Rasmus Petersen

Tidligere hackerchef hiver bukserne af Twitter: Halvdelen af serverne kørte på usikker software

Der er begyndt at være mange artikler på V2, som afsluttes ualmindeligt abrupt. Se f.eks. dén om noget ransomware, der rammer et vandværk i UK: Overskriften er noget med at afpresse de forkerte, men artiklen stopper efter det er blevet fremlagt, at hackerne i første omgang offentliggjorde, at de havde hacket et større vandværk i London-området. Ingen afpresning. Det samme med artiklen om angrebet på DTU, som havde været mere fyldig, hvis man bare havde bragt Ritzau-telegrammet...

24. august kl. 11:28
Efter syv uger i hackernes kløer: Systemer hos Bauhaus er oppe igen - eller er de?

Man kan stadig kun leje værktøj ved at blive skrevet op på papir i en bog, lagerstatus opdateres sjældent eller slet ikke og man kan ikke få oprettet konti af nogen art hos dem.

Det står skidt til i Bauhaus - både med systemerne og tilgangen til kommunikationen, må man sige.

11. august 2021 kl. 14:47
De største kode-apps har ingen: Så hvorfor har LastPass syv trackers kørende?

c't magazin tester 25 password-managers

Her er testen: https://www.heise.de/select/ct/2021/5/2101108560374094255

Oversigtsskema i bunden.

Konklusionen er, at Bitwarden er bedst og at man ikke kan få noget godt gratis. Dog har Bitwarden en gratis konto, som ser okay ud og jeg nok skifter til, da Lastpass udover problemet med trackers, også gør den gratis version dårligere og dårligere - senest begrænser de til, at man kun kan bruge på enten mobil eller desktop fra april :(

Det er ret nemt at eksportere passwords fra Lastpass og importere dem i Bitwarden: https://bitwarden.com/help/article/import-from-lastpass/

1. marts 2021 kl. 14:42
Datatilsynet slår fast: Lectio-leverandør brød reglerne

Betyder det så, at jeg stadig optræder i systemet? Og at alle med et validt login kan se det stadig?

Hvorfor er mit og min klasses skema stadig nødvendige at opbevare et årti senere?

16. juli 2019 kl. 20:47
Kontroversiel 'Bagdør' i WhatsApp kan gøre det muligt at lure på krypterede beskeder

Det forklares udmærket af Open Whisper Systems her (designeren af den bagvedliggende protokol), at det er et designvalg - og det bedste valg blandt ret få alternativer i scenariet: https://whispersystems.org/blog/there-is-no-whatsapp-backdoor/De er i øvrigt heller ikke særligt tilfredse med, at de ikke er blevet bedt om at kommentere og at artiklen flyder så nemt rundt uden faktatjek.

14. januar 2017 kl. 11:29
Retssag mod NemID hackere kommer endelig for retten

Det bliver interessant hvordan man tolker det ift. andre lovovertrædelser. Hvis man forestiller sig, at handlingen er analog til at begå indbrud i en bygning, hvor hoveddøren stod pivåbent gennem en længere periode, så kan dommen godt ende i den milde ende. Hvad er der af fortilfælde i de danske retssale?

17. oktober 2015 kl. 00:31
Nørdrabat: Skift IP-adresse og få billigere billeje i udlandet

Der var prisen excl. fragt ca. 15% billigere, end når jeg kom fra en dansk IP.

Lige i det tilfælde er det nok meningen, for en udenlandsk netbutik skal opkræve og betale dansk moms, så snart deres salg overstiger en hvis grænse (jeg mener det er ~50.000 DKK). Når det alligevel lægges på ved betaling, er det kun dejligt, at den korrekte pris også vises undervejs!

12. august 2014 kl. 18:35
Bliv hackernes skræk: DTU laver masteruddannelse i it-sikkerhed

Jeg tror måske mere, at det handler om, at man bruger vendingen "Bliv hackernes skræk". Det er meget sensationspræget - og måske en kende i overkanten for et medie som Version2 (hvad Ove Larsen sikkert også hentyder til)!

Mht. linjen, så er den medtaget i en ny version af studiereglerne, som kan læses her: http://www2.compute.dtu.dk/~jovi/Rules.pdf

14. august 2013 kl. 15:29
Microsofts talknusere: Danmark vinder Melodi Grand Prix

Jeg har lige samlet et par steder, som har forsøgt sig vha. lidt modellering:

Microsoft mener, at DK vinder (Link til det originale indlæg) DTU siger, at Aserbajdsjan vinderMartin O'Leary mener, at det bliver Aserbajdsjan eller Rusland

Bookmakerne har også en masse meninger, men de er måske lige bias'ed nok...

16. maj 2013 kl. 10:29
It-ordfører: Minister forholder sig ikke til NemID som 'single point of failure'

Ja, den vil have et offentligt kontaktpunkt som kan lægges ned, men i modsætning til nu, er det ikke NemID-app'en der fejler, men blot den specifikke service (her borger.dk), som så kan kobles af systemet som Hans Schou foreslår.

