Robert Piil

Schweizere: Vi kan flytte gamle Cobol-applikationer ud i skyen

Der er ikke noget problem i at flytte og afvikle COBOL applikationer, problemet ligger et helt andet sted.

På de fleste større installationer ligger data (sikkert og godt) på mainframen, har man applikationer med heavy I/O eller opererer på store mængder data, så giver det problemer at flytte afviklingen af koden ud på en boks der skal flytte data over netværket. Desuden vil mange applikaitoner leve i et tæt samarbejde med andre systemer (både online og batch) på mainframen, og i hvert enkelt tilfælde skal man vælge hvordan man vil interface med de applikationer.

Hvis det skal lykkes at bibeholde performance, så kræver det ændringer i applikationerne, og så kan man overveje - som en anden også er inde på - om det smarteste virkelig er re-designe sine applikationer i COBOl, eller om det bedre kunne betale sige at skrive dem om i et andet sprog.

Jeg mener ikke engang COBOL er problemet, men derimod manglen på moderne test og -udviklingsmiljøer på mainframes. Der er eclipsebaserede udviklingsmiljøer tilgængelige. De er ikke helt på højde med andre platforme endnu, men det er på vej. Når de bliver tilgængelige tror jeg ikke på det er noget uovervindeligt problem at finde folk der kan vedligeholde eller udvikle nye applikationer.

6. juli 2016 kl. 18:10
Mainframen fylder rundt: 50 år og stadig en grundpille

Jeg vil tro der fulgte sådan en her med de første modeller :-) (Den var på vej til at blive smidt ud, da jeg faldt over den på arbejdet).

https://dl.dropboxusercontent.com/u/2044756/OS360.pdf

7. april 2014 kl. 20:15