Tom Nielsen

Derfor gik det galt for EFI-systemet

Vi jo vandt EM i 92! Hvordan kan vi fejle med EFI?

16. oktober 2015 kl. 10:54
'Silicon Valley' er tilbage i topform efter forrygende finale

Dødsfaldet i serien hænger dog sammen med at skuespilleren døde i virkeligheden.

28. april 2015 kl. 17:12
Politiet sparer 78 millioner kroner om året med 35.000 QR-koder

Sådan! Når det simple har sex med det smarte og de får en baby kaldet QR-koder.

19. marts 2015 kl. 18:53
Sådan sletter du dine data mens myndighederne slås om omstridt database

Det løber mig koldt ned af ryggen, når jeg overvejer hvor sandsynligt dit satiriske indlæg faktisk er.

19. marts 2015 kl. 10:42
Advarsel: Solformørkelsen kan ødelægge dit mobilkamera

... Aldrig sæt brightness til 100.

18. marts 2015 kl. 10:44
Nets fyrer hver 10. medarbejder

2500 medarbejdere total / 220 medarbejdere fyret = hver 11.36 medarbejder fyret.

Jeg ved at det er en irriterende pedantisk detalje, men der er nu relativt stor forskel på om hver 10. eller hver 11 medarbejder er blevet fyret (250 vs 220) - lige meget hvor meget man elsker runde tal.

11. marts 2015 kl. 14:09
Politiken udelukker abonnenter

jeg følger med i temmelig mange nyhedssider online, jeg har ikke så meget imod at betale et enkelt sted, men det bliver dyrt hvis den her trend spreder sig.
[...]
...jeg føler ikke meget for at støtte disse betalingsmurer der begrænser adgangen til indhold på nettet...

Antallet af personer med adblock-plugins er kraftigt stigende, og de skal trods alt tjene deres penge en på en eller anden måde. Så medmindre du har en alternativ forretningsmodel, ser jeg ikke nogen vej uden om. Selv en evt. statstøttet forretningsmodel ville være mindst lige så problematisk :-)

9. marts 2015 kl. 09:04
USA og Kina skændes om nye krav til software-bagdøre
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
USA og Kina skændes om nye krav til software-bagdøre

Jeg har nu hverken lyst til at købe software hos kineserne eller hos amerikanerne (i den grad det nu kan undgås). Det er sikkert meget lukrativt for deres vækst, når resten af verden undgår at handle med dem.

5. marts 2015 kl. 09:12
Ny app garanterer krypterede samtaler og beskeder mellem Android og iOS

Man kan ikke stole dem der har skrevet softwaren de printer det du ser på skærmen. Der er så mange parter inde over.
Selv grafikchippen eller dit display kan være manipuleret.

Derfor kan man godt gøre det svært for dem der vil overvåge, samt sørge for at de skal bruge flere ressourcer på det. Selv NSA har begrænsede ressourcer, især hvis de tvinges til at skulle målrette deres overvågning.

3. marts 2015 kl. 13:44
Pakistanere skal afgive fingeraftryk for at beholde mobiltelefoni

Er der nogen der kan svare på, hvordan det vil fungere, når turister og andre udlændinge skal på mobilnetværket?

25. februar 2015 kl. 13:20
Ny terrorpakke giver FE flere beføjelser end NSA

Enig. Men indtil at folketinget indser problemet og får gjort noget ved det, håber jeg stadig at de, som der er lige nu, har et internt kontrolsystem der forhindrer misbrug.

25. februar 2015 kl. 10:55
Ny terrorpakke giver FE flere beføjelser end NSA

Hvor voldsomt det end lyder, finder jeg det ikke utænkeligt, at efterretningstjenesternes magt gennem overvågning, er nået dertil, hvor den forkerte person med tilstrækkelig adgang, godt kan vælte en regering, miskreditere politiske modstandere eller i høj grad påvirke den politiske dagsorden.

Jeg håber godt nok at de har styr på deres logningssystemer, samt har grundig intern kontrol af hvem der anvender midlerne og til hvad.

Min pointe er, at en ting er overvågning af befolkningen, en anden ting er, hvis samme overvågning misbruges af efterretningstjenesten mod magthaverne eller misbruges af magthaverne mod oppositionen. Hvis man kigger på Rusland, anser jeg det ikke som et særligt ekstremt scenarie.

