Christian P. Broe Petersen

Vi er ved at skabe et A- og B-hold for elbilejere (Ing)

Jeg så da også i november 2022 en kø på en halv snes biler foran Clevers ladepark i Fredericia hvor jeg - uden ventetid- kunne lade ved Ionity lige ved siden af.

Ja, og nu er der Clever i Odense og 2x på motorvejen ved Middelfart. Inden længe kommer der en del op ved Kolding Storcenter etc. Så der er sjældent kø i Middelfart længere.

2. juni kl. 08:18
Nye motorveje og billige biler sender togtrafikken til tælling (Ing)

Elbiler og selvkørende biler løser ikke noget i byernes trængsel. Til gengæld slider de mere på vejene (tungere vægt) og larmer mere (mere dækstøj), sammenlignet med konventionelle biler. Man kommer ikke uden om behovet for god effektiv offentlig transport, evt i ledtog med et verdensklasse cykelinfrakstruktur i byerne.

Det med trængsel er rigtig nok, men mig bekendt er ekstra slid på vejen minimalt. Det er mest lastbiler og frost der slider på vejene. Og jeg tvivler på, at de larmer mere, for man sparer jo motorstøjen væk (og nej - moderne fossilbiler er ikke lydløse udenfor kabinen)

Men jo - i de større byer er cykler og offentlig transport da bestemt en god og praktisk idé.

31. maj kl. 12:30
Nye motorveje og billige biler sender togtrafikken til tælling (Ing)

Det kommer an på hvordan man har bosat sig. Togstationen ligger næsten altid i forbindelse med busruter, og merprisen for at tage bussen er sjældent højere end brændstofforbrug + parkering med bilen.

Ja, det er sandt. Jeg har boet ved Næstved og nu i nærheden af Vojens. At tage bussen herude uden have et fast pendlerkort er rasende dyrt. Da der næsten ikke går busser i weekenden er det ud over den høje pris ikke rigtig muligt.

Da jeg boede i Næstved forsøgte jeg ind i mellem at tage toget til KBH, men det var sjældent jeg kunne parkere, så der skulle afsættes god tid til at lede efter P-Plads, så det valgte jeg efter nogle gange bare at gøre i KBH i stedet, da der var P-mulighed der hvor jeg skulle på kursus.

Jeg siger ikke, at det ikke fungerer for en masse folk, men det er også bøvlet for mange, og når det så oven i købet er dyrt, så gider man ikke rigtig.

Og ja, hvis man kan spare bilen væk, så kan man køre meget med taxa og tog og bus, men igen er det ikke rigtig en option ude i udkanten, og så står bilen der jo.

31. maj kl. 12:27
Nye motorveje og billige biler sender togtrafikken til tælling (Ing)

Dyrt og besværligt.

Transporten til og fra stationen er ofte et problem. Her skal man helst have en bil, men ofte er det ikke muligt at parkere ved stationen og det er svært at komme til den, da den er lige i bymidten.

Hvis man ofte kører tog har man nok styr på rejsekort og orange + billetter, men hvis man bare køber en normal billet, fordi man fx vil fra Jylland til KBH, så koster det kassen. 2 mand i bil er ofte en del billigere og igen meget nemmere og mere fleksibelt. Det er muligt, at driften jo ER så dyr, men så er det nok reelt ikke rentabelt med togtransport over lange afstande ud over mellem bycentre som fx Aarhus, Odense og KBH.

31. maj kl. 08:17
En emissionsfri luftfart kræver ufattelige mængder vedvarende energi (Ing)

Emissionsfri luftfart kræver enorme mængder vedvarende energi.

Emissionsfyldt luftfart kræver enorme mængder fossil energi.

Jeg tør så slet ikke tænke på hvad det kræver at gøre hele verden emissionsfri, for det er vel målet.

Jeg tør slet ikke tænke på hvad det kræver at holde hele verden kørerende på sort energi.

30. maj kl. 10:03
En emissionsfri luftfart kræver ufattelige mængder vedvarende energi (Ing)

I EU tilsættes benzin allerede cirka 4 % og diesel cirka 6.5 biofuel (energiindhold). Når nu transport om føje år er på batteri kan vi hælde den biofuel på flyene.

