Jesper Hansen

Læk afslører slyngelstaters omfattende misbrug af israelsk overvågningsværktøj

"Skal vi så etablere en"

Jo. Men god fornøjelse. I FN har slyngelstaterne flertal, og de vedtager jo med gode demokratiske principper det de har lyst til. Du kan lave en retsorden for retsstater, men du må leve med at alle de andre (bananstater mv) er fuldstændig ligeglade, og ja nærmest griner af det.

Så kan det laves som en konventioner blandt frivillige, men hvem tilslutter sig: Samtlige landes efterretningstjenester bruger den slags teknologi, så de vil alle fraråde regeringerne at gå med... ikke engang Norge kommer med.

I øvrigt vil de "våben" en sådan "åben demokratisk" administrator skulle sagsbehandle jo være fortrolige fordi de udvikles til hemmelig brug, og derfor kommer der jo ikke nogen ansøgninger for så vil teknologien jo være afsløret.

Tror at man må man leve med problemet, da software er notorisk umuligt at kontrollere, sammenlignet med for eksempel fysiske våben eller teknologier. Så hvis man mener det alvorlig at man ikke vil overvåges må man anvende anti-overvågningssoftware, og det er der også marked for, både hos dem der uretmæssigt overvåges og hos dem der helst vil holde sine lyssky aktiviteter for sig selv. Skal det så også begrænses eller skal det udbredes? Så er du tilbage til start. Det er blot et element i det konstante våbenkapløb, og trækker du dig taber du.

21. juli 2021 kl. 12:00
Læk afslører slyngelstaters omfattende misbrug af israelsk overvågningsværktøj

Sikke en gang sludder. Det er jo ikke Israel som Nation der har "administreret et våben". Dels er det et stykke software udviklet af et privat firma, og dels er "administration af et våben" jo ikke noget reelt begreb. Hvem administrerer måske alle andre typer våben. Tilsvarende værktøjer har jo været i brug af vel samtlige efterretningstjenester verden over, og der er givetvis snesevis af virksomheder der laver software til det formål.

Så kan man mene om efterretningstjenesters arbejde hvad man vil. De køber eller udvikler sine værktøjer overalt. Ikke kun software, men også diverse hardware til overvågning. At "journalister" overvåges er jo ikke underligt. Mit bud er at "journalist-titlen" ikke i sig selv beviser at man arbejder for en god kritisk venstreorient NGO med fokus på minoriteters rettigheder, men også sagtens kan arbejde med helt andre lyssky aktiviteter under dække.

Der er f.eks KU som hjælper Kina med at undertrykke uighurer med DNA teknologi. Danmark er vel så ikke i en "legitim position" som "administrator" af det "våben". Vel ej. Der findes ingen legitime positioner som administrator. Forskerne har handlet i "forskningsfrihedens navn". De har handlet idiotisk/naivt og har nok flere lig på samvittigheden end de selv aner.

Der er russerer slå folk ihjel med Novishok. Igen. Rusland er ikke tildelt en administrator rolle. "Dette er statsorganiseret mord".

Hamas skyder raketter tilfældigt ind i civile områder. De er faktisk af Iran blevet tildelt rollen som administrator af det våben. Flot.

Tyskerne sælger centrifuger til Irans atomvåbenprogram.

Listen er lang

Pick you winner.

21. juli 2021 kl. 10:15
Du saver demokratiet over med din brug af Facebook, Magnus Heunicke

Enig. Man må gå ud fra at det en minister skriver på FB eller Arto eller hvor de færdes, er henvendt til deres personlige venner. I lighed med feriefotos og se-mig-opslag er den slags total ligegyldigt.

Man må også antage at det ministeren vælger ikke at få vedtaget i Folketinget eller beslutte officielt inden for sine beføjelser samtidig er noget vedkommende ikke vil stå til ansvar for.

7. august 2020 kl. 07:23
Måske skulle vi også droppe ordet computer..

Og pudsigt at grønlænderne selv forkastede Inuit navnet til landet til fordel for grønlændernes land.

https://naalakkersuisut.gl/da/Internationale-relationer/About-Greenland/Facts-about-Greenland

Særlig interessant også fordi betegnelsen “Grønland” kommer fra vikingerne. Sådan er der så meget.

5. august 2020 kl. 20:56
Måske skulle vi også droppe ordet computer..

@Ulf De krænkelsesparate og krænkelsessøgende er nok ligeglade med den slags småfaktuelle detaljer.

I øvrigt er den med Eskimo meget mærkelig. Tænker at mange ser på eskimoerne med beundring for deres evner og levevis og har stor stor respekt og fascination. Om isen så omdøbes til kæmpe-inuit eller kæmpe-grønlænder betyder vel ikke noget.

5. august 2020 kl. 09:41
Regionerne vil dele ud af data fra patientjournaler: Drop det, lyder kritikken

Vi har forskningsfrihed Det er et gode Blandt andet fordi forskerne ikke er tvungne til at skulle forklare politikere hvad der giver mening at forske i. Det kommer der gode ting ud af. Også underlige ting. For eksempel danske forskere der arbejde med DNA fra materiale taget fra uighurer i Kina. Sandsynligvis uden deres samtykke, men nok hjemtaget fra en statsorganiseret indsamling. Friheden giver altså også mulighed for at samarbejde med hvem man har lyst.

