Michael Aggerholm

Risiko for fejlmedicinering: Problemer med Sundhedsplatformen betyder, at medicinkort ikke bliver opdateret

Mon ikke der primært er tale om fejlrettelser, og at rette op på de utåleligt langsommelige arbejdsgange. Det høster alle vist glæde af.

10. juli 2019 kl. 09:30
DR digitaliserer 188.000 spolebånd med 75.000 timers optagelse

Man kan have mange identiske kopier af digitale data liggende rundt omkring, det samme kan man jo ikke gøre med båndende.

Fysiske kopier kan brænde, blive stjålet, gå til i en naturkatastrofe eller - som du påpeger, udstyret til at afspille materialet kan gå i stykker.

Der er klart flere fordele ved at digitalisere samlingen end ved at holde fast i de gamle medier. Og når du først har digitaliseret tingene kan du jo gemme kopier på harddiske og opbevare materialet fysisk på en mere kompakt og sikker måde.

26. juni 2019 kl. 10:36
Ny virus med navnet Silex ødelægger IoT-enheder

Der er nok nogen der har været ved numerolog.

26. juni 2019 kl. 10:31
Danske patientdata ender i USA: Epic-medarbejdere har adgang til journaler i Sundhedsplatformen

Du får en support sag ind fra et system der integrerer med Sundhedsplatformen.

"Vi får fejl 500 tilbage, det forstår vi ikke".

Sundhedsplatformen: "Ok lad os kigge på det, hvilken patient står I op på? Hvad sender I til os? Hvad burde vi have returneret der?"

Det er forholdsvis let at løse supportsager når man kan se de samme data. Det er til gengæld overordentlig svært når man ikke kan. Konsekvensen er at der kan gå meget lang tid mellem fejlrettelserne, og så er dét jo lige pludselig et problem.

Supportmedarbejdere har alt for travlt med at løse problemer til at interessere sig for om din mormor har gigt. Al respekt for din mormor, men det er bare ikke lige der fokus ligger. Og som jeg skrev tidligere, så er det som regel mere end tilstrækkelig at logge adgangene og tage stikprøver på hvad der blev slået op på.

Supportmedarbejdere med slette hensigter findes i lige antal her i Danmark og i USA. Du får ikke noget ud af at lukke den adgang udover dårligere support til et i forvejen hårdt ramt system.

24. juni 2019 kl. 14:20
Danske patientdata ender i USA: Epic-medarbejdere har adgang til journaler i Sundhedsplatformen

Det er vist meget normalt at leverandøren kan tilgå produktionssystemet i forbindelse med opfølgning på supportsager. Uden den adgang bliver det stort set umuligt at identificere fejl. Vil man have fejlene løst så sker det mest hensigtsmæssigt ved at leverandøren kan se de data systemet arbejder med. Hvis adgangene logges og der løbende følges op på hvad medarbejderne har brugt adgangen til så er det slet ikke noget problem.

"Flere eksperter mener ..". Come on Version2, den er for let den der. Hvem er disse eksperter og hvilke kompetencer har de udover deres egne personlige holdinger?

Flere nyhedskommentatorer mener at denne artikel nok burde være skrevet i en mere sober tone.

24. juni 2019 kl. 09:37
Her er Facebooks nye kryptovaluta Libra

Facebook har ikke en boks fuld af dine penge. Hvis du ejer Libra coins så kan du bare veksle dem til noget andet hvis du pludselig bliver afvist eller blokeret i at anvende dem på en eller anden måde.

Tror lige du skal læse op på hvordan hvordan en Blockchain virker. Og styr dig nu lige med at kontrollere folks tanker. Vi ved jo allesammen at det gør de med Chem Trails.

20. juni 2019 kl. 09:47
Kontroversiel forsker: Vil vi redde klimaet skal vi bygge en super-supercomputer

Hvad er alternativet til at bygge bedre modeller af klimaet? Det er at man handler på baggrund af ufuldstændige data. Lyder det som en god ide?

Et system der er købt og betalt med henblik på at forbedre de modeller vi har af klimaet kan godt bruges til andre ting, ligesom man godt kan banke en skrue i med en hammer. Det er bare ikke særlig smart, og det ville du vide hvis du havde brugt 5 minutter på at undersøge hvad forslaget konkret går ud på. Du valgte i stedet for at vise hvor meget du ved om at store computersystemer ofte går ud på at overvåge borgerne, så det er sikkert også tilfældet her.