Det er da 10% i benzin nu? E10?

Niels Abildgaard påpeger: "Sålænge fossilt er billigt, flyver/biler gud og hvermand. Når det bliver dyrt er det kun adlen der må og har råd." Jeg kan huske dengang jeg og ganske mange andre "almindelige mennesker" ikke havde råd til at tage flyet til Thailand eller weekendtur til London. Knap halvdelen af den danske befolkning drømmer sig tilbage til "de gode gamle dage", den del kan starte med at reducere flyveriet. Jeg kan varmt anbefale Nordjylland, Sydsverige og Harzen.

Enig. Det er lidt sjovt det der med at at alle har ret til at have råd til at flyve til Berlin i Weekenden, når de reelt kunne tage toget. Men det er jo svært at gå ned i standard. Dog tror jeg reelt at mange folk er villige til det, hvis man pressede dem lidt.

29. maj kl. 17:53
Tilmeld dig online briefing om dansk atomkraft: 'Vi er klar før energiøerne' (Ing)

Hvis tailings og affald fra minedrift er en reel bekymring for dig, så skæv lidt til kobber. https://www.theguardian.com/us-news/2021/nov/09/copper-mining-reveals-clean-energy-dark-side

Jeg er sådan set enig i det der med, at a-kraft nok er at foretrække frem for kul. Men uanset om det er VE eller A-kraft, så vil man vel også spare en masse kulminer = min minesvineri.

Og jeg tænker IKKE, at vi kommer til at spare voldsomt på kobberminerne ved at bygge A-kraft, med mindre det kun er til erstatning for nuværende elproduktion. Hvis vi skal elektrificere samfundet, skal vi nok bruge en masse ledende materiale uanset valg af energikilde.

25. maj kl. 12:42
Tilmeld dig online briefing om dansk atomkraft: 'Vi er klar før energiøerne' (Ing)

Hvordan styrer man det smeltede salt? Hvorfor er maritime myndigheder bedre til at godkende atomkraft? Hvilke komponenter skal udvikles?

Med de tidslinier er det forhåbentlig helt færdige med at udvikle komponenterne?

Hvad hvis/når der sker ulykker til havs? Hvordan renses det smeltede salt for radioaktive stoffer?

25. maj kl. 10:27
Kun amerikanske Frontier regner i exaskala: Stilstand rammer supercomputere (Ing)

Denne Top 500 liste er lidt suspekt. Eksempelvis er ingen af Teslas supercomputere på listen og man kan kun gætte på at der findes militære installationer der også mangler eller som er listet med forkerte specs.

Spørgsmålet er jo om de har meldt sig til. Man skal selv henvende sig og dokumentere, hvis man vil på listen. De render ikke rundt og leder efter supercomputere. Så måske er det Tesla der er suspekte, fordi de claimer noget, men ikke vil meldes på den der liste med de krav det indebærer?

Det er klart at hemmelige installationer ikke vil fremgå - fordi de jo i sagens natur, så ikke ville være hemmelige?! Det gør vel heller ikke listen invalid?

25. maj kl. 10:15
En emissionsfri luftfart kræver ufattelige mængder vedvarende energi (Ing)

Er det ikke fordi det er svært reelt at begribe hvor stor verden er, hvor mange mennesker der bor og hvor meget energi og ressourcer vi reelt bruger?

Jeg kender også en del, der bliver overrasket over at deres elforbrug "eksploderede", da de fik varmepumpe. Personlig regnede jeg lidt på det: Min elforbrug var i gennemsnit 20KWh om dagen før den "grønne omstilling" Biler: 150km om dagen = 10L benzin = 100KWh. De 100KWh kan ca. deles med 3 pga effektivitet, hvilket giver ca 33KWh om dagen ved eldrift Opvarmning: Gennemsnitsforbrug 22KG træpiller om dagen = 4,922 = 108KWh. Det har jeg også delt med 3, da der også skal laves en del brugsvand ved 55gr og hovedforbrug er om vinteren, hvor COP er lavere, men jeg burde kunne komme længere op med en A+++ pumpe som jeg har. Men det giver altså 108/3 = 36KWH Så alt i alt 20KWh husholdning + 33KWh transport + 36KWh opvarmning = 89KWh om dagen.

