Harry Jessen

Frustreret advokat om ransomware: »Hvis de sad i en kælder i Ballerup, kunne vi godt retsforfølge dem. Ikke når de sidder i Kina«

Vi kan jo se hvilke IP adresser forsøgene kommer fra.

Hvad nu hvis en hacker har hacket sig ind på din computer og dermed bruger din IP Adresse til at udføre et angreb og derefter sletter alle spor på at din computer har været hacket?

5. august 2021 kl. 21:19
Frustreret advokat om ransomware: »Hvis de sad i en kælder i Ballerup, kunne vi godt retsforfølge dem. Ikke når de sidder i Kina«

Jamen så må vi jo gå efter Kina. Luk al handel, det er vores stærkeste kort. Det vil gøre ondt, men endnu mere ondt på Kina.

Du drømmer vist nok en hel del. Hvis vi i de såkaldte civiliserede og udviklede lande besluttede at stoppe al handel med Kina, så ville vi gå ind i den største resesion vi nogensinde har har oplevet. Hele det vestlige aktiemarked vil styrtdykke og billioner af dollars vil blive slettet. USA kører udelukkende på at de er reserve valuta, men deres andel af international handel der bliver handlet i US Dollar falder konstant.

Spørgsmålet er om vi vil være under et amerikansk diktatur, eller om vi vil indordne os under et multinational system.

USA vil have rules of order, men er overhovedet ikke interesseret i international law, for international law ville også omfatte USA.

Sjovt at omkring 12% af verdens befolkning vil bestemme over resten af verden,når alene Kina har en større befolkning.

Hvis det gælder om at stjæle teknologi fra andre nationer, så har USA været førende, men af en eller anden grund de ikke kunnet stjæle Huaweis 5g teknologi, så derfor skal vi selvfølgelig boykotte Huawei i de vestlige lande. At det så koster os milliarder ekstra gør ikke noget.

Firmaet Ericsson har truet med at forlade Sverige, hvis de lavede et forbud mod Huawei i Sverige, for Ericsson er dybt afhængige af det kinesiske marked, hvor de har omkring 10% andel i opbygningen af det kinesiske 5g netværk, og 10% I Kina er væsentligt mere end de kan få i de vestlige lande.

Måske du skulle prøve at høre eller læse hvad Edward Snowden har offentliggjort?

5. august 2021 kl. 19:00
Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Det vil jeg da håbe. Ellers står vi igen med "jamen jeg adlød bare ordrer."

Dem der hjalp USA med at spionere på europæiske toppolitikere, aflød vel ordrer oven fra, så dem skal vi selvfølgelig ikke anklage, men dem der er længere oppe, skal anklages og dømmes.

29. juni 2021 kl. 22:43
Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Historien synes at være at ingen kommer efter hackere i Rusland hvis bare de ikke laver noget hjemme.

Lyder lidt som hackerene fra Danmark og USA, der er der heller ikke rigtig nogen der kommer efter dem, selvom de har spioneret på europæiske toppolitikere.

29. juni 2021 kl. 22:20
Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Ja, men Rusland er tilfældigvis også klodens største land så når solen går ned i Skt Petersborg så står den op i Vladivostok - det er så'n omtrent.

USA har 800+ militærbaser rundt omkring i verden. Rusland og Kina er omgivet af amerikanske baser. Så det vil være let for USA at arbejde i alle tidszoner.

29. juni 2021 kl. 14:27
Hackere bryder ind i 150.000 kameraer hos Tesla og andre virksomheder

Verkada er endda ikke kinesisk eget, så nogen må erkende, at den hellige grav ikke er velforvaret, bare man vælger noget andet end kinesisk hardware.

Kan man være sikker på at det ikke er kinesisk hardware?

