Esben Skov Pedersen

Gencenter vil samle alle danskeres DNA: »Der står næsten intet om sikkerhed«

Enig. Godt program Især deres udsendelse om privacy by design virker meget relevant her https://www.radio24syv.dk/programmer/aflyttet/11794807/arkivlink

26. oktober 2017 kl. 21:30
Git er ikke versionskontrol

Rasmus. Det du siger er teknisk set korrekt(den bedste form for korrekt). Jeg har dog efter flere år med git ikke set det i praksis da det normale workflow med PR giver en historik hvor man får to parents.

8. marts 2017 kl. 07:29
Git er ikke versionskontrol

Thomas, jeg har læst dit link og der står ikke at der kan være mere end to. Der står parents i flertal. Normalt har et commit 1 parent. Merge commits har 2. Det første commit i et repo har 0.

Jeg vil selvfølgelig gerne høre hvis du kan tweake systemet til noget andet, men ved normal brug er der op til 2.

2. marts 2017 kl. 07:06
Git er ikke versionskontrol

Det er faktuelt forkert at der er ikke er en fastdefineret timeline i git. Ja for urelaterede commits, men git er bygget op ved at hvert commit gemmer referencer til parents. Der kan være op til 2 parents. Det betyder at commits kan følges som som en slags linked list. I praksis vil det derfor være muligt at se hvilket commit der kommer først.

Derfor er det uheldigt at der bliver sagt som at der ikke er noget tracebility. Det vidner desværre om at dette simple faktum ikke er forstået og desværre vil den forkerte konklusion der kommes frem til desværre nok blive brugt til at træffe nogle uhensigtsmæssige beslutninger fordi et stort navn inden for IT siger det.

Få venligst styr på fakta!

1. marts 2017 kl. 16:46
Europa Kommissionen vil øge brugen af open source

Det er vildt gode nyheder. Det er almindeligt kendt at store vandfalds projekter er svære at forudsige. Derfor er en forudsætning for en alternativ udviklingsmodel hvor man ikke binder sig til en enkelt leverandør at de kan dele koden og man kan lave udbud på enkelte hjørner af et stort system.

Det gør det også muligt at dele udvikling og drift op i to forskellige udbud. for slet ikke at snakke om genbrug af kode Hvor vi kan få en mere effektiv brug af alle eu borgers penge. Prøv fx at overveje hvor mange intranet løsninger til børnehaver der er udviklet i hele eu. Hvis koden var tilgængelig behøvede alle landene ikke udvikle hver deres middelmådige løsning men i stedet bruge pengene på at udvikle èn eller to virkelig lækre løsninger.

3. april 2015 kl. 21:03
Teleindustrien: "Gratis internet i kommuner er en helt skæv udvikling"

Borgerne betaler for den fiber i forvejen. Jeg synes faktisk det er mere kritisabelt hvis de så ikke få glæde af den. Jeg har faktisk svært ved at se hvordan man kan være uenig. Fiberen er jo betalt.

20. december 2013 kl. 14:56
Teleindustrien: "Gratis internet i kommuner er en helt skæv udvikling"

Der er intet forfærdeligt ved Wi-Fi i bykernerne. Og der er allerede masser af KOMMERCIELT gratis Wi-Fi i bykernerne.</p>
<p>Problemet er ikke Wi-Fi - problemet er hvem der betaler for servicen.</p>
<p>Bilka må gerne dele gratis slik ud til børnene i deres butikker, men kommunen skal ikke står uden for Bilka og dele gratis slik ud til børnene på skatteborgernes bekostning.

Kommunerne skal også lukke lege pladserne fordi det konkurrerer med private legeland. Hvis der er tale om en overskudskapacitet kan det ikke koste ret meget, og så er det ikke sagligt at brokke sig over at borgerne skal have glæde af noget som de faktisk skal betale for uanset hvad.

Det er i tele industriens interesse at blokere for gratis wifi, og det gavner ikke andre end branchen hvis det lykkes.

20. december 2013 kl. 10:28