Dog har jeg trods alt stor tillid til det nuværende system, men det er en grim retning vi bevæger os i.

25. februar 2015 kl. 10:25
Lenovo taget i at installere adware på spritnye computere

Og jeg er sikker på at det også hjalp Lenovo med at finde penge på deres bankkonto på en meget visuel måde. Det er sørme godt at vi kan hjælpe hinanden.

19. februar 2015 kl. 09:20
Politiet efter terrorangreb: Vi vil have register over overvågningskameraer

En naturlig videreudvikling af et sådan register vil for mig at se, være at Politiet har direkte adgang til videoovervågningsdata. Det vil gøre det nemmere og hurtigere for Politiet. Der er selvfølgelig spørgsmålet om dommerkendelse, men helt ærligt...hvor mange af de, der har udleveret videomateriale til Politiet i den seneste terrorsag, har forlangt at se en dommerkendelse? Og videoovervågning foregår jo på offentlige steder og overvågningen foregår lovligt - da den jo er registreret - så dommerkendelse? Er det i virkeligheden nødvendig?

Hvis der er en privatperson der ejer kameraet, kan han jo vælge ikke at være på nettet, lade være med at give adgang til kameraet, nedtage kameraet. Registeret er ligegyldigt, hvis de faktisk ville indføre den totalovervågning du snakker om. Selve ressourcerne det ville kræve i praksis at oprette og organisere livestream af alle overvågningskameraer, vurderer jeg urealistisk.

Så vidt jeg ved, bliver en gennemsnitsdansker registreret i 100-150 forskellige registre gennem et liv, men det faktum synes jeg ikke er et godt argument for at oprette flere.

Det er heller ikke et godt argument for ikke at oprette flere register, bare fordi der er mange i forvejen. Nogle af registerne tjener gode formål. Jeg har givet gode grunde til hvorfor der bør være et register over overvågninskameraer, nu er det din tur til at give gode grunde til hvorfor der ikke bør være et register.

18. februar 2015 kl. 20:39
Politiet efter terrorangreb: Vi vil have register over overvågningskameraer

Jeg mener at politiet (inkl. PET) allerede har nok information til at spotte at her er en mulig terrorist. Det er mit argument, derudover mener jeg at det er tidsspilde med et kameraregistrer.

Der er dog forskel på hvor hurtig denne information er tilgængelig. Dette er ren spekulation, men hvis de hurtigere kunne finde frem til den relevante videoovervågning, finder jeg det på ingen måde utænkeligt, at gerningsmanden kunne være blevet fanget hurtigere og derved undgået drabet på Dan Uzan og de sårede politibetjente. Derfor mener jeg ikke at det er tidsspilde, og der skal derfor vægtigere argumenter til.

Et overvågningskamera svarer til et forkert indstillet sidespejl på en fremadkørende bil. Det viser fortiden og det er overhovedet ikke sikkert at kameraets vinkel, billedets kvalitet, belysning og opløsning overhoved kan bruges til et efterforskningsformål.

I dette tilfælde fraholdt det ikke politiet i bruge overvågningen til at afgøre hvilken taxa gerningsmanden tog og derved hvor han boede. Jeg er ikke fortaler for offentlig videoovervågning. Jeg er fortaler for af at den videoovervågning der alligevel finder sted bliver registreret.

Hvis jeg skulle sætte et kamera op skulle det yde værdi for mig og det gør det ikke hvis det overvåger offentlige områder. Det skal overvåge min ejendom og derudover er det, så vidt jeg ved, ikke lovligt at opsætte kameraer med det formål at overvåge offentlige områder som f.eks. fortovet lige ud for min ejendom. Det skal have en vinkel så det kun lige er fordøren som optages.

Som jeg husker det, var det det videoovervågningen på kildeskolens grund, der fangede at gerningsmanden tog en taxa. Umiddelbart ser jeg ikke noget problem her, medmindre denne overvågning brød loven. Hvis gerningsmanden løb igennem din have, kunne det være relevant for politiet at se hvilken vej han løb, og om han havde afskaffet sig med våbnet i denne forbindelse.

