Lars Christoffersen

Minister om dansk mangel på it-folk: »Vi er meget opmærksomme på det«

Det er da ikke gratis for Danmark, at uddanne en masse andre?

Alle steder i hele verden koster uddannelse penge - for nogen skal jo undervise - og det skal som regel foregå i nogle dertil indrettede lokaler, som skal varmes op og vedligeholdes. Dem, som finder disse elever ude i verden - de såkaldte scouts - skal jo også selv have penge for, at pådutte os disse yderligere udgifter - som kun gør den allerede eksisterende aldersracisme værre.

Det er, at pisse på ledige danske it-ressourcer!

30. november 2021 kl. 14:36
Danmark er ved at tabe krigen om it-talenterne

Jeg er helt enig i, at det er et ikke-eksisterende problem, som tales op - udedlukkende af politisk motiverede årsager.

Version2 agerer jo blot mikrofonholder her. En direktør for en brancheforening, som udelukkende har denne politiske agenda.

Efter min opfattelse, er det blot storytelling, som det hedder i kommunikationsbranchen - hvis nogen forsøger at skabe et billede af en virkelighed, som ikke eksisterer - men, som man har interesse i, at foregive. -Og problematikken er hverken særlig kvalificeret eller konkret, om man vil, for, som vi alle har pointeret, er der mange forskellige typer it-folk. Og der findes uanede ressourcer af dygtige og uddannede it-folk i det meste af østeuropa, hvor jeg selv har arbejdet sammen en del fra, ved mange lejligheder - i flere forskellige virksomheder. Det er mange år siden, at der har været mangel på kompetente it-folk.

IT-branchens budskab er det rene og skære bullshit! -Alle, som har en vis alder, véd det. Aldersracisme, derimod. Den findes!

Virksomhederne stemmer blot i, med andre branchers budskab, om endnu billigere arbejdskraft fra lande, uden for EU. Der findes en del ældre, meget kompetente it-folk, som branchen desværre ikke vil ansætte længere. Den problematik så jeg hellere, at IT branchen tog op. For ressourcerne findes! -Så hvis de mangler, så er det jo bare, at annoncere, og så ansætte - uden, at skele til alder, eller geografi, for den sags skyld.

-Det er altså meget svært, at se problemet, som IT-branchen beskriver!

30. november 2021 kl. 14:17
KMD har igen et forklaringsproblem - og TV2 News fremføre fake news

Igen er TV2 ude som mikrofonholder med fake news for KMD.

Man har i følge TV2 News "200 åbne IT jobs hos KMD". Der er bare et problem - for de findes bare ikke!

For hvor ER de 200 åbne IT jobs, som der fremføres i indslag på TV2 News dd. ? På KMD's karriere portal ligger der 50 jobs, hertil 49 i Polen. Det er under 100. Så hvor er flertallet af KMD's såkaldte "åbne jobs"?
-Det virker temmelig bovlamt, hvis man efterspørger ressourcer i dén grad, at det skal på landsdækkende TV - og så IKKE at annoncerer de mange jobs? -Noget er galt hér - forklar gerne hvordan det hænger sammen!

Det hele er endnu mere grotesk, når man samtidig fyrer folk i store mængder. KMD's HR-direktør Michael Steen Holst, som også optrådte i TV2 News indslag, har - igen, igen - et forklaringsproblem!

https://www.computerworld.dk/art/254545/kmd-reagerer-paa-fyringsrygter-…

1. august 2021 kl. 17:42
Nedbrud for betalingskort og Mobilepay ramte hele landet

I bund og grund er det fordi vi har nogle politikere, som ikke aner hvad der foregår - her specifikt Simon Kollerup.

Simon Kollerup går tydeligvis mere op i egen velfærd, end i borgernes. Hvis man vælger at sætte sådan en personage ind som erhvervsminister, så undrer det mig ikke, at monopolet består...

