacking, cubanske diplomat-hjernestråler osv). Så er det godt og trygt at vide, at vores beskyttere har styr på what-s-what, og at verden er så sort/hvid som et skakbræt.

14. februar kl. 14:37
Koks i Kørekort-appen: Opdatering slettede brugeres data

Tjah --- stk. 1 siger at det digitale kort er et supplement.

Supplement, all right. Eller med med andet ord; Egnsstøtte.. Specifikt til Gærtorvet 1-5.

9. februar kl. 13:07