Alle de spørgsmål du stiller her, hvorfor gør du ikke os allesammen en tjeneste og finder svarene på disse spørgsmål og poster dem her i stedet for? Fortæl os hvorfor det er en god idé at bygge bedre modeller af klimaet og hvorfor systemerne nok ikke vil blive brugt til at overvåge dit medicinforbrug eller spionere gennem dit webcam. Denne oplysningsrejse vil fortælle dig meget mere end vi kan svare på her.

13. juni 2019 kl. 15:40
Partier bruger Facebook-data ulovligt i valgkampagne

Det er lovligt fordi der ikke er noget demokratisk flertal for at gøre det ulovligt.

Det kan du ændre på ved at opstille til folketinget eller at stemme kandidater ind der kan stille sådan et lovforslag.

28. maj 2019 kl. 21:15
Partier bruger Facebook-data ulovligt i valgkampagne

Uanset hvad de har gjort så er der jo ikke sket noget ulovligt jvf de gældende regler.

Formentlig har partierne blot lavet målrettede kampagner. Det er der ikke nogen der behøver at give samtykke til.

28. maj 2019 kl. 21:14
Partier bruger Facebook-data ulovligt i valgkampagne

Alle de problemer der bringes op i denne tråd handler om Facebooks omgang med deres brugeres data. Ikke om det professoren påpeger. Professorens anke går på at politiske partier køber reklamer hos Facebook, og at det på en eller anden måde giver politikerne en indsigt som de ikke havde før. Men det er jo ikke rigtigt. Det har han efter min mening misforstået.

Målretningen er noget Facebook står for. Det er samme ydelse som Google og andre markedsføringsfirmaer tilbyder. Du kan også bestille et reklamebureau til at lave en reklame for legetøj og få den vist lige præcis på det tidspunkt hvor et analysefirma med speciale i telemarkedsføring ved, at der sidder børn foran skærmen.

Målretning af reklamer er noget der foregår og har foregået så længe reklamer har eksisteret. Den målretning der sker i forhold til din præference for tøj, sodavand, elektronik eller mobiltelefoner, vaskemaskiner og ferierejser, hvorfor er professoren ikke lige så optaget af det?

Der er efter min mening tale om en stor mediestorm i et meget lille glas vand her. Og selvom der er mange der måske ikke bryder sig om at blive profileret når de surfer rundt på Facebook og andre steder, så er det ikke en ulovlig praksis. Facebook overholder EU lovgivningen om GDPR og du kan til enhver tid få slettet de data som Facebook har om dig. Det er den måde man i EU har valgt at håndtere problemet, og den løsning kan man jo bare benytte sig af.

28. maj 2019 kl. 14:08
Partier bruger Facebook-data ulovligt i valgkampagne

At målrette reklamer på Facebook er jo ikke værre end at indrykke annoncer i aviser, hvis læsere man erfaringsmæssigt ved har en bestemt politisk tilknytning. Så hold nu op med at sige at partierne køber sig til viden om folks politiske overbevisning, det er jo decideret misinformation.

Partierne ved ikke hvem der ser annoncerne. Hvis der er nogen der har et problem med at Facebook kan regne ud hvad ens politiske tilknytning er så tag det op med Facebook.

28. maj 2019 kl. 12:34
Partier bruger Facebook-data ulovligt i valgkampagne

Det er noget vrøvl når professor Sten Schaumburg-Müller antyder at Venstre og Socialdemokratiet bruger data fra Facebook. Det eneste man gør I en Facebook kampagne er at angive hvilken målgruppe man ønsker at reklamen skal vises for, og så er det Facebook der finder ud af hvilke personer der falder i disse målgrupper. Partierne ved ikke hvem reklamerne vises for, eller hvorfor.

Det er også noget vrøvl når professoren antyder at borgeren ikke har givet samtykke for det har de. Det gør man når man accepterer vilkårene for anvendelse af Facebook. Partierne skal selvfølgelig ikke hente samtykke, hvem skulle de hente det fra?

Foreslår at professoren foretager et køb her: https://mcphee.com/products/tin-foil-hat

28. maj 2019 kl. 10:46
WHO: Computerspilsafhængighed er en sygdom

Det er mere bekymrende synes jeg at vi allesammen åbenbart skal være så konforme som muligt, passe ned i de rigtige kasser som professionelle har klassificeret som normale.

