Stefan Granholm

Hvilken anti-virus strategi vælger du til Windows?

Mine råd, som computer kyndig i over 20 år, samt egen computerbutik i 3 år !

 1. Altid brug betalings software, som bullguard, mcafee osv. Mine erfaringer som selvstændig Computer Butik er dog, at Norton, samt TDC/Yousee sikkerhedspakke kan lave problemer for din computer ofte, kontra de andre. I Tirsdags havde vi en helt ny variant, som ingen kunne detektere, end ikke Bullguard og F-Secure erhvervsversion. SÅ helt sikker bliver man aldrig. Dog er gratis ALTID bedre end ingen.

 2. Blokere adgang til p*rno hjemmesider - Det er oftest her at folk får det hårde snavs, så som politiet Danmark. Hold dig samtidig til lovlige hjemmesider og lovligt software.

 3. Supplere med at køre fx Malware bytes og Spybot hver 14 dage.

 4. En børnekonto kan være godt, men kan også give en del gener... Evt. lav parantal control med fx bullguard.

 5. Lav en backup når maskinen er sat op og køre optimalt. Brug evt. aomi backupper. Lav en USB stik, og gem "imaget" af backup herpå. Du kan således gendanne ved gener. Boot fra USB stik og vupti - så er den frisk. HUSK at aktivere windows INDEN backup.

 6. Kør noget backup. Hvis du fx. har bullguard, sæt den op til at backe alle dokumenterne, så går de aldrig tabt ved. evt ransomware krypterings angreb.

 7. Kør ALDRIG bare med gratis antivirus, du får ikke optimal beskyttelse. Jeg ser dagligt resultaterne af de gratis antivirus programmer som ikke virker særligt effektivt. Den ringeste er den fra Microsoft. Den er der MANGE malware programmer der deaktivere eller erstatter med sig selv. Dette ser jeg meget sjældent med andre programmer. Så selvom mange taler varmt for dette program, er MS version den mest udsatte og nemmeste at deaktivere, desværre.

 8. Kør ALDRIG AVG - Den har tendens til at smadre brugerprofiler.

 9. Hent ALTID programmer fra orginale sider. Hent fx. aldrig libreoffice andre steder fra end libeoffices officielle side.

 10. Antivirus test og resultater svinger til forskellige retninger, alt efter hvem der har betalt for tests. Der er mange menneskelige parameter i disse tests at de IKKE er særlige gode.

 11. Lad aldrig en "som tror de ved noget om computeren" hjælpe dig. De er nok de farligste personer, som lige har læst et eller anden i "komputer" bladet. Dem ser vi en del af.

1. februar 2015 kl. 14:36
Liberal Alliance-domæne overtaget af kineser

Lav nogle krav !

.dk domæne skal kun kunne registreres af danske firmaer og privatpersoner.

Lav et registrerings gebyr på 2000kr - hvor i den service at dk hostmaster kontrollere oplysningerne og verificere dem.

.dk domæner skal KUN kunne hostes på servere i danmark og danske udbydere.

Et domæne skal koste 1000kr / året.

5. december 2014 kl. 09:13
Microsofts Security Essentials får sidsteplads i antivirus-test

Peter -> Det er jo deres side, deres regler. :o)

At tolke det som seo backlink er en forkert fortolkning, det var blot for at vise nogle af de forskellige elementer og muligheder. Men med det samme er der nogle "sheriffer" der øffer.

MEN

Til de der læser, linkede jeg blot til en artikel omkring programmer. Da jeg har erfaringer med Billguard, Kaspersky, F-secure igennem mit arbejde, anbefaler jeg dem frem for gratis ting. Sund fornuft er desværre ikke altid nok :)

13. august 2014 kl. 21:00
Microsofts Security Essentials får sidsteplads i antivirus-test

Bare husk, hvad er godt i dag, kan være skidt i morgen :)

13. august 2014 kl. 10:08
Microsofts Security Essentials får sidsteplads i antivirus-test

En pakke er en samling af værktøjer som firewall, spyware detektor, ordentlig anti virus , osv. Det er desuden bedst at købe online da de så automatisk trækker beløb og fornyer så du altid er sikret.

Alle de gratis ting er KUN antivirusprogram. Norton er ved at trække deres betalings antivirus af markedet fordi de mener ikke en antivirus er nok i dag.

12. august 2014 kl. 21:42
Microsofts Security Essentials får sidsteplads i antivirus-test
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
Windows 8 klarer sig dårligere end Vista

Ved boot af windows xp, vista og 7 kan du vælge fejlsikret tilstand og andre muligheder der gjorde det var "nemt" at redde computeren i hvisse situationer.

5. august 2014 kl. 10:19
Windows 8 klarer sig dårligere end Vista

Sælger rigtig mange Windows 7 computere i min butik Hadsten Computer (hadstencomputer.dk) og sender også nogle selvom jeg ikke har nethandel.

Windows 8 er resultatet i at firmaet har gået efter sin egen "vision" frem for det kunderne ønsker, og så er der ikke noget "nyt" i windows 8, bortset fra en masse ekstra gejl som er lagt ovenpå en "windows 7" samt en masse stopklodser, 8.1 , 8.11 osv.

Bl.a. at aktivere du IKKE en 8.0 FØR en 8.1 opgradering, så virker din licens ikke...

Og så har de fjernet "f8" funktionen der kunne redde mange windows 7, samt deres mange forsøg på at "låse" bios. Virkelig ringe.

