Chresten Christensen

DDoS-angreb »på et helt andet niveau« rammer Ukraine

Ja de har fået et tilbud, de ikke kan afstå..

24. februar kl. 13:56
Realistiske fejlrater i databehandling

Teleselskaberne har ingen interesse, i at give korrekte oplysninger, da det ikke er i deres forretnings model, det eneste DATA de har interesse i er de DATA, som kan afregningen til kunderne i form af telefon-regninger, her kræves korrekthed i regningen. Mens de DATA til det offentlige, er der ingen krav til korrekthed, dette synes måske lidt mærkelig, men her skal man tage i betragtning at dette er en politisks beslutning fra Folketinget.

4. oktober 2019 kl. 22:01
Svenske nationalbank: Vi vil udvikle et teknisk forslag til en e-krone

Er den manglende sporbarhed ikke en af begrundelserne for kryptovalutaer?

Nej transaktionen kan spores på block-chain[ref1], der er andre krypt mønter hvor der er muligt at sløre transaktionerne[ref2]. Det er muligt, at lave mange forskellige betalings systemer, men i den sidste ende kommer det and på, om du ønske fuld råderet, over dine penge, eller det skal være; Staten, banker, eller virksomheder, der skal have denne ret...

  1. Hvis pengene står i nationalbanken,bank,virksomhed ; kan der lukkes for konto
  2. Hvis de er på en konto på din PC eller mobil; er det kun nødvendig med en forbindelse til internettet, få at kunne bruges.

[ref1]=https://www.google.com/search?&q=bitcoin+tracking+how+to [ref2]=https://en.bitcoinwiki.org/wiki/CryptoNight

27. oktober 2018 kl. 11:57
CFCS: Cyberkriminalitet og spionage udgør stor trussel mod dansk energisektor

”gasledningsprojekterne Baltic Pipe og Nord Stream 2,« fremgår det af trusselsvurderingen”

Var det ikke USA der var imod ”Nord Stream 2”. Kan det tænkes at US hacker DK… :):D

6. september 2018 kl. 12:23
Walisisk politi har succes med ansigtsgenkendelse

fra politi; "vil det efter Rigspolitiets opfattelse forudsætte en række nærmere principielle og juridi- ske overvejelser, herunder om anvendelsen vil være i overens- stemmelse med retsplejelovens regler og de regler om databe- skyttelse, der finder anvendelse for dansk politi."

Mon ikke det er det samme, som at sige det gør de ikke PT. Elle lyver de for ministeren ??

REF = https://www.ft.dk/samling/20171/almdel/reu/spm/926/svar/1505668/1928805/index.htmref google.com = site:www.ft.dk "billed genkendelse person identifikation"

30. august 2018 kl. 12:59
IDA: Software-leverandører skal gøres ansvarlige for fejl og sårbarheder

Det kommer jo meget an på hvordan love udformes... Så længe vi ikke har noget konkret at forholde os til, blive det svært at diskutere det. Men begge mulighed er absolut mulige. At man kan blive ansvarlig for open source eller ej. :)

28. august 2018 kl. 14:01
IDA: Software-leverandører skal gøres ansvarlige for fejl og sårbarheder

Det meste open source; jeg har set har en klausul, der sige noget i retning af; ”ingen garanti”, ”ejet ansvar” og osv Så open source give netop ingen garanti. Dersom der ikke sker noget salg er det heller ikke et produkt, men mere en personlig tilgengivelse.

ref : https://opensource.org/licensesref : https://www.google.com/search?ei=&q=open+source+rights

28. august 2018 kl. 13:07
Dansk datalogiprofessor: Det er pressens skyld, når det går galt i offentlige it-projekter

Det er pressens skyld; det eneste jeg kan finde der er pressen skyld er [atea] sagen Jeg ved ikke hvordan han(Stephen Alstrup ), mener det er pressen skyld, det er ikke mage eksempler han giver. Mon ikke har er ude i et helt andet æren, det tyder på at der er et blødt punkt her. Der kan være en guldgrube for undersøgende journalister, til at finde oplysninger her mellem privat offentlig opgaver.

ref [atea] = https://www.google.dk/search?q=atea+svindel

26. august 2018 kl. 11:29
Fhv. CPR-chef til Lars Løkke: Sundhedsplatformen er en større skandale end IC4 og EFI

Rundt og rundt kør karrusellen.

