Karen Melchior

Sidste uge med privatliv

Især Radikale overrasker på den liste, for ifølge den er de overvejende uenige, men her er der så åbenbart en helt anden mening, når først der er hældt lim på taburetten.

Jeg mener ikke Radikale overrasker på den liste (udover de ca. 4 fejl) men skuffende at vi ikke har kunnet forhindre mere end det vi har gjort.

12. juni 2015 kl. 20:08
Sidste uge med privatliv

I det forarbejde der, med et fint ord, kaldes politikudvikling internt i partierne, gør det hele sikkert en forskel om der er flere eller færre med indsigt i IT.

Det gør en stor forskel hvem der sidder som MF'ere indenfor de enkelte partier. Jeg håber på at kunne få lov til at komme ind og præge kompromisserne inden de bliver til forslag, hvor de bliver sværere at ændre.

Der er også politik udvikling i regeringen. Jeg frygter en socialdemokratisk regering uden kontrol på IT- og retssikkerhedsområdet. Vi skal have nogne der vil holde snor i dem indenfor regeringen. Derfor frygter jeg, hvis Radikale bliver alt for små. Fordi hverken

Jeg kan ikke se hverken EL, SF eller Alternativet ønsker at ville i regering. Derfor falder loddet på os.

Regeringens track record er ikke fejlfri, men den er bedre end hvad en VKO-regering havde leveret.

Dupond og Dupont - men der er et bogstav til forskel. Det er B.

(undskyld det blev lidt af en salgstale, håber I tilgiver Folketingskandidaten)

12. juni 2015 kl. 20:07
Gymnasieelever snyder til eksamen via Facebook

Tester man om man kan huske selvstændigt eller om man kan løse opgaven med hjælp og i grupper. Test af udenadslære er dårligt til online ting, men andet skulle kunne laves hvor "snyd" ikke længere er relevant at tale om fordi det er processen og udførsel mere end alene facit som tæller.

11. juni 2015 kl. 13:29
Hvad mener din folketingskandidat om overvågning?

Og hvis denne kandidat så kan nævne minimum én anden sporingsmetode, som IKKE involverer cookies overhovedet.

Er det en test? :)

IP-adresse kombineret med browser, dine browser indstillinger (sprog, font og lignende), dit styresyste/hardware. Vil ofte skabe en nogenlunde unik kombination, som man så vil kunne følge. Og så er der din MAC adresse og dit IMEI nummer.

11. juni 2015 kl. 13:26
Hvad mener din folketingskandidat om overvågning?

en jeg kan godt have en holdning uden at have en baggrund i det. Der hvor det springende punkt er for mig, om i kan argumentere. Sagligt. Læg mærke til det ord. Sagligt. Jeres smarte spins, og talking bits, er ligegyldige. Ingen ved hvad i står for, eller nogen andre står for, fordi det tales der slet ikke om.

Fuldt forståeligt og jeg tror nu en del ved hvad jeg står for, men det kan jeg takke langvarige dialoger online for og ikke de danske medier. Det er også her, hvor jeg får mest og bedst viden fra folk.

Optælling af blanke stemmer og måske parti-støtte til de blanke stemmer til noget ikke-partipolitisk folkeoplysning?

11. juni 2015 kl. 12:22
Hvad mener din folketingskandidat om overvågning?

Tak enig,(på it baggrund) man kan godt have en god politik på et område uden at være ekspert, men man skal have respekt for eksperterne. :)

11. juni 2015 kl. 11:18
IT-politisk debatmøde afslører afgrund mellem ønsker og virkelighed

Debatten berørte mere end hvad der her kom med.

4. juni 2015 kl. 19:49
IT-politisk debatmøde afslører afgrund mellem ønsker og virkelighed

ja det lyder rigtigt, men det var da Rolf, som sagde, at de ikke "xx var en af de få ting som de havde politik på", men det var ikke TOR?

4. juni 2015 kl. 18:06
IT-politisk debatmøde afslører afgrund mellem ønsker og virkelighed

Politikerne lyver så vandet driver.

John - jeg har ikke siddet i Folketinget og vores IT/retsordfører genopstiller ikke. Jeg har på mødet givet udtryk for mine holdninger og hvad Radikale ønsker at kæmpe for i Folketinget.

Det er desværre ikke altid, at vi kan få hele vores politik igennem. Der er også kompromiser der skal indgås. Men jeg er stolt at at f.eks. sessionslogning ikke kom med i lovpakken efter den 14. februar. Og når det er valgkamp har vi mulighed for at tone rent flag.

4. juni 2015 kl. 18:04
IT-politisk debatmøde afslører afgrund mellem ønsker og virkelighed

»Brugen af Tor-browseren er et af de eneste emner, vi ikke har en holdning til. Men jeg er enig med Yildiz om, at Trine siger mange ting,« siger Rolf Bjerre (Å)

Karen Melchior (R) - er ikke morsom nok til at joke sådan og Radikale har holdninger til næsten alt - også at TOR skal være lovligt.

4. juni 2015 kl. 13:26
Hemmelige valg?

endnu et tilfælde af mit nye yndlingsudtryk. Hovsa-overvågning.

28. maj 2015 kl. 00:58
Hemmelige valg?

Jeg finder det interessant at der ikke er nogen spørgsmål om privacy og/eller overvågning i den test.

hvis du finder det interessant, så finder jeg det frustrende. De fleste kandidattest er biaset ift. det som journalisterne tror der kommer slagsmål om og dvs. det de kender til i forvejen.

28. maj 2015 kl. 00:21
Minister: Regeringen støtter EU’s lovarbejde for netneutralitet

... men den er ikke beskyttet ved lov, som den er i Nederlandene. Frivillighed er godt op til en grænse og der er i hvert fald en aktiv lobbyist mod netneutralitet i Danmark.

... hvad tænker I?

Samtidig vurderer han, at der i Danmark i dag ikke er nævneværdige problemer med netneutralitet, og han mener derfor heller ikke, at de kommende EU-regler vil spille en stor rolle for private virksomheders lyst til at investere i den danske bredbåndsinfratruktur i fremtiden.

19. maj 2015 kl. 12:39
'It-fejl' i folkeskolens prøvesystem var planlagt af ministeriet

Håber med de nye udbudsregler der kommer mere styr på off. IT, der skal være kontinuerlig udvikling, sådan at det følger med de forventninger, som brugerne har til de IT systemer, som de bruger.

"Systemet gemmer nemlig ikke besvarelserne løbende, sådan som det ellers kendes fra de fleste moderne web-appplikationer, hvor 'Gem'-knapperne er ved at uddø. Her bliver værdierne simpelthen automatisk gemt i det øjeblik, de bliver skrevet ind i de relevante felter."

Og Styrelsen for It og Læring burde ikke overtage drift af IT systemer, hvis ikke de har tænkt sig at holde dem opdateret.

"Den oprindelige pris på ordren til Cowi lød på 55 mio. kr. fra 2006 til 2009. Af årsager, som Styrelsen for It og Læring ikke har svaret på endnu, nåede myndigheden ikke at sende systemet i udbud inden kontrakten udløb, og den valgte derfor selv at overtage driften med it-systemet i 2011. Heller ikke her blev fejlen med den manglende gemmefunktion opdaget."

19. maj 2015 kl. 12:09