Anne Petersen

Ombyttede koordinater i teledatasag: Master blev placeret ved Etiopien

Det er ikke første gang, at der er rod i håndtering af politiets data. Jeg husker for nogle år siden i forbindelse med opklaringen af amagermandens forbrydelser, at politiet fandt ud af, at der ved kørsler af DNA-check blev smidt resultater ud i en fejlfil, som ingen chekkede. Således at der var DNA-match, som ikke blev opdaget. Hvis man ikke kontrollerer og monitorerer sine data og behandlingen heraf konstant, sker sådanne fejl.

5. oktober 2019 kl. 01:37
Gentagne persondata-svipsere: Arrangør af it-konference advaret om samme læk for to år siden

Jeg tænker, at det er med vilje, at IDC giver alle deltagerne adgang til de andre deltageres kontaktoplysninger. Mange deltager på konfencer for at finde kunder, og der er det en fordel hvis man har så mange kontaktoplysninger som muligt. Altså det tiltrækker flere betalende deltagere, hvis de ved at de kan få de andres kontaktoplysninger. Også selvom det ikke er lovligt.

4. oktober 2019 kl. 09:40
Region H gamblede med sikkerheden: Tog Sundhedsplatformen i brug uden vigtig test

Jeg har det indtryk, at bonusaftaler til offentlige ansatte SKAL udløses. Derfor vælges som målepunkter, noget der kan styres. Og det kan en tidsplan. Hvis man kommer i tidsnød kan test og uddannelse skrottes. Det er vel det der er sket. Samme forløb synes at ligge bag idriftsættelsen af Skats inddrivelsessystem. Så bonusordninger fungerer - faktisk alt for godt.

5. juli 2018 kl. 16:23
Norge nærmer sig Sundhedsplatformen: »Det fungerer godt vældig mange steder«

Jeg kan ikke lade være med at tænke over, om Ateas brug af specielle returkommisionskonti er/var enestående for Atea eller om det er mere udbredt blandt leverandører af IT-hardware+software. Ligesom med doping i cykelsport og diesel emissioner i bilindustrien.

3. juli 2018 kl. 13:25
Skype-stiftere brugte Luxembourg-finte til at slippe for skat

Som økonomichef/regnskabschef i ejerledede SMV-virksomheder, kan jeg oplyse, at der sker meget skattetænkning - også ulovligt. Det mest almindelige er at kanalisere direktørens=ejerens privatforbrug via virksomheden og trække omkostningen fra i skat.

Hvis du modsætter dig, har du som regnskabsanvarlig ikke noget job og revisoren ikke nogen kunde. Og Skat som man ellers kunne true med tidligere, har nærmest meldt sig ud af kontrolarbejdet med de mindre og mellemstore virksomheder.

11. december 2014 kl. 11:38
Erhvervsstyrelsen: Ingen overholder cookiereglerne

Er der nogen der kan fortælle mig meningen med denne lov, når den ikke indeholder mulighed for at afvise cookies? Jeg har endnu ikke besøgt en hjemmeside, hvor dette vare en valgmulighed.

11. februar 2014 kl. 10:43