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE7430265/Socialdemokrat-kritiseres-for-boligfinte/

https://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/politiker-finten/5458719

Det er f.eks. også ret vildt, at den danske stat reklamerer gratis for Mastercard på samtlige indbetalingskort, hvor "Betalingsservice" oplysninger findes fortrykt... men det er der jo ingen, som tænker over.

14. juni 2021 kl. 08:56
Nedbrud for betalingskort og Mobilepay ramte hele landet

Det virker da temmelig absurd, at man har løst et problem, selvom man ikke ved, hvad problemet var...

Er der andre, som finder udtalelsen mærkværdig?

14. juni 2021 kl. 08:43
Danmark får digitalt coronapas

Den debat kørte hurtig af sporet. Hvem véd reelt noget om teknikken? Hvem vandt udbud herhjemme, hvis det er rigtigt, at de enkelte ælande selv skal udvikle deres egen del? Hvem skal udvikle den anden del - eller er det eet samlet system, til alle EU lande?

-Vi er temmelig ringe informeret, synes jeg. Jeg er i hvert fald, ift. dette.

Er der nogen som kan bidrage med fakta?

Og ja tak,. god idé herover -Hvis Version2 kunne kigge på det. -Det plejer at være en god ting, til at få kastet lidt lys over mørket . -Og tak for det, i øvrigt :-) Også til PH :-)

14. maj 2021 kl. 20:20
Ursula von der Leyen slår fast: Europa skal føre an på det digitale – ellers bliver vi tvunget til at følge andre

Ursula er jo erfaren - og tyskerne er mest kendt for, at være 15 år bagud med andvendt IT, og bruge fax endnu.

Men det er da en god idé Ursula har! Man må ikke grine den i hjel.

-Lad os håbe, at kineserne vil holde en frivillig pause på 20 år, så vi kan få lejlighed til, at komme op på siden af dem?

Måske har Ursula ikke været i Kina siden hun studerede?

17. september 2020 kl. 22:48
It-blodet flyder: Statens it fyrer hver tiende medarbejder i mystisk spareøvelse

Komunne og stat skal da administreres fra østeuropa. Naturligvis. Som skatteborgere er vi vel interesseret i at drive nationens administration billigst muligt - nøjagtig lige som de "dygtigste" private virksomheder.

Hvorfor skulle kommunal og statslig administration ikke også kunne blive MEGET BILLIGERE, ligesom alt andet kan - ved at blive drevet alle andre steder fra - end hér, hvor vi har nogle af verdens dyreste medarbejdere?

Lad stat og kommune få de samme "fordele" som de virksomheder har, som har outsourcet deres arbejde. Hvorfor ikke? Jeg bryder mig faktisk slet ikke om disse nationalsocialistiske tendenser, som tilsyneladende hersker i statsligt- og kommunalt regi. Vi kan reducere lønudgifter med 2/3 hvis vi rykker på det hér. Måske kunne pengene bruges til minimumsnormeringer, hvor man pt. mangler ca. 4,5 mia. Det vil da også være fint, hvis vores børn allerede i vuggestuen kan blive fire-fem sproglige, med en række nye slaviske kompetencer - som de kan få glæde af, senere i livet. Vi har ikke råd til disse mange dyre danske ressourcer. Enten "må vi tilpasse os - eller også må vi lukke". Det plejer at være et gangbart argument.

Det vil også være smart, hvis man sparer de penge man kan - ved, at italesætte "sparerunder" og fyre de allerede ansatte og erfarne ældre ressourcer, og i stedet ansætte en masse studentermedhjælpere og nydimmiterede, vhor man nemt kan sortere alle over 34 fra ved ansøgninsgrunder, som KMD f.eks. blev afsløret i. Sådan opereres stort set alle IT virksomheder i dag. Der har været mange "sparerunder" hvor samme virksomheders ledelser i samme moment har fyldt egne lommer med både to- og tre cifrede millionbeløb. Det er sådan man "sparer" smart.