Måske skal man gå en andel vej end man hidtil har gjort. De er noget der tyder på at de politiker og burekrater, ikke magter at styre den opgave, som digitaliseringen giver . Brug noget mere open source og en let tilgængelig DATA og API, ved at lave en test DB med EPJ data som er total Anymoriseret eller mixet så det ikke er muligt at ekstrahere person data. Så man har et test/udviklings server/systemer og et produktions server/systemer. Så kan man udbyde en ny opgave/job/brug på test systemet forholdvis sikre uiden alle har tilgang til rigtige person data
Og brug det nye standart system for cloud :: https://datatransferproject.dev/Og kræv at data er i Danmark.

Ref;https://www.version2.dk/artikel/konsulent-stort-epj-udbud-region-syddanmark-praeget-at-stor-uvidenhed-1072188https://www.digitaliser.dk/group/375186https://www.version2.dk/artikel/it-chefer-en-national-epj-er-noget-skidt-17879https://twit.tv/shows/security-now/episodes/673?autostart=false

12. august 2018 kl. 13:18
Apple til Kongressen: Vi aflytter ikke vores brugere

Rent teknisk er enheden, nød til at optage lyden, for at kunne genkende aktiverings ordret (hej siri), så at sige at den ikke optager lyd, er i den forbindelse forkert, men hvis der menes i forbindelse med kommunikation, til en server er det rigtig. Nu kan man også ændre aktiverings ordret til noget andet for eksempel ”bombe”, ”terrorist” og ”fuck US” osv. Så der er absolut muligheder, for at enheden overvåge personer i dets nærhed. Når man også tage i betragtning alle de love og regler USA’s kongres har udstyret NSA og efterretnings væsen med, er det absolut sandsnyligt at de er indblandet her. Ellers ville de ikke gøre deres arbejde.. :)

9. august 2018 kl. 13:35
IT-folk og Politik

Hvis jeg har forstået det rigtig så sige du(PHK)at; for at sikre vores frihedetigheder, så skal vi opgive dem, for at sikre statens behov, det lyder som rent SOVJET Nu er jeg ikke jurist men, den primære argument i §29 stk 2:, er his rights and freedoms hvilken , må have høje betydning en det sekundære the just requirements of morality, public order and the general welfare. Men mon ikke der er en lille provokatør i PHK :)

6. august 2018 kl. 20:24
‘Naivt’ Datatilsyn kontaktede Randers Kommune om problemer med hovsa-mails allerede i 2013

LoL ! Når vi er ude i den tåbelige augmentation. Så kan Anders.dk vil lige så godt melde Randers kommune for at ha lavet en E-mail spam bot der kan sende e-mail til anders.dk

6. august 2018 kl. 09:47
Kommuners ukrypterede mail-svipsere er ‘dybt ulovlige og tegn på umodenhed’

I denne sammenhæng skal; fejl sikker navn forstås som et navn, der ikke er nem, at indtaste forkert . Det kan gøres ved hjælp af, at forlænge navnet, til for eksempel ; @kommune.randers.dk. Alle laver fejl, og når der er mange forskellige bruge, og der er tilstrækkelig, mange af dem. Så sker der, de type af fejl, der er set her. randers.dk ejer selvfølgelig, kommune.rander.dk, samt alle sub-domæner. Det vil også være lidt svært, for, foreksempel andres.dk at bruge, kommune.andres.dk, det vil evert tilfælde være intetsigende.