Så hvis et sådan registrer fandtes, så vil det vise at langt de fleste kameraer peger væk fra det som er interessant, i efterforsknings sammenhæng.

Pointen er netop hurtigt at kunne finde frem til dem som er interessante. Medmindre du bare generelt vil forbyde politiet at anvende overvågning overhovedet. De er ofte de viser billeder er gerningsmænd i nyheder mv., fanget via videoovervågning, der fører til en anholdelse.

Forudsat at et sådan registrer eksisterede, skulle politiet stadig kigge mange timers video igennem og uden f.eks. automatisk ansigts- og nummerpladegenkendelse duer det ikke med ”hurtig spooling fremad”. Derfor slipper politiet ikke for fodarbejde.

Det er der ingen der påstår. Men med et register kan de meget målrettet finde frem til, samt udvælge, de relevante videoer. Dette bør gøre deres fodarbejde betydeligt lettere, hvis brugt korrekt.

Prøv og læs hvad det er de skriver i aviserne – politiet er ved at KORTLÆGGE hans færden. Det hjælper det registrer alligevel ikke med.

Det hjælper da i høj grad med det. Overvågning på de steder de ved hvor han har været, kan præcist bekræfte hans færden og var det der i dette tilfælde gjorde, at de fandt frem til hans bopæl.

Hvis det nogensinde skal være noget værd med kameraer overalt, skal de realtime opdaterer politiets databaser – med indbygget ansigtsgenkendelse og personfølge egenskaber, således at personer kan følges i real tid og helst også med realtime integration til mobiltelefonernes GPS oplysninger, samtaler og internet trafik.

Igen jeg har intet sted påstået at der skal være kameraer overalt. Jeg snakker om registrering af kameraerne. Dine stråmænd er i bedste fald intellektuelt uærlige. Og nej det er overhovedet ikke nødvendigt med realtime videoovervågning overalt, og det er der heller ikke nogen der har ønsket her.

Jeg spørger igen. Giv en konkret problemstilling i forhold til registreringen af kameraerne.

Plus, jeg er fortaler for at denne registrering skal være offentligt tilgængelig. Der findes med garanti også private mennesker, der misbruger "privat" overvågning. Et offentligt register kan hjælpe med at forhindre dette, samt kortlægge omfanget af en egentligt overvågning.

18. februar 2015 kl. 20:28
Politiet efter terrorangreb: Vi vil have register over overvågningskameraer

Hvis den sidste del bliver offentligt tilgængelig vil terrorgrupper muligvis kunne true sig til fri passage til og fra et gerningssted.

Det scenarie anser jeg dog som langt mindre sandsynligt end selve risikoen for at en terrorgruppe skulle angribe. Men stadig godt med nogle out-of-the-box eksempler på misbrug.

18. februar 2015 kl. 17:28
Politiet efter terrorangreb: Vi vil have register over overvågningskameraer

Informations register ligger i privat regi udenfor politikernes umiddelbare indflydelse. Dermed giver løsningen ingen mulighed for nogen form for glidebane for politikerne.

Men hvorfor skal det være uden for politikernes umiddelbare indflydelse? Jeg vil bare gerne have et konkret problematisk eksempel.

Vi har allerede registre, som ikke er offentligt tilgængelige, fx strafferegisteret. Det kunne også sagtens misbruges af politikerne mv. Dog tror jeg de fleste mennesker er enige i, at det er en god idé at have strafferegisteret ... som også "gør politiets arbejde lettere".

18. februar 2015 kl. 17:21
Politiet efter terrorangreb: Vi vil have register over overvågningskameraer

Helt enig.
Men så er vi jo på den anden side af forbrydelsen og tidspresset er et andet. Så er der 12 timer til at samle video-materialet og 3 måneder til at kigge det igennem.

Derfor kan vi jo stadig godt undgå, at politiet ineffektivt skal gennemsøge området for overvågningskameraer, og potentielt misse nogen der kunne have hjulpet med opklaringen (uafhængigt om gerningsmanden er død i angrebet eller ej).

Jeg snakker ikke om at tilføre mere overvågning. Jeg snakker om at registrering af overvågning kan være et fint værktøj, der kan gøre opklaringsarbejdet lettere og endda forøge vores privacy, hvis gjort på den rigtige måde.

18. februar 2015 kl. 15:07