Så ja - ens forbrug eksploderer jo, men i praksis har det vist sig at være noget lavere, og da jeg har solceller giver det også et meget højere egenforbrug af strømmen, hvilket også på sigt kan optimeres endnu mere.

Det var alt sammen bare lige for at sige, at ja - det er store mængder energi vi skal lave elektrisk og grønt, som vi i dag brænder af fossilt.

For energien bliver jo som Ketill og andre også bemærker allerede brugt i dag, bare i form af fossil energi.

"Det må være enorme mængder olie der skal pumpes op, raffineres og transporteres for at gøre flytrafikken så sort som den er i dag"

25. maj kl. 09:36
Rekordstor milliardbøde til Meta: Kan betyde farvel til Facebook og Instagram i Europa

Uanset HVOR serveren kører så HAR en fra USA adgang og FISA kan dermed bede denne "dumpe RAM" indholdet - og dermed få adgang til det datasæt der er dekrypteret i hukommelsen - inkl. nøglen til dekryptering af det på disk (ellers kan koden jo ikke dekryptere det)

Eller hive det ud via vores ikke eksisterende "kabelsamarbejde" :-D

24. maj kl. 12:44
Overraskende melding fra WHO: Fraråder brug af alternative sødestoffer (Ing)

Det følger også den normale trend med at kunstige ting bør indtages med stor varsomhed, vi nævner i flæng bly i benzinen, DDT, rygning, morfinlignende smertemidler, trans fat, etc.

Øh. altså Benzin er vel teknisk set mere kunstigt end bly. Rygning er tørrede blade fra en plante. Ren "naturlig" morfin fra opiumsplanten er vel heller ikke anbefalet at indtage for meget og for ofte.

Rød fluesvamp er også naturlig. Kan ikke anbefales at indtage. Nok også derfor WHO fraråder al brug af alternative sødestoffer incl. fx Stevia.

Om det er godt eller skidt skal jeg ikke kunne sige, men at noget er naturligt, gør det ikke nødvendigvis bedre eller sundere.

23. maj kl. 13:35
Efter renovering af udskældt klapbro: Nu kan den ikke tåle solskin (Ing)

Talrige eksempler har vist at bygningshåndværket i de seneste mange år er blevet ringere og ringere. Kan det tænkes at fagligheden indenfor maskinindustrien nu også begynder at følge denne faldende trend? Noget kunne tyde på at de var dygtigere for 90 år siden end vi er i dag.

Eller også havde bygningerne dengang også ind i mellem fejl, som man så udbedrede og så har de virket lige siden ;-)

23. maj kl. 12:27
Rekordstor milliardbøde til Meta: Kan betyde farvel til Facebook og Instagram i Europa

»Hvis en ny transatlantisk dataaftale ikke er vedtaget, og vi ikke længere kan bruge standardkontrakter eller andre alternative dataoverførselsgrundlag fra Europa til USA, så vil vi sandsynligvis ikke kunne tilbyde en række af vores vigtigste produkter og tjenester, herunder Facebook og Instagram, i Europa,« oplyser Meta i årsrapporten.

Det er vist et forsøg på at presse EU. Det ville nok forstyrre samfundet noget, når der skulle aftales hvem der havde kage med til foreningsmøde og om der er fodboldtræning på torsdag, og nogle influenzere ville skulle skifte platform eller få et rigtig job, men ellers tænker jeg som sådan, at vi fint kunne leve uden.

Omvendt er det nok mere tvivlsom om Meta kan undvære et marked, der økonomisk er på linie med USA og Kina.....

23. maj kl. 10:08
Concito om vognmandsvrede over prisen på el-lastbiler: 'De kan ikke betale sig - endnu' (Ing)

Så derfor: Betal afgiften (som er dikteret af EU), og læg den oven i prisen på transport af varer. Færdig, bum!

Yes - fuck miljø og klima. Bare der kommer flest mulig penge i kassen.

Med lidt held ordner markedet dog resten, fordi de store virksomheder skal aflægge ESG regnskab og derfor ikke vil stemples for at købe sort transport.

