Kim Christiansen

Skarp kritik af Aarhus Kommune: Sender skolebørns data ulovligt til Google

Der findes ikke alternativer til Google, Apple eller Microsoft. I skoleverden kæmper vi allerede med "lokale" programmer, som er så ringe lavet, at de faktisk bliver en kæmpe arbejdsbyrde for lærerene og til frustration for eleverne. Prøv at bare at se, hvordan alle vores fine danske fagportaler snubler og falder over sig selv i denne Covid-19 tid, mens alle vores tjenester fra de overstående firmaer bare ruller afsted, uden det mindste nedbrug.

I stedet for at pive over Aarhus kommune, burde Version2 heller bruge sin tid på kritik af, at EU og USA ikke kan få en ordenlig aftale på plads.

Og så ville det klæ Version2 at stoppe deres "Ned med Google" attitude og i stedet belyse det réelle problem, nemlig at samme problemstillingerne gælder for alle sky-tjenester der er værd at nævne. Men det virker ikke helt til, at de har nosser nok til at skrive Apple eller Microsoft i titlen i deres artikel.

7. januar 2021 kl. 15:46
Forsker: Google får kæmpe pædagogisk magt i Aarhus

Jeg har læst alle disse fine svar til overstående og jeg tænkte, at jeg ville lige smide lidt ud fra virkeligheden.

Kort skrevet. Jeg administrere cirka 400 Chromebooks og nogenlunde det samme antal brugere, i GSuite, på en skole.

Først og fremmest. De konti eleverne bruger på deres Chromebooks er ikke "normale" Google Konti. De er under en helt anden data behandler aftale, som vi har indgået med Google. Bryder Google denne, ja, så bryder de loven og så er den ikke længere.

Chromebooks, ja, hvor skal jeg starte. De fleste der skriver herinde har vist aldrig haft en i hånden, det er ret tydeligt fra deres kommentare omkring dem.

Chrome OS er baseret på Linux, kort fortalt, starter Linux op og herefter køres Chrome binary med en absurd mængde arugumenter. Det tryller en brugerflade frem, som brugere en kan bruge. Det er rigtigt, at det kræver at en Google konto at logge ind, men denne har eleverne allerede, da deres skoles GSuite synkronisere med Unilogin (Den Aula osgå bruger). Her kunne man godt skifte til Linux med mere fyld, men det er der virkelig ikke nogen grund til, da eleverne ikke har brug for alt den "bloat" som en Linux distribution kommer med. Det er ikke ment negativt, selvom det lyder sådan. Det skrevet, så kan de fleste nyere Chromebooks køre Linux programmer, så du kan installere Ubuntu Software Center på en Chromebook, men hvordan får vi databehandler aftale med dem der levere apps her?, hvis det handlede om det. Plus adgang til Google Play Store, som du kan administrere også. Chromebooks er virus fri, langt hen ad vejen administrationsfrie og utrolig sikre, samt mister brugere ikke sin data, skulle vi miste maskinen.

Hvis jeg skulle opgøre min "administrations" tid på jobbet, vil jeg klart mene, at jeg bruger langt mere tid på ting uden for Chrome OS, GSuite og Chromebooks. Såsom ret dårligt programmeret danske "undervisningsapps" eller fagportaler, problemer med offentlige IT systemers integration med andre systemer, samt rigtig meget tid på at få maskiner fikset, efter de har opholdet sig i den danske folkeskole, hvor selv IKEA køkkener ville bukke under. Sorry, men de er sgu nogle svin med IT generelt - Her er der ikke meget at hente hos forældrene, som også mener at det er vores problem.

Kort skrevet, Google har lavet svaret på, hvad en maskine skal kunne i folkeskolen. Det skal de have kredit for. Godt med konkurrence på markedet.

14. november 2019 kl. 15:19
Google får adgang til oplysninger om dit hjems indretning

Men de skal blive det i blinde?

