Anders Møller Frey

For mange agile projekter ender i ren ragnarok

"Følg op på alle udfordringer og sørg for, at de bliver løst i næste sprint. Det er altafgørende for succes."

At løse alle udfordringer i næste sprint lyder ekstremt ambitiøst i mine ører (med mindre man har et virkeligt velkørende team).

Jeg vil foreslå at man fokuserer på at få den løst dén vigtigste udfordring først, og derefter går videre til den næste. Ellers ender det nemt med at man render rundt om sig selv uden at komme nogen vegne.

20. januar 2018 kl. 23:07
Det store ansvar

Min personlige indgangsvinkel til Karrieredagene var lidt en kombination, men jeg lagde nok mest fokus på at scoute potentielle arbejdspladser og så var planen at en praktikplads kunne være midlet til at få foden indenfor.

Jeg synes generelt der var et okay niveau hos de fremmødte firmaer, men der var nogle enkelte skuffelser imellem. Nogle af de store firmaer havde sendt HR-repræsentanter afsted som knap var klar over at deres firma overhovedet havde en IT-afdeling. Nu er Karrieredagene selvfølgelig ikke kun rettet mod IT-studerende, men det lagde alligevel en dæmper på begejstringen for de firmaer.

Men generelt var niveauet fint og udbuddet af firmaer var stort nok til at jeg følte at jeg havde fået et solidt indblik i markedet, så jeg kan klart anbefale det til studerende, som er igang med at finde praktik- og/eller arbejdspladser.

3. december 2013 kl. 09:49
Radikale Venstre får 22-årig it-ordfører

Lovende udspil. God weekend herfra.

29. november 2013 kl. 22:47
Radikale Venstre får 22-årig it-ordfører

Den deprimerende arrogance herinde ødelægger mit weekendhumør. Hvad med at vi venter med at pille den nyt IT-ordfører ned til han rent faktisk har åbnet munden?

29. november 2013 kl. 14:12
Det store ansvar

Hermed endnu en lille solstrålehistorie; denne gang blot oplevet fra den anden side.

Jeg er datamatikerstuderende og skriver i øjeblikket hovedopgave hos min praktikvirksomhed.

Da jeg skulle finde praktikplads havde jeg hele tiden for øje at jeg her havde muligheden for at afprøve en potentiel fremtidig arbejdsplads. Jeg fandt min virksomhed på Karrieredagenes messe i Århus i foråret, hvor jeg mødte en virksomhed som, både fagligt og menneskeligt, matchede mig rigtig godt. Efter en god samtale havde jeg besluttet mig og derefter var det bare at skrive en ansøgning og så krydse fingre.

Da virksomheden så kaldte ind var jeg gennem hele HR-møllen med jobsamtale, psykologisk profil og iq-test. De forklarede det med at de alligevel ender med at ansætte de fleste af deres praktikanter.

Det kan godt være der er potentiale i at samle praktikvirksomheder i en eller anden form for fælles online forum, men min personlige erfaring siger mig at der allerede er gode muligheder for at komme i kontakt med gode praktiksteder. Det kræver selvfølgelig at man som studerende tager sig tiden til at finde ud af hvad man vil og derefter laver lidt benarbejde.

Mit praktikforløb har mange ligheder med Manmathans beretning ovenfor og jeg kan bekræfte at man som praktikant føler sig rigtig godt tilpas når man føler at praktikstedet tager en alvorligt. Der er ingen tvivl om at det kræver mange resurser at have praktikanter (på den gode måde), men det kan hurtigt blive en god investering når man skal bruge nye, dygtige medarbejdere.

Jeg har i øvrigt gennemgået hele forløbet i partnerskab med en god medstuderende, og vi har begge været så heldige at få tilbudt fast arbejde på stedet umiddelbart efter uddannelsens afslutning.

29. november 2013 kl. 09:20