Det kunne være en løsning under de nuværende forudsætninger, men det kunne lyde til, at hele løsningen skal gentænkes.

7. maj 2013 kl. 11:09
Har du ikke lært at debugge kode?

Jeg kan udmærket godt se, at en del af de punkter du efterlyses ikke udbydes på DTU, hvor jeg selv studerer i øjeblikket, men lidt af det har man dog:02161 Software Engineering 1 bruger et automatisk testframework (JUNit) som gennemgående element i hele kurset.02165 Development of Software Products har jeg ikke haft endnu, men jeg tror, at det bl.a. dækker nogle værktøjer til større kodemængder og evt. lærer om håndtering af dette.

Udover disse to eksempler, tror jeg ikke der findes andet, så det var måske noget de skulle tage fat på derude!

21. april 2013 kl. 22:29
DMI skifter forældet CMS ud med Typo3 - prøv betaen nu

Søgefunktionen virker - omend den er blevet international, så der er meget at sortere i - men der er nu ingen URL til byvejret for et bestemt sted => MEGET dårligere funktionalitet!

Præcis! Også en af de første ting jeg lægger mærke til derinde, for det bruger jeg selv rigtig meget. Alt andet lige er det en hel del nemmere at bare skulle vælge mellem tre URL'er i adressebjælken i Firefox ift. at skulle søge hver gang!

Desuden er tekstbrydningen ret ringe i højre side. Det ser klodset og rodet ud; hvilket i øvrigt også er det generelle indtryk jeg får, når der slet ikke er nogen rammer og det hele bare er mere eller mindre hvidt i hvidt.

20. marts 2013 kl. 18:21
Forsmået it-medarbejder sprøjtede rengøringsmiddel i serverne

Jeg ville være relativ irriteret, hvis jeg som it-supporter ikke har adgang til rengøringsmidler til at rense fx kabinetter for skidt, lim og støv, men det får I måske bare rengøringspersonalet til?

5. februar 2013 kl. 13:39
Dansk politiker chatter om DNS-blokering med open source-værktøj

Jeg bliver redirectet direkte til en anden side (som tydeligvis er ejet af 24h diet.com) da jeg klikkede på ovennævnte link og forstå da umiddelbart heller ikke intentionen med at placere det i artiklen. Et screenshot af en advarsel om DNS-blokering ville nok i højere grad være på sin plads...

Personligt sidder jeg på en forbindelse fra en non-profit ISP (du kan jo slå min IP op hvis det har yderligere interesse) uden den slags.

14. november 2012 kl. 21:16
Diablo III overtrumfer Yousees planer om kabelarbejde

Men det er synd, at de ikke har været opmærksomme på begivenheden, for det har unægteligt været en dag mange har set frem til. Selv YouSee er vel ikke fans af vrede kunder...

15. maj 2012 kl. 12:55
Privat NemID-hardwarenøgle dur ikke i netbanken

»Den lille gruppe af brugere, som har et problem med, at deres løsning håndteres centralt og ønsker at være lokal herre over det, og som selvfølgelig er pisket til at prøve at betjene sig via de offentlige tjenester - ja, de har så et alternativ. Og de kan jo så vurdere, om de ønsker at bruge en bank, der ikke gør det. Det er jo så op til dem, eller de kan lade være at gå i netbanken, eller hvad de nu vil,« siger Søren Winge.

Jeg er grænsende til bestyrtet over den kommentar! Man lader ikke til at tage noget af debatten seriøst!

6. januar 2012 kl. 14:53
Krabbespil i Java giver kode-jomfruer blod på tanden

De burde bruge MyreKrig i stedet :-)

Der kan man måske så godt argumentere for, at det er en lidt større udfordring at kode en intelligent myre...

Der er overraskende mange der starter på datalogi-studiet, som aldrig har prøvet at programmere før.

Jeg kan som nystartet studerende på Softwareteknologi på DTU således fremhæve det faktum, at følger du et almindeligt grundskole- og ungdomsuddannelsesforløb (Folkeskole og STX), så stifter du så godt som ikke bekendtskab med decideret undervisning i software (mit gymnasium havde valgfag i det, men der var ikke nok tilmeldte). Og det er, efter min mening, relativ svært tilgængeligt på egen hånd (dermed ikke sagt, at nogen kan - det sker jo ofte)...

På vores årgang (specifik i kurset Indledende Programmering (som følges af linjerne Software og IT-Kom + det løse), hvor forelæseren lavede en anonym undersøgelse) ligger vi på ca. 40 % studerende helt uden tidligere erfaring. Da man derfor starter for grunden, opnår andre autodidakte også ofte en bedre forståelse, har vi set.

16. november 2011 kl. 19:51
Sådan finder du ud af, hvad Facebook ved om dig

Her er det faktiske link til online request-formen: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=data_requests

30. september 2011 kl. 14:52