Selvfølgelig har iRobot brug for at sende information til Google Assisstant, ellers har den ikke en jordisk chance for at vide, hvilke rum du taler om, når du siger " Støvsugning i stuen". Samme informationer giver du også til IKEA med trådfri og Philips med HUE, altså de kan se, at du sjovt nok har en stue... Så når du siger, Hey Google! Tænd lamperne i stuen, så ved den også der, at du har en stue.

7. november 2018 kl. 13:31
Test-version af Windows 10 advarer mod installation af Firefox og Chrome

Er jeg allerede træt af den. Stop det nu Microsoft...

13. september 2018 kl. 09:17
Kritik af DR-minicomputere til skoleelever: Endnu et glimmerprojekt uden faglige mål

Hvis man kigger på Micro::Bit projektet, er der massere af aktører der har været med til at sponsorere projektet, det eneste de ikke har sponsoreret er arbejdstimer til projektet. Så nu er projektet sådan set dødsdømt fra starten. Som flere skriver her, så bliver det én eller to personer der kan lave noget med det, resten går bare udenom projektet. Vi har et syn på vores børn som digitale indfødte, der kan alt muligt sejt med teknologi, desværre er det bare langt fra sandheden og helt klart et syn, vi som samfund bliver nødt til at gøre op med.

Den manglede overenskomst, samt alt for mange undervisningstimer har sådan set kun styrket manglende innovation i folkeskolen. Der er hverken tid eller penge til at styrke lærere og pædagoger, derfor står undervisningen stille og udvikler sig ikke.

5. september 2018 kl. 07:58
Linux-veteran vil frigøre Android fra Google

Android har brug for Google og Google har brug for Android. Jeg forstår ikke det hyleri over, at Google skulle være så slemme til at vedligeholde Android. Systemet er ganske godt og der er rig mulighed for forskellighed fra producenterne af hardware. Min Nokia 7 Plus ligner (heldigvis) overhovedet ikke noget fra hverken Samsung eller Huawei. Synes Google har skabt noget rigtig fornuftigt, uden at det ender såsom Linux, som er totalt fragmenteret og kan ikke få foden ind på nyt og moderne hardware.

Han må da gerne lave et ultimative mobile OS, ligesom så mange andre har kastet sig ud i. Det kan da være, at manden får lavet noget godt, men at sælge det, på baggrund af, at Google har gjort noget forkert, er at skyde helt ved siden af.

19. juni 2018 kl. 17:53
Reuters: EU klar med ny kæmpebøde til Google for Android-monopol

Producenterne er ikke forpligtet til at ligge Google Play Store eller lignende på telefonen. Det gør nok fordi, at det ville være ret nederen at ende med Samsung Store eller Amazon Store.

"Third, the Commission argues that we shouldn’t offer some Google apps as part of a suite. No manufacturer is obliged to preload any Google apps on an Android phone. But we do offer manufacturers a suite of apps so that when you buy a new phone you can access a familiar set of basic services. Android’s competitors, including Apple’s iPhone and Microsoft’s Windows phone, not only do the same, but they allow much less choice in the apps that come with their phones. On Android, Google’s apps typically account for less than one-third of the preloaded apps on the device (and only a small fraction of device memory). A consumer can swipe away any of our apps at any time. And, uniquely, hardware makers and carriers can pre-install rival apps right next to ours. In competition-speak, that means there’s no “foreclosure”."

Som Google selv siger, du skal ikke præinstallerer noget, men Google opfordre det dog, fordi rigtig mange bruger Gmail osv.

Eksempelvis burde da så også være en bøde på vej til Amazon for deres Kindle produkt. Her kan du kun finde Amazon App Store. Det samme bør gælde for Apple osv osv.

Jeg synes, at Google er utrolig fair i deres vedligeholdelse af Android - det virker direkte forkert at gå efter Google og Android, når de levere et system der kan afvikles på rigtig mange enheder, med eller uden Googles tjenester. Apple og Microsoft har helt sikkert leveret godt med gryn til folkene i EU. Denne bøde er helt til grin.