Hvis man før i tiden brændte for noget, havde en passion for et emne som optog en rigtig meget, så blev det betragtet som en god ting. Og ofte kom der gode ting ud af det.

I dag har man bare en sygdom. Man skal have behandling. I terapi. Jeg kan ærlig talt godt frygte lidt for vores børns fremtid og det er ikke på grund af spilafhængighed.

"Nej Einstein, hold nu op med at sidde ved dit skrivebord og skrive alle de formler! Kan du så komme ud og klatre i træer som normale børn gør!"

28. maj 2019 kl. 09:23
ARM lukker ned for levering af chipdesign til Huawei efter amerikansk boykot

Bare sådan lige for at sætte tingene lidt i perspektiv så er der fortsat ingen konkrete beviser for at Huawei spionerer eller har indarbejdet bagdøre i deres hardware. De er blevet en uheldig brik i den amerikansk-kinesiske handelskrig der p.t. pågår og det er jo trist for dem.

Vi må se hvad der sker når Kina påstår at Apple og Google spionerer mod kinesiske borgere med deres software og hardware, og udelukker dem fra det kinesiske marked. Uden et hår af beviser. For det er tilsyneladende det princip der er acceptabelt i dag.

23. maj 2019 kl. 12:06
Skal krypteringsfolk frygte kvantecomputere?

Kan anbefale følgende videoer om emnet:

The mechanics of quantum computershttps://www.youtube.com/watch?v=IrbJYsep45E

Why Quantum Computing Requires Quantum Cryptographyhttps://www.youtube.com/watch?v=pi7YwxxZQ5A

How Quantum Computers Break Encryption | Shor's Algorithmhttps://www.youtube.com/watch?v=lvTqbM5Dq4Q

Både PBS Space Time og PBS Infinite Series er forøvrigt rigtig gode kanaler for de videnbegærlige .. :-)

10. maj 2019 kl. 13:13
Sundhedsdatastyrelsen opfrisker dataportal

Der var nok også adskille version2 læsere der samtidigt skulle ind og se hvad det var for en side. Det er den nok ikke dimensioneret til.

8. maj 2019 kl. 09:40
Sundhedsreformen kræver et valg mellem pest eller kolera: Sundhedsplatform eller den jyske model?

Hvis man har tilfredse brugere og et system der har bevist sit værd så skal man vist være politiker for at betegnelsen "pest" om det.

Du skriver at Sundhedsplatformen er foran på funktionalitet, men det er rumfærgen også. Det gør den bare ikke mere egnet til rutefart mellem Tirstrup og Kastrup.

Jeg forstår slet ikke de fronter der forsøges tegnet op her. Systematics system er lige til at sætte nøglen i, det virker, hospitalerne arbejder effektivt med det og brugerne er glade. Normalisering er noget vi akademikere kan føre religionskrig omkring men det har jo ingen eller kun meget lidt klinisk betydning.

Det er da muligt at der på lang sigt er relativt højere vedligeholdelsesomkostninger på et system med lavere normalisering men sammenlignet med det økonomiske sorte hul der er Sundhedsplatformen så er det jo lommepenge vi taler om.

9. april 2019 kl. 14:17
Festlig fredag: Her er Version2’s længste ord gennem tiderne

..Familieopsporingsalgoritmeforvaltningsmyndigheden

Der vil jeg arbejde! Tænk at få lov til at forvalte en algoritme.

8. april 2019 kl. 12:57
EU-generaladvokat: Forindstillede cookie-bokse tæller ikke som samtykke

Browseren skulle arbejde sammen med websitet, som optionelt udstiller information om hvad cookies bruges til (hvis websitet ikke gør så skal det spørge - som det sker i dag).

Der findes mange måder man kan gøre det på - helt basalt kunne man anvende meta tags til det. For eksempel:

Browseren kunne så baseret på brugerens browser-indstillede præferencer udelukke eller tillade anvendelsen af de specifikke cookies - helt konkret bare ignorere requests om at sætte pgl. cookies.

26. marts 2019 kl. 18:06
EU-generaladvokat: Forindstillede cookie-bokse tæller ikke som samtykke

+1 for anvendelsen af ordet Datamat :-)

26. marts 2019 kl. 09:28