PROSA er ude nu, og påtale de stadigt mere groteske påstande om, hvor mange it folk vi mangler, som gør at vi "er nødt til" at få en masse udefra - som skal have fordele - for at "vi kan tiltrække dem". Finansforbundet er tavse endnu - men den tavshed er jo naturligvis købt.

Man brækker sig over denne udvikling, men det er vejen frem - tilsyneladende. Hurra for EU! Skod med skod på.

17. september 2020 kl. 22:30
Lone hacker Bang & Olufsen: »Jeg går efter de samme sårbarheder som de kriminelle«

Det er jo paradoksalt, når man snakker om design.

-Hos B&O er det næppe design af sikkerheden i deres IT-systemer - som jo primært er interne administrationssystemer - som truer virksomhedens eksistens; Det er designet af deres egne produkter.

17. september 2020 kl. 17:03
Dansk sikkerhedsguru laver egen spoofing-tjeneste: »Det er nemt og uhyre effektivt«

Jeg demonstrerede lidt før årtusindeskiftet, for et par IT-kyndige politifolk, hvor nemt, det var, at tilgå deres server hos CSC og f.eks. sende en mail, som jeg gjorde, hjemme fra egen stue - vel, at mærke UDEN, at spoofe - men direkte fra hestens egen mund... De havde alstå særdeles god tid til at rette op, inden anakata kom på visit - men det var nok ikke så interessant dengang.

Henvendelser om lige så seriøse breaches i den finansielle infrastruktur til PET resulterede i ingenting. Vi har også det systemiske råd - og visse sikkerhedsfolk - hvis fornemmeste opgave det er - fornemmer jeg, at lukke øjnene - så ingen i toppen af den givne organisation inkrimineres af belastende viden. De VIL jo ikke vide noget, for hvis det går galt - så vil nogen jo pege på dem, som ansvarlige. Nationalbanken optræder hér, på flere måder, som nyttige idioter, men det overrasker mig ikke.

Imens kan vi vente på en reel whistleblower ordning, som ville gøre det muligt, at sikre vores allesammens infrastruktur langt bedre end det sker i dag, hvor man tilsyneladende også er helt blind for, at det ofte - hvis ikke oftest, er desillusionerede tidligere medarbejdere, som er blevet behandlet som skidt - som hævner sig.

I rest my case... for a while @ 1east ;->

16. september 2020 kl. 16:54
Vi klager til Erhvervsstyrelsen

Jeg vil bare gerne sige tak fordi, at du tager dig tid til at gå i front med dette. Der er rigtig mange overtrædelser af den slags, og jeg har samme opfattelse af styrelsens kompetencer og vilje.

12. juni 2020 kl. 13:38
DF vil dele billeder af butikstyve på nettet: »Vi er helt ude på et skråplan,« siger en advokat

Det kan undre, at advokater i Danmark, som regel er på de kriminelles side i samtlige debatter om retssystemt. I England sker det ofte, at kriminelle fanges - netop pga. overvågning lægges på nettet. Hvorfor skulle det være "et skåplan", at gøre det samme i Danmark?

Der er jo ingen dom, fordi der offentliggøres et billede. -Men det kan føre til en dom. Det er utrolig nedbrydende for vores tillid til retssamfundet, når kriminelle igen og igen kan slippe for straf pga. simple procedurefejl eller ganske enkelt pga. langstrukken sagsbehandling. Hvad er det for en tilstand af ligegyldighed overfor- og negligeren af vor retsfølelse?

Noget tyder på, at jurister i dette land, lever i en selvvalgt paralelforskudt virkelighed, hvor fortolkning af lovstof som regel strækkes til det helt ekstreme for, at "bekytte" kriminelles "retssikkerhed". Vor andres tillid til retssystemet er åbenbart irrelevant.