13. juni 2018 kl. 19:12
Reuters: EU klar med ny kæmpebøde til Google for Android-monopol

Lobbyisme og lige nu, er de andre efter Google. Her kan de nemlig få foden inden for døren, hvor de har givet op på Apple.

12. juni 2018 kl. 21:34
Margrethe Vestager: Prøv noget andet end Google

Så, konklusionen er, at Google ikke må tjene penge på deres søgemaskine og de skal bare gøre det gratis? Brugerne hjælper Google med at tjene penge, og Google hjælper brugerne med at finde ting. Hvis de var dårlige til det, ville folk vel vælge en anden søgemaskine, hvilket nogle "frelste" brugere også gør, her i blandt Vestager. Det er jo super fint. Så kan hun og en mange andre også gøre det og så bliver Bing vel bedre med tiden.

Det samme gælder vel reklamer på søgemaskinen. Ja, Google fremhæver søgehits fra annoncører som har betalt for at komme derop, det er vel naturligt nok. Jeg kan slet ikke se, hvad problemet er i dette.

Vestager burde i stedet have fokus på en generel ordning, og ikke bruge hendes tid på at sagsøge et firma, som hun har vurderet er træls.

16. marts 2018 kl. 23:35
Programmør: Kodning som skolefag er helt misforstået

Jeg ved nu ikke om det handler om at folkeskolelærer ikke "kan", men mere om, at der er ikke nogen der rigtig har styr på, hvad eleverne skal lære i skolen, når det kommer til programmering. Nogle vil have kreativ programmering, mens andre vil have de skal vide hvad TCP/IP er, samt er det værd at huske på, at folkeskolelærer er forpligtet til at levere resultater i form af en afgangsprøve, hvor alle "programmeringstimerne" ikke tæller - og det kan man jo så også have en holdning til.

Kort sagt, IT fejler i folkeskolen, fordi der ikke er givet rammer for det og fordi der slet ikke er givet "penge" til at efteruddanne det personale som skal undervise i de nye teknologier. Man bliver jo ikke bare automatisk it-haj, fordi der pludselig er "devices" alle steder.

Vi har på min arbejdsplads, som ja, er en folkeskole, prøvet at få "eksperterne ind". De er bare ustyrlig ringe til at have med mennesker at gøre, specielt teenagers.

Så... at hænge en fejlslået it-satsnings op på professionelle, som har hverken fået rammer eller uddannelse til satsningen, er at skyde helt ved siden af. Fejlen skal findes længere oppe i de politiske luftlag.

30. januar 2018 kl. 17:23
Forsker: Forbud mod internet ved eksamener er en falliterklæring
  1. Det er ikke de mundtlige eksamener der har "snyd" problemer.
  2. Jobsamtaler vare ikke 3-4 timer. Det gør de skriftlige eksamener.
  3. Google er en naturlig del af elevernes hverdag og derfor kan du ikke bare tage det fra dem, fordi du synes de ikke skal bruge det. Eksamen skal afspejle elevernes hverdag, ikke om du har klæbehjerne eller ej...
  4. Måske det mest vigtigste af alle punkter... Vores måde at eksaminere elever i folkeskolen er håbløst forældet og kun vedligeholdt, fordi man ikke rigtig ved hvad man skal gøre. Kort sagt, der er eksamen for skolens skyld og ikke så meget andet. Hurra for skolen.
5. december 2017 kl. 17:43
Dansk chrome-plugin lader dig køre de nyeste spil fra din gamle spand

Hej Rune

Synes det er en rigtig fed ide! Og jeg tænker helt sikkert, at jeg skal prøve det. Jeg spiller mest langsomme RPG spil, så det med latency er ikke det store problem. I burde dog lige vise et parry i Dark Souls, det ville være god reklame for latency i spillet ;)

Jeg synes dog, at 1080p prisen er en smule høj. Men det kan jo være, at I bliver bedre til det og kan sætte prisen lidt ned for ned i fremtiden.

