Lasse Steen Bohnstedt

Digitaliseringsstyrelsen efter kritik: Derfor virker NemID-app ikke på rootede telefoner

Jeg kan heller ikke bruge hverken nemid eller e-dankort på min ikke-rootede tlf. Til gengæld virker mobilepay, så det er fint nok - til de andre to ting har man jo plast-/papkort...

30. maj 2018 kl. 07:47
Cpr-numre flyder (stadig) på nettet - og hvad så?

Jeg kan komme på ét realistisk scenarie: Hvis du får medicin, der kan misbruges (ritalin eller morfinpræperater fx), er det et problem, hvis en anden finder ud af det, gætter dit cpr, går på apoteket og får medicinen udleveret. Man kan godt få udleveret "sin ægtefælles" medicin uden at have deres sygesikringskort.

12. september 2017 kl. 21:51
Hvor er computerne i Star Wars?

Jeg synes jo, filmene (de gamle) har en ret visionær brug af computere (hvis man ser bort fra fx det håbløst gammelt udseende "wireframe" system brugt til målsøgning i XWings). Præmissen er jo, at de fleste samfund lever undertrykt og i fattigdom, og netop derfor ikke har computere; hvorimod de få, der findes, er så sofistikerede, at de smelter ind.

Næ, hvis jeg skal nævne fantasiuniverser, som ikke bruger computere, selvom det ville være naturligt for os at includere dem, så kommer jeg til at tænke på de meget teknologisk nysgerrige gobliner, sådan som Tolkien skriver om dem (dén facet er ret nedtonet i filmene, så det er bøgerne, jeg tænker på).

20. oktober 2015 kl. 15:25
Pensioneret Windows XP i rejsekort-automater er en sikkerhedsrisiko

Ja, en forbindelse ud -- ikke en forbindelse ind.

Øhm? Har alle mennesker glemt "blaster" ormen? Der behøvede man ikke en åben forbindelse ind for at blive smittet. Den inficerede i sin tid min Windows 2000 over et 28800 modem, mens jeg var ved at hente mail. Det tog kun cirka 30 sekunder, før min duron 700 var en lallende klump gele...

9. december 2013 kl. 22:31