Der kunne være brug for, at jurister kan anklages og dømmes for, at udøve landskadelig virksomhed, når de igen og igen tolker vores lovgivning til fordel for kriminelle - mens samtlige borgere måber over, at det kan lade sig gøre. Hvad foregår der i hovedet på disse jurister? Er de komplet ligeglade? -Og hvis de har ret i, at vor lovgivning virkelig er så ineffektiv, som den ofte lader til at være - hvorfor gør man så ikke noget ved det? Foreslå dog HVORDAN vi kan tillade at offentliggøre billedmateriale, i stedet for, at snakke om "skråplan". Selvfølgelig er det ikke et skråplan! De mennesker, som offentliggøres på videomateriale må jo stå til ansvar for deres handlinger. De dømmer sig selv - det er jo ikke offentliggørelsen, som "dømmer" dem - men deres egne handlinger! -Og efterfølgende forhåbentlig også en dommer, som har tid imellem bijobberitet.

Det er virkelig trættende at advokater herhjemme konstant råber "vagt i gevær", hvis en kriminel risikerer at blive dømt for at forhold, som vedkommende har begået. Advokater bør tænke sig om, inden de råber op - igen og igen. Vi har et samfund som i forvejen er et tag-selv-bord for kriminelle fra hele verden - netop takket være disse slappe jurister og deres pladder-humanistiske holdninger til dét, som alla andre kan se, er helt himmelråbende galt. VÅGN NU OP TIL ET NYT ÅRTUSINDE, KÆRE ADVOKATER! I har været en hæmsko for retfærdighed for alle danske skatteydere igennem hele vores liv. Senest med Britta Nielsen sagen, hvor man kun finder fem millioner, trækker på skuldrende af resten - og giver en dom på latterlige seks år og seks måneder - for helt sindsygt mange og grove forhold. Åhh, jo - man får jo rabat, når der er flere af samme forbrydelse. Men hvorfor ikke dømme seks år for HVER ENESTE måde - af de 12, som der er blevet svindlet på? -Og så lægge årene sammen? Hvad er den juridiske forklaring? Er det fordi det kun er BELØBET det handler om? - Jamen, så giv hende 360 år - eet for hver årsløn, som hun har svindlet sig til.

Vi må hurtigst muligt få juridiske vurderinger, fortolkninger og domme overtaget af AI og maskinlæring. Jurister i mange af denne slags sager er jo simpelthen defekte! -Om det ermangler i deres uddannelse herhjemme - eller om det er fordi de tjener mest på kriminelle, er jeg ikke i stand til at bedømme. Men vort retssytsem er jo ganske enkelt brudt sammen - allerede for mange år siden. Utroligt, at man vil betegne noget som et "skråplan" - når det, i andre lande, som vi sammenligner os med - NETOP er medvirkende til, at opklare utroligt mange forbrydelser, som eller aldrig ville være løst. Hvordan får Britta Nielsen i øvrigt råd til, at betale sin dyre teater-advokat? Gær hvor pengene kommer fra!

Hvorfor er dansk retspraksis og danske jurister/anklagere så ineffektive og utidssvarende? Dén diskussion vil jeg meget hellere have! Vi gider ikke høre mere om forbryderes retsikkerhed! Lad os hellere høre om, hvordan retsskafne skatteborgeres indtægter kan bruges på velfærd frem for champagne, galopheste og børneporno!

20. februar 2020 kl. 08:38
Volkswagens spec. creep er et kulturproblem

Jeg har også haft en italiensk prototype tæt inde på livet. Med fire hjul. Need I say more? Jeg har tit ønsket mig, at de som bestilte IC4 havde haft samme erfaring.

3. oktober 2015 kl. 22:02
IBM Mainframes er en sikkerhedsrisiko

Man må blot konstatere, at det hverken er viden om RACF eller indbygget sikkerhed i hardware, som belaster hér. Diskussion på dette niveau er jo aldeles omsonst

15. maj 2014 kl. 15:36
IBM Mainframes er en sikkerhedsrisiko

Enhver gammel systemprogrammør må tage sig til hovedet.

R 00, CLPA

15. maj 2014 kl. 11:58