Audun Nes

Køb af bitcoins anses som spekulation - og derfor er gevinster skattepligtige

Skat's meddelelse handler specifikt om Bitcoin. Andre tilsvarende crypto coins er slet ikke nevnt.

13. marts 2018 kl. 08:02
Sådan kommer du i gang med at lære Git

Og Meld (diff GUI) til at løse merge konflikter.

17. februar 2017 kl. 09:50
Sådan kommer du i gang med at lære Git

På Linux bruger jeg primært shell, men en lille smule GUI bliver det for ændringer lavet i Atom Editor.

17. februar 2017 kl. 09:47
Sådan kommer du i gang med at lære Git

En branch behøver ikke være lavet fra master, men fra en anden branch. Følgelig behøver ikke en merge komme tilbage til master.

17. februar 2017 kl. 08:48
Hvilken kodeeditor bruger du?

PyCharm til Python Eclipse til Java vim til diverse, for eksempel bash scripts eller Maven pom.xml filer. Notepad++ til record og playback af macroer.

Atom lyder dog spændende, og skal prøves ved lejlighed.

4. oktober 2016 kl. 21:10
Lenovos forbandede problemer

Kan det blive mere off topic?

7. juli 2016 kl. 18:16
Lenovos forbandede problemer

--- phk SITAT --- Eller skal de gå "all in" så de tør love kunderne at de har kigget ordentligt efter ? Hvilke modeller, hvor langt tilbage ? --- SITAT SLUT ---

Det er et rigtigt godt spørgsmål, og hvad hvis det også omfatter IdeaPad og Yoga modeller? Hvor mange private Lenovo ejere har nok viden til at opdatere Bios/efi? Og hvem tager udgiften?

7. juli 2016 kl. 10:17
Kommentar: Bannerreklamer kommer aldrig i liga med Irma-hønen

Det paradoksale er også at meget af denne tracking er uden værdi for annoncørerne.

Søger man for eksempel på "cykelhjelm" og via en sponsored link vælger at købe den online, skal man alligevel belastes med reklamer for cykelhjelme de næste uger. Som om man gider købe en ekstra.

Det giver ingen værdi for os brugere. Det giver meget lille værdi for annoncøren. Det giver maksimal værdi for tracking firmaet.

16. juni 2016 kl. 13:21
Trafikselskaber: Rejsekort-passagerer må selv opdage, når der er taget for meget for turen

Jeg var for nyligt i Oslo med min yngste datter på 4 år. Vi ville tage en sporvogn fra centrum til en nærliggende bydel 5km væk. Sporvognens chaufør fortalte mig at hun ikke længer kunne sælge billetter ombord. Hun accepterede kun betaling via en mobil app med navnet RuterBillett. Hvis jeg ikke havde denne app kunne vi få lov til at gå 2km for at finde en billet-automat! Det blev vi så nødt til.

På den aktuelle tog-station var der to billet-automater. Den ene var defekt. Den anden var i meget ringe stand. Dens møntindkast var defekt, men jeg kunne betale med kort. På dette tidspunkt var min tålmodighed dog væk. Det var heldigvis også et billetkontor, så jeg fik købt en billet med mine norske mønter – og jeg fik på en pæn måde sagt min mening om hvor turistvenlig Ruter var. Prisen for at rejse de 3km blev for øvrigt 48 kroner.

Pris og brugervenlighed på Ruter’s løsning fik mig faktisk til at savne Rejsekortet og Danmark. Her kan man i det mindste stadigt købe billetter alle vegne.

Det hører med til historien at på Ruter’s billetkontor fik jeg vide at bus- og sporvogns chaufører i Oslo er forpligtet til at tage i mod betaling fra kunder der ikke har RuterBillett app. Det er dog mange af chauførerene der ikke gider.

2. juni 2016 kl. 10:46
5 ting jeg har lært af at slette 10.027 mails på 1 uge

Inbox Zero kan helt klart anbefales selv om du p.t. ikke er fan. Enter ved hjælp af filtre eller ved manuel "arkivering", og eventuelt markere de emails som du skal følge op på.

1. juni 2016 kl. 12:11
Linux vinder udbredelse i biler
  • Oracle er meget aktive indenfor open source udvikling. Både indenfor Linux, Eclipse og Xen. Plus alle de projekter de fik med ved købet af Sun. For eksempel MySQL, NetBeans og GlassFish. Oracle har dog ikke altid været gode i deres community dialog. De tre bedste eksempler er OpenOffice som blev "forket" til LibreOffice. MySQL som "forked" til blandt andet MariaDB og Apache Foundation der trak sig fra arbejdet med Java 7.
  • Oracle Enterprise Linux er Red Hat downstream. Brug og opdateringer er gratis.
  • Texas Instrument er en af de største bidragsydere til Linux kernel kode.

Så jeg tvivler meget på at udgifterne til at udvikle og vedligeholde AGL kommer til at påvirke bilpriserne meget.

11. maj 2016 kl. 14:23
Streaming-kaos!

Det er også et spørgsmål om oplæring. Min store pige på 6 år streamer Netflix og Viaplay på TV via Chromecast, og min lille på 3år foretrækker DR TV app og YouTube.

25. november 2015 kl. 11:49
Hvilke tricks laver IT-drillenissen?

I Oracle SQL*Plus' glogin.sql fik jeg lagt ind et 'exit' på en kollegas PC, så hver gang han skulle logge ind på en database så lavede hans sqlplus en exit tilbage til Windows command prompt.

4. december 2014 kl. 12:28
Skifte fra Blackberry til iPhone indledte to års roaming-amok i Odense kommune

Hørt!

Hvis megabyte-prisen i 2011 også var på 90 kroner, så kan for eksempel regningen på 245.257 kroner være for 2,7GB data til en værdi af 243000 kroner og de øvrige 2000 kroner på samtaler.

Det skal godt nok sendes mange emails med vedhæftede word og excel filer for at komme op på 2,7GB ;)

ironi kan forekomme

15. maj 2014 kl. 08:59
Windows-designer: Ny brugergrænseflade er til kageopskrifter og kattevideoer

Hold tænd/sluk knap inde et par sekunder, så får du en power off mulighed i Android...

20. februar 2014 kl. 10:09
Nytårsquiz: Kan du forudse it-året 2014?

Mit gæt for 2014 er at Windows Phone på verdensbasis tager 2. pladsen fra iOS som det næst mæst udbredte styresystem for smartphones. Og at væksten primært vil komme fra udviklingslandene og "emerging markets" hvor WP allerede har kommet godt i gang. På vores breddegrader og i USA vil Android og iOS stadigt være de to største.

15. januar 2014 kl. 10:52