5. august 2014 kl. 09:20
Microsoft: 3 udgaver af Windows skal slås sammen til 1

Vil mene af EN udgave betød 1 Windows version i stedet for 6 som nu : http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions

Og de kan jo forsøge at arbejde på noget mere brugervenlighed...

23. juli 2014 kl. 15:45
Microsoft-brugere vælger stadig Windows 7 frem for Windows 8

Hvis du kender en med en defekt maskine, kan du bruge den windows 7 licens, du skal blot aktivere den via tlf :o) (kig evt. på genbrug) Så koster det gratis, men det kræver en ren installation for at virke optimalt

3. juli 2014 kl. 19:54
Microsoft-brugere vælger stadig Windows 7 frem for Windows 8

Og...
Hvorfor har næsten halvdelen af Windows 8 brugerne ikke opdateret til 8.1 ?

Når Micrsoft ikke gør det automatisk, og vælger at bruge "Windows Store" til 8.1 og gør det ikke muligt at hente pakken som man altid har kunne med SP til vista, xp og 7, spænder de ben for sig selv. (det ligger nok også at de vil påtvinge folk at registrere sig i en opgradering til 8.1)

Samtidig har vi jo set enormt mange fejl når man opgradere til 8.1 (ud over fejl der kræver at nulstille, så ser vi også nye maskiner der IKKE når at aktivere licens inden en opgradering til 8.1 så virker serial ikke og man skal nulstille pc).

Windows 8 er og bliver bare en fallit erklæring fra Microsoft, pga. deres evige trang til at udgive noget hver 3 år, i stedet for når produktet er klar til udrulning.

3. juli 2014 kl. 17:51
Microsoft-brugere vælger stadig Windows 7 frem for Windows 8

Nogle gange skal man opgradere, andre gange nedgradere ! Vi sælger rigtig mange nedgraderinger til en Windows 7 licens :o) Har ikke solgt en windows 8 licens i 5 måneder...

3. juli 2014 kl. 17:46
Microsoft udskyder relancering af start-menu til Windows

Classic shell er den letteste start menu og den er gratis samt ikke pakket ind med masse af crapware.

3. juni 2014 kl. 16:32
Symantec: Antivirus er død

Virus er ikke det store problem i dag, og vil man have antivirus er der mange gode gratis programmer.

Ransomware overhaler efterhånden spyware. Det bliver spænende og se, når de får mindre udvalg, om de så skærper programmerne... eller laver flere variationer af sikkerheds programmer.

Bruger selv F-secure PSB

Bullguard fx. har backupfunktion, hvilket er en opfindsom ting i pakken.

Stefan

9. maj 2014 kl. 21:24
Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

Jacob og Martin, jeg ved godt hvordan man læser og tolker og arbejder ud fra den fil ;o) Desværre oplever jeg alle disse fejl netop fordi jeg servicere mange private, og her får jeg ikke de maskiner som virker ! Og det er bare en tung en at arbejde med, og mindes ikke der var mange windows 7 fejl i SP1 opdatering. Andre argumenter står i mine forruge beskeder.

Bjørn : Baklager, kan ikke kravle ned på din kommunikations niveau.

29. april 2014 kl. 10:57
Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

Pelle - Har kørt alle forslået muligheder, sfc , DISM kommandoerne osv. Også de forslåete registrerings muligheder og afinstallering / reinstallering af ældre updates. Diverse programmer, fjernet sikkerhedsprogrammer osv. Updaten viser bare hvor mange gange den har forsøgt ! Det eneste er en re installation og det betyder windows 7 igen ;o)

28. april 2014 kl. 10:54
Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

Tog kærestens computer i går og ville ligger den 8.1 update ind.... Det vil den ikke, og slog jeg hjælpen op den gav mig, vil den have mig til at hente Windows Rediness tool, som kun var til vista og 7 det link den gav mig, samt det andet forslag var at lave en re installation.... Så i morgen får hun også Windows 7 (igen). Fejl : https://www.dropbox.com/sh/8r3agrwohber6uk/jTlzOwL0Hk#lh:null-Windows%208%20Fejl.jpg

28. april 2014 kl. 08:50
Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

Lige for at kommentere alt det skidteras der er på maskinerne, er grunden til vi selv har forskellige images liggende, vi aktivere på de windows 7 maskiner vi sælger. De er "rene" installationer, med adobe reader, flash, java, libre office og 95% opdateret windows netop for at undgå at kunden skal købe mere end computeren samt bøvle med alt det opsætning, dvs. de kan tilsutte pc og gå på netbank med det samme ;o) Desuden sker der meget få fejl. Jo mere bras installeret jo flere fejl vil ske.

Vi bliver ikke enige om windows 8 ;o)

btw. jeg har IKKE skrevet artiklen, skrevet en mail hvor der er blevet lavet en artikel ;o) Men det er godt skrevet !

24. april 2014 kl. 17:37
Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

Peter og Johnny, det er korrekt formuleret :o)

Trist at læse diverse nedgørrende, nedladende og mindre gennemtænkte svar og anklager uden hold, men der er heldigvis mange gode svar også.

Men hvis version2s journalister er så dårlige, hvorfor så være her på siden ?

Fokus er jo blot endnu en fejl i Windows 8 sagaen ! Det er det der er kernen :o)

23. april 2014 kl. 16:48