30. juli 2018 kl. 11:41
Universitet: Danske medier har et problem - persondata ender hos ukendte, eksotiske firmaer

Firefox har en tilføjelse, der viser noget af, hvad der foregår.

tilføjelse = https://addons.mozilla.org/da/firefox/addon/lightbeam/

22. maj 2018 kl. 18:46
Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabet meddeler...

Tja… Hvis man er en smule kynisk og konspiratorisk, kan man sige; at det er en gave til spioner , snager og andre. Der ønsker at se gamle E-mail, hvor man har den krypteret E-mail, kan ved at sende den til den aktuelle person, og med lidt fiksfakseri få den dekryptere E-mail. Det er en gammel kendt bug(2001). Så der er nok nogen der har en interesse i at den ikke bliver fikset. :)

16. maj 2018 kl. 19:17
Cybersikkerhed: »Nej, hvor vi tramper,« sagde musen til elefanten på vej over broen …

Cloud løsninger er ikke altid den bedste løsning, når man tager data beskyttelse i betragtning, da data lageret i skyen, har en stor målskive på sat, hvor mange forsøger at tilgår data ulovligt. Og der bliver heletiden udviklet metoder til dette, se NB1 se også NB2 Så hvis man bruger skyen, skal man ikke lægge data der er private, ellers må man krypter dem. :)

NB1 = https://www.cs.vu.nl/~herbertb/download/papers/throwhammer_atc18.pdfNB2 = https://en.wikipedia.org/wiki/Remote_direct_memory_access

16. maj 2018 kl. 17:08
Folketingspolitikere nervøse for cyberangreb

Ja! man undre sig når der sker, en internet sikkerheds event, så løber idioterne(politiker og pressen) rundt i cirkusset, og spørger DJØF’er og spioner(FE) om hvad , hvorfor og hvordan, men ikke dem der ved noget om det ??? i hvert-tilfælde ikke nogen faglige relevante personer. Men det er hvad hysteri cirkusset , er blevet til.

15. maj 2018 kl. 11:42
Twitter og GitHub lagrede ellers hashede kodeord i klartekst. Gør du?

Det mest oplagte er for mig at se #5; da det vil være en lækkerbisken for en efterretningsvæsen, når man tage i betragtning den mænge oplysninger der er hos twitter GitHub og lignende. Husk på at efterretningsvæsen er at indsamle oplysninger i bredt forstand, samt spiongase og kontra spiongase. Det falder også fint i hak, med det meme, politiker kør med Rusland, som den store skruk, og at der er et behov for større kontrol og undersøgelser af personer. Mens den virkelige grund er sandsynligvis nok mere kynisk og mørk; det handler om kontrol og styring af folket… :)

meme = https://en.wikipedia.org/wiki/Meme

5. maj 2018 kl. 12:05
Torvalds om nye AMD-bugs: Sikkerhedsfolk vil gøre alt for opmærksomhed

Når media luder og it-sikkerheds luder parre sig, får vi en forfærdenlig sikkerheds historie, som er løgn fra ende til anden. :)

16. marts 2018 kl. 14:44
»Den mest ukontroversielle holdning i kryptoland er, at 99 pct. af alle ICO’s og coins er noget skrammel«

»Overraskende nok kan alle ret hurtigt blive enige om, at 99 procent af alle ICO’s og coins er noget skrammel. Det er nok den mest ukontroversielle holdning i Kryptoland i øjeblikket,«

Det er ret sikke, at overstående udtagelse, er løgn…

  1. han har ikke snakket med alle i kryptoland
  2. ”er noget skrammel” tyder mere på at han ikke forstår det.
  3. man kan ikke vejlede nogen, ved at fortælle løgne.

Men man skal se sig godt for når man invester i kryptocoin, der er hajer, svindlere og bedrager, når der er mange penge indblandet i det. ;)

22. februar 2018 kl. 12:18