Helle Eriksen

Socialdemokratiet: Netflix og HBO skal finansiere dansksproget indhold

Nationalt indhold er lidt for snævert. Fællesnordisk eller europæisk er nok - og lavet rigtigt - både spændende og oplysende. Vi har godt af at udvide identiteten uden at forfalde til ren amerikansk kopisme.

22. februar 2018 kl. 12:26
Så hurtigt skal du køre for at undgå automatisk nummerplade-genkendelse

Hvis man vil lave noget som giver penge i kassen, sparer menneskeliv og samtidig belaster privatlivet minimalt, kan man opbevare data i en central database 24timer og derefter slette alt, der ikke er forbundet med en sag.

Der er så blot brug for en software, som kan analysere de til enhver tid tilgængelige data i den centrale database, og se om et nummer er registreret to eller flere gange på en måde, der er i konflikt med færdselslovens hastighedsbestemmelser. Hvis det er tilfældet, oprettes automatisk en sag, og data gemmes til sagen er afsluttet. Ikke en time mere. Når det nu skal være, kan man ligesågodt lave det rigtigt.

11. marts 2015 kl. 20:34
Zip-i-zip-fil sneg sig uden om kommunale antivirus-løsninger

Jeg er kommet i tvivl efter de seneste historier om hacking.

  1. Kan en .exe fil pakket ind i 2 zipfiler køre uden man siger 'ja' til advarslen som normalt kommer når man klikker på en .exe

  2. Kan en hacker overtage kameraet uden man siger 'ja' til at han må benytte kamera og mikrofon. Begge eventuelt i form af en avanceret 'clickjacking'

Håber en eller anden kan oplyse mig - på forhånd tak

24. januar 2015 kl. 12:54
Rejsekort giver over 800.000 bøder for manglende tjek ud

Men de rejsekort ansvarlige foretrækker måske køernes klikkende ' old style facination of the freedom of checkincheckout' i stedet for denne omkostningslette løsning.

25. november 2014 kl. 17:34
Rejsekort giver over 800.000 bøder for manglende tjek ud

Det er også nemt at bruge for ikke IT vante ældre. De ringer til et bestillingskontor som bliver nedlagt i løbet af 10 år, oplyser en pinkode og bestiller rejsen som så skrives til deres kort.

25. november 2014 kl. 17:03
Rejsekort giver over 800.000 bøder for manglende tjek ud

Det ville være genialt hvis det snart blev lavet således at et rejsekort var et man kunne skrive til fra sin computer (eller smartphone) og bestille og betale sin rejse fra en konto med nemID login. Så ville jeg bestille en måneds forventede rejser fra en brugervenlig side med dag/uge kopieringsmulighed og kun tage kortet op af lommen hvis en kontrollør bad mig om det. Jeg ville måske også gå ind og afbestille en enkelt i løbet af måneden eller ændre et afrejsetidspunkt.

For mig at se er det noget i retning af et kort tilknyttet en netbank hvor kontrolløren har læseadgang.

25. november 2014 kl. 16:59
Sydbank: Login uden nøglekort er sikkert nok

Jeg kan i den forbindelse kun anbefale i det mindste at tilføje et bogstav før efter eller et passende sted i cpr nummeret hvis man bruger dette som bruger id. Det tager et øjeblik hos nemid.nu at lave og forbedrer sikkerheden betydeligt uden at gøre det vanskeligt at huske.

25. november 2014 kl. 16:40
Styrelse efter afsløring af sikkerhedshul: Virksomhedsregister er ikke en legeplads

@Nikolaj Brinch Jørgensen

Du har vist selv lige givet svaret på denne email problematik. Det må være den gamle der skal sendes til i alle tilfælde. Altså send_mail FØR update :)

18. september 2014 kl. 16:47
Styrelse efter afsløring af sikkerhedshul: Virksomhedsregister er ikke en legeplads

Jeg forstår godt at hullet ikke er så alvorligt fordi det kræver et NemId som kan spores for at foretage en ændring. Jeg forstår også at den reelle mulighed mest derfor vil ligge som en ekstra bonus for IT kriminelle som af andre grunde hacker NemID. Jeg forstår også at det ikke kræver et specielt NemID og derfor må være det letteste hack indenfor NemID hackenes verden. Det jeg ikke forstår er hvorfor man ikke bare senest NU tilføjer den linje kode som sender en mail til ejeren ved ændring. Det vil dreje sig om ca. X?? mails og ialt Y?? kr om året??? og være til besvær for hvem???