Dette forslag gør det så også muligt at spare besværet med at spørge danskerne om de vil deltage med sine data eller ej. Tænk nu hvis de sagde nej. Hvad med om man i det mindste gav mulighed for at give samtykke - helt eller delvist? Der vil så nok på et tidspunkt ske et “dataudslip” så databasen kopieres over på en server udenfor kontrollen.

Af samme grund kan man være tilbageholdende med at lade sig Corona teste eller på sigt gå til lægen. Mistilliden til systemet breder sig.

6. juli 2020 kl. 08:32
Supermarkedschef truer bevidst kunder med ulovlig offentliggørelse af overvågning

Artiklen påstår at samtykket skulle været givet af kunder blot de går ind i butikken. Det er åbenlyst forkert, da der i opslaget står at hvis man går ind i butikken OG stjæler har man givet samtykke. De som ikke stjæler, dvs almindelig kunder er således ikke omfattet af samtykket. Det var man nok klar over, så artiklen skulle lige have lidt ekstra gas.

Så igen kan almindelige kunder - såfremt de ikke bryder sig om det - jo handle et andet sted. Ligeledes med dem der gerne vil stjæle - hvis de ikke bryder sig om at blive vist offentligt, kan de jo stjæle fra en anden butik, hvor de har lov til at gøre det uden at få krænket deres privatlivsfred pga sådan noget ligegyldig som tyveri.

5. august 2019 kl. 20:56
Forsker: Spioner kan få adgang til dansk teledata i Rumænien

Tjah.. I Danmark er der jo meget gode muligheder for at få adgang via logningsbekendtgørelsen osv, så på det punkt tror jeg ikke der noget at klage over. Samtidig har vi jo lidt af en "tillidskultur", hvor Rumænerne måske er lidt mere påpasselige, så også på det punkt er det nok heller ikke noget at klage over.

Men hvis man ikke bryder sig om TDC, så er det jo bare at skifte selskab.

2. august 2019 kl. 13:41
Kan Version2's læsere hjælpe? Hvem byggede politiets fejlbehæftede teledatasystem?

Finde fejlen og undgå det sker igen. Ja tak. Men det er ikke et argument for at det er nødvendigt at kende leverandøren.

Det er mere relevant at spørge hvilke valideringer af søgeresultaterne der har været anvendt? Udover at anklagemyndigheden skal sikre det, skal forsvarsadvokaterne også gøre det.

18. juli 2019 kl. 10:54
Lovforslag: Kommuner vil overvåge borgeres el-forbrug til kontrol af bopælspligt

Fjernaflæsning og timeaflæsningen er ikke etableret for at forbrugeren kan få billigere strøm. Det er nok det eneste der ikke kommer til at ske.

Min fætter driver i øvrigt en indbrudsbande, og ser frem til at kunne tappe ind i den database så han kan få et real-time kort over hvor der ikke er nogen hjemme.

14. december 2018 kl. 10:57
Justitsministeriet: Hov, vi har alligevel 678 GB Tibet-mails

Hvis det er to menige betjente der har fundet på at fjerne Tibet flag kan politiledelsen, justitsministeriet og udenrigsministeriet jo kke have vidst noget. Og derfor kan ingen - slet ingen - have skrevet mails om emnet før besøgsdagen. Elsisterer der blit 1 enkelt mail om emnet inden besøgsdagen beviser det at dæk-historien er løgn. Det giver anledning til skandale nr 2. Nr 1 er overtrædelse af de flagendes rettigheder. Nr 2 er at tvære l**** ud på de menige betjente.

8. juni 2018 kl. 23:35
Konsortiet bag Femern vil overvåge bilisternes færden fra Storebælt til Tyskland

Nemlig. Og i nogle køretøjer vil der være mere end 1 telefon. Og der vil blive brugt flere forskellige telenetværk.

Min telefon vil dog være i airplane mode fremover under passage af Storebælt. Mærkeligt at telefonselskaberne lovligt må sælge noget som politiet skal have dommerkendelse til.

19. marts 2018 kl. 19:33
Horsens tracker turisterne via mobilens wifi-signal

Jeg mente faktisk om 5-10 turister året - lidt karikeret ganske vist. Mig bekendt er der ingen “turistattraktioner” i Horsens midtby så jeg forstår slet ikke hvad det går ud på. Men jeg er meget sikker på at butikkerne i byen meget gerne vil have Big data på hvad borgerne i Horsens og omegn har af bevægelsesmønstre i byen, og så har man valgt at kalde det et turist projekt fordi det jo så ikke er almen overvågning. Desuden er der også interesse for at “målrette” reklamer efter den forbipasserende profil fra SoMe og Google.

Hvis det reelt handler om turister kunne man jo starte med at fortælle om alle herlighederne, eller rent faktisk sørge for at der var noget der er værd at besøge.