22. maj kl. 12:43
ANALYSE Kinas kyniske sats på elbiler kan gøre ubodelig skade på europæisk og amerikansk bilindustri   (Ing)

Kyniske sats?

Er det ikke en lidt spøjs overskrift? Man kan sige meget skidt om Kina (og det skal man også), men det var vel vesten, der kynisk satsede på ikke at gøre en skid ved transportsektorens CO2 udledning. Tesla viste vejen, og Kina tog den. Det synes jeg umiddelbart mere er fremsynet end kynisk.

22. maj kl. 12:23
Concito om vognmandsvrede over prisen på el-lastbiler: 'De kan ikke betale sig - endnu' (Ing)

Hvis tingene var så enkel så var det nok sket men som oftes er dem der mener at" De skal bare" sjovt nok dem som ikke skal betale, ikke bliver berørt af konsekvenserne, ikke skal have bøvlet og ofte ikke aner ret meget om den virkelighed som "bare" skal rette ind

Det bliver vel os som forbrugere der i sidste ende skal betale for det, hvis det ender med at koste mere. Det er vel sådan set ok, med mindre det er så meget, så alt går i stå. Mange forslag går ellers på, at staten skal give tilskud. Det er da også en mulighed, men så lander regningen jo hos alle skatteyderne, og der gøres ikke noget for evt. at spare på unødvendig transport, som øgede omkostninger jo kunne give incitament til. Uanset hvad, så er det jo lidt en tvungen opgave at gøre noget ved udledningen fra transportsektoren.

22. maj kl. 08:56
Rapport fælder hård dom over lademarkedet for elbiler: Ladeoperatørers all inclusive-abonnementer skal forbydes   (MobilityTech)

Dette er jo historie. De 4.000 kommer fra el-varme tilbage i 1970'erne. Det går nok hen og bliver til en politisk mærkesag! Hvilken politiker vil/tør foreslå at nedsætte grænsen fra 4.000 til 3.000 kWh/år?

En dansk gennemsnitsfamilie bruger 4500KWh om året. Men det er klart, at bliver man så pensionist eller lign, så ligger forbruget lavere.

Omvendt, så er den løsning bare SÅ meget mere simpel at administrere. Lige nu er det jo fx sådan at os med solceller ikke kan få refusion, fordi en af Skats hjerneblødninger siger, at man jo så kan riskere at få noget afgift retur, som man ikke har betalt og senest har de fundet på det med at man ikke kan få refunderet moms som man har betalt af den afgift man skal have retur, hvis ikke det er samme firma der har opkrævet momsen. Så Skat lægger hele tiden fælder for ordningen og kæmper dermed mod den grønne omstilling. Så jeg tænker, at varmepumpeordningen vil gøre det hele meget mere simpelt. Men ok - selvom den har eksisteret i mange år, så kan det jo godt være Skat kan finde et eller andet mystisk de kan ødelægge ordningen med :-D

16. maj kl. 15:10
Den termiske elkapacitet udfases hurtigere end antaget: Et problem for forsyningssikkerheden (Ing)

Det ser sådan ud:

https://energinet.dk/media/04xlgohx/godkendt-net-2026.pdf

Ah. Så der er en DC forbindelse fra DK til Krigers Flak og så AC fra den til Tyskland. Så giver det mere mening :-)

12. maj kl. 12:33
Den termiske elkapacitet udfases hurtigere end antaget: Et problem for forsyningssikkerheden (Ing)

Det, jeg prøvede at forklare, er, at en AC-forbindelse (f.eks. Øresundsforbindelsen) kræver/medfører, at de forbundne lande kører synkront, så de er fælles om frekvens-stabiliseringen - uanset, hvor stor effekt, der overføres.

Er der i den forbindelse nogen der kan forklare mig, hvordan vi iflg. Energinet har AC forbindelse til Tyskland både fra Jylland OG Sjælland.

Jeg kan se, at det er via Krigers Flak, men laver man der noget AC-DC-AC eller hvordan fungerer det, når vi eksporterer eller importerer strøm via den, når Sjælland jo ikke er i sync med Tyskland.

https://energinet.dk/energisystem_fullscreen/

12. maj kl. 10:55