Erik Borgen

Google Chrome tapper dit batteri for strøm

Artiklen er direkte oversat fra engelsk, og oversætteren ved åbenbart ikke, at vi bruger komma og ikke for punktum, som i den engelske artikel. Det giver lidt mere mening. I øvrigt har jeg testet påstanden på min Windows 8.1 med seneste Chrome og Explorer 11 og kan på ingen måde verificere tallene.

15. juli 2014 kl. 17:51
Om få uger stopper NemID med at virke på Windows XP

Nu har Nets og Digitaliseringsstyrelsen kørt os rundt i manegen de seneste par måneder med deres pressemeddelelser. Og stort set samtlige banker har fulgt trop og fortalt deres netbankbrugere, at de skal opgradere deres styresystem (=købe en ny computer). Ellers kan de ikke gå i netbanken efter 15. juli. Enhver med bare en grundlæggende teknisk viden om IT, kunne sige sig selv, at der ikke ville ske noget 15. juli. Så hvad bilder disse såkaldte eksperter sig egentlig ind? De har sikkert opnået, at mange er styrtet ud for at anskaffe sig en ny PC. Og det er sandsynligt, at der blandt disse er en overrepræsentation af ældre mennesker, som måske ikke lige have forventet, at pensionen skulle bruges på en ny bærbar.

Jeg håber nu, at de samme virksomheder går ud og undskylder deres tidligere skriverier. Men det er jo nok naivt af mig. Vi ser allerede at Nets forsøger at tørre 'sagen' af på Oracle. Hvor lavt kan man synke?

15. juli 2014 kl. 15:30
Så kom NemID til mobile enheder - men Java-løsningen lever videre

Har testet adgangen via borger.dk -> e-boks. Det fungerer. Men man kan ikke logge på direkte via e-boks.dk.

Har bankerne meldt ud med hvornår de er klar. Har prøvet nordea fra en tablet - det fungerer ikke endnu.

2. juli 2014 kl. 13:24
270.000 NemID-brugere kan fortsætte på Windows XP - men bør opgradere

Hvis den nye NemId eller systemer som borger.dk, skat.dk, e-boks.dk og netbankerne ikke kan anvende den nye NemId i tide, så må det offentlige nødvendigvis udsætte deadline (1. november 2014) for tvangsdigitaliseringen. Der er nemlig mange, specielt ældre mennesker, som udelukkende har tablets eller iPads til rådighed. Og ingen vil vel påtvinge denne befolkningsgruppe at skulle ud og investere i en PC.

23. juni 2014 kl. 13:47
Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

Jeg er grundig træt af Windows 8. Mit liv er simpelthen for kort til at spilde mere tid på det. Derfor anbefaler jeg at man bliver på Windows 7 eller installerer Ubuntu, som opleves meget lig det, som stort set alle kender, nemlig Windows XP. Få private har behov for programmer, som kun findes til Windows.

23. april 2014 kl. 12:29