En af de største kinesiske fabrikanter af overvågnings kameraer er samtidig OEM producent for store vestlige firmaer og deres kameraerer eller har været installeret på nogle amerikanske millitærbaser og ambassader. "Hikvision, Explained: China’s Surveillance Tech Titan" https://youtu.be/ljo8pZny2n4

Nu er spørgsmålet vel ikke om det er kinesisk hardware, men måske nærmere om den firmware og den software der bruges, samt selvfølgelig de sikkerheds foranstaltninger som firmaerne har. Hvis man bruger samme admin password til alt det man skal overvåge, så er det en sikkerheds fejl fra firmaet og ikke noget hvor man kan skubbe skylden over på hardware.

11. marts 2021 kl. 11:13
Sådan kommer den norske smitte-app til at fungere

Som jeg forstod PEPP-PT ved kort læsning, anvender den bluetooth og scanner efter enheder (de har lavet en standard til det) - og formodentlig via bluetooth id'et (en slags MAC) - kan den unikt vide "hvem" den har været i nærheden af og gemmer det lokalt.
Hvis så nogen bliver syg, så kan de devices gemt på deres app - formodentlig meldes ud til alles apps - og dem der så "selv har det device id" - kan fortælle brugeren at "de skal i karantæne" - eller evt. "sladre" til politiet eller whatever app udvikleren der bruger lib'et nu gør.

Biblioteket laver en unik id som ikke ikke kan forbindes med en person eller telefon. Den registrerer numre fra andre enheder der har biblioteket installeret og hvis en bruger testes positiv, så sendes en push besked til de numre der er gemt på pågældende persons telefon. Så politiet og myndighederne vil ikke have mulighed for at vide hvem der har fået en besked og hvor mange. Der gemmes ingen lokations data eller noget lignende. Du vil som bruger få besked om at en du har mødt er testet positiv og du bør få lavet en test selv. Igen ikke noget med hvem du har mødt eller hvor du har mødt vedkommende.

Husk at de tyske privacy regler skal overholdes og det er nok nogle af de skrappeste i verden.

Id numre slettes automatisk efter 14 dage.

6. april 2020 kl. 15:59
Facebook har i år slettet 5,4 milliarder falske profiler

Ja - med mindre de bruger sådan noget EDB noget til at gøre det automatisk.....

Problemet bliver vel at hvis du prøver på at oprette 10.000 profiler fra samme IP Adresse inden for et døgn, er der vel nogle alarmklokker der ringer hos Facebook, så hvis du vil automatisere det, er du også nød til at at løbende kunne skifte ip adresse.

14. november 2019 kl. 21:43
Facebook har i år slettet 5,4 milliarder falske profiler

Det kan godt blive et meget stort tal, hvis begge sider er ihærdige.

Hvis jeg har regnet rigtigt, giver det knap 15 millioner falske pr dag, så det må kræve en enorm indsats fra dem der vil oprette falske profiler.

14. november 2019 kl. 11:46
Facebook har i år slettet 5,4 milliarder falske profiler

Med 5,4 milliarder slettede falske konti er det vel alle brugere på Facebook der er blevet slettet.

14. november 2019 kl. 11:04
Derfor blev de selvkørende biler overhalet indenom

Jeg mener ikke du har ret når du siger at "Selvkørende biler behøver ikke være perfekte, de skal bare være bedre.". Folk vil vide hvem der var skyld i ulykken eller dødsfaldet og du kan ikke sige til dem at der er "færre døde, totalt set".</p>
<p>Jo, selvkørende biler skal være perfekte før de får nogen praktisk betydning ude i virkeligheden.

Med udnyttelse af eksisterende teknologi, ville vi kunne reducere antallet af uheld på motorveje med nok mindst 90%,sikkert noget mindre på almindelige vej, så en selvkørende bil skal være næsten perfekt, men ethvert uheld mindre sparer samfundet for penge og andre trafikanter for unødig spildt tid.

I en video fra tysk tv blev der blandt andet vist et uheld med 2 lastbiler på motorvejen. Der var tæt og langsom køkørsel med omkring 10 kmt, og alligevel kørte en bagved kørende lastbil op bag i en foran kørende lastbil, da trafikken foran var gået i stå. Den lastbil der kørte foran fik lov til at køre videre, men skulle hurtigst muligt have lavet lyset bag på da de var delvis ødelagt, men den anden kunne ikke køre videre, så motorvejen var spærret i længere tid for de skulle først have et fejeblad frem og en trækker der kunne overtage sættervognen.