18. september 2014 kl. 15:49
Offer for rejsekort-spidsfindighed: Kørte 2x3 zoner - betalte for 8

Det er for at trafikselskaberne kan se hvem der skal have en bid af kagen. Derfor vil de vide din præcise rute, så de kan fordele pengene imellem dem. Det er af hensyn til dem og ikke til dig.

korrekt - men fordelingen kunne laves næsten ligesågodt uden, fordi en meget stor procentdel af rejser mellem A og B foregår AC CB og problemet med cirkelrejser er meget lille. Man kunne altså fordele per erfaring og løbende statistik. En stor gevinst for de rejsende og et lille besvær og evt. tab for selskaberne.

12. august 2014 kl. 12:45
Sådan bliver USB-lagermedier en grum trussel mod din computer

Taget i betragtning at hun er færdig med dette forum, så skriver hun forbløffende mange indlæg stadigvæk.

Så er det vist ved at være godnattid. Hvad den gennemsnitlige IQ er i datamiljøet blandt folk som jer ved du nok mere om. Og jeg kender mig selv.

1. august 2014 kl. 18:21
Sådan bliver USB-lagermedier en grum trussel mod din computer

Umuligt at forestille sig hvor dum du må være. Du må da kunne læse 4 linjer uden at komme til noget hardware

1. august 2014 kl. 17:48
Sådan bliver USB-lagermedier en grum trussel mod din computer

Vi forventer at folk sætter sig ind i sagerne inden de skriver her - det er vel det mindste man kan forlange?

Nørd - Du må stamme fra den tid hvor data var forbeholdt de mennesker som ikke var kloge nok til matematik og fysik

1. august 2014 kl. 17:44
Sådan bliver USB-lagermedier en grum trussel mod din computer

Jeg er færdig med dette forum og håber at blive smidt ud nu - i fatter præcis så lidt som man vil forvente af fagidioter uden nogensomhelst vision.

1. august 2014 kl. 17:39
Sådan bliver USB-lagermedier en grum trussel mod din computer

Jeg synes ikke der i nogen af de kommentarer der kritiserer mig står noget relevant. Mit første indlæg anser jeg for at være lige aktuelt nu som før.

Vi taler ikke om en person der fysisk render rundt på direktionsgangen og bryder ind i kontorer og downloader hemmelige filer til sin USB-enhed.

Jo det er faktisk bl.a. det jeg taler om og bl.a. det artiklen drejer sig om. Spredning af malware ved hjælp af USB.

Når man møder mennesker som jer er det rart at skrive under et trygt pseuonym og det interesserer mig ikke det fjerneste hvorfor det alligevel ikke er trygt i den og den protokol hvis en møl er kravlet ind i hardwaren og er blevet pisset på af en myre.

1. august 2014 kl. 17:31
Sådan bliver USB-lagermedier en grum trussel mod din computer

@Nikolaj Rasmussen Jeg tror du sidder i en osteklokke lige nu. Det jeg skriver er helt klart. Der ligger på f.eks. en datatyvs USB hukommelse en information om at USB hukommelsen har været anvendt på den og den computer. Det må du kunne forstå uden at nørde helt ud.

1. august 2014 kl. 16:32
Sådan bliver USB-lagermedier en grum trussel mod din computer

@Nikolaj Rasmussen m.fl. Husk lige at dette ikke er et lukket fagligt forum men et forum hvortil der linkes fra f.eks. ing.dk. Jeg vil ikke forholde mig til nogen detaljer. Jeg har ingen anelser om hvilke begrænsninger der er for malware. Faktum er: En USB hukommelse hvor et sikkerhedsprogram har installeret noget software der er egnet til sporing har større sandsynlighed for at kunne blive et problem for den kriminelle bruger. Også f.eks. i forbindelse med en ransagning.

1. august 2014 kl. 16:19