Christian P. Broe Petersen

Minecraft skal lære skoleelever at forstå klimaudfordringer

Altså ungerne vil sikkert hellere spille minecraft end at høre om klima, men er der noget der viser at den slags.

Altså bliver dem der ikke hører efter normalt bedre? Og hvad med dem der reelt gerne ville lære det, også hvis det stod i en bog eller blev forklaret af en lærer?

18. februar kl. 17:42
Justitsminister om ulovlig logning: »EU-domstolen står på forbrydernes side«

Hvis vi nu åbner alle folks breve, og her i 2022 mener jeg selvfølgelig al kommunikation. Altså giver politiet fri adgang til messenger, sms, mail og generelt alt, hvor man skriver til hinanden. Og selvfølgelig også optage alle lyd og videosamtaler. Hvis man så gør noget forkert i nogen af dem fx dokumentfalsk, blufærdighedskrænkelse, ulovlig tvang eller trusler, så er det meget nemmere at efterforske bagefter.

Man kunne også få alle telefoner til hele tiden at optage og filme automatisk og sende det til staten. Det ville være et godt supplement til telelogning. Nåh ja og sende GPS position. Det er meget bedre end triangulering mellem master.

Overvågning er frihed. Husk det nu!

31. januar kl. 12:34
Stigende andel af effektomformere udfordrer stabiliteten af elnettet (GridTech)

Kan man ikke bruge syncron compensatorer til at stabilisere nettet?

22. januar kl. 21:15
Tysk tilsyn og hollandske ministre: Microsoft og Google er ulovligt i skolerne

Linus Torvalds er vel fra EU. Open Office/Libre Office er udviklet af star division i Tyskland. Så helt umuligt er det vel ikke. Og begge dele er jo open source, så man ved hvad der foregår. Problemet er jo så cloud firmaerne. Der halter vi gevaldigt.

16. juli 2021 kl. 05:41
Hackergruppe advarer danske journalister: I afslører jeres børns CPR-numre

Enklere løsning er at droppe det pjat med at CPR nummeret er hemmelig.

Præcis. Det er absurd at vores personlige ID nummer bliver opfattet som et slags medfødt password, som vi ikke kan ændre, og hvis det så bliver lækket, så er vi mere eller mindre fucked. I dag, hvor vi fx har NemID til at signere med, så bør der ikke være nogen undskyldning for at man kan gøre ting alene vha. viden om ens CPR nummer.

Altså de behøver ikke at offenliggøre dem alle, men det er absurd, at man skal oplyse det rigtig mange steder, men det er samtidig enormt hemmeligt.

Jeg havde en kollega engang med klæbehjerne som kunne de flestes nummerplader og også CPR numre, når folk lige ringede til lægen og snakkede lidt for højt. Det kan jo næsten ikke undgås at det bliver spredt igennem ens livstid.

7. juni 2021 kl. 13:13
LBRY: Demokratisk YouTube uden masseovervågning

Hvordan forhindrer man så at disse nye tjenester bliver oversvømmet med Nazi propaganda, Qanon ævl og generel misinformation?

Jeg forstår godt problemet mht. censur, men det totalt modsatte har sgu heller ikke fungeret særlig godt for vores verden de seneste par år.

De kommer næppe heller uden om myndighederne i sidste evne. Så konsekvensen ved at insistere på det totalt liberale ukontrollerede kaos er sikkert mere kontrol og mindre frihed på nettet for de fleste.

20. april 2021 kl. 11:37
Lytter din telefon til dig?

en smartphone, så jeg oplever ikke den slags (jeg er heller ikke på Facebook)

Men en sølvpapirshat?

Jeg tænker, at det ville være en usandsynlig dårlig business case at blive opdaget i at optage folk i stedet for bare at bruge de uendelige mængder af oplysninger, som man selv lækker hele tiden.

5. marts 2020 kl. 10:43
Norsk politi advarer mod 5G: Øger risiko for cyberangreb

Faren ligger vel i digitaliseringen og Internet of Trash.

Hvilken netværksteknologi man bruger er vel ret ligegyldigt?

