Morten Jensen

Milliardbøde til Twitter: Videresolgte telefonnumre og mailadresser på 140 millioner brugere

Det er til grin med så latterlig lav en bøde.

31. maj kl. 10:48
Manglen på kvindelige it-folk starter i folkeskolen

Jeg kiggede faktisk på fordelingen af køn i alderen 18-30 år, hvor der er flere kvinder end mænd, da jeg vurderede den aldersgruppe er dem der primært er aktuelle i at skulle tage en IT-uddannelse.

Men det også lidt for at udfordre dig på det skyldes at i storbyer er der for mange mænd. For mange IT-uddannelser har udfordringer ved at få fyldt holdende ud, hvilket afspejles i manglende adgangskvotienter på uddannelserne. Så derfor vil jeg mene der er for få kvinder på IT-uddannelserne, og ikke for mange mænd.

30. maj kl. 12:23
Manglen på kvindelige it-folk starter i folkeskolen

Hvorfor har det nogen betydning der mangler IT-uddannelser i provinsen, og er for mange IT-uddannelser i hovedstadsområdet? Hvordan påvirker det der er for mange mænd? Der bor trods alt flere kvinder i København end der bor mænd, så jeg kan ikke helt følge logikken bag

30. maj kl. 09:11
Malmø udklækker spiludviklere direkte til AAA-virksomhederne: »De ved, hvad de får«

Lars Pedersen - Er det ikke en lidt forsimplet måde at anskue tingene på? Det jo ofte interessen der driver de dygtige, og ikke så meget hvad der er lukrativt

6. april kl. 14:10
Sundhed.dk dropper DXC som leverandør efter nedbrudspræget pandemi

Jeg er tror det fordi du lidt blander 2 ting sammen. Driften der er snak om, er de servere de kører på. Når du så nævner supporten på Sundhedsplatformen, er det eventuelle problemer med Sundhedsplatform (softwaren), som Epic er nødt til at debugge e.l. der giver GDPR-problemerne. Men hvor Region Sjælland står for at drifte serverne. Så Region Sjælland kommer bare til at have nogle server-racks stående, men har som sådan ikke noget med selve softwaren at gøre

16. marts kl. 10:36
Arbejder I med sprints? Hvorfor egentlig?

Du bør vel ikke trække en story ind på et sprint, der ikke er refinet, og derudover afhænger af noget afklaring med slutbrugeren. Det skal jo være afklaret inden story'en er med

14. marts kl. 08:59
Danske spiludviklere afviser NFT'er: »En vanvittig måde at bruge vores ressourcer på«

Der hvor NFTere først bliver værdifulde (for forbrugeren) er når f.eks. et skin købt i et spil kan flyttes til et andet spil og genbruges der. Som det er i dag, vil 12-årige Asger jo skulle bruge alle sine lommepenge til skins i et spil, og når det spil bliver umoderne kan han starte forfra med at betale kassen for de samme skins i det næste spil. Det er jo en fed forretning for spiludviklerne. Og ja, ideen med at lave lokale NFTere som kun kan bruges i ET spil kan jo godt ses lige kapitalistisk nok.

Hvorfor er der behov for det er NFT'ere for det? Det kan sagtens løses udenom NFT. Der kommer rigtig mange eksempler på NFT use-cases, som simpelthen kan løses udenom. CS-GO har skins til våben, og lad os sige der kom et CS-GO 2. Så kunne valve sagtens lade spillere overføre deres skins, HVIS de har lyst selvfølgelig. Men den største grund er jo som du skriver, så er 12-årige Asger, nødt til at bruge alle sine lommepenge en gang til i et andet spil. Hvis Asger bare kunne flytte skinsne, vil han jo ikke bruge ligeså mange penge.

4. februar kl. 13:50
Forældre sagsøgte spil-gigant for gambling med digital beklædning: Nu er sagen afvist

Det er jo en måde at støtte et spil på der er free to play. Men samtidig er det jo ligeså meget parralelt med virkeligheden, mange ting koster jo udelukkende pga. udseende, og ikke nødvendigvis kun funktionalitet.

Derudover lyder et spil hvor man kan købe en dims (for rigtige penge), for at klare boss'en i level 12, som et ret nederen spil

18. januar kl. 14:29
Ukrypteret USB-stik med oplysninger på 92.425 borgere forsvundet i Vejle Kommune

"Det er det dilemma, der ligger her. Hvis oplysningerne havde været krypteret, så var der ingen, der ville have adgang til det på dén facon". Hvad i alverden skal det overhovedet betyde? "...der ville have adgang til det på dén facon"?

8. december 2021 kl. 15:42
Coronapas-app og sundhed.dk ramt af nedbrud

Hvad mener du? De skriver det er begge dele der var nede til at se corona test svar

22. november 2021 kl. 13:39
MitID: Første kig

Man kan vel netop godt se forskel på 1, om den vender op eller ned.

13. oktober 2021 kl. 09:51
Efter digitalt kørekort: Sundhedskortet kommer i ny app til 10 millioner kroner

Er du sikker på de har det liggende både pas og kørekort? Man kunne nemt forestille sig billede til kørekort bliver kasseret efterfølgende. På passet tror jeg nok at billedet ligger i chippen, hvilket også er derfor man udfører en længere scanning.

4. december 2020 kl. 15:04
Smittestop-appen gav ingen varsel til familien, da Pia Allerslev fik corona

Nu er det jo nok netop fordi Pia her har kunne holde styr på hun har været tæt på sin familie. Problemet er jo det er lidt svært at tjekke op på om fremmede man har eksponeret har fået en besked. Men hvis ikke engang tæt familie man har være tæt på, og som man kan følge op på ikke er notficeret, hvad er chancen så for at fremmede har?

23. september 2020 kl. 15:40
Danske myndigheder har ingen mål for brugere af ny corona-app

Jeg er sikker på du kan købe en brugt android telefon der understøtter de nødvendige API'er, for under 1000 kr.

19. juni 2020 kl. 11:16