Jeg bruger selv Moonlight streaming på min Chromebook og hiver spil biblioteket med med på farten. Det kræver selvfølgelig en god forbindelse derhjemme, men den levere Bredbaand Nord.

Fed initiativ! Håber I får succes med det!

6. oktober 2017 kl. 16:04
Sikkerhedsopdatering på vej ud til Android-telefoner: Vores 5X med Oreo virker hurtigere

Mon har også virket ganske fint, men den føles en lille smule mere smooth nu.

4. oktober 2017 kl. 12:12
Sikkerhedsopdatering på vej ud til Android-telefoner: Vores 5X med Oreo virker hurtigere

Var ikke sikker på, om det bare var placeboeffekten, men min 6p virker også meget mere flydende i brugerfladen.

4. oktober 2017 kl. 07:13
Programmering for skolebørn: Næste skridt efter Scratch er svært

Her spiller eleverne et spil, men de bruger programmering som værktøj til at løse spillet. De skal selv skrive teksten, men får stadig hurtig feedback. En stor del af projektet er også oversat til dansk og det fungere i en browser.

5. juli 2017 kl. 10:52
Google får rekordstor EU-bøde på 18 mia. kroner

Google.com ejes vel af Google, ligsom facebook.com, apple.com osv ejes af de firmaer som levere en ydelse på de sider.

Hvordan dælen kan man gå ind og lovgive på det område, det forstår jeg simpelthen ikke. Der findes et utal af søgemaskiner, nogle af dem endda baseret på Googles søgemaskine.

Samtidigt har du mulighed for at skifte søgemaskine i næsten alle Googles apps, du kan endda skifte den på en Chromebook.

Problemet er jo bare, at Google har faktisk fået internettet til at fungere for os alle. Uden en god søgemaskine, kan hele www bare ikke fungere.

27. juni 2017 kl. 18:59
Danskprøve i folkeskolen ramt af nedbrud

Jeg oprettede hele prøven på Google Sites. Det tog 5-10 minutter og da man kan holde det intern der, gav det jo ikke problemer.

5. maj 2017 kl. 18:30
Umuligt at udskifte Edge som standard-browser i Microsofts svar på Chrome OS

Windows RT 2.0... Det skal nok blive godt...

3. maj 2017 kl. 19:17
Datatilsyn skeptisk over for Google-aftale på skole

"»Problemet er falsk positive,« siger Hannemyr. Han forklarer, at hvis en elev 'skriver om det noble i at begå terrorhandlinger', vil amerikanske myndigheder være interesseret i at opsnappe dette. Eleven kan dermed risikere reaktioner, mener han."

Hvis jeg sad som FBI agent og på en eller anden måde blev alarmeret over Vigs, fra 8. klasse i Norge, stil omkring terrorisme og han positive holdning til emnet. Ville jeg så virkelig sætte en "reaktion" i gang? Nej, det ville jeg højst sandsynligt ikke...

Og hvis vi lige skal se på den klassiske papirudgave, så er chancer endnu større for, at den pågældende stil ender i de forkerte hænder, fordi Vig, som så mange andre drenge, smider stilen på sit bord i klassen, i tasken som han mister, i bussen da han læste den osv osv... End at selveste FBI vælger at læse hans stil, på norsk, fordi han har skrevet om terrorisme...

15. april 2017 kl. 12:21
Datatilsyn skeptisk over for Google-aftale på skole

Det er rimelig standard at IT-Selskaber overvåger deres tjeneste med henblik på forbedringer og stabilitet. Det er det Google gør ved Edu-versionen af GSuite for Education.

Og nej... Ved ikke hvor mange gange det skal gentages, men vi prøver igen. Data fra GSuite for Education bruges IKKE til reklamer eller på nogen som helst anden måde til salg eller lignende. De data som Google kigger på er kun med henblik på forbedring eller fejlfinding af tjenesten. Og det gør alle IT- firmaer, selv skoleintra. Som sjovt nok spørger efter dit password, når de skal fejlfinde...

15. april 2017 kl. 12:10