7. februar 2020 kl. 13:45
Svindel med Dankort rammer rekordlavt niveau

Jeg tænker at det er naivt at tro, at der ikke er en lignende tendens indenfor svindel af private.

Går du ud fra, at den samlede svindelssum altid skal være konstant? Mange svinder jo fordi det fx er nemmere end at arbejde. Hvis det er mere besværligt, kan det jo være de finder på noget andet at lave end lige at svindle.

28. januar 2020 kl. 13:16
Grønlands regering vil indføre digital valghandling

Altså hvordan kan man som alm. borger vide om ens stemme er hemmelig, hvis man skal afgive den elektronisk?

Lægger de så sourcekoden ud, og kan man få lov til at verificere, at det er den kode der kører, når man afgiver stemmen?

Drop nu for helvede alle tanker om digitale valg. Det er umuligt at gennemskue, uanset hvor "smart" man laver det. En blyant og et stykke papir og en masse blandede folk til at tælle dem. Det kan alle forstå, og vil være nærmest umuligt seriøst at snyde med.

15. januar 2020 kl. 15:42
RIP Aage …

Mængden af unge musikkere er faldet MARKANT siden 00erne.</p>
<p>Interessant vinkel ... har du statestik som underbygger dette?

Helt enig - den statistik kunne jeg også godt tænkte mig at se. Jeg har kun læst om det for klassisk musik. Mine egne børn og deres venner vælter da rundt i musiktalentklasser, bands og musicals, og halvdelen af alle unge piger mellem 13 og 17 er meget habile ukulele spillere. Det er selvfølgelig bare min fornemmelse. Men hvis nogen har ægte statistik, så kom endelig med det :-)

22. november 2019 kl. 11:05
To amerikanere anholdt for at stjæle 3,5 millioner kroner med sim-swap

Hvad / hvordan mener du en svigagtig medsarbejder hos et teleselskab kan svindle ?

Det kan han jo fordi han jo netop kan generere et nyt simkort eller måske endda bare læse personens SMS'er. SMS'erne er jo ikke end to end krypteret. Da mange firmaer bruger SMS som den sidste ultimative sikkerhed, så vil man kunne få resat sit password ved at få tilsendt en SMS. Hvis de så kan snuppe den, så kan de hurtigt få lavet ravage.

19. november 2019 kl. 13:46
Australien foreslår obligatorisk ansigtsgenkendelse ved besøg på pornohjemmesider

Hvad skal de stakkelse teenagere under 18 så gøre?

Oh well - det kan selvfølgelig omgås og helt sikkert også misbruges.

Fantastisk idé - eller noget....

30. oktober 2019 kl. 10:11
Blev anmeldt for hacking af KMD – nu er sagen droppet

Jeg faldt lige over det her, som forklarer sagen lidt nærmere

Kommunen tog det ikke seriøst</p>
<p>Han kontaktede straks kommunen for at gøre opmærksom på fejlen, men ifølge Esben Warming forstod de aldrig alvoren i problemet.</p>
<p>Kommunen bad ham om selv at undersøge problemet nærmere. Senere er det kommet frem, at KMD i første omgang ikke mente, at der var nogen fejl i systemet.</p>
<p>Warming oprettede derfor en kode, som automatisk hev CPR-numre ud af databasen, for at se, om systemet havde en indbygget stopklods og ville blokere ham efter nogle forsøg. Det gjorde det ikke.

https://www.dr.dk/nyheder/viden/teknologi/anklaget-cpr-tyveri-jeg-ville-goere-det-igen

10. oktober 2019 kl. 13:22
Regeringen vil indføre særskat for tech-giganter

Og så skal fx NOVO smide de 5,7 milliarder i skat i USA i stedet for i Danmark. Det er helt uholdbart og igen noget sludder fra sosserne. Længere er den vist ikke.

Er det Novo, som har mange af sine patenter liggende i et Schweizisk selskab,og derfor kanaliserer mange af sine penge derned, du taler om?

Og ja - hvis de tjener penge i USA, hvorfor skulle de så ikke betale skat der?

10. oktober 2019 kl. 12:34