Med automatisk nødbremse anlæg tilsluttet, kunne uheldet nemt være indgået.

Langt de fleste uheld sker på grund af uopmærksomhed og ville kunne undgås med forskellige kørselsassistenter.

12. juli 2019 kl. 13:27
Huawei: »Selvom du er landmand, kan du ikke sige, at cybersikkerhed er de andres problem«

Der findes faktisk allerede et netværk til IOT dimser og er under opbygning i Danmark nu.

Det er det franske firma Sigfox der står bag netværket og i Danmark er det IoT Denmark http://iotdanmark.dk/#news der står bag.

4. november 2016 kl. 16:11
Uhyrlig afsløring: Browserhistorik afslører intime detaljer om dig - og sælges videre

Det er en add-on til browseren som indsamler oplysninger og sælger dem videre.

Det skal samtidig siges at WOT kun er et eksempel og hvor tysk tv mener at kunne bevise det. Om det er gennem WOT de har fået adgang til dataene ved jeg ikke, men det er da en mulighed, men der kan være flere andre tilføjelser der samler data og sælger dem videre.

4. november 2016 kl. 08:39
Uhyrlig afsløring: Browserhistorik afslører intime detaljer om dig - og sælges videre

Hvis man synes at man også gerne vil dele sine data fra tablet og mobiltelefoner, så har WOT heldigvis også en App der muligvis kan klare det problem og heldigvis er Appen gratis. Take a look at "Mobile Security & Protection" https://play.google.com/store/apps/details?id=com.my.wot

Om man også kan få den til andre platforme, ved jeg ikke.

Hvis der er nogen der har Appen installeret, vil jeg dog anbefale at de hurtigst muligt afinstallerer den.

Tysk tv har iøvrigt fortsat med at fortælle om historien, og blandt andet er også data fra journalister, forbundsdagsmedlemmer og medlemmer af EU parlamentet.

Med hensyn til sundhedsdata, kan søgning på medicin eller specifikke sygdomme også give et fingerpeg.

4. november 2016 kl. 08:09
Tysk ombudsmand beordrer WhatsApp og Facebook til at stoppe datadeling

Nu er det så vidt jeg har fået med, ingen tyske ministre, hverken nationale eller lokale, der har været ude at udtale sig om Facebook og WhatsApp, men derimod forbruger organisationer.

Så spørgsmålet burde vel være, hvor er de danske forbruger organisationer.

I Tyskland går de meget op i databeskyttelse, hvor vi i Danmark har været vant til at staten kan indsamle alle mulige oplysninger om os, og ukritisk dele vores data med alle mulige interessenter.

28. september 2016 kl. 11:06
EU klar til afstemning om overvågning af flypassagerer

Nu kræver det vel at terroristerne står i et register for at man kan pågribe dem hvis de vil med et fly.

Indtil videre er der kun 4-5 lande der leverer de oplysninger til Europol.

En af terroristerne i Paris var blevet stoppet i en almindelig bil kontrol af politiet. Det eneste der stod i registreret var at de skulle oplyse politiet i Belgien om at han var blevet set.

Så længe politiet og efterretningstjenester i de forskellige lande ikke vil oplyse om potentielle terrorister til Europol hjælper det ikke noget med paskontrol, andet end at myndighederne efter et terrorangreb kan oplyse at vedkommende kom med det fly fra det land. Dejlig sikkerhed.

12. april 2016 kl. 18:13
Endelig: Ny app lader dig afinstallere præinstallerede Windows-apps

Hvis man bare kunne få et tilsvarende program til de forskellige mobile platforme.

Jeg ved godt at man på Android bare kan installere en anden Rom, skriver iøvrigt dette fra en tablet der kører med cyanogenmod, men det er langt fra alle brugere der lige kan finde ud af at installere en anden Rom.

14. september 2015 kl. 15:39