5. marts 2018 kl. 15:26
Horsens tracker turisterne via mobilens wifi-signal

Hvis man ser bort fra de mennesker der besøger fængslet til en koncert, så undrer jeg mig over udtrykket "turister i Horsens". Måske uvidenhed, men hvorfor spørger man ikke de 5-10 mennesker det drejer sig om direkte hvad de synes. Det kunne endda være de så synes at det er flinke folk der bor i Horsens, og får lyst at komme igen. Personlig kontakt kunne man kalde det. Alternativt kan de jo også spørge receptionisterne på hotellerne, for de ved som regel godt hvad turister spørger om.

Men ok, det er der nok ikke så mange konsultenttimer, og projektstøttemidler i.

5. marts 2018 kl. 10:07
Programmering i skolen deler eksperter: Skal der kode på skemaet?

"...måske er det væsentligste, at man er opmærksom på, at det er noget, som er designet på en bestemt måde. Alene den bevidsthed er måske nok i skolealderen"

Det lyder som noget en eller anden der ikke har lært noget vil sige. Netop i skolealderen er det vigtigt at få lært noget konkret. Det giver selvtillid og virkelyst. Det er heller ikke nok at vide at engelsk er et sprog der tales i England og bruges ofte, og det gør ved os at nogle engelske ord kommer ind i vores sprog. Man skal også kunne engelsk, og jo bedre desto bedre.

Min yngste dreng på 8 går til kodning på det lokale bibliotek sammen med andre drenge og piger på 7-12 år med en frivillig underviser og et par forældre der giver en hånd med. Det er den mest kreative og inspirerede undervisning de har, hvor alt muligt er i spil. De bruger scratch fra MIT og et andet jeg ikke kan huske. Men så regner de, skriver, tegner, klipper, laver musik, video, hjælper hinanden etc etc...Med kodning kan man simpelthen få det meste af undervisningen hægtet sammen til en helhed.

16. februar 2018 kl. 09:11
Overbelastet database forhindrer kamerabiler i at scanne nummerplader

150000 nummerplader pr måned svarer til 5000 pr dag. Lad os sige 200 i timen. En nummerplade består af 2 bogstaver og 5 tal. Lad os flotte os og tildele 10 byte til det. Vi har altså et dataflow på 2000 byte i timen, eller tæt ved ½ byte pr second. Der skrives at bilen giver besked til p-vagten om at tjekke. Derfor må man gå ud fra at der ikke er behov for at gemme information i mere end en times tid - ellers er bilen jo kørt inden p-vagten kommer.

Hvordan kan man få så beskeden en datamængde til at være et problem?

Hvorfor er det så relevant at tale om nummerplader pr måned, hvis ikke det er fordi man gemmer informationen til helt andre formål - for eksempel at ville sælge data videre til 3.part. Vil tro at der er mange købere til den information.

200 i timen er i øvrigt meget mindre end en p-vagt til fods kan nå at tjekke.

12. februar 2018 kl. 12:12
Forsker: Forbud mod internet ved eksamener er en falliterklæring

Så kunne man jo lave en eksamen i internetfærdigheder / litteratursøgning / bibliotekskundskab hvis man har brug for det, men i alle andre fag burde det ikke være nødvendigt.

Det er muligvis fint nok til alle snakkefagene, hvor det stort set er ligegyldigt hvad man siger, bare det lyder godt. Men i fag hvor der indgår reel viden, bør eksamen også afspejle reel viden.

Hvis man vil have en eksamen der afspejler hvad den enkelte elev har lært, ud fra det materiale som stilles til rådighed, til løsning af en opgave, så er der ikke brug for internet.

Det store problem er at snyd med eksamen rammer alle og gør eksamensresultaterne utroværdige.

5. december 2017 kl. 13:58
Betalings-apps spænder ben for hinanden: Vi efterlades uvidende om anvendt betalingskort

...og samtidig fodrer man ikke det glubske Big-data dyr.

31. oktober 2017 kl. 08:59
NSA’s hemmelige base i England snager i wifi-signaler verden over

Er det ikke en lidt søgt og vildt ekstrapoleret konklusion at wifi aflytningen er i strid med menneskerettighederne fordi en militær operation har kostet liv? Så kan man vel også hævde at minedrift efter jernmalm til fremstilling af stål til patronhylstre som har været brugt i bandekriminalitet det har kostet liv er i strid med samme rettigheder...

16. september 2016 kl. 19:13
Rejsende skal aflevere deres Facebook- og Snapchat-profil for at komme ind i USA

Det er da helt i orden at et land selv vælger hvilke regler der skal gælde for at kunne komme ind. Så kan man være uenig eller ej, og kan jo vælge at droppe sit besøg hvis man synes det er for slemt. Det ville ikke genere mig... Det er nok klart at man ikke kommer til at bruge det store krudt på de rejsende der har en positiv score i DHS register, mens det jo nok er en fin måde at undersøge de personer nærmere som der er grund til - jeg vil tro at man kan få et ret godt indtryk af en person på den måde. At man netop melder ud at man vil undersøge SoMe profiler og beder om accept til det i ansøgningsprocessen, er da klart at foretrække over at det foregår skjult. (Det foregår nok også skjult i nogle tilfælde alligevel).

23. august 2016 kl. 12:30